Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ASD
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la ASD » 16 sep 2025, 00:59

L-Train je napisao/la:
16 sep 2025, 00:14

:rol:

Sta da kazem,cinila se bolja dok su je sprovodili u zgradu tuzilastva :mrgreen:
Možda se samo pališ na lisice. :D

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 sep 2025, 01:04

kraljttbvb je napisao/la:
15 sep 2025, 23:59

Kako je u Americi rijeseno, je li moraš imati firmu, pa da izdas račun nakon završenog posla ili ti mogu platiti kesom?

Kako to onda drzavi prijaviš, kako platis porez?
Da, moras imati firmu. Zavisno s kim poslusujes i kako, nekad je keshovina, nekad moras pisati. Pa za porez je lahko dok su braca republikanci na vlasti, zaradis 300k, stavis da si zaradio 30k. Jer ljudi si racionalni, ti si disao do tih para i tvoje su, dok ove Robin Hood demokrate hoce da ti uzmu sto vise mogu, da onaj sto pusi travu po cijeli dan, i nece da radi, da mu ti placas. :rol:

@soko

Sto si senzitivan opet, ljubi brat, kaze onaj radnicka klasa, a odem na posao kad hocu, odem s posla kad hocu, zapalim kad hocu, sutra se necu ni pojaviti, imam nekih familajrnih obaveza samo cu poslati radnike :kafa:

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 16 sep 2025, 01:08

Sve to najviše na kostima žrtava na Bliskom istoku i šire ali to je valjda samo popratni sadržaj u pljačkanju i otimanju resursa širom svijeta. Amerika ima standard kakav ima zato što otimaju, tražiti od Boga da blagoslovi takvu zemlju je licemjerno. Alem je definitvno razočarao, opilo ga materijalno.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 16 sep 2025, 01:14

alemsa je napisao/la:
16 sep 2025, 01:04

Kako je u Americi rijeseno, je li moraš imati firmu, pa da izdas račun nakon završenog posla ili ti mogu platiti kesom?

Da, moras imati firmu. Zavisno s kim poslusujes i kako, nekad je keshovina, nekad moras pisati. Pa za porez je lahko dok su braca republikanci na vlasti, zaradis 300k, stavis da si zaradio 30k. Jer ljudi si racionalni, ti si disao do tih para i tvoje su, dok ove Robin Hood demokrate hoce da ti uzmu sto vise mogu, da onaj sto pusi travu po cijeli dan, i nece da radi, da mu ti placas. :rol:

@soko

Sto si senzitivan opet, ljubi brat, kaze onaj radnicka klasa, a odem na posao kad hocu, odem s posla kad hocu, zapalim kad hocu, sutra se necu ni pojaviti, imam nekih familajrnih obaveza samo cu poslati radnike :kafa:
Da da ja sam seznitivan.
Mene sramota za tebe, sta te je bundesliga uvrijedio pa se sad dokazujes na forumu gdje te vecinom niko ne zna. :problem:
Vidis kako ja, nikog ne spustam, ne hvalim se koliko imam.
Ne lazem, priznam ako pogrijesim nece me maca pojest :yawn:

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 16 sep 2025, 01:15

chily-rz je napisao/la:
16 sep 2025, 01:08
Sve to najviše na kostima žrtava na Bliskom istoku i šire ali to je valjda samo popratni sadržaj u pljačkanju i otimanju resursa širom svijeta. Amerika ima standard kakav ima zato što otimaju, tražiti od Boga da blagoslovi takvu zemlju je licemjerno. Alem je definitvno razočarao, opilo ga materijalno.
Nije to samo Amerika, citav svijet je takav od uvjek bio. Sad je to zapad a polako ih stize Kina.
Svi kradu

