FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- egocentrik
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Kad je na kraju pressa rekao nekad igrac vise ne znaci odmah je dao do znanja da nema pojma i da je izlapio
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness
Mine's a Guinness
- SilaMoc1946
Mislim da su navijači vratili Husrefa brate mojbadboy je napisao/la: ↑14 sep 2025, 23:10Sudije nas kolju, i to nije diskutabilno. Ovo je vec treca sezona da se to u kontinuitetu desava. Na kraju to smo i ocekivali. Ovo sto gledamo u par zadnjih kola je preslikana situacija iz prosle (ih) sezona. Dovedeni su igraci koji znaju igrat lopte, a ove sezone, pored sto znaju lopte, to su igraci s iskustvom koje je realno za ovu ligu bar nivo iznad. Igraci nisu zaboravili igrat; sjebani su. Ekipa je u totalnom kanalu a kljuc naseg problema je trener. Tjeranje (otisao jest kao sam, al kako/zasto) Zekica u najgorem mogucem momentu za nas. Umjesto da se dovede trener slicnih fudbalskih shvatanja i po mogucnosti i vece ime od Zekica, nasi strucnjaci vrate Husrefa. Iz utakmice u utakmicu se vidi da covjek luta. Od izbora igraca, izmisljanja pozicija, formacije, pa i osnovnih stvari kao sto su izmjene ili ovo danas nabijanje na krila i silovanje centarsuta s igracem vise. Od kad je dosao mi smo na srecu dobili Posusje i to je to od njega evo ima vise od mjesec dana. Na kraju, jel ima iko ovdje da vjeruje da ce i taj Vico prec preko onoga sto je taj isti Husref napravio prije nego su ga suspendovali. Na sve sto nam rade mi smo sami sebi svezali jos i Husrefa..hz033 je napisao/la: ↑14 sep 2025, 22:52Kako ljudima nije jasno da se Mirvica nemozemo rijesiti ako on to nece. Jeamo li izmjenili statut i postali dionicarski klub, jesmo, jeli Mirvic vecinski vlasnik dionica, jeste. Kako ga se mislite rijesiti ???? Kako ce te se rijesiti nekoga ko ima vecinu upravljackih prava. Pisete gluposti. Da nesro smrdi, smrdi. Igraci kao da su lopte zaboravili igrati, nema u njima nikakve zelje, nema trke, bezidejni, ko rastimani orkestar. Na to sve dodaj Husrefa i taktike iz 1997 i za rezultat imas 4 poraza a sezona nije kako treba ni pocela. E sta se valja iza brda i ko je ovde sve mutan, ne znamo, ali ako se ovo brzo ne rijesi i stvari ne krenu na bolje, moglo bi se desiti da se ko komsinice borimo jos i za opstanak.
Sarajevo ljubavi moja 1946
egocentrik je napisao/la: ↑14 sep 2025, 23:19Kad je na kraju pressa rekao nekad igrac vise ne znaci odmah je dao do znanja da nema pojma i da je izlapio
[/quot
Nažalost, mnogo puta se to pokazalo kao istina, a pogotovo nama koji smo u svakoj mogućoj krizi ništa ne znači igrač manje, jer dokazano je da ne znamo probiti postavljenu odbranu. Umjesto da smiriš igru, igraš od noge do noge i praviš višak ti nabijaš loptu u bunar.
Ista stvar u Mostaru, nalaziš se u krizi, ne možeš prazan gol da pogodiš, izlaziš na teren nadigravati se sa ekipom koja je uigrana, iskusna, ima stav i mentalitet pobijednika i šta dobiješ iz svega ?
Primaš gol, kao nešto napadaš i primaš gol iz kontra napada, a umjesto da izađeš sa bedemom, čvrstom i zgusnutom sredinom i bacaj u kontru Kereymeha i Gullija.
Ova ekipa nema lidera i to jedan veliki problem. Treba nam fighter koji će znati kad treba podići momke i motivisati ih dodatno kad ne ide sve po loju.
-
- Kontakt:
Nego sta mislite sad kad u nekoj skoroj buducnosti ode Husref, da li ce el presidente i njegovi vrli savjetnici dovest Dudica ili ako mu je dosta domacih, ponovo traziti nekog iz vana.
