Adis Bećiragić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

mercurial
Kontakt:

Re: Adis Bećiragić

Post Postao/la mercurial » 14 sep 2025, 21:17

Mislim da je Adis za kraj istresao sve sto stvarno misli o pojedincima i potpuno je upravu.

filip13

Post Postao/la filip13 » 14 sep 2025, 21:19

mercurial je napisao/la:
14 sep 2025, 21:17
Mislim da je Adis za kraj istresao sve sto stvarno misli o pojedincima i potpuno je upravu.
:thumbup:

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 14 sep 2025, 21:21

U ovoj izjavi se mogu pronaci svi izdajnici BiH od 93 do danas.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 14 sep 2025, 21:25

DamirT je napisao/la:
14 sep 2025, 20:30
"Naljutio sam se na trenera, neću da igram". Kakav si ba, ti ba? Kakav si ti miš. Kakav si ti bijednik. Kakav si ti patriota. Naljutim se na trenera, ostavim svoju raju, neću da igram. To su bijednici i klošari. Ovo sve to govorim zato što sam sve to prošao. Imam pravo da kažem. Mogao sam se sto puta naljutit, mogao sam se sto puta prodati za pare - ispričao je Bećiragić u podcastu Hayat TV-a pa nastavio oštrim tonom.

- Bosanac patriota se pokaže kad svi tvoji pobjegnu, ti ostaneš. Kad svi pobjegnu od puške, ti uzmeš pušku. Kad ti kaže država ideš da igraš, odeš da igraš. Ne pitaš je li hotel s pet zvjezdica, ili je željezni krevet. Kad ti ponude lovu da ostaviš državu, ti kažeš ne, ja ću svoju državu, a ne lovu. Kad zakopaš svoju majku koja ti je najvažnija osoba na svijetu i za 20 sati izađeš na teren na Evropskom prvenstvu i ne pokažeš nimalo težine koju nosiš u svom srcu, nego vodiš svoju reprezentaciju. Zato svi ovi klošari, papci, bijednici, primitivci, koji nikad nisu bili ni dva posto u poziciji u kojoj sam ja, mogao bih im reći da sam pravo rahat
:bow:
Auh brutalno.. bar nece vise niko pisati da li ce se Emir vratit nakon ovog :urnebes:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Masqareda
Kontakt:

Post Postao/la Masqareda » 14 sep 2025, 21:50

Bravo Bekire za ovo. :yawn:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 sep 2025, 22:07

StevieG8 je napisao/la:
14 sep 2025, 21:25
DamirT je napisao/la:
"Naljutio sam se na trenera, neću da igram". Kakav si ba, ti ba? Kakav si ti miš. Kakav si ti bijednik. Kakav si ti patriota. Naljutim se na trenera, ostavim svoju raju, neću da igram. To su bijednici i klošari. Ovo sve to govorim zato što sam sve to prošao. Imam pravo da kažem. Mogao sam se sto puta naljutit, mogao sam se sto puta prodati za pare - ispričao je Bećiragić u podcastu Hayat TV-a pa nastavio oštrim tonom.

- Bosanac patriota se pokaže kad svi tvoji pobjegnu, ti ostaneš. Kad svi pobjegnu od puške, ti uzmeš pušku. Kad ti kaže država ideš da igraš, odeš da igraš. Ne pitaš je li hotel s pet zvjezdica, ili je željezni krevet. Kad ti ponude lovu da ostaviš državu, ti kažeš ne, ja ću svoju državu, a ne lovu. Kad zakopaš svoju majku koja ti je najvažnija osoba na svijetu i za 20 sati izađeš na teren na Evropskom prvenstvu i ne pokažeš nimalo težine koju nosiš u svom srcu, nego vodiš svoju reprezentaciju. Zato svi ovi klošari, papci, bijednici, primitivci, koji nikad nisu bili ni dva posto u poziciji u kojoj sam ja, mogao bih im reći da sam pravo rahat
Auh brutalno.. bar nece vise niko pisati da li ce se Emir vratit nakon ovog :urnebes:
Emir na aparatima :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

filip13

Post Postao/la filip13 » 14 sep 2025, 22:09

DamirT je napisao/la:
14 sep 2025, 22:07
StevieG8 je napisao/la:
14 sep 2025, 21:25
DamirT je napisao/la:

