FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ponovo se glupostima zamaraju ljudi i pricaju o ulaznicam. Imamo bitnu tekmu u nedjelju koja nosi isto bodova kao i svaka naredna. Kad dodje red na gradski derbi, vidjet cemo sta ce staticari reci, mozemo li dati barem stotinjak karata ili nije sigurno skakati po sjeveru.
- mamonelafo
- Kontakt:
yebo im staticar vlasnikelet3 je napisao/la: ↑17 sep 2025, 14:00Jel staticar odlucio da je i trecina zapada (onaj prema jugu) koseva iz nekog razloga takođe neuslovna, dok je ostatak iste tribine uslovanmamonelafo je napisao/la: ↑17 sep 2025, 13:36itatabisine je napisao/la: ↑17 sep 2025, 13:19Na sadasnji kapacitet stadion od cca 11000 sjedecih mjesta treba im ponuditi 250-300 ulaznica sto je oko 5 % kapaciteta stadiona i smjestiti ih na sjevero-zapad. Jedino tako im se moze garantovati sigurnost, jer ako bi bili smjesteni na sjevero-istoku i da nam MUP uzme na tampon zonama 2000 sjedecih mjesta, automatski treba odbiti njihovo prisustvo.
Naime, dozvolu za dolazak na južnu tribinu dobili su i najvatreniji Željini navijači Manijaci, a za njih je osigurano 1.800 ulaznica. Odluka statičara.
Ovo iznad je prošli derbi gore. Pri tome, ostale tribine su se mogle puniti do kraja, da imaju toliki broj ljudi.
Eh, sad, imamo i mi realno stanje na terenu, da se gradi stadion, tu su bageri, kamenje... Oko 250 do 300 ulaznica za upravo taj dio što si napisao.![]()
![]()
Ciganska posla koja su imala za cilj otjerati sto vise zeljovaca sa kosevskog lavora, po cijenu da im tribine zjape prazne.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Jači od ratova, režima i partija!
- mamonelafo
- Kontakt:
Da, da, to svakako. Tekma po tekma. Prvo završiti sa šb pa onda sa uhljupima, aBdenterofuryl je napisao/la: ↑17 sep 2025, 14:34Ponovo se glupostima zamaraju ljudi i pricaju o ulaznicam. Imamo bitnu tekmu u nedjelju koja nosi isto bodova kao i svaka naredna. Kad dodje red na gradski derbi, vidjet cemo sta ce staticari reci, mozemo li dati barem stotinjak karata ili nije sigurno skakati po sjeveru.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
po meni, dok se jug ne zavrsi, ne treba biti gostujucih navijaca nikako. najpreci smo sami sebi.
Pa i nema logike da budu. Jedino im dati 500 karata za sjeverozapad ali opet je to nemoguce organizovati jer kad bi ulazili sa te strane morali bi doci 4 sata ranije na stadion. A i ovako je haos sa derbijem i dolascima gostujucih i na kosevu i na Grbavici.
Normalno da bolesne glave ne mogu skontati zasto im se ne moze ustupiti dolazak na derbi dok se gradi jug. I naravno da ce se oni kao i uvijek hvatati da smanje nas sektor na kosevu ili da izmisle zasto se ne moze doci. Stadion od 37k sjedecih mjesta a mi dobijamo 5% dok oni na grbavici od 13600 sjedecih vazda dobiju 2000-2500 (5% je 700 karata) tako da nema mjesta njihovim izljevima neinteligencije.
Normalno da bolesne glave ne mogu skontati zasto im se ne moze ustupiti dolazak na derbi dok se gradi jug. I naravno da ce se oni kao i uvijek hvatati da smanje nas sektor na kosevu ili da izmisle zasto se ne moze doci. Stadion od 37k sjedecih mjesta a mi dobijamo 5% dok oni na grbavici od 13600 sjedecih vazda dobiju 2000-2500 (5% je 700 karata) tako da nema mjesta njihovim izljevima neinteligencije.
Ma ni razmisljati da im se puste karte makar to 100 ljudi bilo. Isto i oni rade, dali su 1800 eto mup odlucio nije uslovno. Gradi nam se tribina nema kapaciteta, dovidjenja.
Fk Željezničar.
-
- Kontakt:
Trebamo biti ponosni na Zeljeznicar ove sezone.
Pobjediti ove dvije politicke prcije uz svu sudijsku pomoc..
Kapa do poda
Pobjediti ove dvije politicke prcije uz svu sudijsku pomoc..
