Premijer liga BiH - aktuelno

imekorisnicko
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la imekorisnicko » 16 sep 2025, 18:21

nokee je napisao/la:
16 sep 2025, 18:05
imekorisnicko je napisao/la:
16 sep 2025, 17:44
nokee je napisao/la:
16 sep 2025, 17:29

A kako ćeš se prijatelju mudro nositi sa:

Sarajevo 13 (nedosuđen penal protiv Sloge, pogrešno dosuđen ofsajd protiv Radnika, nedosuđen penal protiv Posušja, nedosuđen penal protiv Posušja, nedosuđen crveni karton Borcu, nedosuđen penal protiv Borca, poništen regularan gol protiv Širokog Brijega, nedosuđen penal protiv Zrinjskog, poništen regularan gol protiv Slobode, primljen neregularan gol protiv Zrinjskog, poništen regularan gol protiv Radnika, nedosuđen penal protiv Posušja, nedosuđen penal protiv Posušja)
A kako, hajde evo?

13 KRUPNIH gresaka na stetu, ovo je bila analiza Kaljanca do nekog kola, bilo ih je josmmda ne spominjem ovdje siljenja u vidu sjeckanja, kad ti neda da igras itd itd..

I ti meni kazes trebamo mudro... Jedino da smo pravi Real Madrid možda moooozda bi osvojili..

Ps. Svim ostalim da odgovorim. Naravno da je veeelikim dijelom do nas, najvećim. Nije nama Mirvic zamazao oci sudijama, vidimo mi dobro idiotarije koje se rade u klubu i cirkusi svake sezone. Ali ovo gore pobrojano su fakti, htjeli to vi priznati ili ne.
Prvo,osim par izuzetaka niko ne spori sudijske krađe.
Sarajevo jeste na nekoliko utakmica ozbiljno oštećeno prošle sezone,ali ste vi sami sebi još od one lakrdije od pretprošle sezone u polufinalu kupa na koševu takav pritisak stvorili oko suđenja da su ponekad vaši igrači više gledali u sudiju nego igrali. Da je nepošteno,jeste ali od stalnog kukanja i histerije nemaš ništa. Sarajevo ima dovoljno navijača za ozbiljan pritisak na Koševu,u gostima pretrpis sta moras. Mislim da je prošle sezone uz malo namazaniji pristup moglo ostati u igri za titulu do kraja.
Nema nacina ni jedna ekipa da se nosi sa ovakvim stvarima, previse je ovo. Slažem se da se nekad mogu malo smiriti strasti kod igraca, Zekic je to prilično dobro radio, ali jbg igraci su ljudi od krvi i mesa i emocija, ne moze pod kozu nekad. Sve je to nedovoljno da iskuliras i osvojis titulu.. Ko se bavio fudbalom, zna sta znaci kad te sudija izbaci iz ritma, presjece kontru, od 1 minte ti da doznanja da nemas sta traziti.. Al hajd..

Sarajevo na Kosevu moze napraviti pritisak jedino kad je 20k plus (europa, derbi) ovo ostalo, da se ne lažemo, qurcev je to pritisak na onakvom stadionu, jednostavno ono je stadion za atletiku. Bez bilo kakve akustike i fudbalske atmosfere. To je posebna priča.
Vecina situacija koje nabrajate nisu direktno utjecale na rezultat,a nerijetko su se desile u defakto vec zavrsenim utakmicama i to u korist Sarajeva. Mnogo vise su sudije uspjele da vas ubiju u pojam nego sto su vam oteli bodova.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 16 sep 2025, 18:28

