Premijer liga BiH - aktuelno

Hansestadt
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Hansestadt » 16 sep 2025, 12:57

Trenutno stanje Fk Sarajeva jeste kao highly overvalued tech startup :mrgreen:

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 16 sep 2025, 13:05

QUARTERBACK je napisao/la:
16 sep 2025, 12:33
Pa da su pametni nasi ko sto nisu, napravit i kantonalni i federalni kup, kakva lakrdija majke mi nerealno ovo nema u tanzaniji

Kako ne kontaš
Dobro je ovo
Jer su pod NFSBiH
Voljena Država BiH
🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦

Potpisali su NACIONALNI STADION

Nisam ni ja znao za ovo čišćenje kartona u entitetskim ligama al je to pobjeda Države 🇧🇦

Šta Vam je šta se ibretite toliko

Sve super vjeruj mi

LavoviGabela
Kontakt:

Post Postao/la LavoviGabela » 16 sep 2025, 13:10

avenija je napisao/la:
16 sep 2025, 11:37
Željezničaru svaka čast, zbog ovoga se voli fudbal sto se sinoc desilo. Bolja utakmica nego u ligama petice. Atmosfera vrhunska, sve top.

Jedino malo smijesno da delegat pod prisilom Dine Pekica upise da je bilo 11300 gledalaca a cijeli stadion ima 9700 kapacitet. Zato i jest @admin ukinuo temu o posjeti. :mrgreen:

Vidjecemo dokle će Željo dogurati ove sezone i mogu li ugroziti Zrinjski i Borac. Ima predanost veliku u podrsci jer ih prati 6-7 hiljada svaku utakmicu a Borac I Zrinjski kada dobace do 2000 penzionera to je veliki uspjeh.

Mislim da navijačima Sarajeva isto tako trenutno nije nimalo lagano. Ali ipak svi trebaju odati viteškom Želji čast. Ljudi ginu.
To svaki od nas želi u svom klubu vidjeti.
Fun fact, Borac je uvijek imao veću prosječnu gledanost od Čelika dok je bio u PL , čak i Zrinjski više sezone nego vi od njih. Ne znam s čim se k.ru.čiš
Gdje je ta armija zeniĆka :urnebes:
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 16 sep 2025, 13:14

avenija je napisao/la:
16 sep 2025, 11:37
Željezničaru svaka čast, zbog ovoga se voli fudbal sto se sinoc desilo. Bolja utakmica nego u ligama petice. Atmosfera vrhunska, sve top.

Jedino malo smijesno da delegat pod prisilom Dine Pekica upise da je bilo 11300 gledalaca a cijeli stadion ima 9700 kapacitet. Zato i jest @admin ukinuo temu o posjeti. :mrgreen:

Vidjecemo dokle će Željo dogurati ove sezone i mogu li ugroziti Zrinjski i Borac. Ima predanost veliku u podrsci jer ih prati 6-7 hiljada svaku utakmicu a Borac I Zrinjski kada dobace do 2000 penzionera to je veliki uspjeh.

Mislim da navijačima Sarajeva isto tako trenutno nije nimalo lagano. Ali ipak svi trebaju odati viteškom Želji čast. Ljudi ginu.
To svaki od nas želi u svom klubu vidjeti.
I ti si prvi napisao da vas je u Travniku bilo 3 ili 4 hiljade nisam siguran a prodata 1601 karta za zapadnu tribinu. Ako ne vjeruješ meni kontaktirajte NK Travnik reći će vam isto.
Grupa iznad svakog pojedinca.

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 16 sep 2025, 13:15

Combattente87 je napisao/la:
16 sep 2025, 12:36
Hordas1990 je napisao/la:
16 sep 2025, 12:08
16 sep 2025, 12:04

slika
Znaci teoretski je moguce ovo sto je neko iznad napisao da se izmisli nekakav kup kantona Sarajevo i sad eto mi ocistimo zute protiv NK Stup pa se to prenese na ligu?
Izgleda da je tako...Ovo je otvorilo pandorinu kutiju sada, bez potrebe.
Ovaj član ne može se primjeniti na trenutnu situaciju. Da elaboriram na jednostavan jezik jer očigledno raja ne razumije.

