FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
94
35%
Darko Milanič
35
13%
Miodrag Božović
6
2%
Fedja Dudić
40
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
25
9%
Samo stranac
67
25%

Ukupno glasova: 267

Tatamata1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Tatamata1946 » 11 sep 2025, 08:59

Pantelija je napisao/la:
11 sep 2025, 07:54
Retrospektiva neka na dolazak i godine sa Mirvićem.
Dolazak njegov na celo kluba se znao nekad pocetkom sezone. Tu se preggovaralo sa njim i svi su cekali ozvanicenje.

Ocekivao sam kada dodje da ce porazgovarati sa svima, saslusati probleme, ideje, vidjeti kao neko ko je biznismen ili staa vec ko sta i kako radi. I onda standardno za nas, velika ocekivanja i jos vece razocarenje.
Sjećam se koliko puta se molilo da se sozvoli u19 ekipi da trenira i igra na travi a ne na onom umjetnom betonu, da iz svake generacije 6/10 igraca ima ajebane ligamente, i umjesto da oni igraju, tamo igra SFK.
I UMJESTO da se akademija koja je sonijela milione i milione klubu bude na prvom mjestu....
Sve što je bilo u klubu sa sisama Je ostalo samo je solaskom gazde taj broj povecan. Slavio se odlazak Sabrine i dolazak Ajle.
Kada se sjetim onog videa, prijetnji, tuzbi, ja cu, mi cemo...
Ista mllada dama sa grbavice, navijac kona, kao i ona koju je Mirvić zaposlio u marketing pa.je cestitala svom klubu, je poveznica sa Ajlom... I tako nas klub od neke solidne situacije sosje so toga da ga metar i cevap uzjase, pozapoaljava jaranice, ostvari kontakte i uzima pare.
Doticna dama, nekada nedugo nakon sto je uzjahala na kormilo ide u italiju gdje joj jedna osoba, u cilju da pomogne klubu dogovara doticnoj sastanak sa direktorom Rome.
Zauzet cocjek, ima saatanke ali je izddvojio sat-dva za nas, najveci klub u bih. Doticna zakasni na sastanak jer je bila u sopingu. Nakon toga ae ovaj nije htio vise javiti (niti ce).

Gazda prvi put kada au navijaci pritisak napravili, kaze da je ona smijenjena. Nakon nekog vremena kada su navijaci skontali sa ih laze, odrzava se sastanak sa gazdom i on i zu tvrdi da je ona bivsa, da nema nista a kubom. Tada mu na stol bacaju papir sa platnom listom doticne. Transfer blama.... Bukvalno.

Nakon toga on garantuje da ce je smijeniti. I evo nakon ato sam savno znao da doticna pregovara, sastanci pa i husrefa zove, izadje i javno ono što se govorilo. I sada ce nekk reći, jjebo nju, nije sve do nje.
Ne, nije, sve je do gazde ali prica oko nje je personifikacija stanja u klubu. Lazi, prevare,, podvale, neiskrenost, neljudskost.
Placanje botova, pisanje uposlenika pod laznim profilima i branjenje neodbranjivog. Igrac kada osjeti da nema reda, rada discipline, kada osjeti da se svi ponasaju lezerno, i on to prihvati da je tako.

Niti kkub ima viziju i cilj nitj ima ko iste da nacrta, provede. Klub je bas ono cime su ga napravili ovo dvoje iznad, udruzenje influensera i prevrtanera. Tu je i husref, koji je ave ovo prihvatio. Tu su i ovi tzv sportaki radnici koji ne znaju napraviti roster ekipe od 22-28 igraca vec dovedu 40 jer svaki igrač je dobra provizija.
Jbg ja sam prvi pisao muka mi je od bojkota i stalnog tjeranja nekoga ali ovo laganje u vezi Ajle je za novog bojkota. Sve covjek misli da hocemo vise krenuti na bolje, nek smo stabilni i nek je pozitivna atmosfera ali nakon ovih dokaza sto su se sinoc pojavili meni se sve ogadilo u vezi Mirvica. Jebla ga Ajla je li normalan sta se vezao toliko za nju. Sta covjek sebi uradi zbog glupace a bgm i svima nama

