Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Nije realno da se Anel vrati dok je ovaj stručni štab tu, a vala i Spahić koji ga je najdirektnije i najjavnije nagazio od svih njih. Njegov povratak bio takvo pišanje po nekakvim njihovim principa, kultu reprezentacije ili kako oni to već nazivaju, tako da čisto sumnjam da bi Barbarez i co. sebi skočili u stomak.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
- Kontakt:
Ne govorim ja ovdje o Anelu, ja ga možda ne bih vratio kao ni ti, ali tu selektor i direktor odlučuju.
Ipak, govorim konkretno o Halilhodžiću.
Tanka je linija između principa i tersluka koji niko ne voli. U Vahinom slučaju, ako te u tri lijepe pošalju i Japan i Maroko, pa mora biti nešto i do tebe. I ne raspadnu se nego se skupe nakon što te otjeraju.
Čak je tako i u klubovima, ali pogotovo u reprezentacijama, gdje imaš to što imaš. Ne možeš dovesti novog igrača ako ti se neki ne sviđa, moraš iskomunicirati ideje na način da ih prihvate igrači, jer je to to što imaš. Walid Regragui je nikakav trener u odnosu na Vahu (ili nije, ne da mi se guglati), ali je kliknuo sa ekipom koju ima na raspolaganju. Je li predsjednik Fudbalskog saveza Maroka trebao kad mu sedam igrača nije zadovoljno poslati ih u pm ili je trebao naći čovjeka koji će kliknuti i sa tih sedam i sa svim drugima? Pa jasno je šta je trebao uraditi, uostalom to je i uradio. Autoritet se ne stiče samo kandžijom.
Glede Barbareza i Spahića sa jedne i Ahmedhodžića s druge strane, ako vide da je svjestan koliko je pogriješio i kaje se, ako drugi igrači nemaju problem sa njegovim ponovnim pozivom, koja je logika nepozivanja? Da se tjera mak na konac?
Ipak, govorim konkretno o Halilhodžiću.
Tanka je linija između principa i tersluka koji niko ne voli. U Vahinom slučaju, ako te u tri lijepe pošalju i Japan i Maroko, pa mora biti nešto i do tebe. I ne raspadnu se nego se skupe nakon što te otjeraju.
Čak je tako i u klubovima, ali pogotovo u reprezentacijama, gdje imaš to što imaš. Ne možeš dovesti novog igrača ako ti se neki ne sviđa, moraš iskomunicirati ideje na način da ih prihvate igrači, jer je to to što imaš. Walid Regragui je nikakav trener u odnosu na Vahu (ili nije, ne da mi se guglati), ali je kliknuo sa ekipom koju ima na raspolaganju. Je li predsjednik Fudbalskog saveza Maroka trebao kad mu sedam igrača nije zadovoljno poslati ih u pm ili je trebao naći čovjeka koji će kliknuti i sa tih sedam i sa svim drugima? Pa jasno je šta je trebao uraditi, uostalom to je i uradio. Autoritet se ne stiče samo kandžijom.
Glede Barbareza i Spahića sa jedne i Ahmedhodžića s druge strane, ako vide da je svjestan koliko je pogriješio i kaje se, ako drugi igrači nemaju problem sa njegovim ponovnim pozivom, koja je logika nepozivanja? Da se tjera mak na konac?
Inace Barba covjek od principa, jedno prica a drugo radi, prvo je bilo za repku ce igrati samo oni koji vole ovu drzavu i patriote, da bi onda pokupio katica, radeljica, sunjica itd koji samo zbog interesa igraju i jer nemogu za hrvatsku... isto ona prica ko ne igra u klubu nece biti pozvan, a onda mu tahirovic igra svaku, malica se zove a gazibega ne moze itd. Kakav crni princip, nema to kod nas a pogotovo ga nema kod selektora, zato je smijesno o tome pricati.
https://sportsport.ba/fudbal/adem-avdic ... zda/506894

Kakvo bi ovo pojačanje bilo obzirom da nam je pozicija lijevog beka možda i najdeficitarnija (Kolašinca ne računam jer je više povrijeđen nego što igra).
Kako SportSport saznaje iz izvora bliskih FSBiH, Sergej Barbarez i ekipa će uskoro na razgovore sa Avdićem i pokušat će da ga uvjere da u budućnosti nosi dres Zmajeva.

