FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
97
35%
Darko Milanič
35
13%
Miodrag Božović
6
2%
Fedja Dudić
42
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
25
9%
Samo stranac
70
25%

Ukupno glasova: 275

Oerde
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Oerde » 16 sep 2025, 00:33

Vanja8 je napisao/la:
16 sep 2025, 00:29
Princ Ismael ce biti stvarni vlasnik kluba...
Toliko od mene...
?
U smislu formalno pravno, kao naznaka da ce zakon o sportu konacno biti izradjen, ili u smislu da ce bit konacno neko pravo involviran u desavanja u klubu i ligi, i nece samo posmatrat da mu hohstapleri masakriraju klub, kako unutar kluba jos vise ovi okolo!?

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 16 sep 2025, 00:39

Sad kad nam ga princ šukne :mrgreen:

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 16 sep 2025, 00:43

Vanja8 je napisao/la:
Toliko od mene...
Ma znaju ovdje strucnjaci,kontaju da ce on biti Mirviceva maskota,lik gigant sirih razmjera a ovdje ga odma prestavili kao nekog klovna koji ce biti Mirvahova maskota,cudo je ovaj Mirvic uopste izdrzao ovoliko protiv saveza i Vice,protiv optuzbi za namjestanja od nas samih, odredivanja sa kim ce da se druzi,da pije kafe ili sta da objavljuje na mrezama,nadam se da cemo i ovom Seiku objasniti da hocemo kontejnere ispred stadiona,jeftine karte,da necemo da se slika po instagramu,da cemo mu odrediti sa kim da se druzi jer mi smo Divovi. Ima da ga ocara posjeta na stadionu i sudjenje,bice covjek zaljubljen u ligu i drzavu. Eto nadam se da je pljuvacima sad sve ok,da ce biti 20 milja na Kosevu jer Mirvah odlazi kako stvari stoje, da hoce kone preuzet sa bratom haha njima nece smetati nista ono sto su pisali protiv njega ili ono sto nama smeta.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 16 sep 2025, 00:43

Oerde je napisao/la:
16 sep 2025, 00:33
Vanja8 je napisao/la:
Toliko od mene...
?
U smislu formalno pravno, kao naznaka da ce zakon o sportu konacno biti izradjen, ili u smislu da ce bit konacno neko pravo involviran u desavanja u klubu i ligi, i nece samo posmatrat da mu hohstapleri masakriraju klub, kako unutar kluba jos vise ovi okolo!?
Nacrt zakona o sportu je u zavrsnoj fazi, po nekim procjenama taj zakon bi za formalnu proceduru trebao biti spreman pocetkom slijedece godine, a njegovo usvajanje u Parlamentu FBiH oko aprila mjeseca...
Inace, ta zelja o ulaganju u neki klub u BiH nije nova, ona se provukla kada je Premijer Malezije bio u posjeti BiH...
Zeljko Komsic, sa kojim je razgovarao pokusao ga je usmijeriti prema konama, ali je Tan vec ranije usmjerio princa na FKS...
O nekim stvarim jos ne bih, ali covjek sve sto radi radi temeljno, tako da je jedno sigurno, klub bi trebali voditi profesionalci...
Ostale stvari ne bih jos uvijek iznosio...

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 16 sep 2025, 00:43

Ma ostati ce mirvic u nekom kapacitetu lokalno, ne moze princ iz daleke malezije voditi. Ili ce naci ovdje nekog drugog.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 16 sep 2025, 00:45

Oerde je napisao/la:
Vanja8 je napisao/la:
Toliko od mene...
?
Kako on moze na savez da utice kad drzava Magoda,Darija itd nisu mogli niti su imali zelju da to rijese? Mi trebamo da smo udarna igla u svemu medjutim mi to odavno nismo.

