Prva Liga FBiH 2025/26

Moderator/ica: GracanicaAA

Quartararo
Kontakt:

Re: Prva Liga FBiH 2025/26

Post Postao/la Quartararo » 16 sep 2025, 17:08

chily-rz je napisao/la:
16 sep 2025, 16:50
Quartararo je napisao/la:
16 sep 2025, 16:38
chily-rz je napisao/la:
16 sep 2025, 16:36

Nisu još potpisali ugovor sa Azmirom, traže se dva kombija uz redovno održavanje i sipanje goriva od strane Azmira te pet hiljada konvertibilnih maraka, isplata može i u dvije rate. Dogovor je u finalnoj fazi, kombi B je na remontu, idu nove zimske gume.
Sreća ne mislite svaki dan na Fukare i Slobodu. Kakvi zaostali paćenici. :yawn:
Ne znam što to tebe tangira, sa prošlog naloga si se prodavao za silu nebesku, sa ovog si se predstavljao ko manijak, vidiš da se i sam stidiš što si fukara.
Ja navijam za Želju. Ovdje uletim da se sprdam malo s budalama. Ne tangira me, al oči bode činjenica da svaki zeničanin piše o svemu, samo ne o Čeliku. A kako i ne bi, kad vam je klub srozan do bola, kantonalac, nebitan u svakom smislu. :yawn:

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 16 sep 2025, 18:39

Skver je napisao/la:
16 sep 2025, 14:15
LavoviGabela je napisao/la:
16 sep 2025, 13:06
Skver je napisao/la:
16 sep 2025, 11:13

svaka ćas realno :bih:
Ali.......u iducem tj. zadnjem kolu vi dobijate Velez u Mostaru 2:1, Leotar dobija Zelju 2:1 gdje se igraci Zelje sklanjaju Leotaru, a Sloboda gubi 2:0 u Lukavici protiv Slavije i ispadamo iz PL (politicke lige)......sami smo krivi, drugi su bolje poslovali (namjestali) tada....sam znas kako to Lujo radi :bih:

Ispravka krivog navoda

Nisu se Željini igraci sklanjali u Trebinju jer su zabili jedan gol u Trebinju

Sklanjali su se igraci Slobode u Lukavici jer nisu zabili nijedan gol
Da su Slobodini igraci zabili samo jedan gol izborili bi opstanak u ligi

Navodno nisu smjeli ni pogledat na gol Slavije
Samo su osluškivali rezultat iz Trebinja

Izvinite na upadu na ovu temu

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 16 sep 2025, 18:48

16 sep 2025, 16:55

Sve jasno, isto kao što je Azmir radio prošli put.
Sta misliš hoce li i ove godine?
Na stranu sve imate za ovu ligu jaku ekipu
Ove sezone ce to puno teze ici, ne pita se samo Sloboda, zavisi sta Lujo planira, mada vidim napravio je krov, pravi restoran, hotel za igrace, planira i novu tribinu a znamo da je majstor ove igrice a ima i prijatelje koji su mocni, jaci je od federalnog saveza, nasuprot ima Azmira koji nije ni malo naivan a sve zavisi hoce li mu pomoci kanton i grad Tuzla, puno je pretpostavki......tako da sto se tice ove lige Lujo i Azmir su daleko najjaci igraci, ko zna mozada su se oni i sta dogovorili da ne bacaju obojica novac, mada kod Luje moze i na teku :)......a pretpostavljam da ce Azmir pojacati jos igracki kadar koliko to bude trebalo, a Lujo ce isto pojacati ali da proda kojeg igraca ali ne da bi ove sezone isao na PL, tako da ostali mislim da nemaju puno sansi.....tesko da mogu sa Azmirom i Lujom, nemaju taj novac i to iskustvo ili nemaju uvjete za PL.....moje skromno misljenje.
🔴⚫️

