FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
94
35%
Darko Milanič
35
13%
Miodrag Božović
6
2%
Fedja Dudić
40
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
25
9%
Samo stranac
68
25%

Ukupno glasova: 268

Maroon1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Maroon1946 » 13 sep 2025, 09:50

nokee je napisao/la:
13 sep 2025, 09:10
Bordo10 je napisao/la:
12 sep 2025, 22:01
Pitar6785 je napisao/la:
12 sep 2025, 21:54
Stvarno ima logike cinjenica da ovo sto Mirvic radi NEMA LOGIKE.

Btw; cak mi mirise da u tanu mirvicu ima politike nesto kao sa Husicem, bakir i reiz bili kod Husica sjekli vrbcu na otvaranju dzamije u bg Kentucky koju je Husic napravio 2 sedmice prije povratka Husica zastalno u Bosnu. Posle toga svi znamo sta je bilo. Glavni covjek u SDA.

Logicno je da nije LOGICNO to da dovedes igrace tipa Ristovski Adem Cimirot, za koje svak zna da nisu dosli kod nas da igraju za 15 k km mjesecno vec 50 k km po glavi.. Takodje oni nikad nebi dosli da su culi od bilo kojeg bivseg/sadasnjeg da im se ostalo duzno. ZNACI 100% klub placa posteno, odnosno sta je po ugovoru bez obzira raskid ne raskid. E posto ba ta 3 igraca dajes 150 k km mjesecno valjda je logicnije ne dovest recimo jednog od tih plus plata koju je Zekuc imao recimo 40k km (pricalo se da ima 22 k€ zvuci moguce), kad se saberu cifre 40 k km plus 50 k km maraka to je 90 k km recimo da je to 70 k km mjesecno. Zar nije bolje dovest trenera za 70 k km i bit bez cimirota (nprimjer). Za 35 k€ mjesecno moze se dovest dobar trener koji bi pravio razliku kojem nebio bio problem (sa rosterom danasnjim minus cimirot) da igra 3-5-2 cak i da igra neku destu formaciju COVJEK od 70 k km mora imat rezultat jer imas pravo takvom treneru reci dobices 45 k km mjesecno sto je ZZ imo a dodatni 25 k k mjesecno(300 k km ) ide po osvajanju titula

Takodje logike nema da dovedes trenera koji igra kontra formaciju, a jos manje da promjeni 10 igraca u jednom prelaznom ( do 2 igraca koji nisu bili standardni i jednog za jake pare)

Trosis mnogo novca u igrace neznam ti koliko da si bogat punoje
Nema logike i slazem se u potpusnosti da se tu gubimo, a sad ti zamisli da ovaj ode, i da ti moras isplacivati place svim ljudima u klubu, a ako Mirvic ne namakne 90 posto budzeta objesi me, pa mi bi za par mjeseci otisli par miliona u minus. Shvatite ovdje niko ne da pare, posebno ne na sport, da luta luta, ali ja duboko vjerujem kad se konacno ubode da cemo deset godina biti najbolji, samo jbg idu godine a strpljenja sve manje.

I da kohezija izmedju kluba i navijaca na nasem stadionu je nikakva, mi da imamo Velezov stadion od 15 milja, mi bi konacno imali temelj, imali bi svoj fudbalski hram, ovako imamo neko poluruglo, koje lici na sve osim na fudbalski hram jednog velikog kluba, od cega sve pocinje
Pa evo nek sad izadje Mirvic i kaze smanjicemo ulaganja u prvi tim narednih 5 godina, gradimo stadion od 20k na novoj lokaciji (bubam oko Safeta Zajke) 99% ljudi bi ga podržalo i konacno bi spiskao pare u pravu stvar, jer sport ne zna da vodi očito pa nek nam onda napravi neku dodatnu vrijednost kroz to.
Ako bi stadion bio 40 mil eura namakao bi bar 10-15 od uefe, grada, drzave itd itd..
Al jok, daj nam Ljajica, da mozemo sa stilom da gubimo.
Logicno da to nece uraditi jer od toga nema nikakvog profita, Ljajica kakav god bio, moze da proda kasnije.

