Imali smo mi dobrih trenera, nismo im dali šansu.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Prvo smo se borili protiv Čolpe i njegovog FK Hrid,a sad se oni oglašavaju povodom nelegalnog izvršnog odbora i zabrane registracije B tima FK Sarajevo
Šta mi u stvari hoćemo protiv koga se borimo i za šta se borimo

Šta mi u stvari hoćemo protiv koga se borimo i za šta se borimo

- BegovicRamiz
- Kontakt:
sta je bilo na tom sastanku Hordi i Mirvica poslije finala kupa
Gospodja je i dalje tu vedri i oblaci a bila je jedan od razloga bojkota
tu je sve crno na bijelo a znalo se i usmeno sto se kaze da je tu
ako se ne oglase do kraja sedmice padaju qurcu za usi iako su i ovako krahirali opasno
sto kaze brat jedan gore je istina da klub nema duse sve naginje da smo vjestacka tvorevina
gledam igrace sinoc i sjetim se kad sam gledao ekipe poput Serifa Zvezde i ostalih i govorio kakav je osjecaj navijacima kad gledaju sve te silne strance a u nasem slucaju vecina ih je prosjecna i za nase lige
porazno i dodaj jos zalaganje i rezultat i covjek bi se rokno
sinoc u 35 minuti Ljajicu dusa na nos izadje eto vratite poce sliniti ko malo dijete nakon obicnog trka
golmana ko na traci i zavrsimo sa Musijom na golu
Kapetanovic mali u prvoj
klupa uzasna i pitanje je sta se uradilo po tom pitanju
drugo poluvrijeme ganjas rezultat ne osustas na gol
po polusezoni se treneri i igraci popickaju i uvijek neki leti a obicno to bude masno placen igrac
svako ko nadje bilo kakvo opravdanje za Mirvica i sve ostale je budala i zlonamjeran prema klubu
Eto ko je nama u klubu bio kad mu je trece mjesto ogroman uspjeh bokte nece
sezona je zavrsena za nas samo cemo jos vidjeti koliko daleko mogu ici sa qurcenjem i brukanjem kluba, sve mi mirise na neke nove bojkote
Gospodja je i dalje tu vedri i oblaci a bila je jedan od razloga bojkota
tu je sve crno na bijelo a znalo se i usmeno sto se kaze da je tu
ako se ne oglase do kraja sedmice padaju qurcu za usi iako su i ovako krahirali opasno
sto kaze brat jedan gore je istina da klub nema duse sve naginje da smo vjestacka tvorevina
gledam igrace sinoc i sjetim se kad sam gledao ekipe poput Serifa Zvezde i ostalih i govorio kakav je osjecaj navijacima kad gledaju sve te silne strance a u nasem slucaju vecina ih je prosjecna i za nase lige
porazno i dodaj jos zalaganje i rezultat i covjek bi se rokno
sinoc u 35 minuti Ljajicu dusa na nos izadje eto vratite poce sliniti ko malo dijete nakon obicnog trka
golmana ko na traci i zavrsimo sa Musijom na golu
Kapetanovic mali u prvoj
klupa uzasna i pitanje je sta se uradilo po tom pitanju
drugo poluvrijeme ganjas rezultat ne osustas na gol
po polusezoni se treneri i igraci popickaju i uvijek neki leti a obicno to bude masno placen igrac
svako ko nadje bilo kakvo opravdanje za Mirvica i sve ostale je budala i zlonamjeran prema klubu
Eto ko je nama u klubu bio kad mu je trece mjesto ogroman uspjeh bokte nece
sezona je zavrsena za nas samo cemo jos vidjeti koliko daleko mogu ici sa qurcenjem i brukanjem kluba, sve mi mirise na neke nove bojkote
-
- Kontakt:
Ma ova sezona je propala i neko sa razlogom unistava klub, u velikom smo problemu, igraci ne igraju nista mi nije jasno kakav je problem sad u klubu?
Kako god vidim nas u top 5 znaci 4 ili 5 mjesto nazalost, na sta smo spali, toliko para baceno u sta u curice!
Kako god vidim nas u top 5 znaci 4 ili 5 mjesto nazalost, na sta smo spali, toliko para baceno u sta u curice!

Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻
Moramo biti svjesni da od cijelog platnog spiska Sarajeva (računajuci Ajlu i ostatak administracije, stručni stab i igrače) jedino Guli i Jatta mogu dobiti vise negdje nego u Sarajevu. Svima ostalim je trenutno Sarajeva premija i mjesto gdje mogu najviše zarađivati pa i Ristovskom,Ademu i ostalim).
