Moramo sve uciniti da dovedemo/vratimo Pejcinovica...od sviju mladjih on najvise obecava!DeeWa je napisao/la: ↑10 sep 2025, 16:28Teško je bilo šta loše reći čovjeku koji je opet i pored svega zabio i protiv San Marina i Austrije. Medjutim, prime Džeko bi u onoj sinoć utakmici zabio barem još jedan, a vrlo moguće i dva gola. Idealno bi bilo kada bi imali adekvatno rješenje umjesto njega, pa da čovjek ulazi u 60.minuti kada su protivnici već malo izmoreni. Ovako je zaista teško. A opet kad vidiš da je na klupi samo Baždar, teško je ne koristiti ga od prve minute.
Ako ništa, mogao je jednu onu loptu spustiti sunjicu koji bi zakucao u gol, umjesto što je dodao petom.
Edin Džeko
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Edin Džeko
Babuka
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
Ne slazem se. Prije bih rekao da shvata da je vodja ekipe i da treba on da bude taj koji donosi prevagu i povuce kad zapne. Naravno slazem se da je imao boljih rjesenja u odredjenim situacijama, ali ne vjerujem da je to radi pumpanja statistike.
naprijed rejal
-
- Kontakt:
Vi sto pricate da treba na klupu, objasnite mi kako mislite da gradimo napad? Nasa igra se bazira na Dzeki, to je ocigledno.
Mi nemamo vezne koji mogu pas igrom prenijeti loptu na protivnicku polovinu, nego ide sve preko njega, spusti, zadrzi, odigra itd. Dok ne nadjemo drugi stil igre on ce igrat.
Mi nemamo vezne koji mogu pas igrom prenijeti loptu na protivnicku polovinu, nego ide sve preko njega, spusti, zadrzi, odigra itd. Dok ne nadjemo drugi stil igre on ce igrat.
- Goalgetter
- Kontakt:
Dzeko je imao vise kontakta sa loptom od Tahirovica i Sunjica u ovoj utakmici, bezbroj situacija je bilo gdje je razigravao sredinu i bekove i otvarao dobre situacije za saigrace, i ovdje stvarno neki i to uspiju nekako na lose okrenuti.Sindikat12 je napisao/la: ↑11 sep 2025, 08:48Vi sto pricate da treba na klupu, objasnite mi kako mislite da gradimo napad? Nasa igra se bazira na Dzeki, to je ocigledno.

Fakt jeste da je 2-3 situacije lose odreagovao/presporo, ali ne znam stvarno sta vise ocekivati od igraca koji ima skoro 40 godina.
Dok nemamo boljih veznih igraca, on nam ostaje najbitniji kreator igre, kao sto kazes.
-
- Kontakt:
Tek cemo da vidimo koliko nam znaci Dzeko kad se oprosti. Mi se bez njega mucimo San Marinom,a isli bi na svjetsko.
Dva dana kasnije, da potvrdim da je glavni krivac za poraz!hurem je napisao/la: ↑09 sep 2025, 23:45Jeste se borio i postigao pogodak, ali upropastio je 4 dobre situacije gdje je presporo i traljavo reagovao. I dalje ne mogu da vjerujem da kod one pete nije dodao Demiroviću koji je bio sam.
Da je bolje reagovao u jednoj od te četiri situacije, mi bismo vodili 1:0 i utakmica bi bila drugačija.
Valjda se iskupi u naredne tri utakmice. Nije gotovo još ništa.
A jednostavno sam očekivao vise od njega, bez obzira na godine.
I onda dodje pred kamere i priča kako je pogriješio ovaj, kako je pogriješio onaj. A svoju lošu partiju i uprskanih 4,5 prilika i mimo toga još nekoliko situacija ne spominje.
Priča o 2 primljena gola zbog nepažnje, a ne priča o 5,6,7 uništenih situacija da postignemo pogodak gdje je on glavni krivac bio.
Bez obzira sto na ledjima ima 39, on ako igra mora vise dati na terenu i manje sebičan biti.
Mora ispraviti ovu slabiju predstavu u oktobru i novembru.
-
- Kontakt:
Ustati kad se babuka spomene. Dugo ce vremena proci dok neko kao on u napad nama dodje. Ne mogu da vjerujem da njemu neko nesto lose ima reci kad je reprezentacija u pitanju. Poklopite se i ne serendajte.
