FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
94
35%
Darko Milanič
35
13%
Miodrag Božović
6
2%
Fedja Dudić
40
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
25
9%
Samo stranac
67
25%

Ukupno glasova: 267

scholsey
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la scholsey » 11 sep 2025, 11:18

Najkasnije ovdje je normalnijim među nama bilo jasno da šatro vizionar sve ovo radi samo i isključivo zbog sebe.
Mirvić: Želim da FK Sarajevo bude moja ostavština i nešto na šta će moja kćerka biti ponosna kad odraste.
Čekamo neki novi life coaching advice. Hvala u ime literarne sekcije!
The saddest thing in life is wasted talent.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 11 sep 2025, 11:24

Mene sramota velika,nemam više ni argumenata da pofalim bilo sta.
Kako smo došli od faze za iskorak i borbu za grupne faze do ovolike qurcobolje i zamalo borbe za opstanak.

Jebbo sve niko ne osjeća nikakvu odgovornost da nema prozivki sa tribina oni bi ovako 20 godina.
Ko mi kaže da su potrebne pune tribine, pokazati snagu itd .neka me zaobiđe

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 11 sep 2025, 11:27

scholsey je napisao/la:
11 sep 2025, 11:18
Najkasnije ovdje je normalnijim među nama bilo jasno da šatro vizionar sve ovo radi samo i isključivo zbog sebe.
Mirvić: Želim da FK Sarajevo bude moja ostavština i nešto na šta će moja kćerka biti ponosna kad odraste.
Čekamo neki novi life coaching advice. Hvala u ime literarne sekcije!
Nismo tu da brojimo poraze nego da dokazujemo karakter! Trofeji dolaze i odlaze, ali borba za grb traje zauvijek!
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

UltraNorth
Kontakt:

Post Postao/la UltraNorth » 11 sep 2025, 11:30

Vanja8 je napisao/la:
11 sep 2025, 11:13
UltraNorth je napisao/la:
11 sep 2025, 10:57
Cuj boli ih neka stvar plata redovna , a platu nisu primili 4 mjesca . Jedini klub na svijetu koji ima 2 milijardera vlasnika i plate kasne
Ako nastavis trolati mogao bi i ti jedno 4 mjeseca odmoriti od foruma
E hoces me i zajebati . Radi sta hoces . Imam pravo na svoje misljenje neces mi ga ti nametati. Ako laze igrac Sarajeva lazem i ja .

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 11 sep 2025, 11:38

11 sep 2025, 11:30
Vanja8 je napisao/la:
11 sep 2025, 11:13
11 sep 2025, 10:57
Cuj boli ih neka stvar plata redovna , a platu nisu primili 4 mjesca . Jedini klub na svijetu koji ima 2 milijardera vlasnika i plate kasne
Ako nastavis trolati mogao bi i ti jedno 4 mjeseca odmoriti od foruma
E hoces me i zajebati . Radi sta hoces . Imam pravo na svoje misljenje neces mi ga ti nametati. Ako laze igrac Sarajeva lazem i ja .
Naravno da cu raditi, hocu li te zajebati ili necu, iskreno, zaboli me ona stvar...

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 11 sep 2025, 11:51

boki86 je napisao/la:
11 sep 2025, 10:50
Bordo10 je napisao/la:
11 sep 2025, 10:12
Noke995 je napisao/la:
11 sep 2025, 09:45
Stanje na terenu je odraz (ne)rada posljednje 4 godine.
Sve pogrešno će stat u ovu sezonu i obit nam se o glavu.

Najgore od svega što Homer neće otići, niti će se opametiti.
Em nema nikakvu viziju, em se okružio ljudima koji nikakav interes nemaju da bi ovaj klub bio uspješan

Kao navijači postali smo letargični i čini mi se da nemamo snage ovo popravit.
Gdje ce covjek otici iz njegovog kluba?

