Gdje dolaze kad igra lepršavo? Nađi prosjek posjete na Koševu kad smo osvojili duplu krunu, negativno ćeš se iznenaditi.obrijanopile je napisao/la: ↑16 sep 2025, 05:34Ovo je problem , jer "navijaci" Sarajeva dolaze samo kada se igra lepršavo. Zeljo je pretprošle sezonu bio pred ispadanjem, ali su tribine bile skoro pune, Zeljo nije imao za kifke,ali su navijači isprosili da se namaknuti za plate, imali broja za donaciju klubu i dolazili na utakmice. A, šta mi uradimo? Kisa, neću da idem, vjetar, ne mogu napuhat će me, snijeg, hladno, loše igraju ide priča ne treba ovo gledati. Dolazi novi investitor, ma kakav on, on ne zna gdje dolazi, vec kao vidovita Džemila idu priče kako će mu se pare uzimati. Da bi se glas nas navijača čuo, mora nas biti masa, a ne 1500 na skoro svakoj utakmici. I mjesto navijacima je na tribinama, a ne u klubu. Glavni problem ovde je Mirvic, jer je tvrdoglav lik, i o e zenturace oko njega. Nije Zekic otišao zbog utakmice, vec zbog nepostovanja dogovora od tri godine razvoja i strategije kluba i ekipe, jer su se počele nametati igrači. Tražili smo Husrefa i vidimo da je taj covijek zavrsio sa trenersku poslom, da ne moze meda. Ovde se "legende" stavljaju ispred kluba, ljubavnice, jarani i zbog toga smo tu gdje jesmo. Moderno vrijeme, moderni klubovi to ne trepe. Otkaze daju preko instagrama, tjeraju igrače sa treninga i nije niko bitniji od kluba. Slažem se, Koševo nije uslovno i ja bih volio da napravimo stadion, koji je natkriven i prima oko 18 milja navijača, ali mislim da mi imamo puno većih problema od toga. Opet, ako je ovo istina sto Vanja piše, svaka cast svakome ko je ovoga covijeka približio nama, da li ce sta biti to ćemo vidjeti. Vidite da nas niko ne voli, vidite da su ga pokušavali usmjeriti na Zelju, da nas kradu, marvicu, ali kradu i opet Hajde da i mi zabijemo zadnji ekser u sanduk. Nema odluke koja je donesena, a da je nismo osudili, da nismo je ismijali, da nismo na klub udarili od kontejnera do osvajanja kupova. Ne ide to tako...
Bosna i Hercegovina je jedina država u kojoj najbogatiji fudbalski klub ne dominira.
Mi smo šampioni u dovođenju investitora, u transferima igrača, u najboljoj opremi, najboljim pripremama... U apsolutno svemu što ne donosi radost navijačima. I tako je već godinama. A vi se pitate zašto nema publike na stadionu. 5 godina nismo titulu osvojili, a evo šestu smo se od iste oprostili već nakon 7. kola.
Što se ovoga tiče, nisam normalan. Upravo zato što ću biti na utakmici. Klub u nikad većim parama i sa nikad jačim imenima i rezultatski u nikad većim go.vnima. Je li to tebi normalno???
Čuj 10 hiljada

Sjećaš li se kad je zadnji put bilo 10 hiljada na utakmici Sarajeva, a da to nije bio derbi ili finale kupa?