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 sep 2025, 01:21

soko je napisao/la:
16 sep 2025, 01:14

Da da ja sam seznitivan.
Mene sramota za tebe, sta te je bundesliga uvrijedio pa se sad dokazujes na forumu gdje te vecinom niko ne zna. :problem:
Vidis kako ja, nikog ne spustam, ne hvalim se koliko imam.
Ne lazem, priznam ako pogrijesim nece me maca pojest :yawn:
Pa bas sto me ne znaju, prave predrasudd na osnovu slova. Neo je.bo to, odo gledati Texanse cijeli grad gori, MNF. Zivio ljubi brat

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 16 sep 2025, 01:50

15 sep 2025, 23:56
Quartararo je napisao/la:
15 sep 2025, 23:47
Tebra žene me žele jer imam keša, dobru priču i top izgledam. Teretana je majka. :yawn:
Da si tako dobar, kao sto pišeš, sad bi ti negdje guzio, ne bi piskarao po forumu...
Šah mat :yawn:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 sep 2025, 02:56

soko je napisao/la:
16 sep 2025, 01:15
I evo ti burazeru gledam tekmu sa Amerima i kad kod Aziz Al-Shaair napravi play (inace beton linebacker), ja skocim, i oni mi kazu jel to skaces jer je Musliman (coj'k klanja 5 vakata namaza), i ja kazem jeste upravo zbog tog, i oni se smiju (zanci zezamo se).. I kako ja da kazem da su Islamophobi i ostalo, kad moje iskustvo nije takvo. Sta da radim

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 16 sep 2025, 04:29

alemsa je napisao/la:
16 sep 2025, 02:56
soko je napisao/la:
16 sep 2025, 01:15
I evo ti burazeru gledam tekmu sa Amerima i kad kod Aziz Al-Shaair napravi play (inace beton linebacker), ja skocim, i oni mi kazu jel to skaces jer je Musliman (coj'k klanja 5 vakata namaza), i ja kazem jeste upravo zbog tog, i oni se smiju (zanci zezamo se).. I kako ja da kazem da su Islamophobi i ostalo, kad moje iskustvo nije takvo. Sta da radim
To je tvoje iskustvo. Ja sam radio u avio industriji, na military base. Likovi misle da sam svabo pa se otvore, svojim usima slusao, govore da treba sve na middle east pobit. Sve trumpovci.
Od demokrata nisam cuo. A normala da nisu svi republikanci isti. Maga su gofna zesca.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 16 sep 2025, 04:38

alemsa je napisao/la:
16 sep 2025, 01:04

@soko

Izgleda da je Trump upravu za vecinu imigranata. Btw ovo je laz. A ako stvarno ovo radis znaci kao sto kaze naradjasti, ti si imigrant lopov, kriminalac.
Ti moras sve sto zaradis prijaviti.
Imas LLC, znaci spadas pod pass-tru, onda placas po ovom bracketu. Ako te IRS uhvati onda ide deportacija
Deductions nemaju nista sa ovim, ako imas deductions moras dokazati da si npr uzeo novo radno vozilo, kompjuter, alat itd

37%: for incomes over $626,350
35% for incomes over $250,525
32% for incomes over $197,300
24% for incomes over $103,350
22% for incomes over $48,475
12% for incomes over $11,925
10% for incomes $11,925 or less

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 sep 2025, 05:02

..
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 16 sep 2025, 14:04, ukupno mijenjano 1 put.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 16 sep 2025, 05:48

Ja samo znam da netko, tko ima firmu i zaposlene radnike, nikad ama bas NIKAD ne bi pisao po forumu nekog SS.ba
Ovakvi forumu su za sirotinju ili ti ga niz srednju klasu, ostali se vozaju jahtom ili igraju neki Sport Badminton 🏸, Golf 🏌️‍♂️ ili takva sranja.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 sep 2025, 05:52