Taman da je uzeo i Zlatnu loptu, je li se to ne smije reci kad lose odigra? Najveci je bez dileme, ali je isto tako ocajno odigrao protiv Austrije i pored gola.ZmajOdBosne33 je napisao/la: ↑11 sep 2025, 16:04Ustati kad se babuka spomene. Dugo ce vremena proci dok neko kao on u napad nama dodje. Ne mogu da vjerujem da njemu neko nesto lose ima reci kad je reprezentacija u pitanju. Poklopite se i ne serendajte.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- Quartararo
- Kontakt:
Slažem se bruda. Igrač manje je bio. Vrijeme je za oprost.DamirT je napisao/la: ↑11 sep 2025, 16:24Taman da je uzeo i Zlatnu loptu, je li se to ne smije reci kad lose odigra? Najveci je bez dileme, ali je isto tako ocajno odigrao protiv Austrije i pored gola.ZmajOdBosne33 je napisao/la: ↑11 sep 2025, 16:04Ustati kad se babuka spomene. Dugo ce vremena proci dok neko kao on u napad nama dodje. Ne mogu da vjerujem da njemu neko nesto lose ima reci kad je reprezentacija u pitanju. Poklopite se i ne serendajte.

Realno mogli smo i pobjediti da je dodao, a imao je dva puta indeticne situacije gdje su saigraci sami bili
Nazalost nije i halali mu bilo, ali bolje malo s klupe da pocinje sljedece utakmice
Neka pusti Bazdara i Demirovica da igraju
Dzeko svjez kad udje u drugom odmah spadne teret umornoj odbrani
Nazalost nije i halali mu bilo, ali bolje malo s klupe da pocinje sljedece utakmice
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Realno, nije ti ovo PESNoDi80 je napisao/la: ↑11 sep 2025, 18:20Realno mogli smo i pobjediti da je dodao, a imao je dva puta indeticne situacije gdje su saigraci sami bili

Bas to, kolko god da je iskusan cini mi se da ga bas ponese atmosfera il ego.. Pa u većini situacija pogotovo u repci stvarno forsira previše da sam završi akciju, smatram da je u onih par odlicnih situacija u kojim je se našao barem dvaput uposlio nekog drugog da bi imali minimum na kontu barem još jedan go a onda je pitanje i dal bi austrijanci dva uspjeli dat...hurem je napisao/la: ↑11 sep 2025, 15:58Dva dana kasnije, da potvrdim da je glavni krivac za poraz!hurem je napisao/la: ↑09 sep 2025, 23:45Jeste se borio i postigao pogodak, ali upropastio je 4 dobre situacije gdje je presporo i traljavo reagovao. I dalje ne mogu da vjerujem da kod one pete nije dodao Demiroviću koji je bio sam.
Da je bolje reagovao u jednoj od te četiri situacije, mi bismo vodili 1:0 i utakmica bi bila drugačija.
I onda dodje pred kamere i priča kako je pogriješio ovaj, kako je pogriješio onaj. A svoju lošu partiju i uprskanih 4,5 prilika i mimo toga još nekoliko situacija ne spominje.
Priča o 2 primljena gola zbog nepažnje, a ne priča o 5,6,7 uništenih situacija da postignemo pogodak gdje je on glavni krivac bio.
Bez obzira sto na ledjima ima 39, on ako igra mora vise dati na terenu i manje sebičan biti.
Samo malo da je bio pribraniji, pametniji i manji egoista ova tekma bi otišla u totalno drugom smjeru i mi bi već razmišljali o svjetskom, al o tom po tom mislim da je i sam toga svjestan i da će se iskupit u ovim narednim utakmicama. Još ništa nije izgubljeno i ponavljam 10ti put da ako mi uzmemo ove preostale dvije tekme da cemo itekako imat šansu za direktan plasman jer i ova Austrija je imala nevjerovatnu sreću + poguranac sudija u prethodne 3 tekme. Neće im nimalo bit lako u ova naredna dva gostovanja pogotovo Rumunima jer će oni dat sve od sebe da dokažu pred svojim navijačima da su i dalje kompetitivni jer realno valja opravdat ove prethodne blijede partije ipak su prošle godine Euro igrali i bilježili jako dobre rezultate, a s druge strane Kipar koji im je nevjerovatne probleme napravio u Beču gdje ih je u jednoj situaciji spasila stativa a u drugoj golman, a onda su dobili penal koji realno da je bila obrnuta situacija ne bi bio suđen 90% - poguranac totalni, ko ne vjeruje nek pogleda. Tako da i Kipar će protiv njih zapet svim silama jer su im ostali dužni itekako, a vidjeli su i sami da Austrija nije neki bauk.
Na nama je samo da ove sljedeće dvije pametno odradimo, pogotovo Kipar u gostima gdje će bit itekako teško.