Iako sam i sam bio životom sa Husrefa očito nema dovoljno ni autoriteta jer kako neko reče “da bi se ekipa uigrana treba vremena ali da se vidi ideja je dovoljno par treninga i jedna utakmica”.
Vidi li neko ideju kod nas nakon evo mjesec?
Iako sam i sam bio životom sa Husrefa očito nema dovoljno ni autoriteta jer kako neko reče “da bi se ekipa uigrana treba vremena ali da se vidi ideja je dovoljno par treninga i jedna utakmica”.
Vidi li neko ideju kod nas nakon evo mjesec?
Ide Krle da se uhljebi na poziciji SD-a !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
-
- Kontakt:
Yebali su nas skauti kvalitetno sa Turdom i Paskalevom i ostalima
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Evo samo jedan primjer svih gluposti našeg rukovodstva na čelu sa gosp. Mirvićem, dakle stoper Zrinjskog Jakovljević je u tom klubu 9 sezona i igra redovno, e sad da li možemo znati slijedeće podatke :
1. Koliko igrača je FKS promijenio u 9 godina, hajmo reći stopera ? Dakle, nakon 9 godina Zrinjski ima stabilnost u tom igraču i može sebi dozvoliti slabiju partiju veznog igrača ili drugog stopera i tako se gradi tim i njegova stabilnost.
2. Koliko je trenera, saradnika kako u prvom timu, tako i u akademiji (jako bitno) prošlo kroz klub ?
Dakle, bio neko više ili manje inteligentan svima treba da bude jasno da bez vizija razvitka kluba u narednih 5-7 godina i bez kontinuiteta ljudi koji vode procese i provode plan nema i neće biti uspjeha.
Tu sva naša priča i demagogija počinje i završava. Ajla, Mirvić, sudije, savez, trener svi su oni podređeni procesu, a kod nas nema vizije, plana i ljudi koji kvalitetno i kontinuirano rade na ostvarenju ciljeva.
Tako je u funkcionisanju porodice, vrtića, škole, fakulteta, pa kasnije na poslu. Mora se znati cilj i plan kako doći do cilja i tome dati vrijeme, jer proces traži vrijeme.
Sve ostalo su gluposti i pokušaj nas samih (mene prvog) da se traže neki sporedni izgovori. Riba smrdi od glave i drugačije ne može da bude. Stvari su jednostavne, ali ljudi ih često zakomplikuju bespotrebno i onda vadi kesten iz vatre.
1. Koliko igrača je FKS promijenio u 9 godina, hajmo reći stopera ? Dakle, nakon 9 godina Zrinjski ima stabilnost u tom igraču i može sebi dozvoliti slabiju partiju veznog igrača ili drugog stopera i tako se gradi tim i njegova stabilnost.
2. Koliko je trenera, saradnika kako u prvom timu, tako i u akademiji (jako bitno) prošlo kroz klub ?
Dakle, bio neko više ili manje inteligentan svima treba da bude jasno da bez vizija razvitka kluba u narednih 5-7 godina i bez kontinuiteta ljudi koji vode procese i provode plan nema i neće biti uspjeha.
Tu sva naša priča i demagogija počinje i završava. Ajla, Mirvić, sudije, savez, trener svi su oni podređeni procesu, a kod nas nema vizije, plana i ljudi koji kvalitetno i kontinuirano rade na ostvarenju ciljeva.
Tako je u funkcionisanju porodice, vrtića, škole, fakulteta, pa kasnije na poslu. Mora se znati cilj i plan kako doći do cilja i tome dati vrijeme, jer proces traži vrijeme.
Sve ostalo su gluposti i pokušaj nas samih (mene prvog) da se traže neki sporedni izgovori. Riba smrdi od glave i drugačije ne može da bude. Stvari su jednostavne, ali ljudi ih često zakomplikuju bespotrebno i onda vadi kesten iz vatre.
Mirvic jos nike otisao? Idi vise ubleho jedna!
Kad ti odes i mi cemo konacno prodisati.
Kad ti odes i mi cemo konacno prodisati.