DzemoSmjecanin
Kontakt:

Post Postao/la DzemoSmjecanin » 16 sep 2025, 00:55

Vanja8 je napisao/la:
16 sep 2025, 00:43
Oerde je napisao/la:
Vanja8 je napisao/la:
Toliko od mene...
?
Nacrt zakona o sportu je u zavrsnoj fazi, po nekim procjenama taj zakon bi za formalnu proceduru trebao biti spreman pocetkom slijedece godine, a njegovo usvajanje u Parlamentu FBiH oko aprila mjeseca...
Inace, ta zelja o ulaganju u neki klub u BiH nije nova, ona se provukla kada je Premijer Malezije bio u posjeti BiH...
Zeljko Komsic, sa kojim je razgovarao pokusao ga je usmijeriti prema konama, ali je Tan vec ranije usmjerio princa na FKS...
O nekim stvarim jos ne bih, ali covjek sve sto radi radi temeljno, tako da je jedno sigurno, klub bi trebali voditi profesionalci...
Koji profesionalci, pa nagledali smo se mi destina profića, direktora, akademika i voditelja akademije iskoraka, strategija i svake godine iznova novih vizija kao televizija. Ovdje stranac dok se snađe, 2 godine će mu trebati. Mi smo žabokrečina. Nama treba pravi SD kao sto je pokojni Svetozar bio ili fakin kao Mamić koji ima sve u malom prstu. Da se sve ispostavi tačnim, opet će se mešetari i polusvijet trpati kakvim smo i sada okruzeni. Sve mi to djeluje kao lijep spin vješto smišljen da se skrene fokus sa kriminalaca koji vode klub. A još više nepovjerenje imam jer dolazi sa ovog portala koji se x puta dušmanski odnosio prema nama.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 16 sep 2025, 01:07

Nama trebaju ozbiljni kriminalci i politicari kao podloga bez toga pisi propalo kao i za sve u ovoj drzavi. Sto se tice Princa,liku je glavna preokupacija fudbal, napravio je stadion od 40k,trening kampove,njegovi ljudi su zeljeli da kupe Man Utd i Valenciju,nije mu cilj da zaradi od fudbala vec kako rece slava i uspjeh kluba,na hajr i na dobro. Ima da se shebe ako bude planirao nesto da gradi,ode kod Jagode on mu kaze moze brate al 50 milja pa se onda javi Mandicu,onda Mandic kaze moze al treba nekih 6 papira pa me poguraj sa 100k i javi se Zuhri,ode kod Zuhre kaze ona noramo komisiji 300k,nece on izdrzat kao Mirvic ni 5 dana.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 16 sep 2025, 01:11

DzemoSmjecanin je napisao/la:
16 sep 2025, 00:55
Vanja8 je napisao/la:
Oerde je napisao/la:

?
Koji profesionalci, pa nagledali smo se mi destina profića, direktora, akademika i voditelja akademije iskoraka, strategija i svake godine iznova novih vizija kao televizija. Ovdje stranac dok se snađe, 2 godine će mu trebati. Mi smo žabokrečina. Nama treba pravi SD kao sto je pokojni Svetozar bio ili fakin kao Mamić koji ima sve u malom prstu. Da se sve ispostavi tačnim, opet će se mešetari i polusvijet trpati kakvim smo i sada okruzeni. Sve mi to djeluje kao lijep spin vješto smišljen da se skrene fokus sa kriminalaca koji vode klub. A još više nepovjerenje imam jer dolazi sa ovog portala koji se x puta dušmanski odnosio prema nama.
Buraz previse je ovo ozbiljan covjek da se neko sprda sa njegovim imenom ili da bude necija marioneta.

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 16 sep 2025, 01:28

mma_hz je napisao/la:
15 sep 2025, 23:56
Jedino je sada bitno da nas protiv Veleza mora al mora biti 10 milja.
Sad moramo zbiti redove stati svi ko jedan nema suplje
Nadam se da nisi ozbiljan :mrgreen:

Ako dođe dvije hiljade da gleda ovaj horor od fudbala najbogatijeg kluba u državi, udari se nogom u guzicu :)

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 16 sep 2025, 01:38

I za kraj stvarno nam fali taj inat...Ne znam gdje je nestao i kad smo ga izgubili ali nismo mi bili ovakav narod.