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 16 sep 2025, 18:55

Bez nekog ozbiljnog plana, Sloboda i ako udje u PL. Bez vecih ulaganja i podrske kantona ponovo se vraca u Federalnu, iskreno i GOSKu je isto i ne znam kolko je njima u interesu igrat PL, mada ako kojim slucajem Posusje ispada onda nekako nasom bosanskom logikom mijenja ga "hrvatski" klub, jer ne znam da bi hrvati dozvolili da ostanu samo na Zrinjskom i Sirokom u ligi.
Mozda ovo samo jesu teorije zavjere, al kod nas bas u savezu i fudbalu sve je to isplanirano, ja sam prosle godine na pocetku proljetnog dijela piso da ce Posusje bit 4to odozdo i razigravat sa Stupcanicom, samo eto sto ovi nisu dozvolili ni da igraju.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 16 sep 2025, 19:23

klasik je napisao/la:
16 sep 2025, 18:55
Bez nekog ozbiljnog plana, Sloboda i ako udje u PL. Bez vecih ulaganja i podrske kantona ponovo se vraca u Federalnu, iskreno i GOSKu je isto i ne znam kolko je njima u interesu igrat PL, mada ako kojim slucajem Posusje ispada onda nekako nasom bosanskom logikom mijenja ga "hrvatski" klub, jer ne znam da bi hrvati dozvolili da ostanu samo na Zrinjskom i Sirokom u ligi.
Mozda ovo samo jesu teorije zavjere, al kod nas bas u savezu i fudbalu sve je to isplanirano, ja sam prosle godine na pocetku proljetnog dijela piso da ce Posusje bit 4to odozdo i razigravat sa Stupcanicom, samo eto sto ovi nisu dozvolili ni da igraju.
Kako mozes reci nisu dozvolili utakmicu Posusje-Stupcanica,zasto ne kazes Stupcanica nije ispunila uvjete lijepo im sve receno sta trebaju uradit..
Slazem se da se i Borac guro malo ali treba bit realan da je i Borac i Zrinjski kvalitetniji od Sarajeva i Zelje ma ko god bi sudio utakmice na svijetu. ,Ljudi dokazu u Europi oba kluba a sad sto sarajevski klubovi zive u osamdesetim na svoje ime . to je njihov problem ,isto vazi i za Velez a pogotovo Celik i Slobodu.Sta mi imamo u Zenici istoriju kluba ,navijace ,,par trofeja Europskih,17 sezona igranja 1 lige Yugoslavije na 18 mjestu vjecne tabele po tom osnovu igranja,3 prvaka i BiH i 2 kupa BiH ,2 izlaska u Europu nakon rata..
Sloboda isto ime kluba,24 sezone 1 lige Yugoslavije na 15 mjestu te tabele igranja u Yugoslaviji,nema titulu u BiH osim Federalne,nema osvojen kup i ne znam koliko izlazaka u Europi.
I sad nam kriv Vico,savez,sudije,Posusje,i te teorije zavjere.
Yebo vas vise bosnjaci hrvati srbi i te gluposti priznaj mi smo krivi svako za svoj klub!!

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 16 sep 2025, 19:36

16 sep 2025, 17:08
chily-rz je napisao/la:
16 sep 2025, 16:50
16 sep 2025, 16:38

Sreća ne mislite svaki dan na Fukare i Slobodu. Kakvi zaostali paćenici. :yawn:
Ne znam što to tebe tangira, sa prošlog naloga si se prodavao za silu nebesku, sa ovog si se predstavljao ko manijak, vidiš da se i sam stidiš što si fukara.
Ja navijam za Želju. Ovdje uletim da se sprdam malo s budalama. Ne tangira me, al oči bode činjenica da svaki zeničanin piše o svemu, samo ne o Čeliku. A kako i ne bi, kad vam je klub srozan do bola, kantonalac, nebitan u svakom smislu. :yawn:
Ti za Zelju navijas pa vise sam ja puta na Grbavici bio nego ti 🤣🤣🤣ja mislim da ti Grbavicu ocima uzivo nisi vidio 🤣🤣🤣E moj Ledeni ti svaki nik za drugi klub navijas ali sto mrzis Zenicu pa ne znam mrzil nas iko na svijetu vise nego ti 🤣🤣🤣
Nemas ti pojma ni sto je se u Kanton otislo jer ti to ne razumijes i kad bi ti se sve objasnilo u detalje 😁😁