Kapa do poda

Ne treba zaboraviti kako su oni izmisljali neke radove na Kosevu prije para godina
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Dati im krac i nista vise od toga.
- kolezeljovac
- Kontakt:
Hajmo prvo završiti utakmicu sa Širokim pa ćemo onda o derbiju misliti.
Široki je tim koji nikad ne smiješ potcijeniti, pogotovo na Pecari. Nezgodni kući, graju ono što znaju i to rade jako dobro.
Golman stabilan, solidna prva linija, pogotovo kad su kompletni. Stoperi fizički jaki, znaju "uć' pod kožu", često igraju granično dozvoljeno. Bekovi više defanzivni, ali mogu ubaciti kvalitetno ako se pusti prostor. Nisu najbrži, ali nadoknađuju pozicioniranjem i duhom ekipe.
Vezni red- e tu im leži snaga. Imaju radne konje koji trče 90 minuta, ali i jednog do dva igrača koji znaju stati na loptu i promijeniti ritam. Posebno treba paziti na prekide, tu su uvijek opasni, imaju dobre skakače i uigrane šeme.
Naprijed igraju često s jednim klasičnim napadačem koji se spušta po loptu, dok krila ulijeću iz drugog plana. Brzo prelaze iz defanzive u ofanzivu, često koriste greške protivnika. Neće ti držati 70% posjeda, ali će ti zabiti iz polušanse.
Trener im zna protiv koga igra, zna zatvoriti utakmicu, pogotovo kad povede, a oni protiv nas uvijek igraju s ekstra motivacijom. Nije to rivalitet kao sa Zrinjskim, ali Željo im je uvijek izazov – "veliki klub", "dobar skalp". Ako im se da prostora, znaju kazniti. Ključ je zatvoriti sredinu, ne dozvoliti prekide i ne nasjedati na provokacije. Nisu spektakularni, ali su organizovani i uvijek neugodni. Ko ih ne shvati ozbiljno nagrabusi. Treba strpljivo, pametno, bez srljanja. Ako prvi povedemo, lahko ih je razbiti psihološki. Ako oni povedu, zabetonirat će sve i moliti Boga da prođe vrijeme.
Široki je tim koji nikad ne smiješ potcijeniti, pogotovo na Pecari. Nezgodni kući, graju ono što znaju i to rade jako dobro.
Golman stabilan, solidna prva linija, pogotovo kad su kompletni. Stoperi fizički jaki, znaju "uć' pod kožu", često igraju granično dozvoljeno. Bekovi više defanzivni, ali mogu ubaciti kvalitetno ako se pusti prostor. Nisu najbrži, ali nadoknađuju pozicioniranjem i duhom ekipe.
Vezni red- e tu im leži snaga. Imaju radne konje koji trče 90 minuta, ali i jednog do dva igrača koji znaju stati na loptu i promijeniti ritam. Posebno treba paziti na prekide, tu su uvijek opasni, imaju dobre skakače i uigrane šeme.
Naprijed igraju često s jednim klasičnim napadačem koji se spušta po loptu, dok krila ulijeću iz drugog plana. Brzo prelaze iz defanzive u ofanzivu, često koriste greške protivnika. Neće ti držati 70% posjeda, ali će ti zabiti iz polušanse.
Trener im zna protiv koga igra, zna zatvoriti utakmicu, pogotovo kad povede, a oni protiv nas uvijek igraju s ekstra motivacijom. Nije to rivalitet kao sa Zrinjskim, ali Željo im je uvijek izazov – "veliki klub", "dobar skalp". Ako im se da prostora, znaju kazniti. Ključ je zatvoriti sredinu, ne dozvoliti prekide i ne nasjedati na provokacije. Nisu spektakularni, ali su organizovani i uvijek neugodni. Ko ih ne shvati ozbiljno nagrabusi. Treba strpljivo, pametno, bez srljanja. Ako prvi povedemo, lahko ih je razbiti psihološki. Ako oni povedu, zabetonirat će sve i moliti Boga da prođe vrijeme.
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
-
- Kontakt:
konama ni karte do daljnjeg, dok se stadion ne zavrsi, jes lijepo sa njim al ne ide ovako
nek crknu dusmani, najjaci smo
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Privih 11 protiv Širokog?
