FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
56
20%
2. Borbu za Evropu
132
47%
3. Sredinu tabele
49
17%
4. Borbu za opstanak
45
16%

Ukupno glasova: 282

JohannWolfgang
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la JohannWolfgang » 16 sep 2025, 22:07

Fakat malo zalosno sta je Adzem prosao i kako je docekan u svom Zelji. Igrao u najteze vrijeme za klub, trenirao djecu pa i prvi tim. Osvojio jedan trofej i nazalost zadnji koji je uspio na klupi Zelje. Podrska je isla za razne ublehe a nasem Adi odlazi a evo jos nema poraz jedini u ligi.
Ne kazem da je neka trenercina, ali ipak je nas i sto gore neko napisa ne tako davno seljacina Jakovljevic dodje pred nasu klupu i psuje niko da pisne. Ovako barem znamo da nas nece niko poniziti. Slicno i s onom guzvom odavno nismo imali da igraci pokazu muda da se zakace s nekim i da stanu jedni za druge. To je sigurno i do trenera.
Sve i da se izgubi kada se igra sa zarom i borbom i mudima niko nece prigovoriti. Posebno na Grbavici ako ih ne mozes pobijediti mozes ih vala istuci. Ne da povrijedis nekog al nek se namuce za pobjedu.

Mislim da je to onaj famozni dnk o kojem smo slusali godinama. Ne treba zaboraviti da je Adzem prvi mandat bio poslije Amara ono kad je brko bio u tunelu, a drugi pod kim jong unom. Otuda i hajka na njega jer je uvrijedio velikog vodju izjavom da prvi put ima priliku da sam izabere strucni stab i ekipu. Imao je, istina, pogresnih izjava i nastupa ali daleko od toga da je toliko strasno.

Sto se tice ekipe imamo neke obrise, ali opet kako pogoditi kad je Pejic protiv Zrinjskog bio odlican protiv Borca los. Boljevic sinoc tanak, ali vec sljedecu utakmicu mozda odluci. Bitno je da su oni prava klapa, pa ko god izadje na teren nesto moze donjeti. Dobra stvar je sto Ado nije sujetan da gura nesto na silu, ako ne ide jednog zamijeni ga na poluvremenu ima drugi. To je po meni pohvalno. Cisto sumnjam da bi ovi sto su usli igrali onako od pocetka.

Kako god podrska klubu i lagano svoj posao gledati. Bice uspona i padova ali cilj treba da bude izlazak u kvalifikacije. Tako svake godine, pa malo i koeficijent nabiti i onda ocekivati nesto vise. Ukoliko se ukaze prilika za trofej biti spreman pofajtati se. Ipak mi nismo divovi da gori sve ako ne pobjegnemo 30 bodova drugom. Meni je ono sinoc Zeljo, ratnici, a ne svileni akademci. Dodji, poderi koljena, oznoji se, prokrvari i ako uspijes uzeti 3 boda svaka cast, al se neces prosetati dolinom cupova.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 16 sep 2025, 22:28

godrina je napisao/la:
16 sep 2025, 21:53
Draga braco. Ja sam imao smrtni slucaj u porodici, bas me pogodilo, odilamio sam od svega.
Nije mi bilo nikako na umu da udjem na forum ali eto hocu da vam svima cestitam. Gledao sam bas zadnjih oko 35 minuta utakmice i tamam mi.
Svaka cast za atmosferu na Grbavici, svaka cast momcima na zelji i zalaganju i na kraju Adzemu.
Iako je bilo i nekakvih gresaka i svasta nesto ali pobjedi se ne gleda u zube, pogotovo ne ovakvoj.
U zlu se ne ponizi, u dobru se ne zanesi. To treba da nam je moto. Ne pravit preveliku euforiju. Dosta mi jos posla imamo, bas dosta. Bilo bi idealno vratit se neporazen iz Sirokog.
Bas mi je drago zbog Sosica, on nam treba a dobio je odlicnog saigraca u Deniju. Svi su odprilike izgledali bas dobro, bar ovaj dio sto sam ja gledao.
Radit, trenirat, ispravljat greske u hodu i bit ce to dobro.
Valjda skupim snage pa se aktiviram opet, do tad sretno vam/nam.
Provodite vrijeme za lijepe stvari.
Bašum sagosum.
Drži se prijatelju.
Očekujemo te u narednom periodu opet ovdje.