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 13 sep 2025, 11:08

Ajla i Krste su naš najveći problem. Ona komanduje sve ali bukvalno sve a on klima glavom i naravno onaj ko im je sve to odobrio. Veliki dio odgovornosti za ovaku situaciju snosimo i mi “NAVIJAČI”. Nekada su se vrata kluba nogom otvarala, znalo se skupiti 1000 ljudi ispred kluba, pobit se sa specijalcima etc etc. Danas kenjamo po forumima sakriveni iza nickova. Na utakmicu dođe jedva 2-3.000 i hoćemo nešto da promijenimo. Ne može. Kritična masa odavno ne postoji. Sjever se zove sjeverom zato što je na toj strani kompasa i ništa više. Vojo Dragović dobio po pičci na Bjelavama jer se kurchio na treningu i opsovao klub, radovac nogiran radi gestikulacije sjeveru, Pavlović nogiran radi gestikulacije istoku, mi otišli u Zenicu i sa treninga oteli Safeta Nadarevića i doveli ga u klub, zakuhali sa Mučom radi Mešanovića koji je dobio po pičci jer se kurchio navijačima na proslavi kupa na Bazenima, Dudić zakuhao sa igračima jer ih je vratio iz svlačionice da stanu pred Istok. Svi navedeni su igrali i polpušili za enormno manje pare nego ovi danas što igraju i svojim odnosom i ponašanjem na terenu yebu majku i nama i klubu. Mi se uhvatili foruma i poruka. Nema nas na stadionu…Jbg kako nam je tako nam je.
Zadnja izmjena: Sazg, dana/u 13 sep 2025, 11:46, ukupno mijenjano 2 puta.

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 13 sep 2025, 11:09

Maroon1946 je napisao/la:
13 sep 2025, 09:50
nokee je napisao/la:
Bordo10 je napisao/la:

Nema logike i slazem se u potpusnosti da se tu gubimo, a sad ti zamisli da ovaj ode, i da ti moras isplacivati place svim ljudima u klubu, a ako Mirvic ne namakne 90 posto budzeta objesi me, pa mi bi za par mjeseci otisli par miliona u minus. Shvatite ovdje niko ne da pare, posebno ne na sport, da luta luta, ali ja duboko vjerujem kad se konacno ubode da cemo deset godina biti najbolji, samo jbg idu godine a strpljenja sve manje.

I da kohezija izmedju kluba i navijaca na nasem stadionu je nikakva, mi da imamo Velezov stadion od 15 milja, mi bi konacno imali temelj, imali bi svoj fudbalski hram, ovako imamo neko poluruglo, koje lici na sve osim na fudbalski hram jednog velikog kluba, od cega sve pocinje
Pa evo nek sad izadje Mirvic i kaze smanjicemo ulaganja u prvi tim narednih 5 godina, gradimo stadion od 20k na novoj lokaciji (bubam oko Safeta Zajke) 99% ljudi bi ga podržalo i konacno bi spiskao pare u pravu stvar, jer sport ne zna da vodi očito pa nek nam onda napravi neku dodatnu vrijednost kroz to.
Ako bi stadion bio 40 mil eura namakao bi bar 10-15 od uefe, grada, drzave itd itd..
Logicno da to nece uraditi jer od toga nema nikakvog profita, Ljajica kakav god bio, moze da proda kasnije.
Adem Ljajic je zavrsio sa transferima kad je potpisao za Novi Pazar.
Nokee sve sto je napisao vezano za stadion potpisujem od A do Ž

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 13 sep 2025, 11:15

Sky9 je napisao/la:
13 sep 2025, 09:19
Pijaca je napisao/la:
12 sep 2025, 13:49
curvanord je napisao/la:
12 sep 2025, 13:11
Zna li se za Ljajića kada će biti registrovan
Najvjerovatnije ce u decembru dobiti “sporazumni” raskid kao i mnogi drugi.
Uhodana šema; dovedes preskupe igrace, oni odigraju 2-3 utakmice da valja i onda odjednom umru na terenu pa im moras dati raskid od kojeg se obogate i igraci i nas “ulagac”
Organizovani kriminal :kafa:
Vi biste u konačnici mogli gore proći od nas i likćeta, akumulirano. :?
Hvala na gledanju u kristalnu kuglu, ali bih te zamolio da ne pišeš na našoj temi.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 13 sep 2025, 11:27

nokee je napisao/la:
Bordo10 je napisao/la:

Ljaljic je inace u cvatu mladosti.

