FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- Blackwargreymon
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Što se tiče krila, od početka sezone, pa čak i u pripremama, odmah se dalo primjetiti da je Cveta ubjediljvo naše najbolje krilo. Jednostavno taj prirodni dar izuzetno brzog prvog koraka i generalno brzine koju posjeduje će uvijek biti najubojitije oružje u ovoj ligi ( i ne samo ovoj), sve možeš nadomjestiti na neki način, ovo nikako. To smo vidjeli i na primjeru Santosa, birvaktile, koliku razliku ta brzina pravi. Jedini žal što nije par godina mlađi.
-
- Kontakt:
Saradnja dva sarajevska kluba: Željezničar sutra na Grbavici protiv Olimpika
Na stadionu Grbavica sutra će biti odigran prijateljski susret između Željezničara i Olimpika. Početak je zakazan za 17:30 sati.
Ovim duelom bit će nastavljena saradnja između dva fudbalska sarajevska kluba.
Željezničar večeras igra utakmicu 7. kola WWin lige BiH protiv Borca (21 sat), dok je Olimpik proteklog vikenda otvorio novu sezonu Kantonalne lige pobjedom protiv Jedinstva.
Očekuje se da će u ovom susretu priliku dobiti igrači Željezničara s manjom minutažom, kao i juniori, dok će Olimpik nastojati nastaviti dobar niz na početku sezone.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
-
- Kontakt:
Gdje su ovi sto su "realni" ne mozemo sa borcem, zrinjskim itd. Klepismo oba. Kad udjes luzerski tako ce i biti a Zeljo nikad nije bio luzer vec pobjednik i taj mentaltet je Adzem vratio. Imamo finu ekipu pogotovo sad sa denijem imamo i sirinu, insha Allah u nove pobjede.
- Blackwargreymon
- Kontakt:
Bez komentara. Hvala Adzeme sto si me po.pisao samo ovako nastaviti. Emocije nevjerovatne, prije svega pohvale za grupu i navijanje 90 minuta, svima koji su bili tu. Koreografija strasna dva tri levela iznad svih ostalih. Madzid nas najbolji igrac i tu nema dileme. Hvala na predivnoj noci.
Fk Željezničar.
Zaboravio sam pohvaliti Sedorfovu reakciju kada je u 96-97 minuti sa gol linije spasio čist gol.
Fantastična tranzicija, kretnja i realizacija...
Deni - Madžid - Jaganjac - Vini - Madžid
Čak je i Cvetanovski to vrhunski sve ispratio.
Deni - Madžid - Jaganjac - Vini - Madžid
Čak je i Cvetanovski to vrhunski sve ispratio.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
-
- Kontakt:
Dokaz da ne igraju ni pare, ni investitori, ni Vico, ni sudije. Željo je golem i ono što ima od navijača, stadiona, atmosfere, srca, jače je od svega

Ima i toga sto pises, ali zamisli da je sve sa sudjenjem regularno kako bi bilo.
Saljite ono **** od Halkica, neka svaku sudi
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
- Lokomotifa
- Kontakt:
Analiza nakon prospavane noći:
Prvo što sam jutros uradio kad sam se probudio pustio sam suzu radosnicu, pita me žena šta mi je, reko ništa, ono što sam sinoć doživio ne može se riječima objasniti, a kad riječi nestane ostaju samo emocije.
Eto to je analiza.
Prvo što sam jutros uradio kad sam se probudio pustio sam suzu radosnicu, pita me žena šta mi je, reko ništa, ono što sam sinoć doživio ne može se riječima objasniti, a kad riječi nestane ostaju samo emocije.
Eto to je analiza.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Pretpostavljam da će u Lištici Deni se spustiti na poziciju Ericka, a ko će na beka? Karamarko/Osmanović? Obradov?
I ono što moram istaći, očajna ali očajna reakcija Ericka kod drugog gola, kako je pustio Savića... Bukvalno šetao iza njega. To se ni u ludilu više ne smije ponoviti.
I ono što moram istaći, očajna ali očajna reakcija Ericka kod drugog gola, kako je pustio Savića... Bukvalno šetao iza njega. To se ni u ludilu više ne smije ponoviti.
Mozda cak i Seedorfa, a mozda Nizozemca stavi na lijevog beka (iako je desni). Treba biti ponizan u pobjedi, milion puta nam se vratilo (sjetite se tekme protiv Sloge nakon savrsenstva protiv Zrinjskog).avalPacidoroP je napisao/la: ↑16 sep 2025, 07:52Pretpostavljam da će u Lištici Deni se spustiti na poziciju Ericka, a ko će na beka? Karamarko/Osmanović? Obradov?
