San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Uknaac
Kontakt:

Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post Postao/la Uknaac » 10 sep 2025, 21:02

Barbarez postao kao istočne komšije da slavi poraze …

kakarut
Kontakt:

Post Postao/la kakarut » 10 sep 2025, 21:05

Amarinho je napisao/la:
10 sep 2025, 20:53
travuljasSs je napisao/la:
10 sep 2025, 13:46
Velizar je napisao/la:
10 sep 2025, 13:40
Malo sam gledao druge grupe, i zaista mi je tesko zamisliti da mi mozemo izbaciti dvije ekipe koje su ili bolje ili skoro jednake kvalitete s nama. Zasto ne dobiti ovu Austriju u Becu? Samo da ne bude kiksa protiv Kipra i Rumunije, nasa jedina sansa za plasmanom je da slavimo u Beču. Dotad ce nek nasi igraci imati jos vise prijeko potrebnog iskustva u svojim klubovima. Uz malo srece, neku odbicu koja ode na nasu stranu, moze se to dobiti. Pokusat dobit Rumune bez Dzeke, i ostavit ga spremnog da rijesi austrijance
Lakše je dobiti Austriju u Beču 2 razlike nego proći baraž.
hallo gumena glavo, bosnjo hallo. i ti i ovaj iznad tebe. gleda se gol razlika, ne medjusobni duel. Oni imaju +7 trenutno a mi +8, stim da njima izostaje utakmica protiv San Marina gdje ce uvalit koliko zele. I 4 razlike u Becu ti nece biti dosta.

Kvalifikacije su izgubljene kad se prosulo "pola boda" sa 1-0 protiv San Marina i sa izgubljenih 3 jucer. Pape je (svjesno ili ne) nalupao ove mini reprezentacije i imao nedostiznu gol razliku nad Grckoj - na osnovu cega smo i prosli grupu, i Grci su imali 25 poena kao i mi.
Gumena glavo ko tebi garantuje da ce Austrija u gostima kontra Rumunije i Kipra odnijet 6 bodova ?
Poklon penal protiv Kipra kući jedva se provukli, s Rumunima solidno odigrali i dobili 2-1, protiv nas 1-2 i golovi koji su više plod sreće nego neke uigranosti i nadmoći..
Od ove dvije preostale oni ce se okliznut barem na jednoj zivi bili pa vidjeli, a mi ako dobijemo obe zasluzeno cemo igrat za prolaz s njima u Becu gdje cemo bit na domacem terenu po drugi put.

:bih:

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 10 sep 2025, 21:22

Ma ne mozes se ni ljutit ni na igrace ni na Barbareza sto je najgore. Utakmica je odigrana kao sto bi je odigrali dvije reprezenzacije stepenicu ili dvije iznad nas, tipa nek je Danska - Svicarska a da je "finale grupe". Ne rizikujes pretjerano, dodjes do (polu-)prilika i vjerujes da ces iskoristi nesto. Nismo zijanili, nismo nadigrani, nismo se gubili, nismo vidjeli nista posebno od Austrije koju navodno vodi mag, legenda, cuveni Ralf Ancelotti Ragnick sa lafo modernim gegenpressingom (da se razumijemo, Ragnickov prime je bio Hoffenheim sa Vedom, Carlos Eduardom, Obasijem itd, prije toga je nesto malo vodio Hannover, Ulm - mislim nidje veze trener ovdje smo napravili Fabija Capella od njega)

Razlika je bila u (ne-)sreci i mozda nekih 5% u ne iskustvu. Mrtve lopte ili tkvz druge lopte su zavrsili obicno kod njih, bolje se postavljaju jbg, bolji im je osjecaj sa prostor ok. Medjutim kod gola primljenog je to vec apsurdum. Prvi gol Mujakic doduse spasava lose, medjutim lopta ide Sabitzeru u noge za perfektan vollej. Ok i to mogu prihvatit da je Sabitzer igracina (a i nije neki poseban).