On je sve dao svima, ja mislim da njemu jako malo vracaju bas svi, ja bi volio da je on malo agresivniji, da im ponekad malo sidje dole i **** majku.
Uostalom ako pricamo o Zekicu, i ako je dobio devedeset posto onoga sto je trazio od covjeka, sta je problem ako je njegova zelja bila da dovede Ljajica, nek nesto i proguta, a ne odmah bjezanje, ko zadnja kuja. Ni sitijev trener ne dobije sve sto zamisli, pa ostaje i radi.
Zekicu zamjeram sto je ko pizda otisao iz kluba, nakon sto su mu je bruku zelja ispunjeno, maksimalno mu se izlazilo u susret i dovedeni igraci po zelji. Pizda se okrene i pokupi nakon prvog kola. Nije ispostovao klub i jos gore ostavio nespremnu ekipu gluho bilo. Poserem mu se na pripreme. Trener u kojeg je najvise ulozeno poslije rata

Mirvicu krivica sto nije doveo drugog, boljeg trenera od husrefa, ali pitanje zbog tajminga, bi li mogao naci nekog boljeg. I nek se malo preispita oko ljudi koji ga okruzuju
Po meni je i problem sto mi gledamo Sarajevo na jedan nacin, a drugi ga tako ne vide, njima jednostavno Sarajevo nije veliki klub, ne daju sve od sebe za njega, igraju se sa njim itd, **** bi ovako Zekic otisao iz Dinama, nego bi grebao i rukama i nogama da ostane, zato njima treba udarit sto veci presing i pritisak, pa ako mozes mozes, ako ne, dovidjenja. Jer oni treba svi da znaju da kad dodju u Sarajevo da je jedini cilj osvajanje lige, i ulazak u grupe i nista manje

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 11 sep 2025, 11:59

lobiranje je napisao/la:
11 sep 2025, 11:56
Prihvatite sto prije da ste iznad prosjecan klub sa solidnim finansijama..Sumnjam da je nekom iz ex yu san da igra za sarajevo…Kao i cinjenica na evropskoj sceni da je debelo ispod prosjeka…Ostaju samo igraci koji ganjaju novac i zadnji ugovor koji mogu unovciti
Koji si ti ?

MaroonWhite1946
Kontakt:

Post Postao/la MaroonWhite1946 » 11 sep 2025, 12:01

Ima li naznaka da bi se nekad uskoro mogli oporaviti Mujkic, Gojkovic, Mamas i Elezi
...sve drugo ce proci! ❤️🇱🇻

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 11 sep 2025, 12:05

Ali Mlinarić na lijevom krilu, a Guliashvili u špicu prvo poluvrijeme :tokralju: :tokralju: :tokralju:

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 11 sep 2025, 12:15

MaroonWhite1946 je napisao/la:
11 sep 2025, 12:01
Ima li naznaka da bi se nekad uskoro mogli oporaviti Mujkic, Gojkovic, Mamas i Elezi
Samo u nas ima 5 igraca povrijedjenih sa vrlo rijetkim ili cudnim povredama, prvo djordjevic, sad mujkic, mamas..sta rade ti doktori..

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 11 sep 2025, 12:20

mirzatele je napisao/la:
11 sep 2025, 12:05
Ali Mlinarić na lijevom krilu, a Guliashvili u špicu prvo poluvrijeme :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Mlinarić je precijenjen igrač

Varijantas8
Kontakt:

Post Postao/la Varijantas8 » 11 sep 2025, 12:24

fks74 je napisao/la:
11 sep 2025, 12:20
mirzatele je napisao/la:
11 sep 2025, 12:05
Mlinarić je precijenjen igrač
Mlinaric jedini opasan u nasoj ekipi.

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 11 sep 2025, 12:32

Sta reci da nije napisano vec X puta. Drago mi je barem sto mnogi otvaraju oci i shvataju gdje plovi ovaj brod. Jednostavno ne mozes ocekivati napredak i boljitak u pravom smislu te rijeci dok ovi ljudi vode klub koji ga sad vode i nacinom koji ga vode.

Pise neko iznad kao ne znaju igraci sta je Sarajevo gdje su dosli, znaju itekako dobro. Vjerujte mi nisu oni glupi svaki igrac brzo pohvata kako i sta. Dosli su u klub gdje ti legne na racun 15, 30, 50 ljami necega dobio ili izgubio. Odgovornosti nema, pritisak nikakav, ocekivanja niska, kriteriji nepostojeci.

Stadion u raspadu lisice korziraju a ionako zjapi, ocekivanja su neko 3-4 mjesto jer pobogu ne mozemo vise nemamo sudije. Na celu vlasnik kojem je prioritet da mu titraju muda, stavljaju bilborde, da se slika u lozi sa Jalom i raznim njuskama polu-kriminalnim, da neku lovu zavrti, proda igraca i da mu klicu klimoglavci.