GG3 je napisao/la:
16 sep 2025, 05:48
Ja samo znam da netko, tko ima firmu i zaposlene radnike, nikad ama bas NIKAD ne bi pisao po forumu nekog SS.ba
Ovakvi forumu su za sirotinju ili ti ga niz srednju klasu, ostali se vozaju jahtom ili igraju neki Sport Badminton 🏸, Golf 🏌️‍♂️ ili takva sranja.
Pa jebga mozda mislis pogresno, ali svako ima pravo na svoje misljenje. Ja koristim forum da praktikujem Bosanski jezik sto vise mogu. To je jedina moja svrha pisanja po forumu. Ne zelim da manjkam u nasem jeziku i kad odem u Bosnu, ne zelim da niko zna da sam iz dijaspore zbog nacina na kojem pricam. Kad god sam bio u Bosni, svi su mi rekli da nikad ne bi rekli da sam vani, i meni je to cool.

Quartararo
Kontakt:

Post Postao/la Quartararo » 16 sep 2025, 06:48

GG3 je napisao/la:
Brajko bezveze ti je priča iskr. Pa ja evo imam dvije tvrtke i oko 40-ak zaposlenih radnika pa opet iskoristim ponekad slobodno vrijeme za razmjenu mišljenja na forumu. Često putujem, volim još plivanje i planinarenje uz spomenutu teretanu. Uvijek se nađe vremena za sve. Ali je jako bitno biti i solventan za takve stvari. Nije to za svakoga. :yawn:

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 16 sep 2025, 07:37

soko je napisao/la:
16 sep 2025, 00:32
Kao prvo nemam ruski akcent
Imaš njemački i pritom si žut :D
Baš te briga, priključi se onoj grupi od 80 miliona koji vuku korijene iz Dojčlanda :mrgreen:
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

juka55
Kontakt:

Post Postao/la juka55 » 16 sep 2025, 07:48

GG3 je napisao/la:
može da bude, ne mora da znači, ali i ja bi se prije složio sa ovim
SARAJEVO SIAMO NOI <3

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 16 sep 2025, 08:02

90% ljudi koji imaju firme i zaposlene sklapaju kraj s krajem i nemaju jahtu, a pogotovo nemaju vremena za golf i badminton.

Imanje firme i zaposlenih jeste preduslov, ali nije nikakav garant nekog bogatstva.

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 16 sep 2025, 08:24

Quartararo je napisao/la:
16 sep 2025, 06:48
GG3 je napisao/la:
Brajko bezveze ti je priča iskr. Pa ja evo imam dvije tvrtke i oko 40-ak zaposlenih radnika pa opet iskoristim ponekad slobodno vrijeme za razmjenu mišljenja na forumu. Često putujem, volim još plivanje i planinarenje uz spomenutu teretanu. Uvijek se nađe vremena za sve. Ali je jako bitno biti i solventan za takve stvari. Nije to za svakoga. :yawn:
:rol: :rol: ovaj lik je definitivno kralj trolanja na forumu :rol: ne odustaje

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 16 sep 2025, 10:10

admin je napisao/la:
16 sep 2025, 08:02
90% ljudi koji imaju firme i zaposlene sklapaju kraj s krajem i nemaju jahtu, a pogotovo nemaju vremena za golf i badminton.

Imanje firme i zaposlenih jeste preduslov, ali nije nikakav garant nekog bogatstva.
Onda zivimo u potpuno razlicitom svijetu, barem ja koga poznajem od uspjesni ljudi. Ne koriste drustvene mreze nikako, TV ne upale tjednima, a kamo li da koriste neke forumu.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 16 sep 2025, 10:23

Realno, 90% običnih "mini obrtnika" sa 1.5 zaposlenih u prosjeku, poslije šest mjeseci do godinu dana voze Avdiju Q8. To nigdje na svijetu nema.

Golf (kao igra) je stvar elite koju mi nemamo. Mi nemamo klasne razlike, samo socijalne. Posljedica turbelencija kojima je naše društvo (pre)često izloženo.

Kakav crni badminton. K'o da znaju šta je to, a glavna asocijacija na jahtu im je Severina, k'o i nama ovdje.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.