Da li bi iole normalan trener koji drzi do sebe htio doci u ovu nasu sredinu. Uvjek ima Jusufbegovic... **** ti kolje
Da li bi iole normalan trener koji drzi do sebe htio doci u ovu nasu sredinu. Uvjek ima Jusufbegovic... **** ti kolje
- napoleon72
- Kontakt:
Mene je samo strah da Ismir ne digne ruke od svega ovog...
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
oglasavili su se i sta je bilo, kurcinaHaksss je napisao/la: ↑14 sep 2025, 23:15Po cemu si zakljucio da je laz bgt sto sam pricao sa covjekom i rekao mi sta je rekao i pokazao razgovor sa Saninom, pa ako je on meni slagao za naseg predsjednika, onda sam i ja. Ali ako je ovo do sad nama normalno sudjenje da se ne oglasava iz uprave kluba niko onda aferimhz033 je napisao/la: ↑14 sep 2025, 22:57Druze , neznam samo kako mu nije bilo mrsko natipkati ovoliko gluposti a i laziKarloIvandic je napisao/la: ↑14 sep 2025, 22:54
Kakve se gluposti ovdje pisu
Cuj sjedio sa vicom. Cuj borcu obecano, pa ne bi dovodio ove igracine po imenima![]()
Za bordobijele boje
I mene toga strah brate. Ne znam kako bi se ponasao, da pocnemo liciti na fudbalski klub. Jer sad smo sve, samo ne fudbalski.napoleon72 je napisao/la: ↑14 sep 2025, 23:35Mene je samo strah da Ismir ne digne ruke od svega ovog...
- BegovicRamiz
- Kontakt:
samo opusteno braco
cuvajte zdravlje i ne uzimajte ovo za ozbiljno
pomirite se da ovo sto gledam, citamo, slusamo vise nije nase Sarajevo
ovo je neki hibrid od kluba sa kojim se prvo sprda njegov vlasnik sa svakim svojim potezom
postavljeni ljudi ispod njega koji su bitni za rad normalnog kluba su sosoni, kreteni, kriminalci i glupani
predstavnik kluba zena iz sfk il odakle je vec
Husrefa ne mogu vrijedjati i ne zelim samo se pitam zasto Husrefe, zasto si ovo prihvatio
igraci su obicni placenici a na nasu zalost placenici koji ne obavljaju poso za sto su placeni
navijaci tvoji te optuze za namjestanje
klub bez vizije koji je u slobodnom padu i ceka se da trehnemo
kad sve to imas onda je lahko raznim maricima musama qurcima i palcima da te ponizavaju
cuvajte zdravlje i ne uzimajte ovo za ozbiljno
pomirite se da ovo sto gledam, citamo, slusamo vise nije nase Sarajevo
ovo je neki hibrid od kluba sa kojim se prvo sprda njegov vlasnik sa svakim svojim potezom
postavljeni ljudi ispod njega koji su bitni za rad normalnog kluba su sosoni, kreteni, kriminalci i glupani
predstavnik kluba zena iz sfk il odakle je vec
Husrefa ne mogu vrijedjati i ne zelim samo se pitam zasto Husrefe, zasto si ovo prihvatio
igraci su obicni placenici a na nasu zalost placenici koji ne obavljaju poso za sto su placeni
navijaci tvoji te optuze za namjestanje
klub bez vizije koji je u slobodnom padu i ceka se da trehnemo
kad sve to imas onda je lahko raznim maricima musama qurcima i palcima da te ponizavaju
Malo mi je tesko večeras...napoleon72 je napisao/la: ↑14 sep 2025, 23:35Mene je samo strah da Ismir ne digne ruke od svega ovog...

Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Pokušao si, do tebe nije. Lijep prijedlog i zamisao. Eto kad si uspio doći do neki ljudi možeš misliti kako bi tek Tanu bili lagano doći do samog Khelaifija? Naša je da se borimo za bolji klub, makar ta borba bila gotovo zanemariva ali na namam je da pokažemo da nam je stalo. Lijep dizajn dresa btw.luckystrike je napisao/la: ↑14 sep 2025, 23:03Na tu temu, ja sam i tad u skladu sa svojim skromnim mogućnostima pokušao dobaciti do Khelaifija. Btw. on nije vlasnik on je samo predsjednik.H8Z7 je napisao/la: ↑14 sep 2025, 22:52E vidiš, nije ni Ismir vlasnik nekog granapa. Ima i on konekcije Tana da ne spominjem. Evo neki dan vlasnik PSG bio u Sarajevu. Svakako da neće Arapi maksuz čekati nas, ali ako želi prodati, vjeruj da će prodati.luckystrike je napisao/la: ↑14 sep 2025, 22:48
Ljudi misle da arapski šeikovi ili kineski tajkuni sjede s torbama pare ispred Aria mall-a zbog Sarajeva i čekaju Ismira da prođe da ga iskeširaju. Malo morgen.
Spremio i mock-up dresa, ponavljam u skladu sa svojim skromnim mogućnostima, prezentaciju - obrazloženje kroz nekoliko bullet points, boje države Katar - boje Kluba, doseg, PR, platforma za PSG, izlazak u Evropu = povrat investicije...
Ljudi kojima sam to prezentovao i zamolio da proslijede dalje, više su to s podsmijehom dočekali jer nemaju ni želje ni vizije, samo da je s*ati kad ne ide jer su kao svi pametni a kad je iole dobro svima slike u dresovima na Fb, niko veći navijač od njih.
Jednostavno je letargija u svim porama oko Kluba. Nada da će nešto krenuti na bolje ipak ne umire, sa ili bez Ismira. Na nama je ako ništa da dovimo. Hajr Insha'Allah.

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
Cekamo reakciju kluba na komentatora ili suđenje, ah da, klub jedva objavi rezultat.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga
Znaci pola sata s igracem vise nidmo mogli nista...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
-
- Kontakt:
Komentari oko Ajle, spiska gostiju
Biti srcem vezan, u tome leži snaga
I treba da digne nije mu klub igracka da se igra,nikad gori covjek nije bio u klubu pojma nema.napoleon72 je napisao/la: ↑14 sep 2025, 23:35Mene je samo strah da Ismir ne digne ruke od svega ovog...

- luckystrike
- Kontakt:
Došao sam ja i do Tana, mogu ti poslati i slike na PP, @tabba77 sam već pokazivao uživo.H8Z7 je napisao/la: ↑14 sep 2025, 23:42Pokušao si, do tebe nije. Lijep prijedlog i zamisao. Eto kad si uspio doći do neki ljudi možeš misliti kako bi tek Tanu bili lagano doći do samog Khelaifija? Naša je da se borimo za bolji klub, makar ta borba bila gotovo zanemariva ali na namam je da pokažemo da nam je stalo. Lijep dizajn dresa btw.luckystrike je napisao/la: ↑14 sep 2025, 23:03Na tu temu, ja sam i tad u skladu sa svojim skromnim mogućnostima pokušao dobaciti do Khelaifija. Btw. on nije vlasnik on je samo predsjednik.
Spremio i mock-up dresa, ponavljam u skladu sa svojim skromnim mogućnostima, prezentaciju - obrazloženje kroz nekoliko bullet points, boje države Katar - boje Kluba, doseg, PR, platforma za PSG, izlazak u Evropu = povrat investicije...
Ljudi kojima sam to prezentovao i zamolio da proslijede dalje, više su to s podsmijehom dočekali jer nemaju ni želje ni vizije, samo da je s*ati kad ne ide jer su kao svi pametni a kad je iole dobro svima slike u dresovima na Fb, niko veći navijač od njih.
Jednostavno je letargija u svim porama oko Kluba. Nada da će nešto krenuti na bolje ipak ne umire, sa ili bez Ismira. Na nama je ako ništa da dovimo. Hajr Insha'Allah.![]()
Nažalost, nekim ljudima vlasništvo nad fudbalskim klubom nije prevashodno ni stvar biznisa - tj. investicija od koje očekuje dobar povrat, niti su mu sportski uspjesi bitni. To je uglavnom stvar prestiža kao što se fukara takmiči ko ima bolji mobitel, tako se na tom nivou ljudi "takmiče" ko ima veću jahtu ili avion odnosno ko ima više trkačih konja ili fudbalskih klubova.