16 sep 2025, 18:21
nokee je napisao/la:
16 sep 2025, 18:05
16 sep 2025, 17:44

Prvo,osim par izuzetaka niko ne spori sudijske krađe.
Sarajevo jeste na nekoliko utakmica ozbiljno oštećeno prošle sezone,ali ste vi sami sebi još od one lakrdije od pretprošle sezone u polufinalu kupa na koševu takav pritisak stvorili oko suđenja da su ponekad vaši igrači više gledali u sudiju nego igrali. Da je nepošteno,jeste ali od stalnog kukanja i histerije nemaš ništa. Sarajevo ima dovoljno navijača za ozbiljan pritisak na Koševu,u gostima pretrpis sta moras. Mislim da je prošle sezone uz malo namazaniji pristup moglo ostati u igri za titulu do kraja.
Nema nacina ni jedna ekipa da se nosi sa ovakvim stvarima, previse je ovo. Slažem se da se nekad mogu malo smiriti strasti kod igraca, Zekic je to prilično dobro radio, ali jbg igraci su ljudi od krvi i mesa i emocija, ne moze pod kozu nekad. Sve je to nedovoljno da iskuliras i osvojis titulu.. Ko se bavio fudbalom, zna sta znaci kad te sudija izbaci iz ritma, presjece kontru, od 1 minte ti da doznanja da nemas sta traziti.. Al hajd..

Sarajevo na Kosevu moze napraviti pritisak jedino kad je 20k plus (europa, derbi) ovo ostalo, da se ne lažemo, qurcev je to pritisak na onakvom stadionu, jednostavno ono je stadion za atletiku. Bez bilo kakve akustike i fudbalske atmosfere. To je posebna priča.
Vecina situacija koje nabrajate nisu direktno utjecale na rezultat,a nerijetko su se desile u defakto vec zavrsenim utakmicama i to u korist Sarajeva. Mnogo vise su sudije uspjele da vas ubiju u pojam nego sto su vam oteli bodova.
Ja ti gore pobrojah 13 krupnih gresaka koje DIREKTNO utiču na rezultat a ti tako odgovaras. Ako penali, crveni kartoni, nepostojeći ofsajdi ne uticu direktno na rezultat.. Jbg onda, nemamo sta dalje.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 16 sep 2025, 18:33

Ko bi rekao da cemo biti prvi, rijetki su vjerovali u naseg Zelju
Formiramo jedinice, uskoro stizu novi klinci koji su buducnost kluba
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 16 sep 2025, 18:33, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 sep 2025, 18:33

bvsic je napisao/la:
16 sep 2025, 16:54
Virtu4l je napisao/la:
16 sep 2025, 16:40
bvsic je napisao/la:
16 sep 2025, 15:27
Prosle sezone 13 gresaka na stetu Sarajeva na polusezoni

To je samo u tvojoj glavi, jer vi svaku 50:50 situaciju karakterišete kao grešku, pa ste nekim čudom vidjeli penal na derbiju a jasno se vidi da je lopta promijenila smjer pa pogodila nekoga u ruku. E to ste vi mjesecima kačili kao neku grešku, i tako jedna po jedna, dođete do 13, 15, 20...

Pravih grešaka, onih koje su vas koštale bodova, je veoma malo. Kao kada su Renanu poništili čist gol na Pecari.

Morate shvatiti da ste kao klub već 4-5 godina jedna obična karrina, loša administracija kluba, nezdrava i toksična sredina prepuna preplaćenih igrača, uglavnom loše vođenih. U klubu je premalo onih pravih, istinskih stručnjaka, a previše je diletanata. Da ne nabrajam dalje, a mogao bi do zore.

Žali Bože para, u tu izreku će sve stati.
Pisam te karinasu
slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika
EDIT: vol2 zaboravio sam i pasceta pa vas obojicu jos jednom
https://www.oslo.bodje.nje.ba/dosjei/ko ... e-1005979/

I uradi tačno ono što sam napisao. :bow: :rol:

I još piša nekoga. :rol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Bejker
Kontakt:

