FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
94
35%
Darko Milanič
35
13%
Miodrag Božović
6
2%
Fedja Dudić
40
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
25
9%
Samo stranac
67
25%

Ukupno glasova: 267

napoleon72
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la napoleon72 » 11 sep 2025, 02:50

Kad se sjetim onih postova tipa "mene samo strah da Mirvic ne digne ruke od nas" :rol:
Realnost je da nas Mirvic vuce ka dnu. Pad je neminovan, pitanje je samo koliko cemo jako zveknut o tlo i koliko cemo se razbit.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 11 sep 2025, 06:24

Leterme podnio ostavku.
Husref u stavu :preuzimam odgovornost" ali sta to znaci?
Velkoskom ocito jako jako dobro pa salje izjave o rezultatskoj krizi ali da su unutra ko jedan.
Mirviću ili lupi sakom o sto ili...

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 11 sep 2025, 06:33

ŠTA_JE je napisao/la:
11 sep 2025, 06:24
Leterme podnio ostavku.
Velkoskom ocito jako jako dobro pa salje izjave o rezultatskoj krizi ali da su unutra ko jedan.
Velkoski u VIP sobi, loče pri povratku iz Banja Luke, drka qurac i ima bogovska primanja. Yebemo i njega, pizzda prodana.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 11 sep 2025, 07:09

Nirton je napisao/la:
11 sep 2025, 06:33
ŠTA_JE je napisao/la:
11 sep 2025, 06:24
Leterme podnio ostavku.
Velkoski u VIP sobi, loče pri povratku iz Banja Luke, drka qurac i ima bogovska primanja. Yebemo i njega, pizzda prodana.
+1000
Nabijem na qrac svakog ko je dio ovog cirkusa.
GRMI SA SJEVERA!
1946

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 11 sep 2025, 07:20

Madafaka je napisao/la:
11 sep 2025, 00:03
Ko je procijenio da je Musija dobar golman, da ga treba dovesti pa mu još i produžiti ugovor? Strašno je kakvi ublehaši rade u klubu.
Ti si procjenio da je sve do formacije i Zekića bilo, pa evo ljepota sad sa novom formacijom i vrlim stručnjakom..

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 11 sep 2025, 07:28

nokee je napisao/la:
11 sep 2025, 07:20
Madafaka je napisao/la:
Ko je procijenio da je Musija dobar golman, da ga treba dovesti pa mu još i produžiti ugovor? Strašno je kakvi ublehaši rade u klubu.
Ti si procjenio da je sve do formacije i Zekića bilo, pa evo ljepota sad sa novom formacijom i vrlim stručnjakom..
Ma na kraju je i Husref marioneta. Vjerovatno niko ozbiljniji ne bi ni pristao da radi ovdje, da ti neko namece sastav. Pored Ljajica i Guliasvilija, za koje Shrek garantuje i trpa ih, sad imas i ovih manje vaznih igraca koje guraju Junuzovic i ala Junuzovic. Otkud Kapetanovic u rosteru u ovako vaznoj utakmici? Momak koji je u 2025. odigrao 150 takmicarskih minuta, od tog 45 dobio protiv Radnika poslije crvenog kartona Mujkica, pa morao uci kao u21 igrac i uz to lijevi bek. Ko je njega odjednom ugurao, i to protiv Zrinjskog?
GRMI SA SJEVERA!
1946

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 11 sep 2025, 07:31

Husref voli samo pare, za iste ce gurati i malog Bakira u ekipu.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 11 sep 2025, 07:36