U tom svemu, u našem slučaju naročito, najviše ispaštamo mi - navijači, zaljubljenici u bordo boju i sve ono što nam FKS ustvari predstavlja a što potonje navedeni ne shvataju.
I na kraju, kako i sam kažeš naše je da se borimo, svako u svom domenu, tako i nas dvojica uđosmo u ovaj razgovor. Nekad si bio aktivniji u skautingu i analizama, sad se sve svelo na hešteg. Od podrugivanja nema selameta. Ne želim to i borim se i protiv toga

šta šta je, je*em ti
Vjerujem ti, ne trebaš slati dokaze. Znam da nisi od onih koji će nešto govoriti bez pokrića.luckystrike je napisao/la: ↑14 sep 2025, 23:57Došao sam ja i do Tana, mogu ti poslati i slike na PP, @tabba77 sam već pokazivao uživo.H8Z7 je napisao/la: ↑14 sep 2025, 23:42Pokušao si, do tebe nije. Lijep prijedlog i zamisao. Eto kad si uspio doći do neki ljudi možeš misliti kako bi tek Tanu bili lagano doći do samog Khelaifija? Naša je da se borimo za bolji klub, makar ta borba bila gotovo zanemariva ali na namam je da pokažemo da nam je stalo. Lijep dizajn dresa btw.luckystrike je napisao/la: ↑14 sep 2025, 23:03
Na tu temu, ja sam i tad u skladu sa svojim skromnim mogućnostima pokušao dobaciti do Khelaifija. Btw. on nije vlasnik on je samo predsjednik.
Jednostavno je letargija u svim porama oko Kluba. Nada da će nešto krenuti na bolje ipak ne umire, sa ili bez Ismira. Na nama je ako ništa da dovimo. Hajr Insha'Allah.![]()
Nažalost, nekim ljudima vlasništvo nad fudbalskim klubom nije prevashodno ni stvar biznisa - tj. investicija od koje očekuje dobar povrat, niti su mu sportski uspjesi bitni. To je uglavnom stvar prestiža kao što se fukara takmiči ko ima bolji mobitel, tako se na tom nivou ljudi "takmiče" ko ima veću jahtu ili avion odnosno ko ima više trkačih konja ili fudbalskih klubova.
U tom svemu, u našem slučaju naročito, najviše ispaštamo mi - navijači, zaljubljenici u bordo boju i sve ono što nam FKS ustvari predstavlja a što potonje navedeni ne shvataju.
I na kraju, kako i sam kažeš naše je da se borimo, svako u svom domenu, tako i nas dvojica uđosmo u ovaj razgovor. Nekad si bio aktivniji u skautingu i analizama, sad se sve svelo na hešteg. Od podrugivanja nema selameta. Ne želim to i borim se i protiv toga![]()
Šta da ti kažem, scouting mi ostaje ljubav, analiza malo manja.

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
Dok se ovdje sere o Mirvicu cetnici i ustase se sprdaju s nama.Da je bilo posteno sudjenje mi bi dobili Slogu u Doboju prvo kolo i Radnik kuci.Protiv Sloge prvo, tolerisana uzasno gruba igra Sloge, nama ne svira penal a njima svira za istu situaciju, Sloga daje gol nakon sto njen igrac zaustavlja loptu rukom.Radnik nam je izjednacio golom iz ofsajda.Umjesto da krenes s 6 bodova iz dvije tekne mi osvajamo bod.Kakve veze ima Mirvic sto nas se sistemski krade 5 godina? Nasim igracima je ubijena volja za igrom..mi nemamo normalne uslove na terenu.Cetnici i ustase odlicno koriste ovu drzavu
..pa Bosnjaci sve fonansiraju ovdje..a cetnici i ustase u cvrstom savezu upravljaju svim porama drustva.S postenim sudjenjem bi ne.bi izgubili ni jednu utakmicu, kakvi god smo.Zrinjski i Boeac cesto igraju lose, grozno ali i tad pobijede.Ili dadnu iz penala ili protivnik dobije.crveni, ili ix nekog ofsajda, rukom kako god ali pobijede.Nas brutalno kradu, lome nsm igrace i mi pljujemo po nama.