Ako igrač (Haris Berbić) dobije crveni u kupu RS (koji je u nadležnosti FSRS), cijeli slučaj se prosljeđuje pred disciplinsku komisiju NFSBiH ukoliko se taj klub takmiči u prvenstvu (Borac se takmiči), te će se postupak provesti i izreći kazna pred DK NFSBiH.
Kazna se izdržava (znači karton čisti) u prvenstvu organa koji je izrekao kaznu (DK NFSBiH izrekao kaznu, u WWIN LIGI se može čistiti) kao i u takmičenju drugog saveza (znači u kupu RS).
Elem još jednostavnije, kartoni iz kupa RS mogu se u kupu RS i u WWIN LIGI čistit.
Međutim, Berbić nije dobio karton u kupu nego u prvenstvu. Ako nema neki drugi član (da sad ne čitam nemam kad) onda ga po ovom članu nije mogao očistiti.

Combattente87
Kontakt:

Post Postao/la Combattente87 » 16 sep 2025, 13:18

edvaE2 je napisao/la:
16 sep 2025, 13:15
Hordas1990 je napisao/la:
16 sep 2025, 12:08

Znaci teoretski je moguce ovo sto je neko iznad napisao da se izmisli nekakav kup kantona Sarajevo i sad eto mi ocistimo zute protiv NK Stup pa se to prenese na ligu?
Ovaj član ne može se primjeniti na trenutnu situaciju. Da elaboriram na jednostavan jezik jer očigledno raja ne razumije.

Ako igrač (Haris Berbić) dobije crveni u kupu RS (koji je u nadležnosti FSRS), cijeli slučaj se prosljeđuje pred disciplinsku komisiju NFSBiH ukoliko se taj klub takmiči u prvenstvu (Borac se takmiči), te će se postupak provesti i izreći kazna pred DK NFSBiH.
Kazna se izdržava (znači karton čisti) u prvenstvu organa koji je izrekao kaznu (DK NFSBiH izrekao kaznu, u WWIN LIGI se može čistiti) kao i u takmičenju drugog saveza (znači u kupu RS).
Elem još jednostavnije, kartoni iz kupa RS mogu se u kupu RS i u WWIN LIGI čistit.
Međutim, Berbić nije dobio karton u kupu nego u prvenstvu. Ako nema neki drugi član (da sad ne čitam nemam kad) onda ga po ovom članu nije mogao očistiti.
Dobro si ti sve ovo elaborirao ali za prvi dio teksta.
Ali ovdje su se uhvatili drugog pasusa, bar sam ja tako shvatio.
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 16 sep 2025, 13:19

Upravo to gledam, nema logike da se sa prvenstva crveni karton prenosi na tamo lijevi kup. Definitivno se treba žaliti i zaustaviti ovo sada, inače ćemo i veće cirkuse gledati u nastavku.
Zadnja izmjena: N3R3D, dana/u 16 sep 2025, 13:35, ukupno mijenjano 1 put.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 16 sep 2025, 13:20

let3 je napisao/la:
16 sep 2025, 01:02
avalPacidoroP je napisao/la:
16 sep 2025, 00:46
Društvo, ovo sad bez ikakvog pretjerivanja pišem, ne znam kakav je dojam bio vama pred malim ekranima, i kad majmuni sa arene smanje ton, ali ova atmosfera, ovo navijanje, tresao se stadion bukvalno..
Koji adrenalin, ja se još nisam smirio, i dalje mi se ruke tresu, u stomaku mi se zbrčkalo.. svi na tribinama u ekstazi, svima se ruke tresu, skaču ko nadrogirani..
Ovo je zaista Željin i dvanaesti i trinaesti igrač, koji popunjava rupe u prvih 11. a imamo ih pofino.
Borac je ubjedljivo najbolja ekipa lige.
Ovako nas je na Grbavici zadnji put rasturio Zrinjski 0-3 prije 4-5 sezona.
Golemo. Vidjet ćemo dokle ćemo se moći fajtati.
Manijaci, to jest tribine cupaju i guraju Zelju vec godinama !
Svake sezone samo igranje na Grbavici ti izvuce neke dodatne 3,4 pobjede. Donese 10 tak bodova, dosta preokreta, pobjeda u 90-tim minutima.
Da su prazne tribine ili da je Corona ili neki lijevi stadion sa kilavom publikom, toga ne bi bilo.

