Chelsea FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

wadethegreat
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la wadethegreat » 13 sep 2025, 23:07

Nije Maresca nista ovdje kriv. Imali smo Jos par prilika jednu predobru preko Palmera. Covjek je trazio stopera nije ga dobio.
Nek uzivaju u predatavama Tosina ili sljedece sedmice ako Chalobah odluci da se iskljuci ili neko Treci.

ZOGLI
Kontakt:

Post Postao/la ZOGLI » 13 sep 2025, 23:07

Sta ce nas usutati?primamo golove kao iz sale,ovo je katastrofa ziva.

TheShed
Kontakt:

Post Postao/la TheShed » 13 sep 2025, 23:11

superFrankie je napisao/la:
13 sep 2025, 23:05
Kako ce vas Maresca opet ove sezone usutati, ista prica kao i prosle godine
Shvati da nije do Maresce i ne vidim da ga iko proziva. Jednostavno fali kvalitete na štoperskoj poziciji, posebno kada nema Colwilla u rosteru. Jaka odbrana osvaja titule, džaba nam sva širina u napadu kada nemamo klasu na štoperskoj poziciji.

Nije Maresca mađioničar da nauči Tosina, Chalobaha i ostale kako se postavljati i slične stvari...

ZOGLI
Kontakt:

Post Postao/la ZOGLI » 13 sep 2025, 23:15

Ljudi prozivaju bas maresku da s.ere previse,ne zna da rotira,i prosle sezone je imao problema,i on je kriv na kraju mogao je da trazi stopera,postavi ultimatum kako je glasner stopirao odlazak gehija.

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 13 sep 2025, 23:16

TheShed je napisao/la:
13 sep 2025, 23:11
Shvati da nije do Maresce i ne vidim da ga iko proziva. Jednostavno fali kvalitete na štoperskoj poziciji, posebno kada nema Colwilla u rosteru. Jaka odbrana osvaja titule, džaba nam sva širina u napadu kada nemamo klasu na štoperskoj poziciji.

Nije Maresca mađioničar da nauči Tosina, Chalobaha i ostale kako se postavljati i slične stvari...
Meni je to jasno, ali nekima ovdje nije. Gubitak Colwilla je ogroman, nakon toga Maresca je htio novog stopera ali ga nije bilo moguce dovesti zbog ffp-a, nazalost. Jednostavno trenutni stoperi koje imamo nisu bas najbolji za stil igre koji Maresca preferira. Prvi gol Brentforda je skoro preslikan ponistenom golu Fulhama. Steta zbog kiksa ali okrecemo se narednim utakmicama

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 13 sep 2025, 23:21

Bilo koji kvalitetniji stoper I jedan ako ne I oba gola se ne bi desila.
Veoma jednostavno Poslije Colwilla sve je to mrtvi prosjek I Fofana koji ne igra 3 godine.

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 13 sep 2025, 23:24

13 sep 2025, 23:16
TheShed je napisao/la:

Meni je to jasno, ali nekima ovdje nije. Gubitak Colwilla je ogroman, nakon toga Maresca je htio novog stopera ali ga nije bilo moguce dovesti zbog ffp-a, nazalost. Jednostavno trenutni stoperi koje imamo nisu bas najbolji za stil igre koji Maresca preferira. Prvi gol Brentforda je skoro preslikan ponistenom golu Fulhama. Steta zbog kiksa ali okrecemo se narednim utakmicama
Nema opravdanja za stopera i golmana. Znalo se na pocetku prelaznog roka da nemamo stopera, ja sam vise volio da su dali sansu Mamadou Saru nego sto sam zadovoljan sa Tosinom, ok je momak nekad ali ima problem sa kontinuitetom.

Pocinje prekazni rok, sta treba prvo uraditi, pa stopera i golmana, daj 20 miliona za Maignana, kao posvadjali se sa upravom Milana pa kasnije im prodaju Nkunkua. Imao si stopera, moras dovesti istina pravi profil, al mi ne mozes reci da svi ti obrazovani ljudi ne mogu naci stopera koji nam je potreban. Da od tolikog broja igraca nema tip igraca koji ti treba. Da si pokusao pa i nekako ali nisi ni pokusao.

ZOGLI
Kontakt:

Post Postao/la ZOGLI » 13 sep 2025, 23:26

Gitens deluje pogubljeno,treba ga polako uvoditi u prvi tim.

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 13 sep 2025, 23:30

IQ200 je napisao/la:
13 sep 2025, 23:24
TheShed je napisao/la:

Nema opravdanja za stopera i golmana. Znalo se na pocetku prelaznog roka da nemamo stopera, ja sam vise volio da su dali sansu Mamadou Saru nego sto sam zadovoljan sa Tosinom, ok je momak nekad ali ima problem sa kontinuitetom.

