FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
94
35%
Darko Milanič
35
13%
Miodrag Božović
6
2%
Fedja Dudić
40
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
25
9%
Samo stranac
68
25%

Ukupno glasova: 268

Arnelv52
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Arnelv52 » 12 sep 2025, 19:32

Kad je Tan preuzeo klub napisao sam ovde negdje da ćemo napraviti iskorak tek kroz deset godina ako budemo dobro radili.

Previše je faktora koji nam ne idu u prilog. Prvo ne postoji ekonomika preuzeti klub u Bosni jer svi klubovi u Bosni posluju na netržišnim principima.

Drugo totalno smo izolovani od Europe. Naši igrači i ako odu vani odlaze u Tursku. To je možda i dobro da se povuče neka lova kako bi se neka infrastruktura izgradila pa da se onda okrenemo europskom tržištu ali naši igrači idu skoro u bescjenje u turske klubove a u infrastrukturu se ulaže jako malo.

Mi imamo historiju socijalizma. I kod nas je vodećeg kadra jako, jako malo a i to malo će radije otići u banku da radi nego da vodi naš klub. Kad kažem vodećeg ne mislim u smislu socijalističkog rukovodstva, nego u smislu da kada neko priča ja osjetim prisutnost matematike u njegovom govoru.

Ono što možemo raditi je ići po redu i ne baviti se svim problemima u isto vrijeme. Infrastruktura, prevashodno trening centar, je prvi problem.

Ali kad govorimo o kadru, 24 igrača, ja ne mogu da shvatim kako mi ne shvatamo da je to mix. Bitno je to i za reći a još više za uraditi jer iz toga onda proizilazi stabilnost. A uspjeh dolazi samo iz stabilnosti.

Imamo 24 igrača. 6 igrača je iz akademije. Ostane 18. 6 igrača su veterani. Ostane 12. 6 igrača su najbolji premierligaški igrači. Ostane 6. 6 igrača su plaćenici koji moraju da donesu prevagu.

Ovo je ugrubo ali se može optimizirat, spram budžeta i potreba.

Onda postaviš pitanje kako ja želim da moja ekipa igra? Moderno, u visokom ritmu. 6 igrača iz akademije to mogu naučiti. 6 plaćenika će znati. Da smo imali iole kontinuiteta sad bi ubirali plodove rada jer bi rekli i da 6 veterana zna jer Gojko Cimirot definitivno zna. Samo 6 premierligaških igrača ne zna.

Šta mi imamo je da 6 igrača iz akademije ne zna. 6 igrača iz bh lige ne zna. 6 veterana ne zna. I ostane 6 plaćenika koji se utope u to sivilo.

Jednostavno se kod nas igra pogrešan fudbal koji je debelo inferioran u odnosu na Europu. Govorim o pasovima. Ne govorim o golovima, driblinzima, kondiciji, brzini. Kako i kad se lopta dodaje. I to se neće promijeniti pod Musemićem jer sam ja nešto uvjeren da o toj temi naši treneri znaju jako malo.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 12 sep 2025, 21:28

Mirvić još nije prodao klub? Idi čovječe samo idi.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 12 sep 2025, 21:35

James1987 je napisao/la:
12 sep 2025, 18:34
napoleon72 je napisao/la:
12 sep 2025, 18:08
Mi trenutno zivimo film Let iznad kukavicjeg gnijezda. Jedna velika ludnica koju jedna medicinska sestra (Mirvic) sedativima (parama) drzi pod kontrolom. Dodje jedna pozitivna budala McMurphy (Zekic) da proba nesta promijenit. Malo nas probudi, potakne, ubijedi ljude da nisu bas toliko ludi. Sestra na vrhu ne moze istrpit to i svojim postupcima ga makne, da povrati punu kontrolu nad "ludjacima".
Hahahahha bravo za poređenje. :clap: :clap: :clap:
Indijanac je Leterme, tu sve vrijeme al suti, na kraju se uhvati noge. Onaj Billy sto je guzzio onu kurvu pa se rokn'o na kraju je Guliashvili. :rol:

Spoilah ja film svima. Al ne zelim vjerovat da ima ljudi koji nisu gledali Let. :mrgreen:
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 12 sep 2025, 21:36