napoleon72 je napisao/la:
11 sep 2025, 07:28
nokee je napisao/la:
Madafaka je napisao/la:
Ma na kraju je i Husref marioneta. Vjerovatno niko ozbiljniji ne bi ni pristao da radi ovdje, da ti neko namece sastav. Pored Ljajica i Guliasvilija, za koje Shrek garantuje i trpa ih, sad imas i ovih manje vaznih igraca koje guraju Junuzovic i ala Junuzovic. Otkud Kapetanovic u rosteru u ovako vaznoj utakmici? Momak koji je u 2025. odigrao 150 takmicarskih minuta, od tog 45 dobio protiv Radnika poslije crvenog kartona Mujkica, pa morao uci kao u21 igrac i uz to lijevi bek. Ko je njega odjednom ugurao, i to protiv Zrinjskog?
Ma znam, sve stoji. Junuzovicev je Nurkovic, ne znam ko je iza Kapetanovica, ima neko vjerovatno. Pogotovo jer je Musija vec zadovoljio U21 pravilo.
Ma cirkus kolorado.
Sto je najgore mislim da se bilo na kako tako dobrom kursu proteklih godinu dana. Nekakva vizija se vidila i sa trenerom na terenu i sa igračima gdje nisi imao nekakve velike zvijezde nego radnu i borbenu ekipu.
100% sam sad siguran da se Zekić u nakupilo svega a da je Ljaljic bio kap koja je prelila čašu jer se fraer ne uklapa ni po cemu u ovo sto on igra.
Neka struja oko kluba je prevagnula pa su pocele dolaziti legende tipa Velkoski, Husref itd...
Ode ovo sve u 3 lijepe, sad ce se vjerojatno klupko odmotati do kraja, jer igramo sezonu gdje ce biti borba za sredinu tabele očito. Fuj, sve se moglo predpostaviti prije mjesec dana i to mi je zasmetalo sto se slavio odlazak zz i dolazak Husrefa, pa u pm koliko se slijepo.. zato sam odgovorio na ovaj komentar

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 11 sep 2025, 07:37

Ja samo ne vidim kakve veze ima ajla sa tim, sto turda daje loptu u noge igracima zrinsjkog, sto imamo nula fizicke spreme, vucemo se ko sline po terenu, igraci nezainteresovani i u bojkotu? **** vas ajla, nismo mi firma, vec fusbalski klub, boli me k za njom i drugim zenama u klubu
Nikad nisam bio za husrefa, ali ovo se moglo naslutiti, uzimajuci u obzir njega i reputaciju.

Sta igrace briga za upravu, njihovo je da igraju i do strucnog staba da im kaze kako da igraju. To sto je mirvic ispao budala i da udovolji narkomanima sa sjevera dovede husrefa za trenera je iskljucivo njegova krivica.
Zadnja izmjena: boki86, dana/u 11 sep 2025, 08:28, ukupno mijenjano 1 put.

HyperOS
Kontakt:

Post Postao/la HyperOS » 11 sep 2025, 07:46

Samo da se zahvalim @Vanji sto nije podlegao pritiscima i nije ke banovao zbog kritika prema uposlenima u klubu. Hvala velika.

Zao mi takodjer i @fks74, da je ziv i zdrav.
Zao mi je i svih nas, ali mi nece biti zao onih koji su prodali sebe, klub i svoj stav i stav grupe za pare.

Nazalost, kada uvijek trebamo biti na vrhu i praviti pricu, mi moramo iz pocetka.

curvanord
Kontakt:

Post Postao/la curvanord » 11 sep 2025, 07:47

boki86 je napisao/la:
11 sep 2025, 07:37
Ja samo ne vidim kakve veze ima ajla sa tim, sto turda daje loptu u noge navijacima zrinsjkog, sto imamo nula fizicke spreme, vucemo se ko sline po terenu, igraci nezainteresovani i u bojkotu? **** vas ajla, nismo mi firma, vec fusbalski klub, boli me k za njom i drugim zenama u klubu
Nikad nisam bio za husrefa, ali ovo se moglo naslutiti, uzimajuci u obzir njega i reputaciju.

Sta igrace briga za upravu, njihovo je da igraju i do strucnog staba da im kaze kako da igraju. To sto je mirvic ispao budala i da udovolji narkomanima sa sjevera dovede husrefa za trenera je iskljucivo njegova krivica.
Narkomani sa sjevera > krezube nepismene pitarčine sa istoka

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 11 sep 2025, 07:48

Klub je dotakao dno ali neka je ayla tu

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 11 sep 2025, 07:51

H8Z7 je napisao/la:
10 sep 2025, 23:34
HyperOS je napisao/la:
10 sep 2025, 23:30
Ovo lose sto nam se desava mozda u konacnici i nesto dobro izvucem
Misliš da se ide u rat sa Mirvićem?
mislim da je ovo vrlo brzo i moguce i jedino ispravno

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 11 sep 2025, 07:54

Retrospektiva neka na dolazak i godine sa Mirvićem.
Dolazak njegov na celo kluba se znao nekad pocetkom sezone. Tu se preggovaralo sa njim i svi su cekali ozvanicenje.