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 16 sep 2025, 19:53

Iza Borca stoji politika, tako isto za Zrinski mada razlika izmedju Borca i Zrinskog je ta sto je Zrinski puno organizovaniji na sportskom planu, Velezu Niksic daje kao da je vlada federacije njegova babovina......Sarajevo vode sportski amateri, a Zeljo je zaduzen kao i Slobode , samo sto ga guraju navijaci i lokalna zajednica i ne smije ga niko tuziti.......Sloga igra PL, nema reflektora a Mladost Kakanj nije dobio licencu jer nema reflektora, a stoji cenjenica da su Celik i Sloboda sami sebe unistili......politika je te kako umijesana, savez je sacinjen od kriminalaca.
🔴⚫️

Threeplanetrees
Kontakt:

Post Postao/la Threeplanetrees » 16 sep 2025, 20:24

Skver je napisao/la:
16 sep 2025, 19:53
Iza Borca stoji politika, tako isto za Zrinski mada razlika izmedju Borca i Zrinskog je ta sto je Zrinski puno organizovaniji na sportskom planu, Velezu Niksic daje kao da je vlada federacije njegova babovina......Sarajevo vode sportski amateri, a Zeljo je zaduzen kao i Slobode , samo sto ga guraju navijaci i lokalna zajednica i ne smije ga niko tuziti.......Sloga igra PL, nema reflektora a Mladost Kakanj nije dobio licencu jer nema reflektora, a stoji cenjenica da su Celik i Sloboda sami sebe unistili......politika je te kako umijesana, savez je sacinjen od kriminalaca.
Vlada FBIH nije dala Veležu i Zrinjskom za funkcionisanje nego dvije tranše po 1,5 miliona za infrastrukturu. Od ta 3 miliona ja govorim isključivo za nas Velež je napravio tribinu. Za one preko puta ne znam vidim samo nekoliko stubova i par šperploča

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 16 sep 2025, 20:34

svrakino1921 je napisao/la:
16 sep 2025, 18:39
Skver je napisao/la:
16 sep 2025, 14:15
16 sep 2025, 13:06

svaka ćas realno :bih:
Ali.......u iducem tj. zadnjem kolu vi dobijate Velez u Mostaru 2:1, Leotar dobija Zelju 2:1 gdje se igraci Zelje sklanjaju Leotaru, a Sloboda gubi 2:0 u Lukavici protiv Slavije i ispadamo iz PL (politicke lige)......sami smo krivi, drugi su bolje poslovali (namjestali) tada....sam znas kako to Lujo radi :bih:

Ispravka krivog navoda

Nisu se Željini igraci sklanjali u Trebinju jer su zabili jedan gol u Trebinju

Sklanjali su se igraci Slobode u Lukavici jer nisu zabili nijedan gol
Da su Slobodini igraci zabili samo jedan gol izborili bi opstanak u ligi

Navodno nisu smjeli ni pogledat na gol Slavije
Samo su osluškivali rezultat iz Trebinja

Izvinite na upadu na ovu temu
Ne laži ko pas.

slaviju onaj dan u stočnom sarajevu ne bi dobio Man City...

Vi ste pustili yebinju, između njih i nas, izabrali ste četnike početnike.