12 sep 2025, 15:25
fks74 je napisao/la:
12 sep 2025, 15:10
Dok Tan nije došao nigdje trofeja nije bilo, gdje su bile legende i silni pametni mavijači. Ko je dao marku u klub da ga spasi ?
A Tan je pao s neba, roda ga donijela, s Nameka ga ispalili ko Gokua i sletio u kapsuli na Kosevo?
Tana su doveli "pametni navijaci" koje prozivas.
Nisu ga doveli nikakvi pametni navijaci, nego jedan, koji ga je zamolio, a njemu su navijaci govorili, da samo ako je lud ce prihvatiti, da dodje u nas klub, ali je on na nagovor, cini mi se Muhameda Mahatira, ipak odlucio, ne da nesto vele ulaze, nego da pomogne, sve se ovo desilo, nakon sto su ljudi u klubu shvatili da nema nijedne ponude za kupovinu tih dionica, i da od svega skupljenog, ne mogu rijesit ni dugove, da ne pricamo o pripremama ili kupovini igraca, sve ovo ti je jako lijepo ispricao i obiasnio Kusturica, pa ako ne vjerujes pogledaj. Jer dok su ga nasi magovi vodili sposobni smo samo bili samo da dovesemo klub do ruba gasenja, pa je dosao Tan i isplatio odmah nekoliko miliona da otplati dugove, druga sansa je bila kad je otisao Nam, ne vidjeh da je neko marke dao, nego opet milionski dugovi, pa Mirvic opet ljuljnu par miliona da se dugovi rijese, i sad da ode, u roku par mjeseci bi dosli na par miliona duga, eto toliko vam grad Sarajevo, privreda, drzava i ostali kurci daju para, da bi se sutra ugasili.

Mirvic uvijek i do groba, sve dok ne dodje neko ko ce izaci sa planom zeljom voljom i parama, do tada uvijek sam za Mirvica.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 12 sep 2025, 21:42

Bordo10 je napisao/la:
12 sep 2025, 21:36
fks74 je napisao/la:
12 sep 2025, 15:10
Dok Tan nije došao nigdje trofeja nije bilo, gdje su bile legende i silni pametni mavijači. Ko je dao marku u klub da ga spasi ?
A Tan je pao s neba, roda ga donijela, s Nameka ga ispalili ko Gokua i sletio u kapsuli na Kosevo?
Nisu ga doveli nikakvi pametni navijaci, nego jedan, koji ga je zamolio, a njemu su navijaci govorili, da samo ako je lud ce prihvatiti, da dodje u nas klub, ali je on na nagovor, cini mi se Muhameda Mahatira, ipak odlucio, ne da nesto vele ulaze, nego da pomogne, sve se ovo desilo, nakon sto su ljudi u klubu shvatili da nema nijedne ponude za kupovinu tih dionica, i da od svega skupljenog, ne mogu rijesit ni dugove, da ne pricamo o pripremama ili kupovini igraca, sve ovo ti je jako lijepo ispricao i obiasnio Kusturica, pa ako ne vjerujes pogledaj. Jer dok su ga nasi magovi vodili sposobni smo samo bili samo da dovesemo klub do ruba gasenja, pa je dosao Tan i isplatio odmah nekoliko miliona da otplati dugove, druga sansa je bila kad je otisao Nam, ne vidjeh da je neko marke dao, nego opet milionski dugovi, pa Mirvic opet ljuljnu par miliona da se dugovi rijese, i sad da ode, u roku par mjeseci bi dosli na par miliona duga, eto toliko vam grad Sarajevo, privreda, drzava i ostali kurci daju para, da bi se sutra ugasili.

Mirvic uvijek i do groba, sve dok ne dodje neko ko ce izaci sa planom zeljom voljom i parama, do tada uvijek sam za Mirvica.
Koji to klub uvijek ima plan B, C i D u slucaju odlaska investitora? Navijaci Uniteda tjeraju Glazzere, a koje su im druge opcije? Ni oni nisu samoodrziv klub, na marketu plivaju u minusu godinama. Navijaci Rome tjeraju Friedkine, ko je njima alternativa? Navijaci Valencije onog Kineza itd itd. Al poenta je da se nijedan taj klub nece ugasit jer nijedan gazda nece tek tako bacit milione u vodu i otic. Da tako rade ne bi bili milijarderi. Chelsea je zbog politikr izgubio vlasnika, preko noci dobio drugog. Svaki taj bogatas ce klub prodat nekom. I Mirvica tjeram da proda dionice i uzme koliko moze od nekog drugog i nek se tjera u 3 pm.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 12 sep 2025, 21:54

Stvarno ima logike cinjenica da ovo sto Mirvic radi NEMA LOGIKE.