Ovo veceras je najbolji primjer te teze. Grbavica izvukla pobjedu.
Zeljo ima prosjecnu ekipu, malo bolju nego sto su imali proslih sezona. Necu reci da su losi, jer nisu, ima tu dobrih igraca - al nisu ni top 3 sigurno, onako po kvaliteti.
Realno ni budžetom nismo u top3, tako da nismo ni kvalitetom.
Očekivati je u skorijem periodu pad, ali treba se i radovat dok smo tu gdje jesmo.. sinoć sam pisao, vidjet ćemo dokle ćemo na hajp,na publiku,na mišiće, na individualne bljeskove uspjeti sakupljati bodove.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 16 sep 2025, 13:24

@GoškGabela

10 godina borbe i bojkota je dalo svoj rezultat. Ismijavaš nečiju borbu sa spas svog kluba, pozivanje navijaca da ne idu na stadion da se samo ide u minus i da se konačno podvuče crta propasti? Ti sebe nazivas pratiocem fudbala? Skini kapu i reci svaka čast kad ste u 50 gledalaca prosle sezone bili sa Zrinjskim i Borcem kojima dolazi na derbi Sarajevo i Željo koji slave titule a vama protivnici Lukavac i Mošćanica.

Trenutno protekle sedmice!

Čelik- Tomislav. 3500 NSFBIH
Zrinjski - Sarajevo 1500 NFSBIH

Upravo zbog tebe i takvih je ova tema otišla u qrac gdje vam je cilj postojanja braniti nacionalni tor i provokacija uz omaložavanje da bi postali nekome zanimljivi. Kome? Ovoj djeci na temi? Pa svi normalni su davno pobjegli da vas ne čitaju.

Čestitaj Želji na nevjerovatnoj pobjedi i igračima koji su pružili ono sto svi mi očekujemo da igrača nasih klubova rade, srce na teren, život za pobjedu. Mani se smajlija dječijih više, dugo si na forumu nisi balavac vjerovatno.

Za ostalo imas predvidjenu temu.
Zadnja izmjena: avenija, dana/u 16 sep 2025, 13:26, ukupno mijenjano 2 puta.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 16 sep 2025, 13:25

16 sep 2025, 13:20
let3 je napisao/la:
Društvo, ovo sad bez ikakvog pretjerivanja pišem, ne znam kakav je dojam bio vama pred malim ekranima, i kad majmuni sa arene smanje ton, ali ova atmosfera, ovo navijanje, tresao se stadion bukvalno..
Koji adrenalin, ja se još nisam smirio, i dalje mi se ruke tresu, u stomaku mi se zbrčkalo.. svi na tribinama u ekstazi, svima se ruke tresu, skaču ko nadrogirani..
Ovo je zaista Željin i dvanaesti i trinaesti igrač, koji popunjava rupe u prvih 11. a imamo ih pofino.
Svake sezone samo igranje na Grbavici ti izvuce neke dodatne 3,4 pobjede. Donese 10 tak bodova, dosta preokreta, pobjeda u 90-tim minutima.
Da su prazne tribine ili da je Corona ili neki lijevi stadion sa kilavom publikom, toga ne bi bilo.