Pocinje prekazni rok, sta treba prvo uraditi, pa stopera i golmana, daj 20 miliona za Maignana, kao posvadjali se sa upravom Milana pa kasnije im prodaju Nkunkua. Imao si stopera, moras dovesti istina pravi profil, al mi ne mozes reci da svi ti obrazovani ljudi ne mogu naci stopera koji nam je potreban. Da od tolikog broja igraca nema tip igraca koji ti treba. Da si pokusao pa i nekako ali nisi ni pokusao.
Ne pravdam ja upravu, nego Marescu koji nije zaduzen za dovodjenje igraca. Od 6-7 stopera koje imamo u ekipi pored Colwilla su svi teski prosjek, Fofana bi mozda bio dobar kad ne bi bio od stakla. Sportski direktori su se previse fokusirali na dovodjenje napadackih opcija, dok nam je u odbrani propuh. Ja bih ostavio Colwilla i mozda Tosina i Chalobaha koje bih ostavio zbog rotacije, a sve ostale prodao i doveo kvalitetno rjesenje na toj poziciji. Samo sto je to puno lakse reci nego ostvariti, ali treba pokusati. Sto se golmanske pozicije tice, vjerujem da se tu ceka Penders sljedece sezone

TheShed
Kontakt:

Post Postao/la TheShed » 13 sep 2025, 23:33

Sve rečeno, plus ih je Maresca direktno prozivao da dovedu štopera ali džaba.

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 13 sep 2025, 23:41

Ne treba stoper, ne treba golman ali zato nije problem baciti 65 miliona € na Gittensa, kakvi levati vode ovaj klub…

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 13 sep 2025, 23:42

13 sep 2025, 23:30
IQ200 je napisao/la:
13 sep 2025, 23:24

Ne pravdam ja upravu, nego Marescu koji nije zaduzen za dovodjenje igraca. Od 6-7 stopera koje imamo u ekipi pored Colwilla su svi teski prosjek, Fofana bi mozda bio dobar kad ne bi bio od stakla. Sportski direktori su se previse fokusirali na dovodjenje napadackih opcija, dok nam je u odbrani propuh. Ja bih ostavio Colwilla i mozda Tosina i Chalobaha koje bih ostavio zbog rotacije, a sve ostale prodao i doveo kvalitetno rjesenje na toj poziciji. Samo sto je to puno lakse reci nego ostvariti, ali treba pokusati. Sto se golmanske pozicije tice, vjerujem da se tu ceka Penders sljedece sezone
Neko je napisao zbog FFPa nismo mogli dovesti stopera, nije istina jer se trebalo prvo dovesti ono sto nam najvise treba

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 14 sep 2025, 15:33

Zašto je uopšte Fofana igrao beka sinoć, umjesto CB? Dok su James i Gusto grijali klupu.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 14 sep 2025, 17:49

Ove cetiri utakmice je moralo bit 4/4.United,Brighton,Liverpool,Forrest naredne cetiri.Mamma mia.

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 14 sep 2025, 17:53

jose je napisao/la:
14 sep 2025, 15:33
Zašto je uopšte Fofana igrao beka sinoć, umjesto CB? Dok su James i Gusto grijali klupu.
Igrao je desnog stopera dok ga James nije zamijenio

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 14 sep 2025, 18:02

Ne mogu da vjerujem da nisu zavrsili sponzora na prednjem dijelu dresa i da cemo bez njega igrati u LS. Liverpool nije dobar, Arsenal tu i tamo zasto se nije dovelo ono sta treba i napala titula. Sta se ceka, sljedece sezone ce biti puno teze.

Sve je ovo presporo i nema se cilj napasti titula, ja da sam na mjestu Maresce bi im se izlajo ko niko nikad.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 14 sep 2025, 19:10

Rezultat Uniteda protiv Citya znaci samo jedno tj da ce nas dobit :rol:

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 14 sep 2025, 19:25

darker10 je napisao/la:
14 sep 2025, 19:10
Rezultat Uniteda protiv Citya znaci samo jedno tj da ce nas dobit :rol:
I bez tog rezultata haha, uvijek sa njima imamo problema
Igramo još i LŠ dok oni odmaraju

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 14 sep 2025, 21:32

wadethegreat je napisao/la:
13 sep 2025, 23:21
Bilo koji kvalitetniji stoper I jedan ako ne I oba gola se ne bi desila.
Veoma jednostavno Poslije Colwilla sve je to mrtvi prosjek I Fofana koji ne igra 3 godine.
Ne bih se slozio .Prvo gol je bila bas dobra lopta prema naprijed.Jedino sto je Tosin ondje mogao jest eventualno gurnut njihovog igraca na lijevu nogu ili krenut u neki start gdje rizikujes crveni karton.Ovako,iole sposoban igrac zavrsava onu situaciju.Drugi njihov gol je prosto losa koordinacija cijelog tima.5,6 ih je islo na loptu i ostavili ljude same.Na te aute ocigledno nije dovoljno obracena paznja prilikom skautinga,jer se citavu utakmicu nije dobro nosilo s tim.Kako je pao gol na kraju ,realno je mogao i ranije.

Nije rjesenje samo dovodit igrace.Da dovedes najboljeg,najskupljeg i on ce imat neki feler.Moras nac nacin da organizujes ekipu najbolje sto mozes da sakrijes te felere.

ZOGLI
Kontakt:

Post Postao/la ZOGLI » 14 sep 2025, 21:52

Mora neko da komanduje odbranom,golman-championship,stoperi-ne bi igrali startnu u top 10 timova u ligi,nemamo cemu da se nadamo jbga,ispada da nam je sp zamazalo oci nazalost,da je ova ekipa sposobnija nego sto mislimo,ali morala su pojacanja na golu i odbrani dodju.

Odgovori

Natrag na “Chelsea FC”

Trenutno korisnika/ca: Majstorinho, soxx i 8 gostiju.