Legitimno, vaš izbor, ali zato vas mrzimo do Sudnjeg dana. :thumbup:

Također i vrapčićani, sve isto se i na njih odnosi, da ne ponavljam. :bih:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 16 sep 2025, 20:41

Threeplanetrees je napisao/la:
16 sep 2025, 20:24
Skver je napisao/la:
16 sep 2025, 19:53
Vlada FBIH nije dala Veležu i Zrinjskom za funkcionisanje nego dvije tranše po 1,5 miliona za infrastrukturu. Od ta 3 miliona ja govorim isključivo za nas Velež je napravio tribinu. Za one preko puta ne znam vidim samo nekoliko stubova i par šperploča
Na osnovu cega vam je dao i ko je on da dijeli tudji novac za tribine, to mu babo ostavio da daje ili? Gdje su ostali? Da se snalaze sami?
🔴⚫️

Threeplanetrees
Kontakt:

Post Postao/la Threeplanetrees » 16 sep 2025, 20:47

Skver je napisao/la:
16 sep 2025, 20:41

Na osnovu cega vam je dao i ko je on da dijeli tudji novac za tribine, to mu babo ostavio da daje ili? Gdje su ostali? Da se snalaze sami?
Ako Velež nije zaslužio nakon svega da dobije od Vlade pare za izgradnju i ako neko normalan ima nešto protiv toga omda stvarno ne znam kakvi smo postali. Evo neka Tušanj ili Bihać budu sljedeći nemam nikakav problem. Te su pare isključivo za infrastrukturu i ne mogu se u druge svrhe koristiti. Neka se svako bori za svoj klub. Većina ih se bori da ih u džep strpa. Mi smo napravili stadion i hvala svim ljudima koji su vodili klub i to izbili od države

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 16 sep 2025, 20:53

16 sep 2025, 20:47
Skver je napisao/la:

Ako Velež nije zaslužio nakon svega da dobije od Vlade pare za izgradnju i ako neko normalan ima nešto protiv toga omda stvarno ne znam kakvi smo postali. Evo neka Tušanj ili Bihać budu sljedeći nemam nikakav problem. Te su pare isključivo za infrastrukturu i ne mogu se u druge svrhe koristiti. Neka se svako bori za svoj klub. Većina ih se bori da ih u džep strpa. Mi smo napravili stadion i hvala svim ljudima koji su vodili klub i to izbili od države
Ekstra, ko ce kome, nego svom svome..... :bih:
🔴⚫️

Threeplanetrees
Kontakt:

Post Postao/la Threeplanetrees » 16 sep 2025, 20:56

Skver je napisao/la:
16 sep 2025, 20:53
Skver je napisao/la:

Ekstra, ko ce kome, nego svom svome..... :bih:
Kaže jedna pesma "Uzmi sve što ti život pruža, danas si cvet sutra uvela ruža" :mrgreen:

BosnianRahatluk
Kontakt:

Post Postao/la BosnianRahatluk » 16 sep 2025, 21:06

Nerko zvani Njiva , inace "omiljen" u Krajini
Eto oni koji su dobili su zasluzili , oni koji nisu naravno nisu ni zasluzili :D

LavoviGabela
Kontakt:

Post Postao/la LavoviGabela » 16 sep 2025, 21:54

Skver je napisao/la:
16 sep 2025, 18:48

Ove sezone ce to puno teze ici, ne pita se samo Sloboda, zavisi sta Lujo planira, mada vidim napravio je krov, pravi restoran, hotel za igrace, planira i novu tribinu a znamo da je majstor ove igrice a ima i prijatelje koji su mocni, jaci je od federalnog saveza, nasuprot ima Azmira koji nije ni malo naivan a sve zavisi hoce li mu pomoci kanton i grad Tuzla, puno je pretpostavki......tako da sto se tice ove lige Lujo i Azmir su daleko najjaci igraci, ko zna mozada su se oni i sta dogovorili da ne bacaju obojica novac, mada kod Luje moze i na teku :)......a pretpostavljam da ce Azmir pojacati jos igracki kadar koliko to bude trebalo, a Lujo ce isto pojacati ali da proda kojeg igraca ali ne da bi ove sezone isao na PL, tako da ostali mislim da nemaju puno sansi.....tesko da mogu sa Azmirom i Lujom, nemaju taj novac i to iskustvo ili nemaju uvjete za PL.....moje skromno misljenje.