Ocekivao sam kada dodje da ce porazgovarati sa svima, saslusati probleme, ideje, vidjeti kao neko ko je biznismen ili staa vec ko sta i kako radi. I onda standardno za nas, velika ocekivanja i jos vece razocarenje.
Sjećam se koliko puta se molilo da se sozvoli u19 ekipi da trenira i igra na travi a ne na onom umjetnom betonu, da iz svake generacije 6/10 igraca ima ajebane ligamente, i umjesto da oni igraju, tamo igra SFK.
I UMJESTO da se akademija koja je sonijela milione i milione klubu bude na prvom mjestu....
Sve što je bilo u klubu sa sisama Je ostalo samo je solaskom gazde taj broj povecan. Slavio se odlazak Sabrine i dolazak Ajle.
Kada se sjetim onog videa, prijetnji, tuzbi, ja cu, mi cemo...
Ista mllada dama sa grbavice, navijac kona, kao i ona koju je Mirvić zaposlio u marketing pa.je cestitala svom klubu, je poveznica sa Ajlom... I tako nas klub od neke solidne situacije sosje so toga da ga metar i cevap uzjase, pozapoaljava jaranice, ostvari kontakte i uzima pare.
Doticna dama, nekada nedugo nakon sto je uzjahala na kormilo ide u italiju gdje joj jedna osoba, u cilju da pomogne klubu dogovara doticnoj sastanak sa direktorom Rome.
Zauzet cocjek, ima saatanke ali je izddvojio sat-dva za nas, najveci klub u bih. Doticna zakasni na sastanak jer je bila u sopingu. Nakon toga ae ovaj nije htio vise javiti (niti ce).

Gazda prvi put kada au navijaci pritisak napravili, kaze da je ona smijenjena. Nakon nekog vremena kada su navijaci skontali sa ih laze, odrzava se sastanak sa gazdom i on i zu tvrdi da je ona bivsa, da nema nista a kubom. Tada mu na stol bacaju papir sa platnom listom doticne. Transfer blama.... Bukvalno.

Nakon toga on garantuje da ce je smijeniti. I evo nakon ato sam savno znao da doticna pregovara, sastanci pa i husrefa zove, izadje i javno ono što se govorilo. I sada ce nekk reći, jjebo nju, nije sve do nje.
Ne, nije, sve je do gazde ali prica oko nje je personifikacija stanja u klubu. Lazi, prevare,, podvale, neiskrenost, neljudskost.
Placanje botova, pisanje uposlenika pod laznim profilima i branjenje neodbranjivog. Igrac kada osjeti da nema reda, rada discipline, kada osjeti da se svi ponasaju lezerno, i on to prihvati da je tako.

Niti kkub ima viziju i cilj nitj ima ko iste da nacrta, provede. Klub je bas ono cime su ga napravili ovo dvoje iznad, udruzenje influensera i prevrtanera. Tu je i husref, koji je ave ovo prihvatio. Tu su i ovi tzv sportaki radnici koji ne znaju napraviti roster ekipe od 22-28 igraca vec dovedu 40 jer svaki igrač je dobra provizija.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 11 sep 2025, 08:00

U ove 2 sljedece tekme moramo slaviti nakon toga da vidimo na cemu smo u derbiju.

Ako se zijane ove 3 tekme sto je nazalost jako moguce opet cemo morati traziti novi strucni stab.

Nema sta gore nego kad trener ode na startu sezone pogotovo kad je odradio pripreme i doveo igrace koje zeli. Leterme nek je otisao ako su mu ovo pojacanja.

Valjda znaju sad protiv koga igraju sljedecu. Guliju nadam se zadnja tekma u dresu Sarajeva a ako nije on treba poceti sa klupe 100%.

Ovaj moderni gegenpress kojeg su zamislili Zekic i sinoc Husref ne bi mogao da igra ni Liverpool. Nikakve sredine nismo imali, Zrinjski je kroz jedan pas ulazio u gol sanse. Komotno Husref moze kopirati Sergeja pa da igramo sa 2 zadnja i jednim prednjim veznim. Da se krila konstatno vracaju. Iskreno prizeljkujem da prepustimo posjed drugima i da igramo na kontre trenutno jer je ocigledno da mi blage veze nemamo sta treba raditi sa loptom.