Emir na aparatima :mrgreen:
a i đedovic

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 14 sep 2025, 22:16

Sustinski jest u pravu, ali isto tako mi vise opasno na **** pocinje ici i ova glupa prica, na koju se samo nas narod pali, eto kukavica, eto pobjegulja, eto oni izlazili preko tunela 93, da bi igrali EB, pa se ponovo vracali u Sarajevo...**** te vise i EB 93 i tunel spasa, ako ces mi 50 godina srat nakon toga, te kako ti je taj dogadjaj **** reper za sve...to samo moze prolaziti kod nas u Bosni...sve ide na neki **** hajp, na neku emociju, na neko srce...eto oni ce pojest parket kad krenu igrati...

Zivim za trenutak, znaci zivim za **** trenutak, a znam da ga necu nikada docekati, da u nekom sportu budemo samo 10% onog sto je bila Njemacka u vecerasnjoj utakmici u finalu, a to je da vidim sistem, odgovornost, **** hladnokrvnu podmazanu masinu, koja funkcionise kao vekerica i koja u konacnici isporuci rezultat radi svoje kvalitete odgovornosti...

Ja sam poprilicno siguran da Adis nece nigdje otici, da ova prica kako Trepca ili ko god vec ne daju da vodi reprezentaciju...ne daju ti **** moj...tebi je Adise reprzentacija jedina izlazna strategija za bolji angazman u karijeri, dok si na **** Kosovu, niko ne zna ni da postojis...

Svi mi znamo koliki je supak Djedovic ispao, ne trebas nam ti soliti pamet o tome, ni ti je u konacnici to tvoj zadatak da moralises nama ovdje o tome sta je Djedovic radio prije 11 godina...preuzeo si reprezentaciju prije 3 godine, a seres o Djedovicu ko da je tebe licno zajeb'o prije 11 godina...Adise tvoj zadatak je da okupis najbolju ekipu koju imas na raspolaganju, jer si se uvjerio kada su nas vile pronosale kroz grupu i kada si nasuprot sebe imao ekipu koja iole ima sistem i organizaciju, nismo uspjeli izaci na kraj sa njima... Zato Adise ne jedi ****, nego okupljaj najkvalitetnije sto imas na raspolaganju, pricaj sa ljudima, objasnjavaj, ubjedjuj i radi... Jeb'o li te vise Arslanagic, Loncar i Sejfic...**** ti vise tunel spasa vise, k'o da si ga ti licno kop'o koliko seres o njemu...

Poslije ovog definitivno znam da od Sulejmanovica vise nista nema...

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2025, 22:38

Vaya je napisao/la:
14 sep 2025, 22:16

Ti tek sad to skontao?
Frajer ne igra za reprezentaciju vec tri godine.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 14 sep 2025, 22:45

19vendetta87 je napisao/la:
14 sep 2025, 22:38
Vaya je napisao/la:

Ti tek sad to skontao?
Ma sta kazes, ne igra 3 godine... Pa zato debil treba da radi na tome da se covjek vrati u reprezentaciju, a ne da mi sere o tunelu spasa i kako on nece da se javi nikome... Jeb'o li te vise ponos i ego, zar ne zna Adis ko ce biti Turskoj i Srbiji na poziciji 4 za 2 mjeseca kad budemo igrali protiv njih? Ko ce nama biti? Jesmo li se uvjerili sada na EB, da Amar nije taj toliki kalibar koliko ga mi uzdizemo?

**** ti EB93, kud smo ga koji **** i odigrali...da nam poslije 30 godina opet sve pocinje i zavrsava sa EB93...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 sep 2025, 22:46

Vaya je napisao/la:
14 sep 2025, 22:45
19vendetta87 je napisao/la:
14 sep 2025, 22:38
Vaya je napisao/la:

Ti tek sad to skontao?
Ma sta kazes, ne igra 3 godine... Pa zato debil treba da radi na tome da se covjek vrati u reprezentaciju, a ne da mi sere o tunelu spasa i kako on nece da se javi nikome... Jeb'o li te vise ponos i ego, zar ne zna Adis ko ce biti Turskoj i Srbiji na poziciji 4 za 2 mjeseca kad budemo igrali protiv njih? Ko ce nama biti? Jesmo li se uvjerili sada na EB, da Amar nije taj toliki kalibar koliko ga mi uzdizemo?