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 11 sep 2025, 09:01

Puno kritike. Uglavnom neobjektivne,neumjesne,licno motivisane. To se ne moze uzeti ozbiljno.
Cinjenica je da je osjecki ublehas potpuno upropastio ekipu,navukao puno nekvaliteta,svojih havera iz Rvacke. Tesko se sad iz toga iskopati. A liga 10 se igra,puno teskih tekmi.
No,sad imamo dobrog trenera,imamo i solidnu ekipu. Samo treba vremena. Pocetak dobrih igara se moze ocekivati na proljece. Za titulu je naravno kasno ali ima Kup i Superkup. I najvaznije izgradnja ekipe za iducu godinu.
Treba dati punu podrsku,Sefu,strucnom stabu,Velkoskom kao i Gazdi !!

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 11 sep 2025, 09:04

Antikloc je napisao/la:
11 sep 2025, 09:01
Puno kritike. Uglavnom neobjektivne,neumjesne,licno motivisane. To se ne moze uzeti ozbiljno.
Cinjenica je da je osjecki ublehas potpuno upropastio ekipu,navukao puno nekvaliteta,svojih havera iz Rvacke. Tesko se sad iz toga iskopati. A liga 10 se igra,puno teskih tekmi.
No,sad imamo dobrog trenera,imamo i solidnu ekipu. Samo treba vremena. Pocetak dobrih igara se moze ocekivati na proljece. Za titulu je naravno kasno ali ima Kup i Superkup. I najvaznije izgradnja ekipe za iducu godinu.
Puna podrska i od nas!

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 11 sep 2025, 09:07

Orvel je napisao/la:
11 sep 2025, 09:04
Antikloc je napisao/la:
Puna podrska i od nas!
Post je prijavljen. Nadam se da ce moderacija reagovati !!

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 11 sep 2025, 09:24

TrofejiSuTu je napisao/la:
10 sep 2025, 23:46
Auuuu jbtee kakva je ovo organizacija hostaplera i kurava. Pa nama je klub zarobljen od istih.

Gledaj Husrage sto je uhljebio svoje pulene i fol on kao strucnjak ima i postavlja uslove,Cosic zbir mora biti tu.

I sad neko nesto Zekicu ima reci,sto je covjek pobjegao glavom bez obzira jer ne da obraza ovim hostaplerima.

Puuu prodane duse sve vam na kamaru.

Nije mi samo jasno saopstenje grupe za kup jer su ocito i oni kupljeni.
Ma sve je predstava bila da se otjera castan covjek. Udarili gdje ljude koji nisu beskicmenjaci najvise boli, prozvase covjeka koji im je jedina prepreka bio u svim tim talovima. Svi su kupljeni i zato vlada tisina. Doveli raspale vojnike kluba gdje nijedan nema ni fudbalsku niti trenersku karijeru. Misle lahko je biti trener kad nabacas igraca. Ajla je licno otjerala ZZ, odnosno natjerala na ostavku. Vidio covjek kakva je blentovina neki k.urcev direktor i ko mu naredjuje i pokupio se. Ona vise radi za kone nego za nas, svim potezima je to dokazala. Ali ona ostaje i trpa pare. Treba im poslati inspekciju da se provjeri koja joj je funkcija i na koje sistematizovano mjesto je postavljena. Tu ce ti sve jasno biti. Samo me interesuje vojnici kluba kad ima daju otkaze koliko ce s Ajlom i ostalom svitom u talu biti za taj otkaz da Mirvica izmuzu jer oni ostavke nece ponuditi sigurno.

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 11 sep 2025, 09:29

Gomis99 je napisao/la:
11 sep 2025, 09:24
TrofejiSuTu je napisao/la:
10 sep 2025, 23:46
Auuuu jbtee kakva je ovo organizacija hostaplera i kurava. Pa nama je klub zarobljen od istih.

Gledaj Husrage sto je uhljebio svoje pulene i fol on kao strucnjak ima i postavlja uslove,Cosic zbir mora biti tu.

I sad neko nesto Zekicu ima reci,sto je covjek pobjegao glavom bez obzira jer ne da obraza ovim hostaplerima.