Zeljo ima prosjecnu ekipu, malo bolju nego sto su imali proslih sezona. Necu reci da su losi, jer nisu, ima tu dobrih igraca - al nisu ni top 3 sigurno, onako po kvaliteti.
Očekivati je u skorijem periodu pad, ali treba se i radovat dok smo tu gdje jesmo.. sinoć sam pisao, vidjet ćemo dokle ćemo na hajp,na publiku,na mišiće, na individualne bljeskove uspjeti sakupljati bodove.
Ovde sa 2-3 dobra pojacanja se moze nesto vise uraditi, ekipa je korektna, ima tu kvaliteta, ali fali jos dodatnog za nesto vise realno

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 16 sep 2025, 13:25

Evo jedno pitanje jeli iko ikad gledaj taj famozni kup RS ili bio na nekoj utakmici.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 16 sep 2025, 13:29

16 sep 2025, 13:18
edvaE2 je napisao/la:

Ne možeš to gledati odvojeno, odnosno van konteksta. Stav 1. člana 14 vezan je za stav 2. Malo nešto znam o tome; struka mi je. Mislim kod nas može sve kada smo nakaradno društvo, ali da je pravilno nije i ne može biti. Stav 2 se evidentno "naslanja" na stav 1. U suprotnom, bila bi 2 odvojena člana i tada bi to moglo biti pravilno.

Ali kod nas će sjesti 5 ljudi u komisiju i izglasati da je nebo crno, i to ti je onda zvanična odluka, nema veze što je iracionalno.

LavoviGabela
Kontakt:

Post Postao/la LavoviGabela » 16 sep 2025, 13:32

avenija je napisao/la:
16 sep 2025, 13:24
@GoškGabela

10 godina borbe i bojkota je dalo svoj rezultat. Ismijavaš nečiju borbu sa spas svog kluba, pozivanje navijaca da ne idu na stadion da se samo ide u minus i da se konačno podvuče crta propasti? Ti sebe nazivas pratiocem fudbala? Skini kapu i reci svaka čast kad ste u 50 gledalaca prosle sezone bili sa Zrinjskim i Borcem kojima dolazi na derbi Sarajevo i Željo koji slave titule a vama protivnici Lukavac i Mošćanica.

Trenutno protekle sedmice!

Čelik- Tomislav. 3500 NSFBIH
Zrinjski - Sarajevo 1500 NFSBIH

Upravo zbog tebe i takvih je ova tema otišla u qrac gdje vam je cilj postojanja braniti nacionalni tor i provokacija uz omaložavanje da bi postali nekome zanimljivi. Kome? Ovoj djeci na temi? Pa svi normalni su davno pobjegli da vas ne čitaju.

Čestitaj Želji na nevjerovatnoj pobjedi i igračima koji su pružili ono sto svi mi očekujemo da igrača nasih klubova rade, srce na teren, život za pobjedu. Mani se smajlija dječijih više, dugo si na forumu nisi balavac vjerovatno.

Za ostalo imas predvidjenu temu.

Pišeš laži, pa samo da konstatiramo to. Znači provjeri statistiku otkako se igra zajednička Premijer liga BIh, pa ćeš vidjeti da ste više sezona imali manju prosječnu gledanost od ta dva navedena kluba, a pogotovo od Borca. Nemoj lagit, kako obično i znate.

Cilj je istina, a ne glorificiranje raspalog Čelika iz Zenice. De reci koliko ste prošle godine protiv Tomislava imali gledatelja. Imae hajp jer ste kao najavili bprbu za vrh, čim se oprostite od te borbe, prosjek će vam biti kao i prije jedva 2000. Zato ne seri.

Želji svaka čast i respekt :bih:
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 16 sep 2025, 13:32

ronaldo99 je napisao/la:
16 sep 2025, 10:43
nokee je napisao/la:
16 sep 2025, 06:23
ronaldo99 je napisao/la:
15 sep 2025, 22:32

Ne volim ja njih, ali pazi u europi ih niko nije gurao ljudi prosli do osmine finala, a nama san trece pretkolo. Sto se para tice zar mi nismo daleko najbogatiji u drzavi, zar nam pojedini igraci ne primaju 100k mjesecno??
Pricas o tome na stranu sto ih sudije guraju. Ne mozes reci na stranu to kad je sustina kompletnog uspjeha zasnovana na tome. Nas da su pogurali kao Borca i osvojili titulu, igrali grupe, sa svim dodatnim parama, gdje bi bio kraj?
Naravno da ces imati neku kvalitetu kad sve ovo izmes u obzir, ali ne mozes reci zanemari sudjenje, ljudi igraju.. Smijesno.!
Pa pitam te kako su dosli u europi dokle su dosli, kako oni mogu u europi mi ne mozemo? Sigurno ih niko nije gurao u europi.