**** ti EB93, kud smo ga koji **** i odigrali...da nam poslije 30 godina opet sve pocinje i zavrsava sa EB93...
Pa jesu li ga svi zivi zvali, od njega, saveza, pa do Halilovica? Dzaba kad lik nece jednostavno.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

filip13

Post Postao/la filip13 » 14 sep 2025, 22:47

Sulejmanović neće da igra, šta tu ima više biti nejasno???

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 14 sep 2025, 22:48

filip13 je napisao/la:
14 sep 2025, 21:19
mercurial je napisao/la:
14 sep 2025, 21:17
:thumbup:
Aziz je ovim odradio svoj closure i sad rahat moze rec alajhimanet repki i posvetiti se radu u klubu :salut:
Aziz Bekir: 'Ljudi su pričali da nama treba još jedan visok čovjek.Morate biti glupi da mislite tako,a takvih ljudi je puno u BiH'.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 14 sep 2025, 22:53

filip13 je napisao/la:
14 sep 2025, 22:47
Treba raditi da se vrati. Iako svako ko to napise zapravo nema pojma sta to znaci ni kako treba raditi. Sta treba raditi? Treba mu Adis ko DiCaprio usaditi ideju u mozak da se vrati? Cuj treba raditi. Jel ga zvao? Jest. Nece da igra i tacka. Nema tu rada vise.

Ne treba Adis vise nista. Na malom smradu je da se vrati.

filip13

Post Postao/la filip13 » 14 sep 2025, 22:54

neće da igra, ko ga ****, ni manje ni više

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 14 sep 2025, 23:06

Vaya je napisao/la:
Sustinski jest u pravu, ali isto tako mi vise opasno na **** pocinje ici i ova glupa prica, na koju se samo nas narod pali, eto kukavica, eto pobjegulja, eto oni izlazili preko tunela 93, da bi igrali EB, pa se ponovo vracali u Sarajevo...**** te vise i EB 93 i tunel spasa, ako ces mi 50 godina srat nakon toga, te kako ti je taj dogadjaj **** reper za sve...to samo moze prolaziti kod nas u Bosni...sve ide na neki **** hajp, na neku emociju, na neko srce...eto oni ce pojest parket kad krenu igrati...

Zivim za trenutak, znaci zivim za **** trenutak, a znam da ga necu nikada docekati, da u nekom sportu budemo samo 10% onog sto je bila Njemacka u vecerasnjoj utakmici u finalu, a to je da vidim sistem, odgovornost, **** hladnokrvnu podmazanu masinu, koja funkcionise kao vekerica i koja u konacnici isporuci rezultat radi svoje kvalitete odgovornosti...

Ja sam poprilicno siguran da Adis nece nigdje otici, da ova prica kako Trepca ili ko god vec ne daju da vodi reprezentaciju...ne daju ti **** moj...tebi je Adise reprzentacija jedina izlazna strategija za bolji angazman u karijeri, dok si na **** Kosovu, niko ne zna ni da postojis...

Svi mi znamo koliki je supak Djedovic ispao, ne trebas nam ti soliti pamet o tome, ni ti je u konacnici to tvoj zadatak da moralises nama ovdje o tome sta je Djedovic radio prije 11 godina...preuzeo si reprezentaciju prije 3 godine, a seres o Djedovicu ko da je tebe licno zajeb'o prije 11 godina...Adise tvoj zadatak je da okupis najbolju ekipu koju imas na raspolaganju, jer si se uvjerio kada su nas vile pronosale kroz grupu i kada si nasuprot sebe imao ekipu koja iole ima sistem i organizaciju, nismo uspjeli izaci na kraj sa njima... Zato Adise ne jedi ****, nego okupljaj najkvalitetnije sto imas na raspolaganju, pricaj sa ljudima, objasnjavaj, ubjedjuj i radi... Jeb'o li te vise Arslanagic, Loncar i Sejfic...**** ti vise tunel spasa vise, k'o da si ga ti licno kop'o koliko seres o njemu...

