Namakao bi se novac nekako. 101 nivo vlasti, savez, UEFA, sponzori, navijači... našao bi se neki način da se svi uključe. Ali, potrebno je da neko odlučno krene u realizaciju i da stane iza tog projekta.hazarder je napisao/la: ↑17 sep 2025, 10:40Ma ne hvata se tako lahko niko za novčanik pa da nam ceh od 40 miliona plati, to trebamo izbit' iz glave, lakše će svima bit'.napoleon72 je napisao/la: ↑17 sep 2025, 10:29Standardno![]()
Mada vise diskutujemo hipoteticki, sto kaze Maroon1946, da nas Musk kupi stadion necemo dobit. Nego u nedostatku boljih tema, bolje pisat o stadionu nego o igri koju gledamo, odmah me neki PTSP spuca kad pomislim na utakmicu.
S druge strane, što se kampa tiče, mislim da nemamo razloga za zabrinutost, kroz 2 godine (ako sami sebi ne pucamo u koljeno po običaju), naš kamp će bit' među boljim u regionu. Eh sad, koja će biti demografska struktura "talenata" koji će da ga koriste će vjerovatno da postane tema s vremenom al' šta god bude, investitori odlaze i dolaze, infrastruktura ostaje pa možda nas zakon velikih brojeva prosere. Veću šansu da ubodeš imaš s 10 investitora nego s pola jednog.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ako investitor dođe, prva stvar treba da bude da se ovaj kamp sredi do te mjere da bude jedan od boljih na Balkanu.
Azra Numanović i danas ti yebem mrtve
-
- Kontakt:
Samo je napravio probleme nasem klubu, zalosno je da se sad velica Ibricicnapoleon72 je napisao/la: ↑17 sep 2025, 09:41Vala ako je Ibricic pokrenuo lavinu koja ce dovest do tjeranja Sreka, treba mu bistu na Kosevu postavit.
Orilo, gorilo, Ibro mi te volimo![]()
Ima li danas kakvih popusta, snizenja ?
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
- napoleon72
- Kontakt:
Ako taj butterfly effect dovede do odlaska debelog, Ibri dat titulu pocasnog predsjednika. Trebao je neko da nam oci otvori, pun mi je qrac ovih sto pobjegnu pa ga hvale po podcastima. Yebo ih on, najvece zlo sto je uslo u klub od 90tih.Tatamata1946 je napisao/la: ↑17 sep 2025, 11:24Samo je napravio probleme nasem klubu, zalosno je da se sad velica Ibricicnapoleon72 je napisao/la: ↑17 sep 2025, 09:41Vala ako je Ibricic pokrenuo lavinu koja ce dovest do tjeranja Sreka, treba mu bistu na Kosevu postavit.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Seljacic koji nas je eto unazadio, nabijem ga k, haram mu svaka marka bila koju je uzeoTatamata1946 je napisao/la: ↑17 sep 2025, 11:24Samo je napravio probleme nasem klubu, zalosno je da se sad velica Ibricicnapoleon72 je napisao/la: ↑17 sep 2025, 09:41Vala ako je Ibricic pokrenuo lavinu koja ce dovest do tjeranja Sreka, treba mu bistu na Kosevu postavit.
-
- Kontakt:
jest neko bacio pricu oko stadiona po 100x cim gubimo bodove
Nece Sarajevo nikad dobiti stadion ni ti ce nam neko tamo tek tako napraviti . Jedino sto mozemo je tribina po tribina da se gradi nekih 15 k slicno grbavica i vrapcici

Nece Sarajevo nikad dobiti stadion ni ti ce nam neko tamo tek tako napraviti . Jedino sto mozemo je tribina po tribina da se gradi nekih 15 k slicno grbavica i vrapcici
- MaroonBjelave
- Kontakt:
A ovaj forum je najjači. Nakon što je krenula priča da nam princ Ismail dolazi, te da se s njegovim dolaskom gasi požar zbog loših rezultata i sl. I kako jedna ložiona vodi drugoj, tako dođe priča o stadionu. Jedino je još preostalo da se krene priča o provjerenim svjetskim igračima koji bi došli kod nas.KarloIvandic je napisao/la: ↑17 sep 2025, 11:54jest neko bacio pricu oko stadiona po 100x cim gubimo bodove![]()

Ma jok eto ponavljati cemo 87mi put sve vec rečeno.