Btw; cak mi mirise da u tanu mirvicu ima politike nesto kao sa Husicem, bakir i reiz bili kod Husica sjekli vrbcu na otvaranju dzamije u bg Kentucky koju je Husic napravio 2 sedmice prije povratka Husica zastalno u Bosnu. Posle toga svi znamo sta je bilo. Glavni covjek u SDA.

Logicno je da nije LOGICNO to da dovedes igrace tipa Ristovski Adem Cimirot, za koje svak zna da nisu dosli kod nas da igraju za 15 k km mjesecno vec 50 k km po glavi.. Takodje oni nikad nebi dosli da su culi od bilo kojeg bivseg/sadasnjeg da im se ostalo duzno. ZNACI 100% klub placa posteno, odnosno sta je po ugovoru bez obzira raskid ne raskid. E posto ba ta 3 igraca dajes 150 k km mjesecno valjda je logicnije ne dovest recimo jednog od tih plus plata koju je Zekuc imao recimo 40k km (pricalo se da ima 22 k€ zvuci moguce), kad se saberu cifre 40 k km plus 50 k km maraka to je 90 k km recimo da je to 70 k km mjesecno. Zar nije bolje dovest trenera za 70 k km i bit bez cimirota (nprimjer). Za 35 k€ mjesecno moze se dovest dobar trener koji bi pravio razliku kojem nebio bio problem (sa rosterom danasnjim minus cimirot) da igra 3-5-2 cak i da igra neku destu formaciju COVJEK od 70 k km mora imat rezultat jer imas pravo takvom treneru reci dobices 45 k km mjesecno sto je ZZ imo a dodatni 25 k k mjesecno(300 k km ) ide po osvajanju titula

Takodje logike nema da dovedes trenera koji igra kontra formaciju, a jos manje da promjeni 10 igraca u jednom prelaznom ( do 2 igraca koji nisu bili standardni i jednog za jake pare)

Trosis mnogo novca u igrace neznam ti koliko da si bogat punoje

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 12 sep 2025, 21:56

12 sep 2025, 21:42
Bordo10 je napisao/la:

Koji to klub uvijek ima plan B, C i D u slucaju odlaska investitora? Navijaci Uniteda tjeraju Glazzere, a koje su im druge opcije? Ni oni nisu samoodrziv klub, na marketu plivaju u minusu godinama. Navijaci Rome tjeraju Friedkine, ko je njima alternativa? Navijaci Valencije onog Kineza itd itd. Al poenta je da se nijedan taj klub nece ugasit jer nijedan gazda nece tek tako bacit milione u vodu i otic. Da tako rade ne bi bili milijarderi. Chelsea je zbog politikr izgubio vlasnika, preko noci dobio drugog. Svaki taj bogatas ce klub prodat nekom. I Mirvica tjeram da proda dionice i uzme koliko moze od nekog drugog i nek se tjera u 3 pm.
Upravo si nabrojao klubove najvece razine u svijetu sporta, i uporedio sa nama, a bas iznad sam ti napisao sta su Tanu govorili kad se iz milosti raspitivao dal da nas uzme, nakon sto smo ponude poslali svakom zivom i nezivom, pa eto nekako njega upecali

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 12 sep 2025, 22:01

Pitar6785 je napisao/la:
12 sep 2025, 21:54

Btw; cak mi mirise da u tanu mirvicu ima politike nesto kao sa Husicem, bakir i reiz bili kod Husica sjekli vrbcu na otvaranju dzamije u bg Kentucky koju je Husic napravio 2 sedmice prije povratka Husica zastalno u Bosnu. Posle toga svi znamo sta je bilo. Glavni covjek u SDA.