Prvak NR BiH: 1946
-
- Kontakt:
Erik i Lagumdjija su bili poprilicno pogubljeni i spori. Sto inace nisu radili. Jako lose su se kretali. Cak je i Deni imao neke cunde kretnje. Ali zato je on u drugom bio odlican,i jako je ubrzao igru na sredini. Nije bilo onog neckanja i prenemaganja. Svidja mi se kod Denija sto je stalno gurao i potencirao da se ide naprijed. Nas je Borac pojeo na sredini 70 minuta. Kad na to imas Pejica i Bolju koji vise igraju sa loptom u nogama a ne na trku, nije ni cudo sto smo onako lose stajali.avalPacidoroP je napisao/la: ↑16 sep 2025, 07:52Pretpostavljam da će u Lištici Deni se spustiti na poziciju Ericka, a ko će na beka? Karamarko/Osmanović? Obradov?
Ona akcija kod 1 gola je nesto sto svi zelimo gledati.
Zadnja izmjena: BarbareZeljin, dana/u 16 sep 2025, 09:04, ukupno mijenjano 1 put.
Stanje na tabelu 
-
- Kontakt:
Htjeli mi ili ne ,Adzem ce vratit DNK Zelje i vjerujem da ćemo svima po..ebat planove. Nakon 2017 prvi puta da vidis pobjednički mentalitet, vratimo se godinu dvije unazad da kad bi primili gol sve padine u vodu,sad hvala Bogu se dešava da svaki go koji primimo imamo veci inat i vecu snagu. Adzem zasluzuje kolektivno od sviju nas ako nista da se izvinemo i pruzimo ruku. Momci svaka Vam cast u listicu po Bodove da se zagrijemo i hajmo ugasit pitare da ih zakujemo za dno zajedno s ovim princevima. VOLIM TE ZELJO
Dobro jutro, i dalje tvrdim najludja utakmica kojoj sam prisustvovao, sta se sve izdesavalo.. trenutak preokreta je kad je njihov golman simulirao faul i Sosic dobio zuti, tu su ukrali jedno 3-4min ja mislim i bas se ciganski ponijeli jer je cak onaj neki njihov odbrambeni isao prema sjeveru i nesto provocirao gestikulacijama. Sve se vrati.
Najbitnije je ne poletiti sad, jos uvijek je pocetak prvenstva, jos nije ni prva cetvrtina prvenstva gotova. Svaka sljedeca tekka mora biti najbitnija ali nadam se da je igracima ovakav pristup dao motiv za jos vise zalaganja u buducnosti. Nema opustanja pred Siroki, maksimalno fokusirani trebamo biti!
Ona atmosfera od sinoc, ja ne znam ko to moze prirediti svojim igracima, takva sinergija se rijetko gdje moze vidjeti. Strah me i pomisliti kako ce to izgledati sa natkrivenim jugom ili.kad bi citav stadion bio zaokruzen. Pa onaj huk te mora nositi bar da das 200% a protivniku da klecne noga.
SINDROM PUNE GRBAVICE!
Najbitnije je ne poletiti sad, jos uvijek je pocetak prvenstva, jos nije ni prva cetvrtina prvenstva gotova. Svaka sljedeca tekka mora biti najbitnija ali nadam se da je igracima ovakav pristup dao motiv za jos vise zalaganja u buducnosti. Nema opustanja pred Siroki, maksimalno fokusirani trebamo biti!
Ona atmosfera od sinoc, ja ne znam ko to moze prirediti svojim igracima, takva sinergija se rijetko gdje moze vidjeti. Strah me i pomisliti kako ce to izgledati sa natkrivenim jugom ili.kad bi citav stadion bio zaokruzen. Pa onaj huk te mora nositi bar da das 200% a protivniku da klecne noga.
SINDROM PUNE GRBAVICE!
Sabic ce upasti na lijevog beka umjesto Alica a Madzida ili Denija umjesto Erica. Ma da Madzid najbolje igra sto blize golu. Ne bi valjalo da za derbi ne igra on ili Lagumđija imaju duole zute. A sad smo bez Erica i Alica. Sirine ima pa nek vrti.avalPacidoroP je napisao/la: ↑16 sep 2025, 07:52Pretpostavljam da će u Lištici Deni se spustiti na poziciju Ericka, a ko će na beka? Karamarko/Osmanović? Obradov?
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 40 gostiju.