Kradu nas sudije,ovi stimaju igra im frajer koji proslo kolo dobi crveni,yebu nas kako stignu,ne ide nam itd.
Okej hajde da jos jaci gas dadnemo.Na derbiju nemamo podrske,hajde protiv Veleza da nas dodje 10k da izgrmimo da se napravi dogovor sa igracima da svi daju sve od sebe dole da ih pobjedimo.Red je i mi da pokazemo karakter jednom u zivotu.
Mi isto pickice neke samo se povucemo i nesto placemo,hocemo-necemo,samo cekamo nesto na gotovo.Niko ti nista nece pokloniti ovdje to im mora biti jasno.Ili ces se izboriti sam za sebe ili ces sutiti dok te gaze.Mi biramo ovo prvo mjesec dana pa 3 mjeseca ovo drugo i sve u krug do mjere da se ubiju navijaci u pojam.

Umjesto ovog prvog realnost je 2k protiv Veleza i poraz na derbiju gdje ce nam demonstrirati kako favorit treba da odigra derbi.Zaista ne pamtim bolji momentum za njih a gori za nas pred najvecu utakmicu.Mozda nekada tamo oko 2010-11 kad su bili najdominantniji
Zato smo tu gdje jesmo i zato nema naprijed.Njima da nije danas bio pun stadion primili bi jos 2 u drugom.Mi smo tu zbog FKS a FKS nije niko osim njegovog identiteta i ljudi,onoga sto ce vjecno biti tu.Nazalost i jedno i drugo smo izgubili
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 16 sep 2025, 01:41, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 16 sep 2025, 01:41

NajvecaRadosti je napisao/la:
16 sep 2025, 01:38
I za kraj stvarno nam fali taj inat...Ne znam gdje je nestao i kad smo ga izgubili ali nismo mi bili ovakav narod.

Kradu nas sudije,ovi stimaju igra im frajer koji proslo kolo dobi crveni,yebu nas kako stignu,ne ide nam itd.
Okej hajde da jos jaci gas dadnemo.Na derbiju nemamo podrske,hajde protiv Veleza da nas dodje 10k da izgrmimo da se napravi dogovor sa igracima da svi daju sve od sebe dole da ih pobjedimo.Red je i mi da pokazemo karakter
Mi isto pickice neke samo se povucemo i nesto placemo,hocemo-necemo,samo cekamo nesto na gotovo.Niko ti nista nece pokloniti ovdje to im mora biti jasno.Ili ces se izboriti sam za sebe ili ces sutiti dok te gaze.Mi biramo ovo prvo mjesec dana pa 3 mjeseca ovo drugo i sve u krug do mjere da se ubiju navijaci u pojam.

Umjesto ovog prvog realnost je 2k protiv Veleza i poraz na derbiju gdje ce nam demonstrirati kako favorit treba da odigra derbi.
Zato smo tu gdje jesmo i zato nema naprijed.Njima da nije danas bio pun stadion primili bi jos 2 u drugom.Mi smo tu zbog FKS a FKS nije niko osim njegovog identiteta i ljudi,onoga sto ce vjecno biti tu.Nazalost i jedno i drugo smo izgubili
:clap:

Amco46
Kontakt:

Post Postao/la Amco46 » 16 sep 2025, 02:16

Vanja8 je napisao/la:
Oerde je napisao/la:
Vanja8 je napisao/la:
Toliko od mene...
?
Hvala Bogu neke lijepe vijesti, a valjda i na terenu od slijedece utakmice krene na bolje..