Logicno je da nije LOGICNO to da dovedes igrace tipa Ristovski Adem Cimirot, za koje svak zna da nisu dosli kod nas da igraju za 15 k km mjesecno vec 50 k km po glavi.. Takodje oni nikad nebi dosli da su culi od bilo kojeg bivseg/sadasnjeg da im se ostalo duzno. ZNACI 100% klub placa posteno, odnosno sta je po ugovoru bez obzira raskid ne raskid. E posto ba ta 3 igraca dajes 150 k km mjesecno valjda je logicnije ne dovest recimo jednog od tih plus plata koju je Zekuc imao recimo 40k km (pricalo se da ima 22 k€ zvuci moguce), kad se saberu cifre 40 k km plus 50 k km maraka to je 90 k km recimo da je to 70 k km mjesecno. Zar nije bolje dovest trenera za 70 k km i bit bez cimirota (nprimjer). Za 35 k€ mjesecno moze se dovest dobar trener koji bi pravio razliku kojem nebio bio problem (sa rosterom danasnjim minus cimirot) da igra 3-5-2 cak i da igra neku destu formaciju COVJEK od 70 k km mora imat rezultat jer imas pravo takvom treneru reci dobices 45 k km mjesecno sto je ZZ imo a dodatni 25 k k mjesecno(300 k km ) ide po osvajanju titula

Takodje logike nema da dovedes trenera koji igra kontra formaciju, a jos manje da promjeni 10 igraca u jednom prelaznom ( do 2 igraca koji nisu bili standardni i jednog za jake pare)

Nema logike i slazem se u potpusnosti da se tu gubimo, a sad ti zamisli da ovaj ode, i da ti moras isplacivati place svim ljudima u klubu, a ako Mirvic ne namakne 90 posto budzeta objesi me, pa mi bi za par mjeseci otisli par miliona u minus. Shvatite ovdje niko ne da pare, posebno ne na sport, da luta luta, ali ja duboko vjerujem kad se konacno ubode da cemo deset godina biti najbolji, samo jbg idu godine a strpljenja sve manje.

I da kohezija izmedju kluba i navijaca na nasem stadionu je nikakva, mi da imamo Velezov stadion od 15 milja, mi bi konacno imali temelj, imali bi svoj fudbalski hram, ovako imamo neko poluruglo, koje lici na sve osim na fudbalski hram jednog velikog kluba, od cega sve pocinje

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 12 sep 2025, 22:08

Najjaca prica mi je bila "Kad im usref yebe majku" 🤣 sunce ti ljubim, nije 2007. godina !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 12 sep 2025, 22:16

Bordo10 je napisao/la:
12 sep 2025, 22:01
Pitar6785 je napisao/la:

Nema logike i slazem se u potpusnosti da se tu gubimo, a sad ti zamisli da ovaj ode, i da ti moras isplacivati place svim ljudima u klubu, a ako Mirvic ne namakne 90 posto budzeta objesi me, pa mi bi za par mjeseci otisli par miliona u minus. Shvatite ovdje niko ne da pare, posebno ne na sport, da luta luta, ali ja duboko vjerujem kad se konacno ubode da cemo deset godina biti najbolji, samo jbg idu godine a strpljenja sve manje.

I da kohezija izmedju kluba i navijaca na nasem stadionu je nikakva, mi da imamo Velezov stadion od 15 milja, mi bi konacno imali temelj, imali bi svoj fudbalski hram, ovako imamo neko poluruglo, koje lici na sve osim na fudbalski hram jednog velikog kluba, od cega sve pocinje
Slazem se, ija imam nekakvu nadu da cemo procepit i to kad se desi da je ono sto radi cz i dinamo nista sta cemo radit mi..i posto se nadam i iskreno ocekujem kad pocne sezona i losi rezultati pocnu imamo osjecaj da sam vise sjeban nego da smo sirotinja ko komsije koji zive na broj

Btw; evo prodje septembar pe der cina nepokazuje nikakve makete. Dezerter je bar govorio dacuvam 100 k km vrijednost stadiona za marku, samo da ja nista neradim i da uzimam 7 k km mjesecno jos 4 godine.

Kakvi nas uhljupi vode i na kakav nacin nas prave budalama pa nije ni cudo da vico beus ostre kitu kad vide da jedan domar i podrumas u zadnjih 10 godina ne sa nas karaju vec i posle karanja i pisaju i nas i nas klub..