Svaka čast i drago mi je da ima raje koja ne puši ovu njegovu patetiku!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 14 sep 2025, 23:16

Po mom mišljenju, najbolji naš trener od 2000-ih koji vodi našu reprezentaciju. Kada je sportski sve u raspada, izuzev fudbala kao našeg najmasovnijeg sports, vratio je i vjeru u naš košarkaški tim.

A ruku na srce, u kombinaciji i sa njegovim karakterom, teško možemo naći, pa čak i po kvalitetu približnog kvaliteta spram financijskih mogućnosti.

Kao čovjek me još više pozitivno iznenadio, jako staložena i pozitivna ličnost

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 14 sep 2025, 23:28

Vala nije stedio uvrede :urnebes: moram priznati da me malo iznenadio, nisam ocekivao od njega ovakav nastup. Razumijem osjecaje i sve ovo sto je rekao ali bi nam npr taj Đedović mnogo znacio bar ove kvalifikacije za svjetsko. Mozda je fkt zavrsio sa reprezentacijom pa je sasuo sve sto je imao za kraj.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 14 sep 2025, 23:29

Kajzer10 je napisao/la:
14 sep 2025, 22:53
filip13 je napisao/la:
14 sep 2025, 22:47
Treba raditi da se vrati. Iako svako ko to napise zapravo nema pojma sta to znaci ni kako treba raditi. Sta treba raditi? Treba mu Adis ko DiCaprio usaditi ideju u mozak da se vrati? Cuj treba raditi. Jel ga zvao? Jest. Nece da igra i tacka. Nema tu rada vise.

Ne treba Adis vise nista. Na malom smradu je da se vrati.
Ja postavljam slijedecu konstataciju...

Da je dominantna odgovornost za ne igranje u reprezentaciju Emirova odgovornost, to je nama svima jasno... I zaista ne mogu da shvatim, da je Emir od jednom postao toliko egoista, bezobrazan i uobrazen, te da je ****'o reprezentaciju u svojim najboljim igrackim godinama radi svoje sujete... Moze se desiti svasta, ljudi se okrenu za 180 u toku jedne noci, ali opet ne vjerujem da je to u pitanju sa Emirom... Iako opet naglasavam, mislim da je ovo Emirova krivica 95%, ostavljam onih 5% u razmatranje, jer prvo ne vjerujem da je momak, koji je pristao da ne igra 3-4 godine reprezentativnu kosarku za FInsku, kako bi zaigrao za BiH - na kraju tu istu BiH pomnozio sam nulom tek tako - jednostavno ne mogu i ne prihvacam da je to se desilo tek tako... Druga stvar, u jednom drustvu, koje je blisko nasoj kosarci i KSBiH, cuo da uzrok svadje izmedju Adisa i Emira nije bio "samo" malo minuta na EB2022, nego da tu ima jos nekih stvari...ko je su to stvari, je li to nesto ima sto je Adis zasrao ili mozda ipak ima da je Emiru neki cip u glavi pregorio, ja zaista ne mogu reci...ali da je samo u pitanju minute na EB2022, to sigurno nije kompletna slika i tu jos ocito nesto dodatno ima...

Druga stvar... Ja sam u Sarajevu evo sedmu godinu... Dok sam zivio u Tuzli, uvijek sam se sa Tuzlacima prepirao oko Sarajeva, jer sam u tom periodu "branio" Sarajlije od svojih Tuzlaka i nikada nisam prihvatao taj narativ Tuzle o Sarajevu... Sad, poslije 7 godina, gorko priznajem da u predrasudama uvijek postoji dobar dio istine i da nisu se predrasude nastale tek tako i zbog toga sto je nekome bilo dosadno... Olicenje sarajevskog sibicara koji ti prodaje ciglu sa masnicom je Adis... Kada njemu godi i kada mu treba, onda je itekako prefrigan i namazan, ono ulicno-hinjski i u takvim situacijama zna odigrati svjetskog mangupa, ali kada ide kontra njegovih ideja, eh onda se pravi mačak Toša i kako njemu nista nije jasno...onda idu prenamaganja, pametovanje, moralisanje, onda ide elhamdulilah, selam alejk, onda ide duboka umna filozofija sejha sa mejtaske tekije...jos onda kad na to dodas red EB93 i red tunela spasa, onda dobijes kompletan cirkus...