Lujo se zaletio sa izjavama kako je cilj prvo mjesto izričito. Mislim jest cilj, ali nije imperativ. Ekipa je jako mlada. Fali nam par igrača a i dali smo treneru da se uči. Lujo je operativac glavni a novac dolazi od dva glavna financijera iz Zg. Ljudi koji žive i vole svoj rodni kraj. Mi od politike nemamo ama.bas nista. Dosta se novca dalo na infrastrukturu. Jos je u planu hibrid, tribina preko puta, novinarski boxevi itd.
Ove sezone ako se na pola bude blizu prvog mjesta ili prvi, onda ce se dati gasa, ako ne, nikome nista.

Lijepo vidjeti na ss.ba Liga prvaka u Gabeli :bih:
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

LavoviGabela
Kontakt:

Post Postao/la LavoviGabela » 16 sep 2025, 22:01

Skver je napisao/la:

Bili na.vlasti crveni ili zeleni vi redovito dobivate novac kao i susjedi vam sa svih razina. Politički klubovi.
Prošle godine vam je 80% proračuna sa Državne sise.
Pavijane jedan podveleski nista vi zaslužili niste i niste vi napravili stadion nego vam je država napravila, a i to pripada gradu koliko znam.
Gosk je jedini napravio stadion svojim parama :bih:
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 16 sep 2025, 22:09

16 sep 2025, 21:54
Skver je napisao/la:
16 sep 2025, 18:48

Lujo se zaletio sa izjavama kako je cilj prvo mjesto izričito. Mislim jest cilj, ali nije imperativ. Ekipa je jako mlada. Fali nam par igrača a i dali smo treneru da se uči. Lujo je operativac glavni a novac dolazi od dva glavna financijera iz Zg. Ljudi koji žive i vole svoj rodni kraj. Mi od politike nemamo ama.bas nista. Dosta se novca dalo na infrastrukturu. Jos je u planu hibrid, tribina preko puta, novinarski boxevi itd.
Ove sezone ako se na pola bude blizu prvog mjesta ili prvi, onda ce se dati gasa, ako ne, nikome nista.

Lijepo vidjeti na ss.ba Liga prvaka u Gabeli :bih:
Ma kapa do poda, drzava vam marke nije dala a toliko toga ste napravili....svaka cast za Luju i ekipu. :bih:
🔴⚫️

Threeplanetrees
Kontakt:

Post Postao/la Threeplanetrees » 16 sep 2025, 22:20

16 sep 2025, 22:01

Bili na.vlasti crveni ili zeleni vi redovito dobivate novac kao i susjedi vam sa svih razina. Politički klubovi.
Pavijane jedan podveleski nista vi zaslužili niste i niste vi napravili stadion nego vam je država napravila, a i to pripada gradu koliko znam.
Gunjašu bolje bi vam bilo da ste proširili onaj jednosmjerni most da se ne mora čekati ako neko iz suprotnog smijera izlazi iz te selendre. I svaka čast što ste isprosili za krov jer će nam Gabela valjati kao zamjenski stadion kada opet budemo mijenjali hibrid. Možeš i ti kao prošli put konobarisati sa onim kartonom na kojem si nosao pive i sokove. Jesi ćukno bakšiša pseto malo nisi na paprikama nikad onoliko zaradio :rol:

BosnianRahatluk
Kontakt:

Post Postao/la BosnianRahatluk » 16 sep 2025, 22:36

16 sep 2025, 22:01
Skver je napisao/la:

To Lujo , pardon Lave
Nek si mu rekao

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.