Treba **** mater nekom vrijeme je

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 12 sep 2025, 22:16

Bordo10 je napisao/la:
12 sep 2025, 21:56
12 sep 2025, 21:42
Bordo10 je napisao/la:

Upravo si nabrojao klubove najvece razine u svijetu sporta, i uporedio sa nama, a bas iznad sam ti napisao sta su Tanu govorili kad se iz milosti raspitivao dal da nas uzme, nakon sto smo ponude poslali svakom zivom i nezivom, pa eto nekako njega upecali
Mi smo najteze obavili, nasli prvog investitora. Sad kad klub ima veze u biznis svijetu, sve ide mnogo lakse. Nece Mirvic na piku trazit kupca nego sigurno vec sad poznaje potencijalne nasljednike. Nam je dosao kao Tanov partner, Mirvic isto. I naredni investitor ce bit neko iz tog okruzenja.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 12 sep 2025, 22:26

Nadam se da hoce, i da ce ako se desi, to proci bezbolno.

mene dusa boli sa ovakvim igracima, da ne mozemo meda, ako mu je nijet dobar, zao mi je i zbog njega, jer stvarno covjek ulaze, cini mi se svake godine sve vise, pa jbm mater, bez obzira sta to znacilo, ocekujem i u sljedecim rokovima jos extra igraca, pa da ga ****, morat ce potrefit neki Benko, a ne ove pizde, kojima se ovoliko placa, a ne daju nista, nadam se sto prije i Gojkovicu, pa da malo i on to sve poslozi dole.
Slazem se da je i trener morao biti skroz neko drugaciji, makar Fedja, jer ovo pod Husrefom, je bas lose, a ne vidim nikakav upgrade niti smisao, mislim da bi pod Fedjom, bar letili u tom presingu.

Sve nesto kontam da nam fali samo jedan kotacic koji nikako da potrefimo, da bi ova masina pocela da goni po sinama.

Pijaca
Kontakt:

Post Postao/la Pijaca » 12 sep 2025, 22:51

Radnik i sloga izgubise po 2 boda :opaopa: :opaopa:

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 12 sep 2025, 23:09

Pijaca je napisao/la:
12 sep 2025, 22:51
Heh izgubio je Radnik dva boda ranije :mrgreen:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Ado_77
Kontakt:

Post Postao/la Ado_77 » 12 sep 2025, 23:11

Pijaca je napisao/la:
To ce nam puno pomoci,hocemo li mi osvojiti koji bod u nedelju. :lol:

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 12 sep 2025, 23:16

Pijaca je napisao/la:
:mrgreen:
The saddest thing in life is wasted talent.

maroon46
Kontakt:

Post Postao/la maroon46 » 12 sep 2025, 23:50

"Pesimista vidi poteškoće u svakoj prilici. Optimista vidi priliku u svakoj poteškoći".
U nedjelju samo jako od prve minute, idemo pokazati da nas ne mogu svi trpati kako hoce(skidaju gace na izlasku iz hotela u Međugorju). Standardno teska utakmica dole, 2:0 za listicu, jer do sada niko nije pokazao m*da koja trebaju za ovakve utakmice. Poslije derbija ocekujem novu maketu Koseva ili barem istoka. :guz:

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 13 sep 2025, 08:17

Maketa nova kosta puno, bice ona sto je crto neko na forumu ovde mnogo jeftinije copy past nego da nacelnik koji nezna organizovat 3 seljaka da oplestu cilim daje tolika srestva, opstina centar nema novca

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 13 sep 2025, 09:10

Bordo10 je napisao/la:
12 sep 2025, 22:01
Pitar6785 je napisao/la:

Pa evo nek sad izadje Mirvic i kaze smanjicemo ulaganja u prvi tim narednih 5 godina, gradimo stadion od 20k na novoj lokaciji (bubam oko Safeta Zajke) 99% ljudi bi ga podržalo i konacno bi spiskao pare u pravu stvar, jer sport ne zna da vodi očito pa nek nam onda napravi neku dodatnu vrijednost kroz to.
Ako bi stadion bio 40 mil eura namakao bi bar 10-15 od uefe, grada, drzave itd itd..
Al jok, daj nam Ljaljica, da mozemo sa stilom da gubimo.

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 13 sep 2025, 09:19

Pijaca je napisao/la:
12 sep 2025, 13:49
curvanord je napisao/la:
12 sep 2025, 13:11
Zna li se za Ljajića kada će biti registrovan
Najvjerovatnije ce u decembru dobiti “sporazumni” raskid kao i mnogi drugi.
Uhodana šema; dovedes preskupe igrace, oni odigraju 2-3 utakmice da valja i onda odjednom umru na terenu pa im moras dati raskid od kojeg se obogate i igraci i nas “ulagac”
Organizovani kriminal :kafa:
Vi biste u konačnici mogli gore proći od nas i likćeta, akumulirano. :?
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: COYGBiH, Homelander, MrkiMedo, THEC i 39 gostiju.