To nas yebe sto samo mislimo kako smo najbolji kako imamo najbolje igrace(mozda i imamo) ali nam nesto drugo u klubu ne stima i smrdi. Bitno je busati se u prsa kako je Ljajic dobio platu koju je dobio kako mi imamo pare i onda nam Borac da 5 komada, a protiv Zrinjskog ne osutamo na go niti stvorimo bilo kakvu priliku, al eto i tu je jelde sudija nam kriv?
A da li bi dosli u europi do grupa da nisu ukrali titulu?

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 16 sep 2025, 13:33

Pact1921 je napisao/la:
16 sep 2025, 13:25
Evo jedno pitanje jeli iko ikad gledaj taj famozni kup RS ili bio na nekoj utakmici.
Jesam, što?
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

Combattente87
Kontakt:

Post Postao/la Combattente87 » 16 sep 2025, 13:35

edvaE2 je napisao/la:
16 sep 2025, 13:29
16 sep 2025, 13:18
edvaE2 je napisao/la:

Ne možeš to gledati odvojeno, odnosno van konteksta. Stav 1. člana 14 vezan je za stav 2. Malo nešto znam o tome; struka mi je. Mislim kod nas može sve kada smo nakaradno društvo, ali da je pravilno nije i ne može biti. Stav 2 se evidentno "naslanja" na stav 1. U suprotnom, bila bi 2 odvojena člana i tada bi to moglo biti pravilno.

Ali kod nas će sjesti 5 ljudi u komisiju i izglasati da je nebo crno, i to ti je onda zvanična odluka, nema veze što je iracionalno.
Gledaj, ja bi volio da ovo Željo uzme 3:0 za zelenim stolom i da se ovo ne zlupotrebljava...
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 16 sep 2025, 13:36

16 sep 2025, 13:20
let3 je napisao/la:

Druze sta su to Hrelja i Juricic koji su prva postava bolji od Sosica, Cvetanoskog, Vinija, pa deni milosevic, erick, alic, karamarko, boljevic veoma dobra ekipa.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 16 sep 2025, 13:39

ne mogu da iscitavam statut i clanove na koje se pozivalo, a i nisam pravnik, ali napravljen je presedan po svemu sudeci.

ispada da mozes praviti lijeve kupove preko entitetskih ili cak kantonalnih saveza i tako sebi cistiti kartone kada ti to zatreba. znaci stavis rezerve i juniore da igraju taj nekakav kup, pa im povremeno prikljucis kartoniranog prvotimca da se ocisti. to ne vodi nicemu.

sada je svejedno, borac je ionako izgubio, a i nije da se berbic proslavio, ali treba to zaustaviti odmah da se ne bi zloupotrebljavalo u buducnosti.
Zadnja izmjena: svemalim1, dana/u 16 sep 2025, 13:43, ukupno mijenjano 1 put.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 16 sep 2025, 13:39

Znači sad je super sudjenje ako nije drastično oštećen neko? Sinoc recimo Halkic jednostavno nije imao prilike da izmisli neku ruku, rame, i sl glupost. Navukao bi on nije to uopste upitno, nego je belaj kad se ovako desi da nema ni djelić šanse.
A faulovi i generalno je bilo sudjenje kao da je Borac domaćin ono kad je prihvatljivo da je 60:40.. Samo je ovdje gost bio..

Sto se tiče sudjenja do sada, nece oni jos početi sa klanjem, nije ni prosle sezone od prvog kola drastično bilo, to ide tek poslije..
Vidim prave se blesavi ovi borcevi pa da se to malo razjasni.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], laszlo, siroki1991 i 17 gostiju.