Kako god, mislim da ce se na kraju u Beču igrat odlucujuca utakmica za plasman i da cemo bit u igri do zadnjeg.. Malo da nam se poklopi i mogli bi se nać na ovom SP sto bi bilo iznad svakog ocekivanja i nevjerovatan boost, zamislite samo sve ove mlade igrače na velikoj smotri koliko bi to znacilo i njima a i boljitku cijele reprezentacije, a i kruna karijere za pomenutog Dzeku koji nas je zaduzio mnogo puta iako je treba bit realan ovu tekmu uprsko, previse ga je ponijelo.
Sve u svemu po mom misljenju i dalje imamo realne sanse i zavisimo sami od sebe jer cisto sumnjam da ce Austrija tek tako pregazit i Kipar i Rumune u gostima, vratit ce im se za sve ove prethodne tekme barem u jednoj i negdje će se okliznut 90% imam osjećaj, najpravednije bi bilo da zadnja utakmica u Beču odlučuje ko ide dalje.
Volim te Bosno

Ovdje se nema što dodati na napisano osim da odlučujuča tekma,dan D za plasman na SP nije u Beču nego na u Larnaki.kakarut je napisao/la: ↑11 sep 2025, 22:33Bas to, kolko god da je iskusan cini mi se da ga bas ponese atmosfera il ego.. Pa u većini situacija pogotovo u repci stvarno forsira previše da sam završi akciju, smatram da je u onih par odlicnih situacija u kojim je se našao barem dvaput uposlio nekog drugog da bi imali minimum na kontu barem još jedan go a onda je pitanje i dal bi austrijanci dva uspjeli dat...hurem je napisao/la: ↑11 sep 2025, 15:58Dva dana kasnije, da potvrdim da je glavni krivac za poraz!hurem je napisao/la: ↑09 sep 2025, 23:45Jeste se borio i postigao pogodak, ali upropastio je 4 dobre situacije gdje je presporo i traljavo reagovao. I dalje ne mogu da vjerujem da kod one pete nije dodao Demiroviću koji je bio sam.
Samo malo da je bio pribraniji, pametniji i manji egoista ova tekma bi otišla u totalno drugom smjeru i mi bi već razmišljali o svjetskom, al o tom po tom mislim da je i sam toga svjestan i da će se iskupit u ovim narednim utakmicama. Još ništa nije izgubljeno i ponavljam 10ti put da ako mi uzmemo ove preostale dvije tekme da cemo itekako imat šansu za direktan plasman jer i ova Austrija je imala nevjerovatnu sreću + poguranac sudija u prethodne 3 tekme. Neće im nimalo bit lako u ova naredna dva gostovanja pogotovo Rumunima jer će oni dat sve od sebe da dokažu pred svojim navijačima da su i dalje kompetitivni jer realno valja opravdat ove prethodne blijede partije ipak su prošle godine Euro igrali i bilježili jako dobre rezultate, a s druge strane Kipar koji im je nevjerovatne probleme napravio u Beču gdje ih je u jednoj situaciji spasila stativa a u drugoj golman, a onda su dobili penal koji realno da je bila obrnuta situacija ne bi bio suđen 90% - poguranac totalni, ko ne vjeruje nek pogleda. Tako da i Kipar će protiv njih zapet svim silama jer su im ostali dužni itekako, a vidjeli su i sami da Austrija nije neki bauk.
Na nama je samo da ove sljedeće dvije pametno odradimo, pogotovo Kipar u gostima gdje će bit itekako teško.
Kako god, mislim da ce se na kraju u Beču igrat odlucujuca utakmica za plasman i da cemo bit u igri do zadnjeg.. Malo da nam se poklopi i mogli bi se nać na ovom SP sto bi bilo iznad svakog ocekivanja i nevjerovatan boost, zamislite samo sve ove mlade igrače na velikoj smotri koliko bi to znacilo i njima a i boljitku cijele reprezentacije, a i kruna karijere za pomenutog Dzeku koji nas je zaduzio mnogo puta iako je treba bit realan ovu tekmu uprsko, previse ga je ponijelo.
Sve u svemu po mom misljenju i dalje imamo realne sanse i zavisimo sami od sebe jer cisto sumnjam da ce Austrija tek tako pregazit i Kipar i Rumune u gostima, vratit ce im se za sve ove prethodne tekme barem u jednoj i negdje će se okliznut 90% imam osjećaj, najpravednije bi bilo da zadnja utakmica u Beču odlučuje ko ide dalje.
Volim te Bosno![]()
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.