Svaka cast Husrefu sto je preuzeo odgovornost da je Zekic tu vjerovatno bi bila izjava tipa: neki misle da je ovo privatna prcija, nekima je ovo zadnja utakmica za Sarajevo, neki su pokazali da ne znaju koji dres nose itd..

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 11 sep 2025, 08:13

Opet kazem jedna od rijetkih ekipa kojoj trener nije donio pozitivni šok. A i kako bi. Nek nam je Bog na pomoci jer ovaj ne odstupa saam nikad. Vojnici kluba.

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 11 sep 2025, 08:17

boki86 je napisao/la:
Ja samo ne vidim kakve veze ima ajla sa tim, sto turda daje loptu u noge navijacima zrinsjkog, sto imamo nula fizicke spreme, vucemo se ko sline po terenu, igraci nezainteresovani i u bojkotu? **** vas ajla, nismo mi firma, vec fusbalski klub, boli me k za njom i drugim zenama u klubu

Zato što je sve povezano uzročno-posljedično. (Ne)sklad ekipe i igranje FM-a direktno utiče na to da nijedan trener ne može napraviti ništa - i ovo je već viđeno u milion klubova, od Uniteda do Chelseaja.

Na stranu što nas apsolutno svi fudbalski radnici u BiH mrze zbog ponašanja tandema koji vodi klub i imaju dodatni motiv protiv nas.

Fudbal je mnogo više od taktike i zato su operativci podjednako bitni kao trener i igrači. Neće trener lobirati da nam ne sude kazlagići, da ne izradimo cijeli FS KS i još mnogo toga drugog što se spominjalo godinama otkad je dotična alfa i omega.

Treneri i igrači su postali nebitni, promijenili smo vagon i jednih i drugih.

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 11 sep 2025, 08:24

nokee je napisao/la:
Madafaka je napisao/la:
Ja sam bio protiv dolaska Musemica tako da nema potrebe da me citiraš.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 11 sep 2025, 08:35

Oikamid je napisao/la:
11 sep 2025, 08:17
boki86 je napisao/la:

Zato što je sve povezano uzročno-posljedično. (Ne)sklad ekipe i igranje FM-a direktno utiče na to da nijedan trener ne može napraviti ništa - i ovo je već viđeno u milion klubova, od Uniteda do Chelseaja.

Na stranu što nas apsolutno svi fudbalski radnici u BiH mrze zbog ponašanja tandema koji vodi klub i imaju dodatni motiv protiv nas.

Fudbal je mnogo više od taktike i zato su operativci podjednako bitni kao trener i igrači. Neće trener lobirati da nam ne sude kazlagići, da ne izradimo cijeli FS KS i još mnogo toga drugog što se spominjalo godinama otkad je dotična alfa i omega.

Treneri i igrači su postali nebitni, promijenili smo vagon i jednih i drugih.
E cuj mrze nas ostali fudbalski radnici, pa normalno da cete mrziti, ko i u svakom poslu, rivali smo, plus kod nas puno bolji uslovi plate sve. Hvala Bogu da cete mrziti onaj iz radnika, sirokog odakle vec, kad tamo radi za duplo manje para. Ali to nije ni bitno.
Treba fudbalski dio razdvojiti od ovog poslovnog. Za ono na terenu odgovara sportski segment, za sve drugo manje vise mirvic.

Ne znam sta je njemu u glavi, ali ocigledno se ne moze ili nece izboriti za bolje sudjenje u savezu. On se mozda okruzio pogresnim ljudima i ovim nekakvim bezveznjacima, ali uopste ne vjerujem da je lik glup i da to ne vidi, nego da preko sarajeva on ostvaruje neke druge stvari.

Morgen19
Kontakt:

Post Postao/la Morgen19 » 11 sep 2025, 08:45

Ako igrači ovako šetaju se po terenu, onda je do njih i trenera... Ili znaš ili ne umiješ, a davno je batina prestala, dok ih se sve redom ne posamara nema napretka

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bordo10, itatabisine i 15 gostiju.