Drugi gol je vec cirkus, evo zaustavio sam snimak tacno pred sut Arnautovica. Ova lopta ima jedno 87 razlicitih, potencijalnih destinacija. Moze u gol ne bih se ljutio, moze do korner zastavice, ispred njega su dva igraca idu na blok, moze se odbit nama u kontru, moze na tribine, ma moze se od Katicove kite. Jedna jedina opcija od tih 87 je da se odbije u tom obliku Laimeru kao da mu je Xavi Hernandez gurnuo loptu i tacno se to desilo. I to je to, to je fudbal. Moras zasluzit srecu mi eto valjda nismo. Na drugoj strani nasi ubacaji, korneri naprave paniku onoj zirafi Danso ili kako se vec zove ali nikad ne bih se odbila nasem
nekom u noge da je zavrsi prvim kontaktom.

slika

LaMeloBall
Kontakt:

Post Postao/la LaMeloBall » 10 sep 2025, 21:32

Jucer je falio Haris Hajradinovic. Nismo imali kreativnog igraca, a Hare zna bit kreativan. Legenda je ozbiljnog turskog kluba vec par godina. Nadam se Transferu na Zimu. Brentford, Lazio ili Galatasaray.
„Ovo je moj grad na svijetu nema ga“

SAID HUSEJINOVIC
MUSTAFA HUKIC
MERSED KOVAČEVIĆ

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 10 sep 2025, 21:33

kakarut je napisao/la:
10 sep 2025, 21:05
Amarinho je napisao/la:
10 sep 2025, 20:53
travuljasSs je napisao/la:
10 sep 2025, 13:46

Lakše je dobiti Austriju u Beču 2 razlike nego proći baraž.
hallo gumena glavo, bosnjo hallo. i ti i ovaj iznad tebe. gleda se gol razlika, ne medjusobni duel. Oni imaju +7 trenutno a mi +8, stim da njima izostaje utakmica protiv San Marina gdje ce uvalit koliko zele. I 4 razlike u Becu ti nece biti dosta.

Kvalifikacije su izgubljene kad se prosulo "pola boda" sa 1-0 protiv San Marina i sa izgubljenih 3 jucer. Pape je (svjesno ili ne) nalupao ove mini reprezentacije i imao nedostiznu gol razliku nad Grckoj - na osnovu cega smo i prosli grupu, i Grci su imali 25 poena kao i mi.
Gumena glavo ko tebi garantuje da ce Austrija u gostima kontra Rumunije i Kipra odnijet 6 bodova ?
Poklon penal protiv Kipra kući jedva se provukli, s Rumunima solidno odigrali i dobili 2-1, protiv nas 1-2 i golovi koji su više plod sreće nego neke uigranosti i nadmoći..
Od ove dvije preostale oni ce se okliznut barem na jednoj zivi bili pa vidjeli, a mi ako dobijemo obe zasluzeno cemo igrat za prolaz s njima u Becu gdje cemo bit na domacem terenu po drugi put.

:bih:
Govori mi stohastika, zakon velikih brojeva. U ovim i u zadnjim kvalifikacijama su "zijanili" od Belgije u gostima stim da su odigrali 1-1. Dobili su Svedsku recimo a ja sad da sam sebe lazem da ce se im ponovit to protiv raspale Rumunije ili nekog tamo Kipra, ne zelim.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 10 sep 2025, 21:41

Amarinho je napisao/la:
10 sep 2025, 21:22
Ma ne mozes se ni ljutit ni na igrace ni na Barbareza sto je najgore. Utakmica je odigrana kao sto bi je odigrali dvije reprezenzacije stepenicu ili dvije iznad nas, tipa nek je Danska - Svicarska a da je "finale grupe". Ne rizikujes pretjerano, dodjes do (polu-)prilika i vjerujes da ces iskoristi nesto. Nismo zijanili, nismo nadigrani, nismo se gubili, nismo vidjeli nista posebno od Austrije koju navodno vodi mag, legenda, cuveni Ralf Ancelotti Ragnick sa lafo modernim gegenpressingom (da se razumijemo, Ragnickov prime je bio Hoffenheim sa Vedom, Carlos Eduardom, Obasijem itd, prije toga je nesto malo vodio Hannover, Ulm - mislim nidje veze trener ovdje smo napravili Fabija Capella od njega)

Razlika je bila u (ne-)sreci i mozda nekih 5% u ne iskustvu. Mrtve lopte ili tkvz druge lopte su zavrsili obicno kod njih, bolje se postavljaju jbg, bolji im je osjecaj sa prostor ok. Medjutim kod gola primljenog je to vec apsurdum. Prvi gol Mujakic doduse spasava lose, medjutim lopta ide Sabitzeru u noge za perfektan vollej. Ok i to mogu prihvatit da je Sabitzer igracina (a i nije neki poseban).

