Možda se samo pališ na lisice.

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Da, moras imati firmu. Zavisno s kim poslusujes i kako, nekad je keshovina, nekad moras pisati. Pa za porez je lahko dok su braca republikanci na vlasti, zaradis 300k, stavis da si zaradio 30k. Jer ljudi si racionalni, ti si disao do tih para i tvoje su, dok ove Robin Hood demokrate hoce da ti uzmu sto vise mogu, da onaj sto pusi travu po cijeli dan, i nece da radi, da mu ti placas.kraljttbvb je napisao/la: ↑15 sep 2025, 23:59
Kako je u Americi rijeseno, je li moraš imati firmu, pa da izdas račun nakon završenog posla ili ti mogu platiti kesom?
Kako to onda drzavi prijaviš, kako platis porez?
Da da ja sam seznitivan.alemsa je napisao/la: ↑16 sep 2025, 01:04Da, moras imati firmu. Zavisno s kim poslusujes i kako, nekad je keshovina, nekad moras pisati. Pa za porez je lahko dok su braca republikanci na vlasti, zaradis 300k, stavis da si zaradio 30k. Jer ljudi si racionalni, ti si disao do tih para i tvoje su, dok ove Robin Hood demokrate hoce da ti uzmu sto vise mogu, da onaj sto pusi travu po cijeli dan, i nece da radi, da mu ti placas.kraljttbvb je napisao/la: ↑15 sep 2025, 23:59
Kako je u Americi rijeseno, je li moraš imati firmu, pa da izdas račun nakon završenog posla ili ti mogu platiti kesom?
Kako to onda drzavi prijaviš, kako platis porez?![]()
@soko
Sto si senzitivan opet, ljubi brat, kaze onaj radnicka klasa, a odem na posao kad hocu, odem s posla kad hocu, zapalim kad hocu, sutra se necu ni pojaviti, imam nekih familajrnih obaveza samo cu poslati radnike![]()
Nije to samo Amerika, citav svijet je takav od uvjek bio. Sad je to zapad a polako ih stize Kina.chily-rz je napisao/la: ↑16 sep 2025, 01:08Sve to najviše na kostima žrtava na Bliskom istoku i šire ali to je valjda samo popratni sadržaj u pljačkanju i otimanju resursa širom svijeta. Amerika ima standard kakav ima zato što otimaju, tražiti od Boga da blagoslovi takvu zemlju je licemjerno. Alem je definitvno razočarao, opilo ga materijalno.
Pa bas sto me ne znaju, prave predrasudd na osnovu slova. Neo je.bo to, odo gledati Texanse cijeli grad gori, MNF. Zivio ljubi brat
Šah matkraljttbvb je napisao/la: ↑15 sep 2025, 23:56Da si tako dobar, kao sto pišeš, sad bi ti negdje guzio, ne bi piskarao po forumu...Quartararo je napisao/la: ↑15 sep 2025, 23:47Tebra žene me žele jer imam keša, dobru priču i top izgledam. Teretana je majka.![]()
I evo ti burazeru gledam tekmu sa Amerima i kad kod Aziz Al-Shaair napravi play (inace beton linebacker), ja skocim, i oni mi kazu jel to skaces jer je Musliman (coj'k klanja 5 vakata namaza), i ja kazem jeste upravo zbog tog, i oni se smiju (zanci zezamo se).. I kako ja da kazem da su Islamophobi i ostalo, kad moje iskustvo nije takvo. Sta da radim
To je tvoje iskustvo. Ja sam radio u avio industriji, na military base. Likovi misle da sam svabo pa se otvore, svojim usima slusao, govore da treba sve na middle east pobit. Sve trumpovci.alemsa je napisao/la: ↑16 sep 2025, 02:56I evo ti burazeru gledam tekmu sa Amerima i kad kod Aziz Al-Shaair napravi play (inace beton linebacker), ja skocim, i oni mi kazu jel to skaces jer je Musliman (coj'k klanja 5 vakata namaza), i ja kazem jeste upravo zbog tog, i oni se smiju (zanci zezamo se).. I kako ja da kazem da su Islamophobi i ostalo, kad moje iskustvo nije takvo. Sta da radim
Izgleda da je Trump upravu za vecinu imigranata. Btw ovo je laz. A ako stvarno ovo radis znaci kao sto kaze naradjasti, ti si imigrant lopov, kriminalac.alemsa je napisao/la: ↑16 sep 2025, 01:04Da, moras imati firmu. Zavisno s kim poslusujes i kako, nekad je keshovina, nekad moras pisati. Pa za porez je lahko dok su braca republikanci na vlasti, zaradis 300k, stavis da si zaradio 30k. Jer ljudi si racionalni, ti si disao do tih para i tvoje su, dok ove Robin Hood demokrate hoce da ti uzmu sto vise mogu, da onaj sto pusi travu po cijeli dan, i nece da radi, da mu ti placas.kraljttbvb je napisao/la: ↑15 sep 2025, 23:59
Kako to onda drzavi prijaviš, kako platis porez?![]()
@soko
Sto si senzitivan opet, ljubi brat, kaze onaj radnicka klasa, a odem na posao kad hocu, odem s posla kad hocu, zapalim kad hocu, sutra se necu ni pojaviti, imam nekih familajrnih obaveza samo cu poslati radnike![]()
Pa jebga mozda mislis pogresno, ali svako ima pravo na svoje misljenje. Ja koristim forum da praktikujem Bosanski jezik sto vise mogu. To je jedina moja svrha pisanja po forumu. Ne zelim da manjkam u nasem jeziku i kad odem u Bosnu, ne zelim da niko zna da sam iz dijaspore zbog nacina na kojem pricam. Kad god sam bio u Bosni, svi su mi rekli da nikad ne bi rekli da sam vani, i meni je to cool.
Brajko bezveze ti je priča iskr. Pa ja evo imam dvije tvrtke i oko 40-ak zaposlenih radnika pa opet iskoristim ponekad slobodno vrijeme za razmjenu mišljenja na forumu. Često putujem, volim još plivanje i planinarenje uz spomenutu teretanu. Uvijek se nađe vremena za sve. Ali je jako bitno biti i solventan za takve stvari. Nije to za svakoga.
Imaš njemački i pritom si žut
može da bude, ne mora da znači, ali i ja bi se prije složio sa ovim
Quartararo je napisao/la: ↑16 sep 2025, 06:48Brajko bezveze ti je priča iskr. Pa ja evo imam dvije tvrtke i oko 40-ak zaposlenih radnika pa opet iskoristim ponekad slobodno vrijeme za razmjenu mišljenja na forumu. Često putujem, volim još plivanje i planinarenje uz spomenutu teretanu. Uvijek se nađe vremena za sve. Ali je jako bitno biti i solventan za takve stvari. Nije to za svakoga.![]()
Onda zivimo u potpuno razlicitom svijetu, barem ja koga poznajem od uspjesni ljudi. Ne koriste drustvene mreze nikako, TV ne upale tjednima, a kamo li da koriste neke forumu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.