Prosto ne vjerujem da mi čekamo nekog princa (uz sav respect) da nas opet izvlači iz govana u koja smo sami zaplivali.
Ekipa, ima nešto čudno u našim genima, a što nam ne da da idemo naprijed, već sve što su generacije izgradile mi uništimo svojim neznanjem.
Dokaz tome su FKS, KK Bosna, RK Bosna i mnogi drugi kolektivi, a i u vođenju države nismo se dokazali. Jednostavno, ne znamo, a istovremeno se pravimo najpametniji.
Za osvajanje ove lige ne trebaju uber imena, već solidni igrači koji imaju zajedništvo, igrači koji trče bez prestanka i koji čine tim koji vjeruje u sebe, naravno ako suđenje bude korektno. Druga stvar, ne može me niko ubijediti da u BiH nema boljih ili jednakih igrača u odnosu na pridošlice, izuzev pedigrea Ljajića i promašaja u vidu Ristovskog.
Nama treba lisac, tipa Terzića ili Mamića, a ne ulica i milion uličnih menađera koji lobiraju da se dovode ovi ili oni igrači. Ne postoji stvar u životu koja se dešava slučajno, već je plod dobrog ili lošeg rada nema tu pameti.
Opet kažem, Mirva vjerovatno želi najbolje, ali nije svjestan u kakvu žabokrečinu je zakoračio i da su mu mnogi prijatelji iz interesa i tu se pogubio. Idi bolan do Zagreba ili Beograda i vidi kako se prave temelji za stabilan sportski kolektiv
Mi koji volimo ovaj klub mnogo smo naivni kad pored ovoliko amaterskih poteza iz godine u godinu vjerujemo u neka čuda u smislu titula, igranja evrope itd ... Lako nam je zamazati oči i skloni smo danas biti šampioni svemira, a sutra očajavamo bez granica.
Ovom klubu trebaju ljudi koji hoće raditi i planirati na duže staze, jer sva ova sranja kojim svjedočimo su posljedica želje da se dođe do povrata sredstava što je brže moguće. U prilog tome govori činjenica da smo prodali sve igrače koji su mladi i potentni ili zreli, a ušli u formu. Ne moram ih nabrajati znamo imena.
Ne postoji klub ma svijetu koji može imati uspjeh sa ovih fluktuacijama na svim nivoima u svom sistemu. Ako ima evo neka neko kaže imena. Ismire, izvuci lovu što prije i idi svojim putem kad ne znaš, a i nisi sposoban da kopiraš druge velike uspješne sisteme.