Post Postao/la Bejker » 16 sep 2025, 18:40

NajvecaRadosti je napisao/la:
16 sep 2025, 17:33
Dugo nisam gledao jaceg igraca kod kona od ovog Cvetanoskog.Momak ima sve predispozicije za troduplo jacu ligu,kakva prevaga na terenu nerealno.
Mene je npr Jaganjac odusevio. Ucestvovao kod sva tri gola. Kod prvog razigrao, Vinisijusa nakon sto je navukao dvojicu na sebe,kod drugog opet na ledjima dvojica, zagradio loptu gurnuo Cvetanocskom na stranu i na kraju mu napravio prostor da povalja odbranu. Pravovremeni, tacni pasovi i kretnje. Svaka minuta odigrana mu je bila zlata vrijedna.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 16 sep 2025, 18:46

Cimi Ljaja Guli Risto krema fudbalska.Sminkeraj.Husref će to postrojiti treba malo vremena.O golmanu nebi pojela ga atmosfera i huk sa sjevera.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 16 sep 2025, 18:51

Bejker je napisao/la:
16 sep 2025, 18:40
Dugo nisam gledao jaceg igraca kod kona od ovog Cvetanoskog.Momak ima sve predispozicije za troduplo jacu ligu,kakva prevaga na terenu nerealno.
Mene je npr Jaganjac odusevio. Ucestvovao kod sva tri gola. Kod prvog razigrao, Vinisijusa nakon sto je navukao dvojicu na sebe,kod drugog opet na ledjima dvojica, zagradio loptu gurnuo Cvetanocskom na stranu i na kraju mu napravio prostor da povalja odbranu. Pravovremeni, tacni pasovi i kretnje. Svaka minuta odigrana mu je bila zlata vrijedna.
Slazem se Jaganjac je odradio strasan posao kao i Cveta, Madzid, ali za njih dvojicu se vec zna da su dobri igraci
:salut: :salut:
Odinaka takodjer je potencijal kojeg mozemo samo tako unovciti
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Bejker
Kontakt:

Post Postao/la Bejker » 16 sep 2025, 19:13

NoDi80 je napisao/la:
16 sep 2025, 18:51
Bejker je napisao/la:
16 sep 2025, 18:40
Slazem se Jaganjac je odradio strasan posao kao i Cveta, Madzid, ali za njih dvojicu se vec zna da su dobri igraci
:salut: :salut:
Odinaka takodjer je potencijal kojeg mozemo samo tako unovciti
I Odinaka odigrao vrhunski, jedini uz Alica u prvom poluvremenu koji je po meni nesto pokazao u Zelji. Vukovica malog u dzep stavio. Ja sam jos prosle sezone govorio da je od Marina 6x bolji. Fizicke predispozicije i tehnicki neuporedivo bolji. Puno su kritikovali malog jer je imao nekoliko glupih gresaka, a do ove sezone nije imao kontinuitet sa minutama da nesto pokaze.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 16 sep 2025, 19:19

Bejker je napisao/la:
16 sep 2025, 19:13

I Odinaka odigrao vrhunski, jedini uz Alica u prvom poluvremenu koji je po meni nesto pokazao u Zelji. Vukovica malog u dzep stavio. Ja sam jos prosle sezone govorio da je od Marina 6x bolji. Fizicke predispozicije i tehnicki neuporedivo bolji. Puno su kritikovali malog jer je imao nekoliko glupih gresaka, a do ove sezone nije imao kontinuitet sa minutama da nesto pokaze.
Tako je brate, svaka cast tebi
Inace kod nas se uvijek mladi kritikuju Muftic, Sukilovic, Odinaka, Jaganjac svi su bili na meti, jer se nema strpljenja
Drago mi je sto su svi sve bolji
Pozdrav brate moj,pratim te :bih: :salut:

Vidim ti si pitar i volio bih da mi kazes neke stvari
Sto ce vam investitor kad imate pare?
Mislim da ce se stvoriti jos veca konfuzija sa novim covjekom u klubu
Vama je potrebno da sadasnji investitiori stave prave ljude na prave pozicije i nista vise od toga
Pare vam realno najmanje trebaju
Mislim to je moje misljenje, a vi najbolje znate sta vama treba
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 16 sep 2025, 19:32

NoDi80 je napisao/la:
16 sep 2025, 19:19
Bejker je napisao/la:

Inace kod nas se uvijek mladi kritikuju Muftic, Sukilovic, Odinaka, Jaganjac svi su bili na meti, jer se nema strpljenja

Vidim ti si pitar i volio bih da mi kazes nee stvari
Vama je potrebno da sadasnji investitiori stave prave ljude na prave pozicije i nista vise od toga
Evo ja cu ti onako ukratko reci sta su problemi FKS.