1921TM87
Kontakt:

Post Postao/la 1921TM87 » 16 sep 2025, 22:30

Ovaj Željo može i mora još bolje...Ima tu prostora za napredak itekako. Pozitivno je da na skoro svakoj poziciji imamo 2 jednako kvalitetna igrača. Žao mi je da nemamo klasičnu ubojitu 9-tku (nekako to najviše nedostaje), al nek se Rakić, Jaganjac i Konings bore na svakom treningu za to mjesto.Meni se sviđa Osmanović kao štoper, Dan i Eric se jako dobro nadopunjuju u sredini, iako je Dan pogriješio kod gola borca. Alić je dobar igrač i pojačanje, a iskreno Odinaka, nit smrdi nit miriše, fizičke predispozicije ne sporim, al postavljanje, centaršutevi, čitanje igre.. ima još da nauči.Interesantno mi je da Pexioto, Eric, i drugi "stranci" onako srčano proslavljaju golove, kao da su na Grbavici rođeni, to je svakako pozitivno.
Strah me utakmice u širokom, da ne odemo emotivno prazni i s onom "lako ćemo", to je na Adžemu da pripremi u psihološkom smislu ekipu. Još uvijek ne poraženi, nije mala stvar definitivno.
Nadam se da ćemo se još bolje uigrati, da će se Milošević uklopiti i da će nekog od špiceva pročepiti, onda je Europa, neupitna!
VTŽ.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 sep 2025, 22:41

Prošle sezone smo protiv prve tri ekipe, odnosno najjače ekipe u ligi osvojili 6 od mogućih 27 bodova. Četiri protiv Borca i dva protiv Sarajeva. To je ono o čemu sam mnogo puta pisao, to su utakmice koje će nam odrediti sezonu, ovu i svaku narednu.

Danas protiv prve tri ekipe iz dvije utakmice imamo maksimalnih šest bodova koliko smo prošle godine osvojili u 9 utakmica.

To su utakmice koje vrijede šest bodova i nikad ih nije ugodno izgubiti, ako te utakmice ne gubiš, uvijek im dišeš za vratom i tu si pri vrhu. Veliki problem su nam dva domaća kiksa i siguran sam da ćemo na kraju itekako žaliti za njima. To ide Adžemu na dušu i tu je opravdano kritikovan.

Ove sezone je cilj smanjiti razliku, odnosno da nam šampion više ne bježi po 25+ bodova na kraju i na dobrom smo putu.

godrina je napisao/la:
Draga braco. Ja sam imao smrtni slucaj u porodici, bas me pogodilo, odilamio sam od svega.
Iskreno saučešće prijatelju, samo polako, biće vremena za forum i za Želju. :salut:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 16 sep 2025, 22:47

@godrina iskreno saucesce

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 16 sep 2025, 22:52

NoDi80 je napisao/la:
16 sep 2025, 20:54
Muzurovic meni nepoznat i volio da me neko informise
Moguće da se radi o Aldinu Muzuroviću (19). Igrao za Velež U19 i nije dobio priliku u seniorskoj ekipi. Prije toga nastupao za Mladost Doboj Kakanj U19. Vjerovatno na probi, ne treba tu mnogo očekivati. Drugog ne znam. Desno krilo.
godrina je napisao/la:
Iskreno saučešće prijatelju.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 16 sep 2025, 22:54, ukupno mijenjano 1 put.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 16 sep 2025, 22:53

godrina je napisao/la:
Nije mi bilo nikako na umu da udjem na forum ali eto hocu da vam svima cestitam. Gledao sam bas zadnjih oko 35 minuta utakmice i tamam mi.
Svaka cast za atmosferu na Grbavici, svaka cast momcima na zelji i zalaganju i na kraju Adzemu.
Iako je bilo i nekakvih gresaka i svasta nesto ali pobjedi se ne gleda u zube, pogotovo ne ovakvoj.
U zlu se ne ponizi, u dobru se ne zanesi. To treba da nam je moto. Ne pravit preveliku euforiju. Dosta mi jos posla imamo, bas dosta. Bilo bi idealno vratit se neporazen iz Sirokog.
Bas mi je drago zbog Sosica, on nam treba a dobio je odlicnog saigraca u Deniju. Svi su odprilike izgledali bas dobro, bar ovaj dio sto sam ja gledao.
Basum sagosum, da nam se vratis
nek crknu dusmani, najjaci smo

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 16 sep 2025, 22:57

karabah nas pođonio :D

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 16 sep 2025, 23:14

godrina je napisao/la:
@godrina, iskreno saucesce i basum sagosum.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 16 sep 2025, 23:16

jestamaji je napisao/la:
16 sep 2025, 22:57
?