Adise, svjesni smo da je Emirova krivica za ne igranje 90% i da njega treba da boli **** je li selektor Adis ili Phil Jackson...ali Adise u konacnici, on ne igra za to sto ima problem s tobom, ne sto ima problem sa Firicem, Alihodzicem, Musom ili Jukom, nego iskljucivo tobom...ako ima problem sa tobom, a ti imas u cilju da imas sto bolji i kvalitetniji tim, onda se Adise mora rijesavati problem...

Meni prolazi kroz glavu slijedeca stvar... Emir kad se odjavio nakon EB2022, Adis ga je stavljao na spisak jos u 1-2 puta...ovaj kada se iskljucio skroz, Adis ga je ostavio skroz po strani... Meni onako mangupski prolazi kroz glavu, Adise posto smo svi svjesni da si mangup u dusi i da si u stanju izvest neke mangupluke kada tebi to odgovara, sto nisi ispao fakin i pred svako okupljanje, na prvi prosireni spisak stavio Emira? Sta bi to kostalo? Apsolutno nista... Na taj nacin bio ispao svjetski fakin, prvo bi svima na svijetu pokazao koliko si ti "sirok" i da ne posjedujes ego, te da Emira "cijenis" kao igraca kojeg se nikada ne bi odrekao...prvo citav pritisak i teret koji se vrti oko ovog problema skinuo sa sebe i definitivno lopticu prebacio na Emirovu stranu terena... Da si ga ti stavio 10x na prosireni spisak do sada, a on do sada 10x odbio i to jos da je odbio u onako bitnim utakmicama kao sto je dvomec protiv Hrvatske ili da ga stavis na prosireni spisak sada protiv Srbije, a on odbije se javiti protiv Srbije...pa jeste li vi svi svjesni, da bi Emira mediji iz BiH pojeli i javno ga proglasili najvecom pizdom u BiH sportu... Ja 100% siguran, da bi u tim okolnostima ili Emir podlegao pod pritiskom javnosti i odazvao se reprezentaciji ili bi mu puk'o totalno film i eventualno ispricao kompletnu pricu sukoba ili barem njegovu "verziju"....Evo samo neka mi neko objasni, sta je to toliko tesko, na prosireni spisak od 20-25 igraca, od kojih 10 ne moze igrati ni na kosu kod mene iza zgrade, staviti ime i prezime jos jednog igraca, te potencijalno sve nedoumice oko svega toga rijesiti u 1-2 mjeseca... Pitam se evo svo vrijeme? Mozda je nekome u cilju da se ovaj problem ne rijesi, mozda je nekome u cilju da se ne otkrije sve sta je bilo, a mozda je i jednostavno nekog zaboli neka stvar, hoce li za nas igrati ili nece trenutno najbolja PF kojeg imamo na raspolaganju, a mozda je i Emir zaista postao svjetski supak i pomislio da je Kevin Garnet, pa da mu se treba prostirati crveni tepih...sta god da je istina od ovih nedoumica, ja samo vjerujem da postoji vrlo jednostavan nacin kako ovog zeca istjerati iz rupe...a vidim da to niko nije voljan da uradi...

Samo ideja za razmisljenje...
Zadnja izmjena: Vaya, dana/u 14 sep 2025, 23:35, ukupno mijenjano 1 put.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 sep 2025, 23:32

Dok god Sulejmanovic ne izadje u javnost i kaze makar jednu recenicu u vezi svega toga, realno kako covjek da misli da je on upravu? Za ovo vremena apsolutno nista lik nije rekao, a hoce da mu se vjeruje. Meni malo nelogicno, ali dobro.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Maverick, Sveti, Taree i 12 gostiju.