Otkako je shrek u klubu nikad se nismo borili ni protiv cega. Sve su to bajke za malu djecu. On je vicin pusikurrac a glupim navijacima se predstavlja kao neki borac za ili protiv nekoga sto nema nikakve veze sa istinom. On se bori samo za sebe i krade milione preko kluba. Sve ostalo je suplja.SamoDaKazeem je napisao/la: ↑11 sep 2025, 18:31Prvo smo se borili protiv Čolpe i njegovog FK Hrid,a sad se oni oglašavaju povodom nelegalnog izvršnog odbora i zabrane registracije B tima FK Sarajevo![]()
Šta mi u stvari hoćemo protiv koga se borimo i za šta se borimo![]()
- napoleon72
- Kontakt:
Zamislite da ste vrhunski inzinjer/ekonomista/programer, svejedno, i dolazite u firmu koja je na finom glasu. Dobijete vrhunske uslove na razgovoru za posao. Prvi radni dan sjedas za racunar, los mu RAM, ne moze fino da se upali. Gledas kolegu do sebe, gleda film, drugi igra igrica. Odes u WC, kolega guzzi kolegicu. Direktor udje u ofis, proseta malo i ode. Na kraju mjeseca plata svima puna, bez ikakvih penala. Klijenti nezadovoljni, projekti se otkazuju, a svi nastavljaju po svom. Toaleti usr.ani, niko ne dopunjava zalihe kafe, nista. Niko ne radi svoj posao kako treba. Sta radis u toj sredini? Il se prilagodis vecini i skines soker na sluzbeni racunar, poneses dzojstike i gajbu pive i udri, il das otkaz i pored svih dobrih uslova i ides negdje gdje neces truhnut i zahrdjat, gdje ces moc pokazat neko znanje.
To se upravo desava kod nas. Nemamo mi lose igrace, nego klub nema apsolutno nikakve hijerarhije, odgovornosti prema bilo kome, pritiska, nista. Ne mozes promijenit svijest vecine, mozes ili postat isti takav ili dici sidro, kanit se corava posla.
To se upravo desava kod nas. Nemamo mi lose igrace, nego klub nema apsolutno nikakve hijerarhije, odgovornosti prema bilo kome, pritiska, nista. Ne mozes promijenit svijest vecine, mozes ili postat isti takav ili dici sidro, kanit se corava posla.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Ako ce se ici u bojkot vol.8373920, treba prije toga prvu utakmicu kuci doci 10k ljudi i reci sta misli o trenutnom stanju u klubu i ljudima koji ga vode i izaci sa stadiona, pa onda u bojkot.
Ovdje je jedino rjesenje potpuni restart kluba, od najnebitnije osobe do prvog covijeka, sva ostala rjesenja nemaju veze.
Od trenutnih igraca ostaviti: Banica, Ristovskog, Gojkovica, Mujkica, Jattu, Elezija, Kyeremeha, Ljaljica, Mlinarica i Cimirota. Prodati Gulija, Beganovica i ako se jos neko moze uvaliti.
Jos jedna misterija su povrede. Kako je moguce da samo kod nas imaju "neobicne" povrede i ne znaju sta se desava sa igracem sedmicama. Mi u svakom trenutku imamo 2-3 igraca koja su povrijeđena i ne zna se nista oko njih.
Ove borbe protiv sudija, saveza, ko u to vjeruje neka posjeti najblizu mentalnu ustanovu.
Mi nikada nismo ovako jadno izgledali, ljudi igraju preko neke stvari jer znaju da nema posljedica, dođe im vlasnik kluba ponasa se kao da je jedan od njih. Igraci od prvog koraka u prostorijama kluba vide koliko je sati kada ih docekaju raznorazni uhljupi.
Saraj'vo je zivot nama, a ne stanica prolazna. Do nekih ljepsih vremena...
Ovdje je jedino rjesenje potpuni restart kluba, od najnebitnije osobe do prvog covijeka, sva ostala rjesenja nemaju veze.
Od trenutnih igraca ostaviti: Banica, Ristovskog, Gojkovica, Mujkica, Jattu, Elezija, Kyeremeha, Ljaljica, Mlinarica i Cimirota. Prodati Gulija, Beganovica i ako se jos neko moze uvaliti.
Jos jedna misterija su povrede. Kako je moguce da samo kod nas imaju "neobicne" povrede i ne znaju sta se desava sa igracem sedmicama. Mi u svakom trenutku imamo 2-3 igraca koja su povrijeđena i ne zna se nista oko njih.
Ove borbe protiv sudija, saveza, ko u to vjeruje neka posjeti najblizu mentalnu ustanovu.
Mi nikada nismo ovako jadno izgledali, ljudi igraju preko neke stvari jer znaju da nema posljedica, dođe im vlasnik kluba ponasa se kao da je jedan od njih. Igraci od prvog koraka u prostorijama kluba vide koliko je sati kada ih docekaju raznorazni uhljupi.
Nejse, sve je manje više rečeno nego meni samo nije jasno u čemu je fazon s Mamasom? Poželio mater? Žena mu ne da? Depresija?
-
- Kontakt:
Cim sam procitao da treba doci 10k ljudi nisam dalje citao. Na finalu kupa nas nije toliko bilomaroon46 je napisao/la: ↑11 sep 2025, 19:30Ako ce se ici u bojkot vol.8373920, treba prije toga prvu utakmicu kuci doci 10k ljudi i reci sta misli o trenutnom stanju u klubu i ljudima koji ga vode i izaci sa stadiona, pa onda u bojkot.