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 16 sep 2025, 23:47

Levin je napisao/la:
16 sep 2025, 17:37
Riquelme1921 je napisao/la:
16 sep 2025, 17:26
Levin je napisao/la:
16 sep 2025, 17:21
Nije problem samo ubacivanje upaljača i ostalih stvari u teren, nađe se tu još štošta. Bio sam dosta daleko ali mi se učinilo da je jedan od one dvojice protiv Sloge se penjao na ogradu i prijetio igračima Borca ili sudijama. 70% sam siguran i to sve iza leđa pomoćnog sudije koji ga je sigurno čuo. O skandiranju pojedinaca da ne govorim.
Ne znam, radim u drugom gradu pa sam na Grbavicu tek došao oko 20:30, istoka nije bilo, na sjeveru sam bio. Tu je manje više bilo ok, nije se ubacivalo Bog zna šta, bilo je par bolesnika ali to je skroz normalno, ne može 10 hiljada ljudi biti na jednom mjestu i da su svi normalni.
Dovoljno da baš sa sjevera neko Saničanina pogodi upaljačem u glavu i zaspe predmetima golmana Borca ali i cijeli ljekarski tim.

Uglavnom, ako nam budu htjeli isprazniti stadion za derbi imaju povoda dovoljno.
Ma ne znam, treba ovome stati u kraj..da klub faktički izda cjenovnik kazni. Postoje kamere. Npr: Bacanje upaljača - do kraja sezone suspenzija, ulazak na teren - 10godišnja suspenzija sa stadiona itd.. Trebamo svi ispaštati jer je neko lud.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 sep 2025, 23:47

Pogledajte prijem lopte Šošića kod trećeg gola. :o :bow:

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 17 sep 2025, 01:44

Golovi Korore, ako netko od spiceva ne uhvati formu i konstantnost, treba momka gurnuti.

Godrina, iskreno saucesce.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 17 sep 2025, 08:09

Orvel je napisao/la:
16 sep 2025, 23:16
jestamaji je napisao/la:
?
Mozda Sosic?

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 17 sep 2025, 08:29

Manijakdokraja9 je napisao/la:
16 sep 2025, 15:04
lakilone je napisao/la:
16 sep 2025, 14:42
Hoce li nam biti dozvoljeno gostovanje na Pecaru?
Ne zna se jos, ali bitnije pitanje je hoce li zatvoriti istok za derbi jer je pod uslovnom kaznom tribina, a sinoc su klosari opet bacali nesto u teren. Zemlja cetvrtog svijeta.
Uslovna je trajala šest mjeseci. Prošlo je, evo tačno godinu dana od odluke saveza.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 17 sep 2025, 08:34

godrina je napisao/la:
Isrkeno saučešće druže....

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 17 sep 2025, 08:42

Hansestadt je napisao/la:
17 sep 2025, 08:09
Orvel je napisao/la:
16 sep 2025, 23:16
jestamaji je napisao/la:
?
Mozda Sosic?
ja koliko sam skonto i karabag je preokreno protiv benfice na slican nacin, vjerovatno je na to mislio
nek crknu dusmani, najjaci smo

Samba71
Kontakt:

Post Postao/la Samba71 » 17 sep 2025, 08:56

@godrina Bašum Sagolsun i iskreno saučešeće.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 17 sep 2025, 09:44

Levin je napisao/la:
16 sep 2025, 22:52
NoDi80 je napisao/la:
16 sep 2025, 20:54
Muzurovic meni nepoznat i volio da me neko informise
Moguće da se radi o Aldinu Muzuroviću (19). Igrao za Velež U19 i nije dobio priliku u seniorskoj ekipi. Prije toga nastupao za Mladost Doboj Kakanj U19. Vjerovatno na probi, ne treba tu mnogo očekivati. Drugog ne znam. Desno krilo.
Hvala brate
godrina je napisao/la:
Basom sagosum brate
Izdrzi uz tebe smo
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 17 sep 2025, 10:13

Ljudi, naumpade mi da je bila naša grupa u Argenitni, neki lokalci koji prate Bocu i River, našli zajedničku ljubav, Želju. Šta je s njima? Dolaze li? Jedno vrijeme su dolazili... Bilo bi ih lijepo pozvati i ugostiti opet...

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Armija1987, Mamba21, Orvel i 43 gosta.