Što se same reprezentacije tiče, igramo bolje nego prošle godine u ovo vrijeme. Prvenstveno mislim da je to posljedica jer su se igrači navikli jedni na druge, ali i na stručni štab. Integrisano je preko 15 igrača u godinu dana, smjena generacija se uradila, riješili smo se nekih mrtvaca, a neki su nažalost i integrisani.. Sve u svemu, ima dobrih stvari, ali ima i loših. Vidi se da postoji neko zajedništvo u svlačionici i na terenu, puno se više trči nego kod svih jugosaurskih ojebina koji su ovu reprezentaciju bacili u blato iz kojeg smo se malo izvadili, ali još nije idealna situacija. Ova ekipa je trenutno nezrela i nekvalitetna na nekim pozicijama, ali i neiskusna u stručnom štabu. Pitanje je ima li smisla čekati Barbareza i ekipu da sazriju. Barbarezu i Spahiću niko ne može osporiti spartansku borbu za svakog igrača, to je najveća prednost ovog mandata jer bi krmku Misimoviću i bilo kojem karinašu koji je znao 5 puta ispimplati bez ikakve dileme pobjegao svaki igrač kojeg su doveli.
Imamo baraž 99% u rukama. Vjerovatno nam je za baraž dovoljno samo da ne izgubimo od Rumuna kući. Treba biti realan i objektivan, u baražu ćemo biti među poželjnijim protivnicima. Prilika koju smo imali protiv Austrije kući je bila historijska, pobjeda bi otvorila vrata Svjetskog prvenstva, ali teorerski još ništa nije gotovo. Iako su nam u praksi šanse ispod 10%. Volio bih da se momci izbore za finale u Beču, da slave protiv Kipra i Rumuna, te da Austrija kiksa jednu. Svi bi mi poslije izvlačenja objeručke prihvatili da u Beču odlučujemo svoju sudbinu. Naravno, za to nam trebaju maksimalni napori stručnog štaba i igrača, sreća sa povredama i jedan kiks Austrije.
Razočaran sam Barbarezovim komentatima poslije poraza. Njegov komentar je klasična refleksija na mentalitet kojeg imamo i koji se mora iskorijeniti. Također, mislim da je MORAO agresivniji ući u drugo poluvrijeme sa Kerimom i da prvi povuče potez. Gigović je po meni očajno odigrao na lijevom krilu što se napadačkog dijela tiče. Ne treba momka ni kriviti jer mu to nije prirodna pozicija.
Hajmo dati maksimum u iduća dva meča. Nije ništa još gotovo, dok god postoji matematička šansa treba težiti plasmanu, pa kakav god roster imali. Vjerujem da možemo izboriti još jedno finale u Beču, a tu ostaviti srce i pluća na teren ako do toga dođe.
Sretno momci.