Drugi gol je vec cirkus, evo zaustavio sam snimak tacno pred sut Arnautovica. Ova lopta ima jedno 87 razlicitih, potencijalnih destinacija. Moze u gol ne bih se ljutio, moze do korner zastavice, ispred njega su dva igraca idu na blok, moze se odbit nama u kontru, moze na tribine, ma moze se od Katicove kite. Jedna jedina opcija od tih 87 je da se odbije u tom obliku Laimeru kao da mu je Xavi Hernandez gurnuo loptu i tacno se to desilo. I to je to, to je fudbal. Moras zasluzit srecu mi eto valjda nismo. Na drugoj strani nasi ubacaji, korneri naprave paniku onoj zirafi Danso ili kako se vec zove ali nikad ne bih se odbila nasem
nekom u noge da je zavrsi prvim kontaktom.

slika
Dobar post.

Zra
Kontakt:

Post Postao/la Zra » 10 sep 2025, 22:03

19vendetta87 je napisao/la:
10 sep 2025, 14:41
Quartararo je napisao/la:
10 sep 2025, 00:58
08 sep 2025, 21:56
slika
:yawn: :bih:

slika

:yawn:
3:2 za nas Dzeko,Dedic, Gigovic
Pao sam tiket zbog Nodijeve pogresne prognoze. U opasnom sam minusu. :yawn:
Jesi nasao specijalca kojeg ćeš poslušati!

:kafa:

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 10 sep 2025, 22:31

Najgore od svega je sto su nas dobro i istukli na nasem terenu. Baumgartner je imao barem 3 faula gdje je ili usao u naseg igraca bez lopte ili laktom u skoku pomazio bubrege nasima. Pa cak i onaj faul za drugi zuti je imao za cilj da udari igraca jer loptu nije gledao.
Razbio se mit o zenici kao o nekom grotlu: vecina ljudi na tekme repke sada ide porodicno,kao na zapadu npr dok smo u periodu do 2012-te vecinom isli mi sto smo bili spremni da galamimo,navijamo,vicemo,pravimo pritisak ekipama... Jucer na tekmi se barem 80 minuta nije navijalo,sto i razumijem,kada vidim ko je sve isao.
Ova ekipa izgleda bolje igra na strani nego kuci i to je jos jedan adut protiv zenice.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 10 sep 2025, 23:33

Austrija je prosjecna ekipa, ali i kao takva je u drugom poluvremenu pokazala da je za klasu bolja od nas.
Ne razumijem ove sto tvrde da smo mogli dobiti, a toliko sterilno odigrali drugih 45 min.
Ljudi kontrolisali tekmu, da nisu zabili odbijence, zabili bi vec nesto drugo, viktorije se igralo dok nisu poveli a poslije rutinski odradili, do lopte nismo mogli doci, uspavali nas ljudi.

Napredak se vidi, bore se momci, ali ja nisam siguran da ova grupa igraca moze dobiti kipar u gostima, nadam se da grijesim.

Quartararo
Kontakt:

Post Postao/la Quartararo » 10 sep 2025, 23:37

Zra je napisao/la:
10 sep 2025, 22:03
19vendetta87 je napisao/la:
10 sep 2025, 14:41
10 sep 2025, 00:58

slika

:yawn:
3:2 za nas Dzeko,Dedic, Gigovic
Pao sam tiket zbog Nodijeve pogresne prognoze. U opasnom sam minusu. :yawn:
Jesi nasao specijalca kojeg ćeš poslušati!

:kafa:

slika

Zna li neko jel sve uredu sa NoDijem? :yawn:

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 11 sep 2025, 00:17

10 sep 2025, 23:37

slika

Zna li neko jel sve uredu sa NoDijem? :yawn:
Brat Nodi zivi u Salzburgu.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: ArsBih, Edincapitano, Edo1922, RacioEmocionalan, zastitaIdentiteta i 53 gosta.