Tu je navijacka grupa koja mozda prolazi kroz krizu ali i kad pozove na bojkot ili na nesto, oglusi se 90% navijaca. Taj famozni pritisak o kojem se stalno prica se svodi na 13 pedesetogodisnjaka na istoku koji psuju al kazu eto tesko je ma **** je moj tesko, nema boljeg kluba za klepit lovu i uzivati.

Ajle ima nema (satro) botovi farbaju ljude po forumima i drustvenim mrezama, narucuju se tekstovi, sjedi se sa Vicom, UEFA te klempa, citati se lupaju po Facebooku, karte se dizu spustaju, gura se Krste miljenik navijaca da pravda, admnistracija se zajebava, akademija ne zna se ko pije ko placa, djeca ligamente i zglobove unistavaju na plastici, na platnom spisku 50 igraca tali se ko stigne...

Zekic je ozbiljna njuska i on je svojim dobrim vodjenjem prvog tima zamaskirao mnoge probleme privremeno, ali oni kad tad isplivaju kao i uvijek. Husref je meni drag ali mislim da on nazalost ne moze da se izbori sa ovim prvenstveno zbog zdravlja i godina nema on vise tu energiju. I njegovo imenovanje je jos jedan u nizu populistickih poteza Mirvaha.

Mi imamo individualno toliko jaku ekipu da je vjerovatno pitanje dana kada ce se desiti pomaci u igri. Ja mislim da se hoce desiti ali to daje rezultate samo privremeno. I to ce dobro doci da se svi ovi problemi ponovo gurnu pod tepih do iduce krize a botovi ce i dalje da verglaju svoje, zajedno sa administracijom i upravom sacinjenom od poltrona i amatera.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 11 sep 2025, 12:32

Antikloc je napisao/la:
11 sep 2025, 09:01
Puno kritike. Uglavnom neobjektivne,neumjesne,licno motivisane. To se ne moze uzeti ozbiljno.
Cinjenica je da je osjecki ublehas potpuno upropastio ekipu,navukao puno nekvaliteta,svojih havera iz Rvacke. Tesko se sad iz toga iskopati. A liga 10 se igra,puno teskih tekmi.
No,sad imamo dobrog trenera,imamo i solidnu ekipu. Samo treba vremena. Pocetak dobrih igara se moze ocekivati na proljece. Za titulu je naravno kasno ali ima Kup i Superkup. I najvaznije izgradnja ekipe za iducu godinu.
Treba dati punu podrsku,Sefu,strucnom stabu,Velkoskom kao i Gazdi !!
vidi ove zelene beretke, kako ste takvi sibicari to je pitanje. **** ti kaldrmu kojom se dices , bez uporista.

kasaba mentality
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Herson

Post Postao/la Herson » 11 sep 2025, 12:33

Husref tempira formu za Super kup i kup. Bit ćemo najbolji kad bude najpotrebnije.

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 11 sep 2025, 12:34

Ja mislim da ovakav slucaj u svijetu fudbala jos nije zabiljezen,debelo placas da sam sebe syebes.

Pa i taj profit kad uzmem u obzir opet mi ta slika djelovanja nije najjasnija,jer ima tu x faktora za i protiv zakljucka te vrste.

Isto tako sam siguran da ovo nije rezultat neupucenosti i neznanja.

Totalna konfuzija kluba bez ikakvog jasnog cilja osim onih deklarativnih i formalnih izleta u javnost o nazovi projektu evropskog Sarajeva.
Cak sta vise nema vise ni toga,sve je tako misteriozno i kamuflirano.

Jedno je jasno nece ovo moci ovako jos Bog zna koliko,kao i da klub ocito nije na zdravim temeljima i da se urusava iznutra.
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

gh0stHZ
Kontakt:

Post Postao/la gh0stHZ » 11 sep 2025, 12:38

Dragi naš Krle,
Ako već tvrdiš da je klub „nikad jači iznutra“, onda bismo da znamo i da nam objasnite nekoliko stvari:

Kako je moguće da s najskupljom ekipom u historiji kluba već mjesecima tonemo u rezultatsku krizu?

Ako smo toliko stabilni, zašto na terenu gledamo igrače koji djeluju kao da im je sasvim svejedno, najblaže rečeno boli ih pimpek? Je li se iko potrudio da njih same pita šta zapravo nije u redu?