Puuu prodane duse sve vam na kamaru.

Nije mi samo jasno saopstenje grupe za kup jer su ocito i oni kupljeni.
Ma sve je predstava bila da se otjera castan covjek. Udarili gdje ljude koji nisu beskicmenjaci najvise boli, prozvase covjeka koji im je jedina prepreka bio u svim tim talovima. Svi su kupljeni i zato vlada tisina. Doveli raspale vojnike kluba gdje nijedan nema ni fudbalsku niti trenersku karijeru. Misle lahko je biti trener kad nabacas igraca. Ajla je licno otjerala ZZ, odnosno natjerala na ostavku. Vidio covjek kakva je blentovina neki k.urcev direktor i ko mu naredjuje i pokupio se. Ona vise radi za kone nego za nas, svim potezima je to dokazala. Ali ona ostaje i trpa pare. Treba im poslati inspekciju da se provjeri koja joj je funkcija i na koje sistematizovano mjesto je postavljena. Tu ce ti sve jasno biti. Samo me interesuje vojnici kluba kad ima daju otkaze koliko ce s Ajlom i ostalom svitom u talu biti za taj otkaz da Mirvica izmuzu jer oni ostavke nece ponuditi sigurno.
Nadam se da ce izaci u javnosti i reci u cemu je problem. Inace, nevjerovatno nakon svih ovih godina aylah u klubu. Cudi me da HZ ne reaguju.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 11 sep 2025, 09:30

Oikamid je napisao/la:
11 sep 2025, 08:17
boki86 je napisao/la:
11 sep 2025, 07:37
Ja samo ne vidim kakve veze ima ajla sa tim, sto turda daje loptu u noge navijacima zrinsjkog, sto imamo nula fizicke spreme, vucemo se ko sline po terenu, igraci nezainteresovani i u bojkotu? **** vas ajla, nismo mi firma, vec fusbalski klub, boli me k za njom i drugim zenama u klubu
Nikad nisam bio za husrefa, ali ovo se moglo naslutiti, uzimajuci u obzir njega i reputaciju.

Sta igrace briga za upravu, njihovo je da igraju i do strucnog staba da im kaze kako da igraju. To sto je mirvic ispao budala i da udovolji narkomanima sa sjevera dovede husrefa za trenera je iskljucivo njegova krivica.
Zato što je sve povezano uzročno-posljedično. (Ne)sklad ekipe i igranje FM-a direktno utiče na to da nijedan trener ne može napraviti ništa - i ovo je već viđeno u milion klubova, od Uniteda do Chelseaja.

Na stranu što nas apsolutno svi fudbalski radnici u BiH mrze zbog ponašanja tandema koji vodi klub i imaju dodatni motiv protiv nas.

Fudbal je mnogo više od taktike i zato su operativci podjednako bitni kao trener i igrači. Neće trener lobirati da nam ne sude kazlagići, da ne izradimo cijeli FS KS i još mnogo toga drugog što se spominjalo godinama otkad je dotična alfa i omega.

Treneri i igrači su postali nebitni, promijenili smo vagon i jednih i drugih.
Upravo tako. Pa evo samo jedan mali primjer - kad smo bili najuspjesniji u novijoj historiji, drustvene mreze je uredjivao Tarik Trbic. Strasan momak, skolovan, veliki navijac, koji je napredovao i sad dosao i do pozicije direktora. U fanshopu radio onaj Adi ili kako se vec zove, momak za 10. Navijaci koji emociju unesu u ono sto rade.

Danas drustvene mreze vodi Bog zna koja qrava, i poslije najtezeg poraza unazad 3 godine, pise mi neke fejk motivacione poruke. U fanshopu rade neke ofajle napumpane, yebi me ako zna s koliko metara se penal suta. Eto momak iznad napisa da su mu se smijali kad je uzeo tri sezonske, kae "lud si kad tolike pare bacas". I to su samo mala ogledala kakav je klub od vrha do dna. Ako su fanshop i drustvene mreze u qrcu, sigurno ni na pozicijama iznad nismo Real Madrid.