Kažem lijepo je mastati ne da ce se sutra graditi.
Kažem lijepo je mastati ne da ce se sutra graditi.
MaroonBjelave je napisao/la: ↑17 sep 2025, 12:06A ovaj forum je najjači. Nakon što je krenula priča da nam princ Ismail dolazi, te da se s njegovim dolaskom gasi požar zbog loših rezultata i sl. I kako jedna ložiona vodi drugoj, tako dođe priča o stadionu. Jedino je još preostalo da se krene priča o provjerenim svjetskim igračima koji bi došli kod nas.KarloIvandic je napisao/la: ↑17 sep 2025, 11:54
jest neko bacio pricu oko stadiona po 100x cim gubimo bodove![]()
Nece Sarajevo nikad dobiti stadion ni ti ce nam neko tamo tek tako napraviti . Jedino sto mozemo je tribina po tribina da se gradi nekih 15 k slicno grbavica i vrapcici![]()

5 godina je vec tako samo rijetki nisu otvorili oci i nece da prihvate istinuKarloIvandic je napisao/la: ↑17 sep 2025, 11:54jest neko bacio pricu oko stadiona po 100x cim gubimo bodove![]()
- MaroonWhite1946
- Kontakt:
5 godina kako se potpisuju ugovori i prave planovi a od svega cemo dobit koncert Merlina i unisten teren, ali je dobra predizborna patka za glasovesamoSA je napisao/la: ↑17 sep 2025, 12:525 godina je vec tako samo rijetki nisu otvorili oci i nece da prihvate istinuKarloIvandic je napisao/la: ↑17 sep 2025, 11:54jest neko bacio pricu oko stadiona po 100x cim gubimo bodove![]()
...sve drugo ce proci! ❤️🇱🇻
Pozdrav raja,
šta vi mislite zašto klub ne uloži malo više truda u marketing i privlačenje ljudi na Koševo? Nekako imam osjećaj da se sve svodi na par objava na društvenim mrežama, a stadion zjapi poluprazan.
Moglo bi se napraviti više promocija po gradu, reklame na tramvajima, bilbordi, kratki promo spotovi na TV i radiju, pa čak i neka aktivacija u naseljima gdje se zna da ima puno bordo raje. Djeca i porodice bi se isto mogli više animirati, npr. organizovati fan zone ispred stadiona s muzikom, hranom i bordom atmosferom.
Šta mislite, bi li takve stvari izvukle više ljudi na stadion? I još jedno – protiv Veleža, je li realno očekivati 6 do 10 hiljada ljudi na tribinama?
šta vi mislite zašto klub ne uloži malo više truda u marketing i privlačenje ljudi na Koševo? Nekako imam osjećaj da se sve svodi na par objava na društvenim mrežama, a stadion zjapi poluprazan.
Moglo bi se napraviti više promocija po gradu, reklame na tramvajima, bilbordi, kratki promo spotovi na TV i radiju, pa čak i neka aktivacija u naseljima gdje se zna da ima puno bordo raje. Djeca i porodice bi se isto mogli više animirati, npr. organizovati fan zone ispred stadiona s muzikom, hranom i bordom atmosferom.
Šta mislite, bi li takve stvari izvukle više ljudi na stadion? I još jedno – protiv Veleža, je li realno očekivati 6 do 10 hiljada ljudi na tribinama?
