Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

reeds
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la reeds » 16 sep 2025, 15:14

Da li ste bili, ili neko vas, u skorije vrijeme koristio usluge Reumal Fojnica (gornji odijel iznad hotela)? Trebao bi majku naredni mjesec da vozim na lijecenje, pa me zanimaju vasa iskustva, ako je neko imao sa tim odijelom... Hvala...

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 16 sep 2025, 15:30

soko je napisao/la:
16 sep 2025, 14:33
Asteriks je napisao/la:
16 sep 2025, 10:46
soko je napisao/la:
16 sep 2025, 01:15

Nije to samo Amerika, citav svijet je takav od uvjek bio. Sad je to zapad a polako ih stize Kina.
Svi kradu
Od napada na Irak, pod krinkom uništenja masovnog oružja, niti jedna velesila u novijoj historiji nije nanijela više štete čovječanstvu od USA. Politikom duplih aršina, petljanjem u unutrašnja pitanja zemalja, pa vojnom i finansijskom podrškom jednoj strani itd.

Msm lagano provjerljivo. Tobožnji strah od razvoja nuklearki Iraka, danas Irana, dok s druge strane Izrael vodi politiku nuklearne dvosmislenosti, plus nije potpisnik Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja. Danas naočigled svijeta čine genocid.

Jest da i Kina nije cvjećka, počev od kršenja ljudskih prava Ujgura, Kazaha itd. Ali, ta ista Kina gradi i investira van granica, razvija infrastrukturu i širi mrežu trgovinskih partnera. Većinom su neutralni, barem po pitanju država koje nisu u njihovoj blizini.
Nisam ja nigdje tvrdio da nisu najvise. Citav zapad je krao vjekovima a jesu i Kina, Japan.
Vidi, u savremeno doba, posebno poslije WW2 imaš međunarodne ugovore, deklaracije i norme, koji bi trebale šititi ljudski život, posjed i slobodu, znači osnovna ljudska prava.

To su npr. Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima, Međunarodni pakt o građanskim i političkim pravima, Povelja UN-a, Ženevske konvencije, itd. Važno je da su ih države potpisale i priznale.

Ranije, rećemo prije svjetskih ratova, nisi imao univerzalna pravila na ovom nivou.

Čak nisi imao obavezno javno školstvo. Tek se u 18. stoljeću počinje uvodit u zemlje poput Pruske, pa Austrije (reforma Marija Terezije), itd.

Poenta je da naočigled današnjeg civilizovanog svijeta, gledamo genocid. Još gore što se dešava režiji naprednih zapadnih društava.

Zločini iz prošlosti, poput genocida nad autohtonim americkim narodima, pa trgovina robovima etc, utkani u obaveznu školsku literaturu, trebali bi ostati dio kolektivnog sjećanja.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 16 sep 2025, 15:47, ukupno mijenjano 2 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 16 sep 2025, 15:38

reeds je napisao/la:
16 sep 2025, 15:14
Da li ste bili, ili neko vas, u skorije vrijeme koristio usluge Reumal Fojnica (gornji odijel iznad hotela)? Trebao bi majku naredni mjesec da vozim na lijecenje, pa me zanimaju vasa iskustva, ako je neko imao sa tim odijelom... Hvala...
Evo brate, moja mama bila prije 2 mjeseca i kaže da je sve na vrhunskom nivou. Dok tetka, koja je bila prije nje na nekih mjesec dana, kaže da nista ne valja. Eto, haj sad budi pametan :D

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 sep 2025, 15:47

admin je napisao/la:
16 sep 2025, 10:57

slika
Cak i Popeyes ima halal u Housyonu:

A bas cu maksuz svratiti kod ovog brata Muslimana da mu ostavim koji dollar :
slika
Sta da ti pricam nego da vlada ugrozenost Muslimana u Houstonu (za ostale dijelove drzave ne znam, ali znam za svoju okolinu), od strane bijelih krscana koji vrse opresiju nad svim ostalim.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 sep 2025, 16:04

alemsa je napisao/la:
14 sep 2025, 15:07
Ti na FOXu mozda, but there are some blacks that are genuinely republicans. You think a black person can't be republican? Thats racist on your part. As for the other thing, I'm willing to bet that anyone who moved to those countries before turning 15, and has lived there for more than two decades, is not trying to be a bigger anything, he or she is fully part/participant of that society. It was easier to write in English since I know that you've majored in English, so we're good.
A gdje sam ja rekao da neko ko je crnac ne može biti Republikanac? Ja kažem da dosta tih ljudi samo gleda svoje dupe, ko i u Bosni. Sve dok ima ličnu korist i đavo će mu biti dobar. Integracija je u redu, i trebaš se integrisati u društvo u kojem ćeš živjeti, ali ne ide da glumiš većeg Amerikanca od Kennedya. I kad ovo kažem ne mislim na tebe, već pričam u globalu. Razumijem ovu djecu što se rode recimo u Njemačkoj ili su tamo od malih nogu, (iako bi i njih roditelji trebali učiti da vole zemlju svojih roditelja) ali brate otišao lik sa 35 godina, postao veći Švabo od Angele Merkel. Odbaci svoju državu, svoj narod, nema identiteta, jer ma koliko se on trudio, on će i dalje biti auslander Švabama. E to meni smeta, brate da nije Bosne, ne bi ni tebe bilo, nit bi došao do Njemačke. Treba imati poštovanja prema svojoj državi, biti zahvalan, a ne Mujo bi se i prekrstio i djecu slao u crkvu za pare.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 16 sep 2025, 16:11