Ja bih za svaku poziciju u klubu uveo mini kviz, nesto kao tehnicki razgovor kojeg prolaze ITevci u svojim firmama. Hoces radit u klubu? Ako ne znas ko je zabio 3 gola protiv Levskog ili nabrojat prvih 11 iz sampionske generacije 06/07, ne mozes ba radit tu, idi u Bingo slazi robu. Pa kad fasujemo 5 komada da objavu pise momak kojeg glava boli i kojem je muka radi toga, a ne neka ofajla kojoj je na jednom monitoru chatgpt sa citatima a na drugom spisak kozmetickih salona.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 sep 2025, 09:32

U ovih 5 godina kako je dosao Mirvic mi smo promjenili 300 igraca desetine trenera ,sportski direktora , kordinatora, skauta . Osvojli smo jedan kup , apsolutno bez sistema i vizije . Prava pijaca i to švercerska kupi /prodaj / rasprodaj.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 11 sep 2025, 09:36

Antikloc je napisao/la:

Da ne lajem, svi znamo koji si ti bolesnik i lazov notorni.

A kako onda sa tim hostapletom rastvismo na proste faktore Zrinjskog u sred Mostara gdje ih je sreca pomazila pa nisu primili 3-4 gola. Kako taj hostapler razmontira Borca u Banja Luci 2 puta u mjesec dana i pored 78 faulova, nepostojecih penala crvenih itd? Kako?
A tvoj pulen primi 7 komada u 2 utakmice i to imao srece pa nije jos 5 primio bar? Kako? Na skoro istu ekipu..
Kojo si ti bolesnik od covjeka i krivo mi sto uopste se upustam da takvim idiotima ista napisem

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 11 sep 2025, 09:38

Madafaka je napisao/la:
11 sep 2025, 08:24
nokee je napisao/la:
11 sep 2025, 07:20
Madafaka je napisao/la:
11 sep 2025, 00:03
Ko je procijenio da je Musija dobar golman, da ga treba dovesti pa mu još i produžiti ugovor? Strašno je kakvi ublehaši rade u klubu.
Ti si procjenio da je sve do formacije i Zekića bilo, pa evo ljepota sad sa novom formacijom i vrlim stručnjakom..
Ja sam bio protiv dolaska Musemica tako da nema potrebe da me citiraš.
Madafaka je napisao/la:
15 avg 2025, 12:22
“Sigurno više nećemo igrati s tri igrača nazad", rekao je Musemić.

Konačno.
Znam da ti je bas bilo gudra da smo promjenili formaciju, konacno. Bas onu s kojom smo puno jacem Zrinjskom derali guzove.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 11 sep 2025, 09:41

Al najjaca mi je prica o losoj ekipi. Ristovski, Ljajic, Cimirot, Elezi, Mlinaric, Kupresak, Jatta, Beganovic... sta treba jbt, ulozit 400 miliona u ekipu ko Guardiola da ne bismo primali 5 komada u ovoj ligi? I zar se ne vrti ovdje prica godinama "tri znalca, ostali nek smetaju i eto recepta". Pa sta je Ljajic ako ne znalac, ko nam treba na AMFu, Bruno Fernandes?
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 sep 2025, 09:42

Mislim da se previse potencira da je Husref problem broj 1 on je tu mjesec dana a mi smo u krizi 5 godina .

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 11 sep 2025, 09:43

Neki igraci je rekao Zekic. A ja bih dodao, kompletno rukovodstvo se ponasa kao da je klub privatna prćija.

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 11 sep 2025, 09:43

nokee je napisao/la:
11 sep 2025, 09:36
Antikloc je napisao/la:

Da ne lajem, svi znamo koji si ti bolesnik i lazov notorni.

A kako onda sa tim hostapletom rastvismo na proste faktore Zrinjskog u sred Mostara gdje ih je sreca pomazila pa nisu primili 3-4 gola. Kako taj hostapler razmontira Borca u Banja Luci 2 puta u mjesec dana i pored 78 faulova, nepostojecih penala crvenih itd? Kako?
A tvoj pulen primi 7 komada u 2 utakmice i to imao srece pa nije jos 5 primio bar? Kako? Na skoro istu ekipu..
Kojo si ti bolesnik od covjeka i krivo mi sto uopste se upustam da takvim idiotima ista napisem
Ma noke ne citiraj kloca. Znamo svi ciji je i da ga moderacija drzi ovdje iz nekih njihovih razloga. Dok je bilo dobro kritikovao je. Sad kad je lose podrzava jer mu to odgovara za njega i njegov smetljarski klub da budu ispred nas nakon deset godina. Sreca pa ZZ se ne bavi forumima bar se nadam da ne pomisli da neki pravi navijac ima ovakvo misljenje o njemu.