Kakvo bi ovo pojačanje bilo obzirom da nam je pozicija lijevog beka možda i najdeficitarnija (Kolašinca ne računam jer je više povrijeđen nego što igra).
Moze li se nesto zavrsiti u tajnosti? Jbte sad ce i Adem kao i samed morati kleti se u dres Srbije dok ne ode iz isteVucevich je napisao/la: ↑11 sep 2025, 21:37https://sportsport.ba/fudbal/adem-avdic ... zda/506894
Kako SportSport saznaje iz izvora bliskih FSBiH, Sergej Barbarez i ekipa će uskoro na razgovore sa Avdićem i pokušat će da ga uvjere da u budućnosti nosi dres Zmajeva.![]()
- Beduin
- Kontakt:
Koliko dugo pratis nasu repku i kod koliko prethodnih selektora se identicno do desavalo?invincible1921 je napisao/la: ↑11 sep 2025, 17:18Pisao sam na esmirovoj temi...Ako pozoves igraca X znaci da mislis da ti je potrebniji i bolji od igraca Y. Onda pozoves naknadno i ovog Y...ALI...PRVOPOZIVAC I TO VISE NJIH TI NA TRIBINAMA A OVAJ DRUGOPOZIVAC IGRA OBJE UTAKMICE?DamirT je napisao/la: ↑11 sep 2025, 17:01Ima tu i ona prica sto je novinar jedan napisao za menadzerske pozive. Bas cudno da je odmah nakon te price pozvao Bajraktarevic, pa i Alajbegovica (ali opet mislim da bi on svakako dobio poziv). A definitivno neke stvari smrde u vezi igraca i poziva istim. Ovako ih je pozvao i smirio javnost, pa i tog novinara sa tim informacijama.invincible1921 je napisao/la: ↑11 sep 2025, 16:46S jedne strane anel jes pogrijesio ali opet pricat da nece da igra za rep, a odbio svedsku radi nas je malo smijesno
Sa druge strane ako i bude povratka u sta sumnjam dok je sergej tu, ipak bi anel trebao napraviti prvi korak ako mu je vec stalo
S trece strane ne mogu se oteti utisku da je barba jedva doceko da nogira pojedine....da se ne lazemo da se javnost nije digla esmir npr ne bi vidio poziva.
Lik je sujetni egoista koji pored svega slijepo slusa sta vico lord kaze
To je toliko nelogicno da je prakticno sam priznao kalo se pravi spisak i ko ga kroji...govore ljudi dao dva gola..pa sta ako je nije mu narasla treca noga radi toga niti je postao nesto bolji igrac u tih 10 dana od nedobijanja do dobijanja poziva....
Vico namazano hendla, cim vidi da se pretjeralo uleti sa nekim popustanjem da malo smiri situaciju...ista prica je bila i za samo imenovanje ovog pokerasa
Ovo za "pozivanje menadzerskih igraca", pa i to je sasvim normalna pojava koja je pratila i nasu repku odvajkada i pratit ce taj trend. Samo je pitanje kakvu ulogu ce imati it igraci i koliko ce doprinjeti nasoj igri i rezultatima.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Avdic je strasan potencijal, jedini problem mu je sto je bas kao i Kolasinac sklon povredama i vec je iza sebe imao nekoliko tezih povreda a tek mu je 18 godina.
Uglavnom, bas moderan bek sa velikim dometima.
Uglavnom, bas moderan bek sa velikim dometima.
Ovo javno moze objaviti samo osoba koja ne zeli dobro reprezentaciji. Sad ce biti pritisak na momka iz Srbijelol89 je napisao/la: ↑11 sep 2025, 21:43Moze li se nesto zavrsiti u tajnosti? Jbte sad ce i Adem kao i samed morati kleti se u dres Srbije dok ne ode iz isteVucevich je napisao/la: ↑11 sep 2025, 21:37https://sportsport.ba/fudbal/adem-avdic ... zda/506894
Kako SportSport saznaje iz izvora bliskih FSBiH, Sergej Barbarez i ekipa će uskoro na razgovore sa Avdićem i pokušat će da ga uvjere da u budućnosti nosi dres Zmajeva.![]()
Jel mali fakat talentovan, vrijedi li ga ganjati, zna li iko išta?
Mislio sam da od Sinana nema glupljeg novinara, ali Midhat prevazisao. Ss ba bez sumnje srpski medij
-
- Kontakt:
Vi stvarno mislite da ce u21 reprezentativac Srbije i igrac CZV doci igrati za nas? 