Ibricic je preko UEFE tuzio FKS da Mirvic uplacuje pare preko nekih tamo racuna i to ti je sad sve blokirano i ima dosta istine u tome da nisu plate primljenje duze vrijeme. I onda na to sve dodje vijest da dolazi Ljajic i dobija platu koju dobija, i tu onda nastaje problem za ZZ koji sam nije isto dobio par mjeseci platu i zato i odlazi. Ima tu jos dosta toga al hajd.

I sad se trazi 3-ci investitor da to sve ispegla i da se podmire dugovi

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 sep 2025, 20:51

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Tunku Ismail Idris Ibni Sultan Ibrahim

Ima li neka skraćenica za ovoga ili da ga jednostavno zovemo Ibro. :rol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 16 sep 2025, 20:52

:bih:
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 16 sep 2025, 21:06, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 16 sep 2025, 20:53

Možete ga zvat kralj banana, kamiondzija, buraz od investitora u Sarajevo, princ kojeg je forumaš izmislio i vama prodao, Ceric, bitkoin, Saudijci… investitor je investitor.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

torbica
Kontakt:

Post Postao/la torbica » 16 sep 2025, 20:53

Virtu4l je napisao/la:
16 sep 2025, 20:51

Ibro dirka

Bejker
Kontakt:

Post Postao/la Bejker » 16 sep 2025, 20:54

NoDi80 je napisao/la:
16 sep 2025, 19:19
Bejker je napisao/la:

Vidim ti si pitar i volio bih da mi kazes neke stvari
Vjeruj brate da sam vjerovatno upucen u sva skorija desavanja koliko i ti. Toliko apsurda i malverzacija je izaslo na vidjelo u zadnjih par dana samo da mi je bilo mucno i citati.
Od izvora koje imam, dobio sam informaciju da je sve "planulo" i da se sav prljav ves poceo iznositi odlaskom Zekica. Cak sam i pisao sta sam saznao od tog izvora na FKS pdfu pa su mi rekli da sam plava fekalija i glupan. Zato cu sada reci NAVODNO je Zekic zamjerio Gulijasviliju nonsalanciju i glumljenje zvijezde i htio ga je malo ohladiti, a to mu je bilo izricito zabranjeno, cak je i prijetnje dobio. Kada su mu rekli da kupuju Ljajica za xy cifru i da ce igrati za xy platu, covjek rekao da mu ne treba to u svlacionici u kojoj je vec kohezija narusena bila povlastenim statusom pojedinaca. Tad su mu opet rekli da ce biti kako oni kazu i da ce igrati igraci koji mu oni kazu da ce igrati. Covjek na to rekao onda ja necu biti trener i zavrsio pricu oko toga. Uz to mi je receno da ce NAVODNO Husref biti "bacen u vatru" i trpiti kojekakve bojkote u svlacionici, a mi cemo gledati predstave za javnost. To je sve bilo netom nakon odlaska Zekica prije haman 2 mjeseca, evo koliko od tog NAVODNO se pokazuje kao istinito, procijeni sam.
Sto se tice novog investirora ne znam ni sta da mislim. Ovaj frajer nije glup i ima iskustva u fudbalskom biznisu. Kakve su mu namjere i kakve su namjere ovih trenutnih sa parama, mogu samo nagadjati, ali sve mi smrdi i muka mi je gledati sta se desava sa klubom koji volim i za koji navijam. Previse sumnjivih faca se opet uvuklo u klub pored ovih nesposobnih. Da li sam samo previse skeptican zbog te silne mucnine, ni to ne znam. Na hajr, na dobro sto se kaze...

