MElloo je napisao/la: ↑16 sep 2025, 15:58
19vendetta87 je napisao/la: ↑16 sep 2025, 15:40
Jedino ako savez uspije lobirati kod FIBE, pa da dovedemo 5 Amerikanaca i predstavimo ih kao domace igrace...
Jedna Turska koristi samo 7 igraca u rotaciji, a kod nas ljudi hoce da se koristi 12...kojih 12?
To moze tako samo protiv Kipra, ili sad protiv Svicarske.
U svakom drugom slucaju je pogubno za ekipu poput nase.
Evo ako necemo racunat ove sto nece il su svadje il nesto tipa Djedovic Sulejmanovic
Lazar Mutic, Haris Delalic,Harun Zrno svi redom igraci sa boljim sezonama od Vrabca koji je igrao 21 minutu u prosjeku na ovom euorbasketu.
Ako Vrabac moze igrat 20 u prosjkeu ovi svi mogu 20 ili vise.
I onda ce doc jos ovi sto govore da je Vrabac puno bolji u repki od njih bio(od ovih koji su pozivani).Izvini al aj vjerujem vise uzroku od 40 utakmica u sezoni nego par u reprenzetaciji.
Da ne govirim da je Lazar Mutic potpisao za Lietkabelis , tim za kakav neko poput Vrabca ne moze ni sanjati da potpise.
Kakve veze ima klupska sezona igrača ako se ne prevede u kvalitetne reprezentativne partije? U konkretnom kontekstu, džaba Harisu Delaliću i uzorci od stotina kvalitetnih utakmica za Bosnu, kad nije ništa pokazao u reprezentativnom dresu kad mu se davala prilika, a činjenica je da Haris nije.
Pa eto ti Lazić, ne igra isti sport uopće pa je u kvalifikacijama protiv konkretnih protivnika, Hrvatske i Francuske, bio među najboljim igračima. Šta ćemo sa Alibegovićem, Kamenjašem? Obojica imali bolje sezone od Vrabca.
Primijetio sam da imaš pik na Vrabca iz nekog razloga kad je reprezentacija u pitanju, a nije mi uopće jasno zašto. Činjenica je da u posljednje 3 godine kosntantno dostavlja ono što se traži od njega. To uključuje i EB 2022. Kvalitetna on-ball odbrana, 50-50 lopte, borba, dašak razigravanja i sve ostalo što dobiješ u napadu je bonus, a u zadnje vrijeme ga jako često dobijamo. Na ovom prvenstvu je šutao 6/11 trice, skoro svaki vrući krompir koji su mu uvalili na kraju napada je završavao kvalitetnim prodorima, i skoro uvijek donosio ispravne odluke. Kao krilo je imao drugi najveći postotak realizacije iz igre sa rostera, 54%, pa malo li je? Vjerovatno naš četvrti najbolji igrač iza Nurkića, Robersona i Atića na ovom prvenstvu. Ako već hoćeš da upireš prstom u igrače s ovog prvenstva, imaš ih puno prioritetnijih prije Vrabca za toga.
Za Mutića sam i sam napisao da jedino on predstavlja neki potencijal tu da bi mogao nešto doprinijeti. Zrno je svakako na koledžu, a zna se da je dostupnost tih igrača minimalna.