- kolezeljovac
- Kontakt:
Muftić-
Odinaka, Seedorf, Osmanović, Karamarko-
Milosevic, Sabic-
Cvetanovski, Sosic, Vini-
Rakic
Samo da objasnim Karamarko lijevo jer je ljevak, a od bokova Alic nema adekvatne zamjene
-
- Kontakt:
ma zategnut obradova pa sta Bog dakolezeljovac je napisao/la: ↑17 sep 2025, 20:00Muftić-
Milosevic, Sabic-
Rakic
Samo da objasnim Karamarko lijevo jer je ljevak, a od bokova Alic nema adekvatne zamjene
Mufta
odi sedorf karamarko obradov ili saba(al njega cemo utopit)
Deni i Dan
Cvele Sosic Pejic
Jaganjac
a mozda nas ado iznenadi sa 3 5 2
- kolezeljovac
- Kontakt:
Zaboravio si kartonirane igrače da ne igrajuKajkutenjoyer je napisao/la: ↑17 sep 2025, 20:05ma zategnut obradova pa sta Bog dakolezeljovac je napisao/la: ↑17 sep 2025, 20:00Muftić-
Milosevic, Sabic-
Rakic
Mufta
Deni i Dan
Cvele Sosic Pejic
Jaganjac
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Ja bi radije sa trojicom sigurnijih u zadnjoj liniji nego eksperimentisat ili rizikovat.Kajkutenjoyer je napisao/la: ↑17 sep 2025, 20:05ma zategnut obradova pa sta Bog dakolezeljovac je napisao/la: ↑17 sep 2025, 20:00Muftić-
Milosevic, Sabic-
Rakic
Mufta
Deni i Dan
Cvele Sosic Pejic
Jaganjac
Odinaku tisut una krilo.
On mi je nekako najspremiji, mogo bi se vraćat, pomagat odbrani.
Zbog kartona ne mogu igrati Erik i Alić. Suspenzija za derbi prijeti Rakiću, Lagumdžiji i Šošiću i ovdje bi jedino Šošića sačuvao.kolezeljovac je napisao/la: ↑17 sep 2025, 20:08Zaboravio si kartonirane igrače da ne igrajuKajkutenjoyer je napisao/la: ↑17 sep 2025, 20:05ma zategnut obradova pa sta Bog dakolezeljovac je napisao/la: ↑17 sep 2025, 20:00
Muftić-
Milosevic, Sabic-
Rakic
Mufta
Deni i Dan
Cvele Sosic Pejic
Jaganjac
Sa druge strane ušao bih u 4-4-2 sistemu :
Muftić
Odinaka - Seedorf - Karamarko - Obradov
Vini - Lagumdžija - Milošević - Cvetanovski
Pejić - Rakić
Široki loše brani visoke lopte i obavezno pritisak na odbijenu.
Šabića nipošto beka. Dovoljno imam trauma od toga. Jedina varianta sa njim je na desetki u ovom susretu a ako budbon igrao stavii ga umjesto Pejića i Koningsa umjesto Rakića.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
-
- Kontakt:
al vamo mora sa druge il vini ili cvetanoskiAjkulaCekicarka je napisao/la: ↑17 sep 2025, 20:25Ja bi radije sa trojicom sigurnijih u zadnjoj liniji nego eksperimentisat ili rizikovat.Kajkutenjoyer je napisao/la: ↑17 sep 2025, 20:05ma zategnut obradova pa sta Bog dakolezeljovac je napisao/la: ↑17 sep 2025, 20:00
Muftić-
Milosevic, Sabic-
Rakic
Mufta
Deni i Dan
Cvele Sosic Pejic
Jaganjac
Odinaku tisut una krilo.
On mi je nekako najspremiji, mogo bi se vraćat, pomagat odbrani.
al onda u spicu neka varijanta pejic jaganjac/rakic ili cak konigs jaganjac
-
- Kontakt:
Šta je sad sa Krpićem i Radovcem!? Ako raskinu ugovor neće nigdje potpisati do januara, ili drugim riječima, neće raskinut, neće igrat, a bit će na platnom spisku bar do januara. Radovac još jedan Nedin uhljebljeni igrač, odigrao kolko je morao za novi i bolji ugovor i kako ga je potpisao ****.
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Ne znam koliko je Jaganjac fizički spreman, jer od Rakića a pogotovo Koningsa nisam do sad vidio ništa.Kajkutenjoyer je napisao/la: ↑17 sep 2025, 20:30
al vamo mora sa druge il vini ili cvetanoski
al onda u spicu neka varijanta pejic jaganjac/rakic ili cak konigs jaganjac
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.