A kako nema koristi.? Garantujem puno vecu prosječnu posjetu na stadionu, prostori oko stadiona-renta, grickalice sokovi pivo na stadionu.. Može se tu izvući para, pogotovo jer je on u tome, mogao bi privuci i investitore za prostor oko stadiona itd.. To je zdravo ulaganje, Ljaljici Penarande Oliveire su ocito bacanje para u vjetar.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 13 sep 2025, 11:46

nokee je napisao/la:
13 sep 2025, 11:27
nokee je napisao/la:

A kako nema koristi.? Garantujem puno vecu prosječnu posjetu na stadionu, prostori oko stadiona-renta, grickalice sokovi pivo na stadionu.. Može se tu izvući para, pogotovo jer je on u tome, mogao bi privuci i investitore za prostor oko stadiona itd.. To je zdravo ulaganje, Ljaljici Penarande Oliveire su ocito bacanje para u vjetar.
Cuj od stadiona nema profita, eto ludi svi klubovi sto prave i renoviraju stadione. :mrgreen:
Znaci ja zivotom garantujem da niko rijeci ne bi rekao na cijene ulaznica i sezonskih da imamo uslove na stadionu kao Grbavica ili Bilino. Da mi je svejedno hoce li kisa, grad, snijeg ili toplotni val kad krenem na utakmicu. Natkriveno mi je i yebe mi se.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 13 sep 2025, 11:55

Lakoste je napisao/la:
11 sep 2025, 18:03
Nikad gora uprava, nikad gori sjever, nikad gori trener.
Plod toga je ovo stanje u klubu i na terenu.
:thumbup:
Igrajte pic.ke!
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 13 sep 2025, 12:02

Druze moj u 2025 godini gosk promijeni stolice na tribini i postavi krov a nama sve isto od izgradnje a hocemo neke titule i evrope a nemamo osnovne uslove da igramo evropu.
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 13 sep 2025, 12:36

Problem je sto bi 70% navijaca otpisalo ikakvu ideju o stadionu ako bi se on gradio npr u Butmiru ili bilo gdje sto nije opcina Centar. Takodje, problem je sto bi vise od 70% navijaca gundjalo ako bi se pravio stadion manji od 20k sjedecih mjesta (spominje se cesto ta simbolicka cifra od 19460 stolica). Nama ne treba stadion veci od 10k sjedecih mjesta. Mi 2 ili 3 puta u toku godine imamo utakmice gdje posjeta bude veca od tih 10 hiljada. I nemojte mi price "napretkom kluba bi rastao broj navijaca", ne bi, u drzavi je sve manje ljudi i teoretski je nemoguce tako povecat prosjecnu posjetu. Na finalu kupa 2014. je bilo maltene vise ljudi nego na proslavi duple krune 2019. Jedine utakmice gdje mi sad skupimo preko 10k nasih navijaca su evropske, kad dodje dijaspora. Stavis uslov da clanovi imaju prednost pri kupovini, pa il se uclani il neces ni gledat Sarajevo.

Kad imas svoj stadion, mozes dirigovat koliko mjesta dajes gostima, kao Zeljo sad. Mozes zabranit sve druge manifestacije osim utakmica prvog tima. Mozes uzimat pare od poslovnih prostora u sklopu stadiona. Napravit svoju fanzonu, kafanu, fanshop, restoran, sve sto pozelis. Al mozemo do sutra pricat, od tog nema nista. Prvo sto ga nikad necemo docekat, drugo i da se javi neko sa idejom, odmah bi svi skocili "malo je nama 12k stolica baaa, mi.smo Sarajevo kumeee". Mi smo Sarajevo kojeg ce protiv Veleza iduce sedmice gledat 2k ljudi.
GRMI SA SJEVERA!
1946

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 13 sep 2025, 12:57

napoleon72 je napisao/la:
13 sep 2025, 12:36
Problem je sto bi 70% navijaca otpisalo ikakvu ideju o stadionu ako bi se on gradio npr u Butmiru ili bilo gdje sto nije opcina Centar. Takodje, problem je sto bi vise od 70% navijaca gundjalo ako bi se pravio stadion manji od 20k sjedecih mjesta (spominje se cesto ta simbolicka cifra od 19460 stolica). Nama ne treba stadion veci od 10k sjedecih mjesta. Mi 2 ili 3 puta u toku godine imamo utakmice gdje posjeta bude veca od tih 10 hiljada. I nemojte mi price "napretkom kluba bi rastao broj navijaca", ne bi, u drzavi je sve manje ljudi i teoretski je nemoguce tako povecat prosjecnu posjetu. Na finalu kupa 2014. je bilo maltene vise ljudi nego na proslavi duple krune 2019. Jedine utakmice gdje mi sad skupimo preko 10k nasih navijaca su evropske, kad dodje dijaspora. Stavis uslov da clanovi imaju prednost pri kupovini, pa il se uclani il neces ni gledat Sarajevo.