Ko te nije volio,nije ni obolio❤️
Ja sam siguran da će biti preko 6 hiljada ljudi ovu tekmu.HordasFks je napisao/la: ↑17 sep 2025, 13:38Pozdrav raja,
Stadion je bas kapitalni projekat, to mora uz debelu pomoc vise nivoa vlasti. Takve podrske nema, a nema ni para. Jedino mislim sta se moze izvuci je da se kosevo (istok) koliko toliko uljudi, stavi krov, srede svlacionice i slicno. I to je min nekih 8-10 miliona maraka.MaroonWhite1946 je napisao/la: ↑17 sep 2025, 13:265 godina kako se potpisuju ugovori i prave planovi a od svega cemo dobit koncert Merlina i unisten teren, ali je dobra predizborna patka za glasovesamoSA je napisao/la: ↑17 sep 2025, 12:525 godina je vec tako samo rijetki nisu otvorili oci i nece da prihvate istinuKarloIvandic je napisao/la: ↑17 sep 2025, 11:54jest neko bacio pricu oko stadiona po 100x cim gubimo bodove![]()
Novi stadion da pravimo neka ima 20000 mjesta je min 20-25 miliona eura, plus sto je tesko naci plac. To je vec nerealno
- napoleon72
- Kontakt:
Posten i vrijedan rad, kao i rezultati, privlace vise raje nego bilo sta drugo. Mi smo najveci hajp i najbolju posjetu u skorije vrijeme imali kad je Dudic doveden. Dosao mlad domaci trener i to od rivala, doslo par na papiru finih igraca, na prijateljskoj utakmici je bilo 5 hiljada. Kasnije ona tri kola, na svakom 8-9 milja. U yebenu Zenicu na Tuzlu otislo 6-7k. Tad smo jos i mislili da Mirvic ima dobre namjere i da rastemo kao klub. Sad ne uspjeva ni sa Ljajicem ni Husrefom, sve prazno. Zgadilo se raji sve, tesko je vratit povjerenje.HordasFks je napisao/la: ↑17 sep 2025, 13:38Pozdrav raja,
Btw ne vjerujem da ce protiv Veleza bit vise od 4k.
GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
Sve je nerealno kad kreteni nece kurcem da mrdnu. Pa kamp se raspada, a da ovi duduci naprave stadion. Zeljin cumez kad se zavrsi nece kostati 20-25 miliona eura, pogotovo Velezov, ali treba nema vece od Vrapcica nema dileme.boki86 je napisao/la: ↑17 sep 2025, 13:46Stadion je bas kapitalni projekat, to mora uz debelu pomoc vise nivoa vlasti. Takve podrske nema, a nema ni para. Jedino mislim sta se moze izvuci je da se kosevo (istok) koliko toliko uljudi, stavi krov, srede svlacionice i slicno. I to je min nekih 8-10 miliona maraka.MaroonWhite1946 je napisao/la: ↑17 sep 2025, 13:265 godina kako se potpisuju ugovori i prave planovi a od svega cemo dobit koncert Merlina i unisten teren, ali je dobra predizborna patka za glasove
Novi stadion da pravimo neka ima 20000 mjesta je min 20-25 miliona eura, plus sto je tesko naci plac. To je vec nerealno
Cak i za lokaciju se moze nesto izmajmunisati, pogotovo sada kad je situacija politicki bare bare.
Pa naravno da nece zeljin stadion vrijediti toliko kad je polovina stadiona stara 50 godina. Ja se referisem kad bi pravili novi stadion od mrtve ploce pa dalje, da je to otprilike negdje 1000-1500 eura po stolici, pa eto racunaj koliko je.TETRAPAK je napisao/la: ↑17 sep 2025, 13:54Sve je nerealno kad kreteni nece kurcem da mrdnu. Pa kamp se raspada, a da ovi duduci naprave stadion. Zeljin cumez kad se zavrsi nece kostati 20-25 miliona eura, pogotovo Velezov, ali treba nema vece od Vrapcica nema dileme.boki86 je napisao/la: ↑17 sep 2025, 13:46Stadion je bas kapitalni projekat, to mora uz debelu pomoc vise nivoa vlasti. Takve podrske nema, a nema ni para. Jedino mislim sta se moze izvuci je da se kosevo (istok) koliko toliko uljudi, stavi krov, srede svlacionice i slicno. I to je min nekih 8-10 miliona maraka.MaroonWhite1946 je napisao/la: ↑17 sep 2025, 13:26
5 godina kako se potpisuju ugovori i prave planovi a od svega cemo dobit koncert Merlina i unisten teren, ali je dobra predizborna patka za glasove
Cak i za lokaciju se moze nesto izmajmunisati, pogotovo sada kad je situacija politicki bare bare.
Lokacija je najvaznija stvar, u sarajevu svugdje gdje ima dovoljno mjesta za stadion je prilicno skupo zemljiste. Tesko da ce se neko upustat u te vratolomije
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.