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 16 sep 2025, 02:35

E cuj da se napravi dogovor sa igracima da daju sve od sebe ?!
To isto da sutra dodjes na posao, i direktor te ZAMOLI da radis ono za sto si placen...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 16 sep 2025, 05:34

NoProfit je napisao/la:
16 sep 2025, 01:28
mma_hz je napisao/la:
15 sep 2025, 23:56
Jedino je sada bitno da nas protiv Veleza mora al mora biti 10 milja.
Sad moramo zbiti redove stati svi ko jedan nema suplje
Nadam se da nisi ozbiljan :mrgreen:

Ako dođe dvije hiljade da gleda ovaj horor od fudbala najbogatijeg kluba u državi, udari se nogom u guzicu :)
Ovo je problem , jer "navijaci" Sarajeva dolaze samo kada se igra lepršavo. Zeljo je pretprošle sezonu bio pred ispadanjem, ali su tribine bile skoro pune, Zeljo nije imao za kifke,ali su navijači isprosili da se namaknuti za plate, imali broja za donaciju klubu i dolazili na utakmice. A, šta mi uradimo? Kisa, neću da idem, vjetar, ne mogu napuhat će me, snijeg, hladno, loše igraju ide priča ne treba ovo gledati. Dolazi novi investitor, ma kakav on, on ne zna gdje dolazi, vec kao vidovita Džemila idu priče kako će mu se pare uzimati. Da bi se glas nas navijača čuo, mora nas biti masa, a ne 1500 na skoro svakoj utakmici. I mjesto navijacima je na tribinama, a ne u klubu. Glavni problem ovde je Mirvic, jer je tvrdoglav lik, i o e zenturace oko njega. Nije Zekic otišao zbog utakmice, vec zbog nepostovanja dogovora od tri godine razvoja i strategije kluba i ekipe, jer su se počele nametati igrači. Tražili smo Husrefa i vidimo da je taj covijek zavrsio sa trenersku poslom, da ne moze meda. Ovde se "legende" stavljaju ispred kluba, ljubavnice, jarani i zbog toga smo tu gdje jesmo. Moderno vrijeme, moderni klubovi to ne trepe. Otkaze daju preko instagrama, tjeraju igrače sa treninga i nije niko bitniji od kluba. Slažem se, Koševo nije uslovno i ja bih volio da napravimo stadion, koji je natkriven i prima oko 18 milja navijača, ali mislim da mi imamo puno većih problema od toga. Opet, ako je ovo istina sto Vanja piše, svaka cast svakome ko je ovoga covijeka približio nama, da li ce sta biti to ćemo vidjeti. Vidite da nas niko ne voli, vidite da su ga pokušavali usmjeriti na Zelju, da nas kradu, marvicu, ali kradu i opet Hajde da i mi zabijemo zadnji ekser u sanduk. Nema odluke koja je donesena, a da je nismo osudili, da nismo je ismijali, da nismo na klub udarili od kontejnera do osvajanja kupova. Ne ide to tako...
Evo i oni tebe selame!

budzak
Kontakt:

Post Postao/la budzak » 16 sep 2025, 06:03

Princ moj imenjak😁 E sad će da nas krene🤣 Šalu na stranu, da mu hoće prodati sve dionice Mirvić i Tan. Nekako imam osjećaj da bi to bilo rješenje, samo ako ode Musemić.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 16 sep 2025, 06:53

mosarajvosa83 je napisao/la:
15 sep 2025, 22:54
Hordas1990 je napisao/la:
15 sep 2025, 22:51
Ne volim da ih komentarisem ali ne moze bolji primjer kako muda i karakter prave razliku koliko god neko siljio. Zar nije bolje boriti se nego kmecati?
Ma mi znamo samo da kmecimo,pisemo saopstenja ovo sto su preokrenuli koliko je do damu toliko je i do navijaca, nas da nema 15 godina mi bi kmecali,svako bi nam kao sad smetao i nista nam nebi valjalo. Kakav pritisak na sudiju sa tribina svih 90 minuta.
Pa niko ne kmeci vise nego ti jbt, 80% postova ti se svodi na Vicu i sudjenje, bukvalno si 5 min prije ovog posta napisao "znamo kako to kod nas ide, evo i kod kona isto, samo u malo manjoj mjeri". Sad kad su ljudi pokazali kako se igra fudbal i bori do zadnje minute, prica "mi samo kmecimo" hahahahaha.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