Nema goreg insana od novokomponovanog dijasporaša koji je 2 godine u Njemačkoj i stavi opis profila na instagramu "Balkan/Bosnian roots".

To je za javne egzekucije.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 16 sep 2025, 16:12

alemsa je napisao/la:
16 sep 2025, 15:47
admin je napisao/la:
16 sep 2025, 10:57

slika
Cak i Popeyes ima halal u Housyonu:

A bas cu maksuz svratiti kod ovog brata Muslimana da mu ostavim koji dollar :
slika
Sta da ti pricam nego da vlada ugrozenost Muslimana u Houstonu (za ostale dijelove drzave ne znam, ali znam za svoju okolinu), od strane bijelih krscana koji vrse opresiju nad svim ostalim.
https://www.texastribune.org/2017/01/30 ... d-january/

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 16 sep 2025, 16:18

Asteriks je napisao/la:
16 sep 2025, 15:30
soko je napisao/la:
16 sep 2025, 14:33
Asteriks je napisao/la:
16 sep 2025, 10:46

Od napada na Irak, pod krinkom uništenja masovnog oružja, niti jedna velesila u novijoj historiji nije nanijela više štete čovječanstvu od USA. Politikom duplih aršina, petljanjem u unutrašnja pitanja zemalja, pa vojnom i finansijskom podrškom jednoj strani itd.

Msm lagano provjerljivo. Tobožnji strah od razvoja nuklearki Iraka, danas Irana, dok s druge strane Izrael vodi politiku nuklearne dvosmislenosti, plus nije potpisnik Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja. Danas naočigled svijeta čine genocid.

Jest da i Kina nije cvjećka, počev od kršenja ljudskih prava Ujgura, Kazaha itd. Ali, ta ista Kina gradi i investira van granica, razvija infrastrukturu i širi mrežu trgovinskih partnera. Većinom su neutralni, barem po pitanju država koje nisu u njihovoj blizini.
Nisam ja nigdje tvrdio da nisu najvise. Citav zapad je krao vjekovima a jesu i Kina, Japan.
Vidi, u savremeno doba, posebno poslije WW2 imaš međunarodne ugovore, deklaracije i norme, koji bi trebale šititi ljudski život, posjed i slobodu, znači osnovna ljudska prava.

To su npr. Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima, Međunarodni pakt o građanskim i političkim pravima, Povelja UN-a, Ženevske konvencije, itd. Važno je da su ih države potpisale i priznale.

Ranije, rećemo prije svjetskih ratova, nisi imao univerzalna pravila na ovom nivou.

Čak nisi imao obavezno javno školstvo. Tek se u 18. stoljeću počinje uvodit u zemlje poput Pruske, pa Austrije (reforma Marija Terezije), itd.

Poenta je da naočigled današnjeg civilizovanog svijeta, gledamo genocid. Još gore što se dešava režiji naprednih zapadnih društava.

Zločini iz prošlosti, poput genocida nad autohtonim americkim narodima, pa trgovina robovima etc, utkani u obaveznu školsku literaturu, trebali bi ostati dio kolektivnog sjećanja.
Brate, ne moramo ici u duzu diskusiju znam to sve.
Belgija pobila 20 miliona ljudi po kongu, pokrali skoro sve zalihe sto su imali. Sta su kinezi radili vijetnamcima i svim ostalim oko sebe, radili bi i dalje da sa ove strane nemas zapad.
Ljudi su stoke kako god okrenes.
Mozda ne znas za ovo. Kolega mi iz estonije, njemu su rusi pokupili oca i brata i ljudi nestali. Samo dodju i kupe
Znam ja da ameri sire "demokratiju".

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 16 sep 2025, 16:24

reeds je napisao/la:
16 sep 2025, 15:14
bila mi punica, i kaze da joj bilo lijepo tamo