..pa Bosnjaci sve fonansiraju ovdje..a cetnici i ustase u cvrstom savezu upravljaju svim porama drustva.S postenim sudjenjem bi ne.bi izgubili ni jednu utakmicu, kakvi god smo.Zrinjski i Boeac cesto igraju lose, grozno ali i tad pobijede.Ili dadnu iz penala ili protivnik dobije.crveni, ili ix nekog ofsajda, rukom kako god ali pobijede.Nas brutalno kradu, lome nsm igrace i mi pljujemo po nama.
-
- Kontakt:
I ja. Mogli bi se vratiti u doba viršli. Kad smo bili viceprvaci. Ne daj Bože nikomenapoleon72 je napisao/la: ↑14 sep 2025, 23:35Mene je samo strah da Ismir ne digne ruke od svega ovog...

Naši navijači u skladu sa našim portalima – ni K o kriminalnom suđenju i 7 minuta stvarne igre. Aferim! Bitnije je, izgleda, ko je koga kresno, nego što nas sudije masakriraju iz kola u kolo. Samo da smo imali zeru normalnog suđenja – nebo bi bilo granica siguran sam.Ali ne daju dušmani naprijed.
Sve te teme koje se razvlače – Ajle, lajle, lezb**e, portiri, avioni, kamioni i ostali “kur.e palci” – ne bi niko ni spominjao da nas ne zakopavaju na terenu. Jer da se pošteno sudi, sad bismo gledali samo fudbal, a ne drame sa margine, gledali bi jako Sarajevo.
Uprava – kakva god bila – uložila je, riješeni dugovi, došli ozbiljni transferi i pojačanja kakva BiH liga ne pamti. Novac je stigao, klub se diže. Ali nas ubija ono što ne možemo kontrolisati – savez i sudije, odnosno eksterni faktori.
A mi kao navijači? Uradili skoro ništa da zaštitimo interese kluba od vanjskih faktora – i to je istina. Umjesto da dižemo glas protiv saveza i sudija, mi trošimo energiju na unutrašnje podjele i tračeve: „reko mi ovaj, čuo od onog, ovaj s ovim, onaj s onim“ – tralala do besvijesti.
Vrijeme je da se probudimo i shvatimo: nafatamo li i najbogatijeg šejka, neće neko bacati milione da ga neko j**e u zdrav mozak bez ikakvog interesa od povrata investicije, to nema ni u filmovima. Klub nije humanitarna ustanova, a ovo je Bosna.
Pozdrav.
Sve te teme koje se razvlače – Ajle, lajle, lezb**e, portiri, avioni, kamioni i ostali “kur.e palci” – ne bi niko ni spominjao da nas ne zakopavaju na terenu. Jer da se pošteno sudi, sad bismo gledali samo fudbal, a ne drame sa margine, gledali bi jako Sarajevo.
Uprava – kakva god bila – uložila je, riješeni dugovi, došli ozbiljni transferi i pojačanja kakva BiH liga ne pamti. Novac je stigao, klub se diže. Ali nas ubija ono što ne možemo kontrolisati – savez i sudije, odnosno eksterni faktori.
A mi kao navijači? Uradili skoro ništa da zaštitimo interese kluba od vanjskih faktora – i to je istina. Umjesto da dižemo glas protiv saveza i sudija, mi trošimo energiju na unutrašnje podjele i tračeve: „reko mi ovaj, čuo od onog, ovaj s ovim, onaj s onim“ – tralala do besvijesti.
Vrijeme je da se probudimo i shvatimo: nafatamo li i najbogatijeg šejka, neće neko bacati milione da ga neko j**e u zdrav mozak bez ikakvog interesa od povrata investicije, to nema ni u filmovima. Klub nije humanitarna ustanova, a ovo je Bosna.
Pozdrav.
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.
Trenutno korisnika/ca: Fouzi1, Google Adsense [Bot], HyperOS, mosarajvosa83, Proximic, Tatamata1946, TribuneEst i 265 gostiju.