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 16 sep 2025, 21:06

Željezničar - Olimpik 11:2
Korora (16) hetrik
Mujkic (16) dva gola
Konings (27),Vinicus (24), Jaganjac (21), Garcia (20) i Muzurovic po jedan

Za Želju su igrali
Abdulahovic (27)
Trouppe (27)
Konings (27)
Vinicus (24)
Osmanovic (24)
Obradov (23)
Sukilovic (22)
Jaganjac (21)
Garcia (20)
Sutkovic (20)
Sabic (19)
Cosic (19)
Gojak (18)
Kolic (18)
Zahirovic (17)
Dragovic (17)
Freeman (17)
Sijercic (16)
Rascic (16)
Mujkic (16)
Korora (16)
Huremovic (15)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 16 sep 2025, 21:13

NoDi80 je napisao/la:
16 sep 2025, 21:06
Korora (16) hetrik
Mujkic (16) dva gola

Za Želju su igrali
Abdulahovic (27)
Trouppe (27)
Konings (27)
Vinicus (24)
Osmanovic (24)
Obradov (23)
Sukilovic (22)
Jaganjac (21)
Garcia (20)
Sutkovic (20)
Sabic (19)
Cosic (19)
Gojak (18)
Kolic (18)
Zahirovic (17)
Dragovic (17)
Freeman (17)
Sijercic (16)
Rascic (16)
Mujkic (16)
Korora (16)
Huremovic (15)
Iskreno malo je zeznulo Zelja i Sarajeva nedostatak Olimpika. Masa igraca je doslo iz omladinskog pogona Olimpika koji su igrali u Zelji ili Sarajevu . Ili omladinski igraci iz Zelje i Sarajeva koji su prve prilike dobili u Olimpiku .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 16 sep 2025, 21:42

Pact1921 je napisao/la:
16 sep 2025, 21:13
NoDi80 je napisao/la:
16 sep 2025, 21:06
Korora (16) hetrik
Mujkic (16) dva gola

Za Želju su igrali
Abdulahovic (27)
Trouppe (27)
Konings (27)
Vinicus (24)
Osmanovic (24)
Obradov (23)
Sukilovic (22)
Jaganjac (21)
Garcia (20)
Sutkovic (20)
Sabic (19)
Cosic (19)
Gojak (18)
Kolic (18)
Zahirovic (17)
Dragovic (17)
Freeman (17)
Sijercic (16)
Rascic (16)
Mujkic (16)
Korora (16)
Huremovic (15)
Iskreno malo je zeznulo Zelja i Sarajeva nedostatak Olimpika. Masa igraca je doslo iz omladinskog pogona Olimpika koji su igrali u Zelji ili Sarajevu . Ili omladinski igraci iz Zelje i Sarajeva koji su prve prilike dobili u Olimpiku .

Novi Grad i Olimpik su se sastavili bili
Gojak je iz te skole, Mujezinovic takodjer, ima jos tu imena koji igraju po federaciji i solidni su igraci
Hadzanovic iz Slobode onaj je isto iz te skole
Duljevic isto iz te skole
Krajina koji je u strucnom stabu Zelje danas je iz te skole koliko ja znam?
Cosic pomocni trener fks je iz te skole

Ima li su jake generacije u omladinskoj skoli i dobijali su zelju i sarajevo

KimJongEsmer
Kontakt:

Post Postao/la KimJongEsmer » 16 sep 2025, 21:47

Virtu4l je napisao/la:
16 sep 2025, 20:51

Zvaćemo ga Ayla :rol:

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 16 sep 2025, 21:59

Je li ovo pise da je na Grbavici sinoc bilo 11300 gledalaca ?!
Zar smiju pustiti vise ulaznica nego sto je kapacitet?

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Grk1234, kolezeljovac i 28 gostiju.