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Sad si Midhate strucnjaku dao djetetu pritisak, a neki dan igrao za SrbijuU21..repka moze puno izgubiti radi par tvojih klikova 

BašČelik!
19vendetta87 je napisao/la: ↑11 sep 2025, 22:14Vi stvarno mislite da ce u21 reprezentativac Srbije i igrac CZV doci igrati za nas?![]()

Kako ce bit dobar iscim kad mu se u zivotu nista nije promjenilo osim kluba. Nema nista od njega dok se ne vrati pod Mirsino a i tad ce trebat vremena da se restartuje

Aziz Bekir: 'Ljudi su pričali da nama treba još jedan visok čovjek.Morate biti glupi da mislite tako,a takvih ljudi je puno u BiH'.
Ovo ti je samo dokaz kolki pritisak je lik trpio na prvi pomen o tome da bi mogo nastupat za nas dok je bio u tom okruženju, tako da ovi novinarski potezi zarad klikova su nista drugo nego pucanje u noge i otezavanje situacije.Masqareda je napisao/la: ↑11 sep 2025, 22:2319vendetta87 je napisao/la: ↑11 sep 2025, 22:14Vi stvarno mislite da ce u21 reprezentativac Srbije i igrac CZV doci igrati za nas?![]()
![]()
Stručnom štabu svaka čast, kad bi pridobili ovog malog znacilo bi dosta prije svega za budućnost. Njegov potencijal i kvalitet je neupitan.

Zadnja izmjena: kakarut, dana/u 11 sep 2025, 22:47, ukupno mijenjano 1 put.
- zastitaIdentiteta
- Kontakt:
Ma isto sam pisao, samo smo se očito uhvatili u raskoraku. Nije princip lupaću glavom o zid. Ono, daj mi za pravo da koristim riječi u njihovom realnom značenju. Već baš to, jesi li pogriješio, jesi. Uradi pravu stvar i više nemamo problem. Ali do tebe je da je oboriš glavu za svu frku koju si napravio.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑11 sep 2025, 20:39Ne govorim ja ovdje o Anelu, ja ga možda ne bih vratio kao ni ti, ali tu selektor i direktor odlučuju.
Vaha je i pored principa svakako težak lik. Šta se i prije i poslije dešavalo i koliko je tu njegove krivice ne znam niti mogu tvrditi bilo šta. Slažem se da (dodaćemo i Obalu Slonovače) kad ti se svaki put dešava ista stvar moraš se zapitati i sam zašto je to.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑11 sep 2025, 20:39Tanka je linija između principa i tersluka koji niko ne voli. U Vahinom slučaju, ako te u tri lijepe pošalju i Japan i Maroko, pa mora biti nešto i do tebe. I ne raspadnu se nego se skupe nakon što te otjeraju.
Sva poenta mi je bila da u fudbalskom kontekstu, od ljudi s ovih prostora to je lik koji ovakve budalaštine (biranje utakmica i lažne povrede) ne bi trpio, u košarkaškom svijetu vjerovatno Bogdan Tanjević. Smatram da su principi bitni (ne to kandžijanje na silu jer može mi se, već jasni principi kojih se drže i staff i igrači). Meni ga Neymar nikad ne bi poigrao dok je glumio povrede i forsirao kartone da ide sestri na rođendan iz sezone u sezonu.
Elem, Anel je super igrač. Mentalno je patuljak još uvijek.
Vjerujem da bi mu za i život i karijeru bilo najbitnije da popegla odnose i postavi granice na liniji Marijana i Mirsad.
Ako hoće nazad, morao bi naučiti par stvari 1) i Džeko se smije kritikovati, a kamoli neki balavac, 2) društvene mreže su zlo.
Pošteno, pa kako bude.
Ali je zato upitno kako ce i hoce li ostvariti bolju karijeru zbog teskih povreda. Cini mi se 2 puta kidao ligamente koljena.kakarut je napisao/la: ↑11 sep 2025, 22:47Ovo ti je samo dokaz kolki pritisak je lik trpio na prvi pomen o tome da bi mogo nastupat za nas dok je bio u tom okruženju, tako da ovi novinarski potezi zarad klikova su nista drugo nego pucanje u noge i otezavanje situacije.Masqareda je napisao/la: ↑11 sep 2025, 22:2319vendetta87 je napisao/la: ↑11 sep 2025, 22:14Vi stvarno mislite da ce u21 reprezentativac Srbije i igrac CZV doci igrati za nas?![]()
![]()
Stručnom štabu svaka čast, kad bi pridobili ovog malog znacilo bi dosta prije svega za budućnost. Njegov potencijal i kvalitet je neupitan.![]()
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Nemam šta novo za reći, slažem se manje-više sve @zastitaidentiteta 

I ja se pitam kakav imbecil moraš biti da ti je više stalo da objaviš prvi vijest nego da sredimo perspektivnog lijevog bočnog.
I još momku zagorča život.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.