-
- Kontakt:
Upravo tako to i govorim.napoleon72 je napisao/la: ↑11 sep 2025, 13:58Igraci dodju s ambicijom al im nakon 5 minuta u klubu bude jasno koliko je sve neozbiljno. Onda skontaju da mogu hladno bit cetvrti i minimalno se trudit bez ikakvog pritiska, posljedica, bilo cega. Sve uvijek ide s vrha, Celzi je promjenom upravljacke strukture od prvaka Evrope pao na ekipu sredine tabele za pola godine. Nekad su mogli kupit svakog i uboli su sa 80% igraca, sad dovedu 70 igraca da ubodu 5-6, Boehly je bogatiji od Abramovica al klub je neozbiljniji 50 puta.Bordo10 je napisao/la: ↑11 sep 2025, 13:40Nije uopste do ovih ljudi, nego do ivraca koji ovde dodju bez ikakve zelje i ambicije, kad napravimo iskorak, i kad igrace shvate da ovdje igra samo titula i sto dalje u Evropi tada ce biti bolje.Hordas1990 je napisao/la: ↑11 sep 2025, 12:32Sta reci da nije napisano vec X puta. Drago mi je barem sto mnogi otvaraju oci i shvataju gdje plovi ovaj brod. Jednostavno ne mozes ocekivati napredak i boljitak u pravom smislu te rijeci dok ovi ljudi vode klub koji ga sad vode i nacinom koji ga vode.
Pise neko iznad kao ne znaju igraci sta je Sarajevo gdje su dosli, znaju itekako dobro. Vjerujte mi nisu oni glupi svaki igrac brzo pohvata kako i sta. Dosli su u klub gdje ti legne na racun 15, 30, 50 ljami necega dobio ili izgubio. Odgovornosti nema, pritisak nikakav, ocekivanja niska, kriteriji nepostojeci.
Stadion u raspadu lisice korziraju a ionako zjapi, ocekivanja su neko 3-4 mjesto jer pobogu ne mozemo vise nemamo sudije. Na celu vlasnik kojem je prioritet da mu titraju muda, stavljaju bilborde, da se slika u lozi sa Jalom i raznim njuskama polu-kriminalnim, da neku lovu zavrti, proda igraca i da mu klicu klimoglavci.
Tu je navijacka grupa koja mozda prolazi kroz krizu ali i kad pozove na bojkot ili na nesto, oglusi se 90% navijaca. Taj famozni pritisak o kojem se stalno prica se svodi na 13 pedesetogodisnjaka na istoku koji psuju al kazu eto tesko je ma **** je moj tesko, nema boljeg kluba za klepit lovu i uzivati.
Ajle ima nema (satro) botovi farbaju ljude po forumima i drustvenim mrezama, narucuju se tekstovi, sjedi se sa Vicom, UEFA te klempa, citati se lupaju po Facebooku, karte se dizu spustaju, gura se Krste miljenik navijaca da pravda, admnistracija se zajebava, akademija ne zna se ko pije ko placa, djeca ligamente i zglobove unistavaju na plastici, na platnom spisku 50 igraca tali se ko stigne...
Zekic je ozbiljna njuska i on je svojim dobrim vodjenjem prvog tima zamaskirao mnoge probleme privremeno, ali oni kad tad isplivaju kao i uvijek. Husref je meni drag ali mislim da on nazalost ne moze da se izbori sa ovim prvenstveno zbog zdravlja i godina nema on vise tu energiju. I njegovo imenovanje je jos jedan u nizu populistickih poteza Mirvaha.
Mi imamo individualno toliko jaku ekipu da je vjerovatno pitanje dana kada ce se desiti pomaci u igri. Ja mislim da se hoce desiti ali to daje rezultate samo privremeno. I to ce dobro doci da se svi ovi problemi ponovo gurnu pod tepih do iduce krize a botovi ce i dalje da verglaju svoje, zajedno sa administracijom i upravom sacinjenom od poltrona i amatera.
Do tada ovde samo dolaze rekreativno,
10000000% tacno i treba ponavljati kad god neko zakmeci o sudijama i da nam iskljucivo oni kao ne daju da dominiramo.
Platili ga 200k, uskoro će za nekih 150k put Koreje.. ili nazad na Kipar. Pa vidi šta je.
The saddest thing in life is wasted talent.
- napoleon72
- Kontakt:
100%, drugi Viveros
GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], kogmagie46, Tatamata1946 i 43 gosta.