_weella_

Post Postao/la _weella_ » 16 sep 2025, 07:19

Klub mogu voditi samo lokalni ljudi, neovisno ko ulaže novac.
Princ, Tan, peti deseti, klub mora voditi u biznis smislu neki lokalni “mag”, maher, mangup, pojava ali prije svega ozbiljan biznismen.
Jer šta Princ iz Malezije zna kako to hoda ovdje, stranci ovdje ne mogu uspjeti ni jedno godišnje doba dok ih ne izvara ko stigne. Nek dovede 200 Malezijaca, jedan Bosnjo ce ih prevarit. Nije samo citaj brojeve i knjige.
Evo i Mirvića, vodi se da ima “lokalni” mentalitet pa ga je izvaro ko je stigo i prodo mu muda pod bubrege.

Ali. Postoji jedan problem.
Ne postoji takav lokalno 😃 Evo ja ga ne znam ako neko zna nek mu odmah ime kaže. Dakle DIREKTOR KLUBA, ne sportski nego biznis dio.

Koji će raditi za tudje pare i ne bahatiti se i u nekom trenutku ne počet krast i mešetariti za raznih strana.
Jedan je Zdravko Mamić sa ovih prostora koji je znao bit i klošar mangup hajvan ali mogao je sjest i sa predstavnicima Arsenala, Tottenhama itd i dogovoriti transfer. Sjest sa Savezom, Sudijama pa isposlovat zastite.
Da se sjebes kad ti pokuca i dodje na sastanak, a ne ovako da ti se smiju kad se najavis.
Mamic imao vlastite navijace protiv sebe, pola Hrvatske u vidu navijaca Hajduka protiv sebe i opet je znao isposlovati i sportski i finansijski i zastite i sve.

Sportski direktor može biti stranac, veza trener-skauti i slično to je čak i bolje sa više konekcija vani.

Druga stvar.
Žena ne može voditi fudbalski biznis u BiH.
Da je Angela Merkel i Margaret Thacher zajedno, ne može.
Ne postoji uspješan kolektiv muškog fudbala u svijetu a kamol ovdje gdje je žena direktor ili slično.
Njima je vrh marketing i PR u smislu muškog fudbala i toga se trebaju držati. SFK me ne zanima nek ga vodi ko hoće.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

curvanord
Kontakt:

Post Postao/la curvanord » 16 sep 2025, 07:32

Kako se jutros osjećaju i da li su se naspavale Azra Numanović, Anela Potura i Ajla Alimanović ?

KosevoZove
Kontakt:

Post Postao/la KosevoZove » 16 sep 2025, 07:34

Muka mi je vise od sudijama pricati, kad igras jako, srcano pobjedi ne moze ti sudija nista, mi to ne znamo nikada nebi preokrenuli rezultat da smo mi gubili od borca, imali smo igraca vise u listici ne znamo, pomirite se da ne znamo i tacka!

Od radnika je sve nizbrdo krenulo, imas 3-0 za malo jace od 15min zamalo da izgubimo pametnom dosta.

U subotu pobjeda je imperativ kako neka oni skontaju, ali tri boda se moraju uzeti!!

Plate idu ogromne njih libo tuki za utakmice, navijace itd…..

Dovodimo neke igrace otpatke prvi ovaj stoper rumun, besim je za njega rio ferdinand itd…..

Po deset igraca svake sezone cirkus kolorado, trenere kao carape mijenjamo i da vise ne nabrajam, sta ce biti sa nasim klubom vidjet cemo, hocemo li se moci izvuci iz ove krize.
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], NazorUso i 14 gostiju.