Kad imas svoj stadion, mozes dirigovat koliko mjesta dajes gostima, kao Zeljo sad. Mozes zabranit sve druge manifestacije osim utakmica prvog tima. Mozes uzimat pare od poslovnih prostora u sklopu stadiona. Napravit svoju fanzonu, kafanu, fanshop, restoran, sve sto pozelis. Al mozemo do sutra pricat, od tog nema nista. Prvo sto ga nikad necemo docekat, drugo i da se javi neko sa idejom, odmah bi svi skocili "malo je nama 12k stolica baaa, mi.smo Sarajevo kumeee". Mi smo Sarajevo kojeg ce protiv Veleza iduce sedmice gledat 2k ljudi.

Ma samo neupućen može misliti da on nebi imao nikakve koristi, nego Shrek nema kad da se bavi time a i najlakse je reci nije isplativo. Kunem ti se okivali bi ga u zvijezde da tako nesto bar započne i posto pati od publiciteta eto mu idealne sanse da ga se okuje u zvijezde.
Evo garantujem da bi nam na Ilidzi Muzur dao neko atraktivno zemljište jer bi to bilo ogromno i za opstinu a i gaji neke osjecaje prema FKS.
A to da bi raja gundjala. Pa iskreno ne vjerujem da bi se gundjalo na 19.460 mjesta i mislim da je to recimo super ideja o cifri i mjera za nas da se moze na derbiju evropi i sl. napuniti stadion a u Pl bi solidno izgledao na taj neki kapacitet. Jace utakmice stavis da prednost imaju članovi automatski bi i tu pojacao cifru.
A za lokaciji vjerojatno bi bio ovih slicnih Antiklocu idiota koji ne vide dalje od nosa i kojima samo iz opstine centar je pravi Sarajlija itd. Al ko i j.. Kad bi prvi put došli na takav stadion, zaboravili bi sva gundjanja vjerujem mi.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 13 sep 2025, 13:34

Iskreno ništa više ne očekujem od ove sezone . Ako pobjedimo dobro je ako izgubimo ne pada mi napamet da se nerviram , dolazit ću na tekme bit će mi drago da pobjedimo i to je sve . Vrijeme je da gospoda na terenu pokažu bilo sta , ovo dosad je ništa. Ne želim uopste više da razmišljam sta je problem, teren je mjerilo sve drugo supljak. Vamos Rajvosa, igrajte piiccke.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 13 sep 2025, 13:42

nokee je napisao/la:
13 sep 2025, 12:57
13 sep 2025, 12:36

Ma samo neupućen može misliti da on nebi imao nikakve koristi, nego Shrek nema kad da se bavi time a i najlakse je reci nije isplativo. Kunem ti se okivali bi ga u zvijezde da tako nesto bar započne i posto pati od publiciteta eto mu idealne sanse da ga se okuje u zvijezde.
Evo garantujem da bi nam na Ilidzi Muzur dao neko atraktivno zemljište jer bi to bilo ogromno i za opstinu a i gaji neke osjecaje prema FKS.
A to da bi raja gundjala. Pa iskreno ne vjerujem da bi se gundjalo na 19.460 mjesta i mislim da je to recimo super ideja o cifri i mjera za nas da se moze na derbiju evropi i sl. napuniti stadion a u Pl bi solidno izgledao na taj neki kapacitet. Jace utakmice stavis da prednost imaju članovi automatski bi i tu pojacao cifru.
A za lokaciji vjerojatno bi bio ovih slicnih Antiklocu idiota koji ne vide dalje od nosa i kojima samo iz opstine centar je pravi Sarajlija itd. Al ko i j.. Kad bi prvi put došli na takav stadion, zaboravili bi sva gundjanja vjerujem mi.
Ma ja mislim da je to previse, zato sam naveo kako vecina navodi tu cifru kao idealnu i da bi bilo gundjanja kad bi neko predlozio nesta drugo. 19k stolica je kao Kosevo kad zatvore istok (na jugu svakako nema nikad nasih navijaca). To je i dalje bas ogromno i ne bi se nikad popunilo. A skupa je igracka, okvirno je cijena stadiona 1000 eura po stolici. Znaci govorimo o razlici od 9.5 miliona eura (ako pricamo o kapacitetu 10k i 19460).
GRMI SA SJEVERA!
1946