Ako je sistem besprijekoran, kako to da se fušeraj prepoznaje na svakom koraku. Od banalnih detalja poput nakrivljenih naljepnica u fan shopu, pa sve do kondicijske (ne)spreme, očiglednog manjka zalaganja, administrativnih propusta i postova na mrežama koje se “skidaju sa dnevnog reda” nekim AI tekstom?

Ako smo “nikad jači”, zašto se stiče dojam da smo nezaštićeni na terenu protiv određenih ekipa?

Ako je sve unutar kluba na historijskom nivou, zašto infrastruktura i dalje djeluje zapušteno i neodržavano? Ovdje stagniramo, ne gradimo, ne ulažemo.

Ako je stanje idilično, zašto onda navijači (oni koji najviše osjećaju klub) jasno pokazuju nezadovoljstvo? (Ovdje vam odgovor ne treba, dovoljno je da pogledate u ogledalo i sami sebe zapitate.)

Šta možemo reći za B tim? Šta možemo očekivati od velikog priliva igrača za koje ne znamo gdje je moguće da se takmiče? Da li zapostavljamo Akademiju sa ovim potezom? Koja je svrha svega toga?

Evo i novinarima malo materijala da preispitaju situaciju, ali sa ključnim ljudima. Dovedite Ismira i Krleta da konačno, jednom u životu, bude sve transparentno. Kada upadneš u rezultatsku krizu, nije dovoljno reći armiji navijača da ste u krizi, ali je sve interno u redu. Šta je u redu? Po čemu smo jaki? Finansije, infrastruktura, vaši međuljudski odnosi?

Znamo sada i da je Ajla i dalje u klubu. Objasnite njenu funkciju? Zašto osoba koja je vodila rat sa navijačima, i dalje ima mjesto u tom istom klubu? Zašto je vrijedna VIP sobe?

Boli poraz, kao i svaki, ali imam osjećaj da smo trenutno u situaciji da nemamo nikakav utjecaj. Čestitke Zrinjskom, trenutno su bolji, poklonili smo im golove. Ne pitamo se ni za jedan segment u klubu i ostaje ti samo da pratiš nijemo šta se dešava. Uostalom, ko smo mi njima da oni nama podnose neke izvještaje? Bitan si kad se već izađe u Europu i da se napuni stadion sa 20+ hiljada ljudi u te dvije utakmice maksimalno.
I na kraju svijeta, tebe bodriti.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 11 sep 2025, 12:49

Ma pitamo se mnogo sta. Sve više raje je prekipilo, znali smo svi da nije idealan (egomanijak) ali nekako se provlacilo to hoce dobro klubu.
Ja stvarno vidim vrlo brzo tjeranje Mirvića sa svih tribina, ne bude li islo to, ide se vjerojatno u bojkot i druge načine. Jer nema više ovo smisla. Hocu ja dobro firmi ali svaki moj potez za qurac, samo stetim istoj. Naravno isao bi otkaz. Nije ni njemu u cilju da nema nikakvu podršku ni atmosferu za bilo sta. Ako gledamo kako vjerojatno on gleda-kao biznis. To je bas negativno za sve sfere poslovanja, tako da nije da nemamo mi tu sta, imamo itekako, samo je pitanje vremena kad ce se krenuti s tim jer je ovo otišlo u 3 lijepe.

Homelander
Kontakt:

Post Postao/la Homelander » 11 sep 2025, 12:53

Štoper, bekovi i napadač to nam nedostaje da bi se borili za titulu. Znalo se od starta da je nerealno ocekivati da ce Mlinaric (koji igra solidno) biti prevaga i golgeter bez obzira na odlican ucinak prosle sezone.

HyperOS
Kontakt:

Post Postao/la HyperOS » 11 sep 2025, 13:00

Ja nedavno napisa kako je FK Sarajevo izgubilo dušu zbog vlasnika i onih koje je zaposlio, ovde me napadose sljedbenici a pogotovo onaj lik koji je zaposlen na nekim poslovno infrastukturnim odjelom u klubu il kako vec ono rece da mu je pozicija :rol:

Helem, otvaraju se oci. Nadam se uskoro da ce Mirvic bjezati iz drzave i da se u istu vise ni na gosdisnji nece vratiti.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Hajdeee, juka55, MaroonBjelave, mnon46, propoklopac i 42 gosta.