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 11 sep 2025, 09:45

napoleon72 je napisao/la:
11 sep 2025, 09:41
Al najjaca mi je prica o losoj ekipi. Ristovski, Ljajic, Cimirot, Elezi, Mlinaric, Kupresak, Jatta, Beganovic... sta treba jbt, ulozit 400 miliona u ekipu ko Guardiola da ne bismo primali 5 komada u ovoj ligi? I zar se ne vrti ovdje prica godinama "tri znalca, ostali nek smetaju i eto recepta". Pa sta je Ljajic ako ne znalac, ko nam treba na AMFu, Bruno Fernandes?
Jes onaj sinoc rece skart od ekipe doveo si igraca Bochuma Dinama, najboljeg strijelca lige, bivseg igraca Rome Besiktasa i koga sve ne. . Da da to je skart samo da bi odbrani neznalicu svoju.

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 11 sep 2025, 09:45

Stanje na terenu je odraz (ne)rada posljednje 4 godine.
Sve pogrešno će stat u ovu sezonu i obit nam se o glavu.

Najgore od svega što Homer neće otići, niti će se opametiti.
Em nema nikakvu viziju, em se okružio ljudima koji nikakav interes nemaju da bi ovaj klub bio uspješan

Kao navijači postali smo letargični i čini mi se da nemamo snage ovo popravit.
MNON

Herson

Post Postao/la Herson » 11 sep 2025, 09:46

Zekić je sam otišao, nije ga niko tjerao. Njegove zasluge su velike za ovo što gledamo danas. Bilo mu je jasno čemu sve vodi nakon 4 komada na domaćem terenu od Radnika. Svako iole racionalan i razuman bi se povukao u situaciji kad ti u prvom kolu ekipa izgleda tako nespremno, razmontirano i inferiorno u odnosu na Radnik iz Bijeljine. Za početak, ispuniti tribine protiv Veleža. Navijači svoje nezadovoljstvo izražavaju na stadionu. A ovi što investitora tjeraju slikama i komentarima po forumu su posebna priča. Mirvić ne prestaje sa nepromišljenim i suludim potezima od ulaska u klub, ali za njega nema alternative u ovom trenutku.

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 11 sep 2025, 09:52

Antikloc je napisao/la:
yebo te gazda a ti njega

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 11 sep 2025, 09:52

bordobijeli je napisao/la:
11 sep 2025, 09:42
Mislim da se previse potencira da je Husref problem broj 1 on je tu mjesec dana a mi smo u krizi 5 godina .
Ma Husref je u ovom trenutku najbolje rjesenje jer niko bolji nas u tom trenutku ne bi ni prihvatio. Jednostavno u tom trenutku nismo mogli naci boljeg da za par treninga vrati ekipu na pobjednicki put. Samo tesko je protiv Borca i Zrinjskog na njihovom stadionu uzeti bodove.
Bezveze se istresamo na Husrefa kad je problem Ajla i Mirvic koji ne moze bez nje ocito

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 11 sep 2025, 09:54

bordobijeli je napisao/la:
11 sep 2025, 09:32
U ovih 5 godina kako je dosao Mirvic mi smo promjenili 300 igraca desetine trenera ,sportski direktora , kordinatora, skauta . Osvojli smo jedan kup , apsolutno bez sistema i vizije . Prava pijaca i to švercerska kupi /prodaj / rasprodaj.
Najgori vlasnik na svijetu. Zivim za dan kad ce ta ubleha otici i prepustiti klub nekome ko zna ulagati u fudbal, a ne u kuravele.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: James1987, MaroonBjelave, r3m1, Tatamata1946 i 22 gosta.