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 13 sep 2025, 13:49

13 sep 2025, 11:46
nokee je napisao/la:
13 sep 2025, 11:27

Cuj od stadiona nema profita, eto ludi svi klubovi sto prave i renoviraju stadione. :mrgreen:
Znaci ja zivotom garantujem da niko rijeci ne bi rekao na cijene ulaznica i sezonskih da imamo uslove na stadionu kao Grbavica ili Bilino. Da mi je svejedno hoce li kisa, grad, snijeg ili toplotni val kad krenem na utakmicu. Natkriveno mi je i yebe mi se.
Stadion Lagator koji se izgradio u Srbiji je koštao €30.62 miliona i to u 2020. godini. Kapacitet stadiona je 8,030.

Cijena za jedan ovakav stadion danas u Sarajevu bila vjerovatno negdje oko 40 miliona eura. Uzimajući u obzir da je naš prosjek negdje oko 5000 ljudi na stadionu nikako ne moze biti isplativ pogotovo ne uz cijenu karte od 15km.

Najrealisticnije i najbolje bi bilo natkriti najvecu tribinu - Zapad.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 13 sep 2025, 14:18

Mirvicu ako ima ikakve sansu i ako ima ikakva opcija prodaj nas ziv bio, neka neko drugi pokusa, znam da nije neka otimacina ko ce nas kupiti/preuzeti ali ovako vise ne ide…ne znas, bilmez si, namjere ti nisu ciste, brukas nas iz godine u godinu, kupleraj si napravio u klubu itd.

Galantni
Kontakt:

Post Postao/la Galantni » 13 sep 2025, 14:18

Treba minirat Kosevo i dignut u zrak. To je jedini nacin da se napravi novi stadion

Pijaca
Kontakt:

Post Postao/la Pijaca » 13 sep 2025, 14:46

Sky9 je napisao/la:
Pijaca je napisao/la:
curvanord je napisao/la:
12 sep 2025, 13:11
Zna li se za Ljajića kada će biti registrovan
Uhodana šema; dovedes preskupe igrace, oni odigraju 2-3 utakmice da valja i onda odjednom umru na terenu pa im moras dati raskid od kojeg se obogate i igraci i nas “ulagac”
Sanse za to su 50-50 Samo sreca nas moze spasiti

tuitamo
Kontakt:

Post Postao/la tuitamo » 13 sep 2025, 16:10

Galantni je napisao/la:
13 sep 2025, 14:18
Treba minirat Kosevo i dignut u zrak. To je jedini nacin da se napravi novi stadion
ko ima muda za to :rol:

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 13 sep 2025, 16:26

Dosadan si!

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 13 sep 2025, 17:40

MaroonBjelave je napisao/la:
13 sep 2025, 11:15
Sky9 je napisao/la:
Pijaca je napisao/la:

Hvala na gledanju u kristalnu kuglu, ali bih te zamolio da ne pišeš na našoj temi.
Mislio sam da je PL Općenito, ne zajebavam se.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

MaroonWhite1946
Kontakt:

Post Postao/la MaroonWhite1946 » 13 sep 2025, 17:40

bordobijeli je napisao/la:
13 sep 2025, 13:34
Iskreno ništa više ne očekujem od ove sezone . Ako pobjedimo dobro je ako izgubimo ne pada mi napamet da se nerviram , dolazit ću na tekme bit će mi drago da pobjedimo i to je sve . Vrijeme je da gospoda na terenu pokažu bilo sta , ovo dosad je ništa. Ne želim uopste više da razmišljam sta je problem, teren je mjerilo sve drugo supljak. Vamos Rajvosa, igrajte piiccke.
Realno, uvijek neki izgovori.
...sve drugo ce proci! ❤️🇱🇻

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”