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 sep 2025, 17:22

Ti burazeru ako se osjecas ugrozenim, i da nemas dovoljno prava i sta vec ne, uvijek mozes kupiti kartu u jednom pravcu. Tebi ako smetaju bijeli krscani a ti doso medju njima da zivis, ne znam sta da ti kazem. Isto da Amer ode zivjeti u Sarajevo i kaze da mu smeta ezan :rol: ali hajde.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 16 sep 2025, 17:37

alemsa je napisao/la:
16 sep 2025, 17:22
Ti burazeru ako se osjecas ugrozenim, i da nemas dovoljno prava i sta vec ne, uvijek mozes kupiti kartu u jednom pravcu. Tebi ako smetaju bijeli krscani a ti doso medju njima da zivis, ne znam sta da ti kazem. Isto da Amer ode zivjeti u Sarajevo i kaze da mu smeta ezan :rol: ali hajde.
Kao i uvjek, nigdje veze samo lupas.
Meni bijeli krscani ne smetaju, ne smetaju mi ni muslimani. Ja sam bijel, ne pratim religiju. Rokam alkohol, ne klanjam.
Meni je ovdje dobro.
Al ne lazem kao ti da je sve ko bajka a tamo ti po teksasu vadaliziraju i pale dzamije kao onaj fudbaler is rapida.
Tebe ce istjerati nazad kad vide da lazes na porezu, djaba im lizes dube :rol:

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 16 sep 2025, 17:47

Soko je u Minnesoti koja je jedina vječito demokratska država, a Alem u Texasu koji je maltene flagship crvena država. Malo vas je i okruženje oblikovalo, trebate i to uzeti u obzir :mrgreen:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

reeds
Kontakt:

Post Postao/la reeds » 16 sep 2025, 17:48

Hvala na odgovorima.... ;)
Nadam se da ce biti sve ok...

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 sep 2025, 17:51

soko je napisao/la:
16 sep 2025, 17:37

Meni bijeli krscani ne smetaju, ne smetaju mi ni muslimani. Ja sam bijel, ne pratim religiju. Rokam alkohol, ne klanjam.
Meni je ovdje dobro.
Al ne lazem kao ti da je sve ko bajka a tamo ti po teksasu vadaliziraju i pale dzamije kao onaj fudbaler is rapida.
Pa imas budala, vjerovatno se radi o nekoj manjoj sredini, i eto u tom textu se ljudi izvinuli da to ne predstavlja njihovu zajednicu, ne bi me cudilo da su pomogli novcano da se obnovi ako je doslo do neke stete. Pa sta lazem? Je.bo mater svi ugrozeni do bola, od homosexualca, do drugih rasa, nacija a niko ne ide iz nje. Ja prvi put kad bi se osjecao ugrozenim u nekoj sredini promjenio bi sredinu.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 16 sep 2025, 17:54

BosniaBoston je napisao/la:
16 sep 2025, 17:47
Soko je u Minnesoti koja je jedina vječito demokratska država, a Alem u Texasu koji je maltene flagship crvena država. Malo vas je i okruženje oblikovalo, trebate i to uzeti u obzir :mrgreen:
Ma ja se ovdje dosta zabavljam, nije to sve tako crno bijelo. Nisam ja sad nesto hardcore demokrata samo kad alem napise jedno ja malo kontra pa u krug.
Da nije nas dvojice, nebi se u zadnji 4 dana ovoliko pisalo

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 16 sep 2025, 17:56

alemsa je napisao/la:
16 sep 2025, 17:51
soko je napisao/la:
16 sep 2025, 17:37

Meni je ovdje dobro.
Pa imas budala, vjerovatno se radi o nekoj manjoj sredini, i eto u tom textu se ljudi izvinuli da to ne predstavlja njihovu zajednicu, ne bi me cudilo da su pomogli novcano da se obnovi ako je doslo do neke stete. Pa sta lazem? Je.bo mater svi ugrozeni do bola, od homosexualca, do drugih rasa, nacija a niko ne ide iz nje. Ja prvi put kad bi se osjecao ugrozenim u nekoj sredini promjenio bi sredinu.
Nemoras, IRS te je sad flag da lazes na porezu. Sad ce te pokupit i pravac BiH

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 sep 2025, 18:02

soko je napisao/la:
16 sep 2025, 17:56

Nemoras, IRS te je sad flag da lazes na porezu. Sad ce te pokupit i pravac BiH
Zasto? Pa tax deductions, sad ce kraj godine moram uzeti novi kombi, jer sirim se k'o Amerika, ne mogu postici sve poslove, treba mi jos jedan i to je za biznis. Kao predsjednik Trump sto kupi novi hotel. Sve cisto, ne znam sta si to utufio u glavu pa nije niko lud da se zaj.ebaje sa porezom.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 16 sep 2025, 18:04, ukupno mijenjano 1 put.

Masqareda
Kontakt:

Post Postao/la Masqareda » 16 sep 2025, 18:03

BosniaBoston je napisao/la:
16 sep 2025, 17:47
Priblizavaju se u Minnesoti crveni. Pogledaj godine kad je Obama izabran i nakon toga. Ocekujem Falcona u Cali u blizoj buducnosti. :yawn:

JackW
Kontakt:

Post Postao/la JackW » 16 sep 2025, 18:06

reeds je napisao/la:
16 sep 2025, 17:48
Hvala na odgovorima.... ;)
Nadam se da ce biti sve ok...
Bruda, pogrijesio si temu. Ovo ti je "Amerika-chat i Amerika". :yawn:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Quartararo i 10 gostiju.