Brate, narod kojem je Alija Izetbegovic heroj, narod kojem je Ramo Isak ministar i slicno, ne moze imati uredjen sistem, to je jednostavno nemoguce. Iz neuredjenog sistema se ne izradjaju velike stvari.Mercedes1 je napisao/la: ↑12 sep 2025, 12:52Kao Bosanac iz Bosne,rođen tu i živim tu,ne mogu da ne primijetim da je ovoliki broj igrača iz dijaspore oko reprezentacije, poraz za naš fudbal. Uskoro nećemo imati ni jednog fudbalera u reprezentaciji a da je rođen i postao fudbaler u BiH. Imamo li mi klubove?Omladinske kategorije?Škole fudbala?
Sve to imamo a izgleda kao da nemamo.Radi li se tamo sa tim mladićima?Slabo,skoro nikako.Ima li talentovanih dječaka a da su rođeni i žive u BiH?Ima i biće ih.
E sve ovo je poraz našeg fudbala i FS koji ne radi ništa da se rad u našim klubovima pogotovo u mlađim kategorijama digne na viši nivo.A nije ovo dobar put. Vremenom će biti sve teže privboliti dijasporu da igra za BiH. I zbog toga što će to biti momci kojima je djed rođen u BiH i zbog toga što će ,ako imaju promil šanse,čekati poziv zemlje u kojoj su rođeni i oni i njihovi roditelji i zbog toga što BiH ako ovako nastavi neće imati neki veliki ugled u svjetskom fudbalu.Kao što ga i sada nema.
Narod kojem je normalno hodzama, doktorima i policajcima davat koverte je osudjen na propast. Sami smo krivi, a ne srbi ili drugi. Nije mi Dodik postavio Ramu za ministra, Sebiju bez diplome za direktoricu najvece zdravstvene institucije u drzavi, nije Dodik preko Zlatne Maline uvozio zdravstvenu tehnologiju, nije mi Dodik prodao Srebrenicu i mnoge druge stvari, koje prodane duse rade... treba nama jos stoljece da se izvucemo iz trenutnog blata, u kojeg smo sami sebe ugurali. Nije fer ocekivat jednostavno iz bosne velike stvari, ali bitno da su uvijek drugi krivi, a ne izdajice iz naseg naroda, te mi sami jer pušimo to sve.