San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

GG3
Kontakt:

Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post Postao/la GG3 » 10 sep 2025, 12:30

A zasto se je zvizdalo igracima Austrije na zagrijavanju?
Tako je bilo i u San Marinu ?
Stvarno ne vidim svrhu toga? Haj da su Rusi il Izrael?
Zadnja izmjena: GG3, dana/u 10 sep 2025, 12:31, ukupno mijenjano 1 put.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 sep 2025, 12:30

zikerrz21 je napisao/la:
10 sep 2025, 06:23
NoDi80 je napisao/la:
10 sep 2025, 00:14
zgembo89 je napisao/la:
10 sep 2025, 00:09
Hebe nas Pjanic sto je iz Barselone otisao u Katar pa Cska i eto zadnje 3g njegovu poziciju niko ne krpi u rep. jos nas je i Sucic otkanto i to je problem sto nemamo kvalitetnog CM ,a Sunjic je ala Rahimic ok al DMF
Samo Djurica neka zovne i rijesio je dosta problema
Nije Pjanic ali garantujem da bi igrao prvih 11
I on 22 godine ima mlad je vjerujem da bi s njim bez problema pobjedili Kipar
Ne bi vjerovao koliko je brzi od ovih nasih trenutnih veznih
Od nogu do razmisljanja
ko je sad taj djuric

Ofanzivni vezni
Sto prije ga kapaarisati
Pratim ga godinu dana
Bice nas najbolji vezi
I za prvi tim je zabijao i asistirao sad na pripremama

slika

slika
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 10 sep 2025, 12:33, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

travuljasSs
Kontakt:

Post Postao/la travuljasSs » 10 sep 2025, 12:32

Zašto telad nisu obišla stadion da pozdrave navijače. U San Marino im ode 3500 naših navijača i Ze u zadnje vrijeme uvijek rasprodan stadion a oni se ponašaju kao da im se **** mati cijelu utkmicu. Sto je Safet govorio treba ih upoznati sa činjenicom da oni nisu još i od igrača. At nas je dobila na individualni kvalitet.
BHFanaticosa ode 300-400 u San Marino a u Rigu 25... Treba košarkasima pruzit ovu podrsku a ovima kad dođe vrijeme.

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 10 sep 2025, 12:34

Ma izasli smo pick.asto odma smo trebali izaci s bajrakterevicem i alajbegovicem po krilima koji znaju lopte. Od memicevog samo trcanja nnemas nista. Staviti normalnu desetku u vidu hajradinovica ili gigovica i igrat lopte. Kuci smo ih morali napasti mi preskakali igru ko da smo armenija.

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 10 sep 2025, 12:35

22,23 godine , druga ekipa Hofenheima, treci rang takmicenja i treba ga u reprezentaciju. Bez ljutnje,ali ima li smisla?

travuljasSs
Kontakt:

Post Postao/la travuljasSs » 10 sep 2025, 12:35

adrenaline323 je napisao/la:
10 sep 2025, 07:50
Mlatnut cemo mi kipar lakse od ocekivanog, sad kad konačno imamo dobra krila ove slabije reprezentacije nece biti problem.
Rumunija će bit dobra utakmica. Trebat će sta za smirenje al bit ce dobra i vazna tekma. Jel se slažeš?

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 10 sep 2025, 12:38

Al ona vožnja bicikla Ragnicka na početku utakmice je isto naš veliki propust. Ne znam šta se time htjelo? On je nešto spominjao kao da još uvijek ne može hodati. Valjda neku operaciju imao. U tom slučaju trebalo se ga staviti u invalidska kolica i dati nekom da ga gura.

GoldenLilies
Kontakt:

Post Postao/la GoldenLilies » 10 sep 2025, 12:40

zeljovac21 je napisao/la:
10 sep 2025, 12:34
Ma izasli smo pick.asto odma smo trebali izaci s bajrakterevicem i alajbegovicem po krilima koji znaju lopte. Od memicevog samo trcanja nnemas nista. Staviti normalnu desetku u vidu hajradinovica ili gigovica i igrat lopte. Kuci smo ih morali napasti mi preskakali igru ko da smo armenija.

Tacno tako. Sergej nije izveo nas najjaci sastav. A prekasno ubacio Kerima i Esmira. Ne radi se to tako kad se gubi 1-2 do 70 min.

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 10 sep 2025, 12:43

Kome se da da poslusa, pratim ovaj racun vec duze vrijeme, odlican osvrt na sinocnju utakmicu.

92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 sep 2025, 12:46

invincible1921 je napisao/la:
10 sep 2025, 12:23
DamirT je napisao/la:
10 sep 2025, 11:09
Vasilj - korektno odradjen posao.
Stoperi - odlicni oba, samo eto ta ofsajd zamka Muharemovica bode oci.
Dedic - puno zujao, malo meda dao. Nista specijalno.
Mujakic - bolje ne zna, prolazna ocjena za nastup.
Memic - svugdje ga je bilo, ali bez nekog posebnog ucinka.
Sunjic - odlican sinoc, odradio sve ono sto se trazilo od njega.
Tahirovic - takodjer odlican.
Gigovic - mozda i najvece razocarenje sinoc.
Demirovic - opis kao kod Sunjica
Dzeko - do gola ocajna partija mora se priznati. Nakon gola je i on proigrao.

Izmjene:
Gazibegovic - mogao nas kostati bukvalno nakon minute na terenu, lose je izgledao.
Bazdar - nista posebno.
Basic - isto kao Bazdar.
Alajbegovic - unio dosta zivosti u ekipu. Nadam se da ce od Kipra biti starter.
Bajraktarevic - imao par prodora, ali nije neka wow partija.

Barbarez - dobro postavio ekipu na pocetku, ali kako je vrijeme odmicalo, sve losije poteze je pravio. Izmjene prvenstveno, kao i par igraca na neprirodnim pozicijama. Moze bolje sigurno.
Odgledah snimak...Barbarez je uradio najgoru mogucu stvae s izmjenama

Zakasnio je sa pravovremenim i postepenim, tipa da je uveo kerim na polivrmeenu ili tahirovica da je zamjenio u 60oj kad je bilo ocigledno da ne moze..pa onda gurnuo esmira i jos nekog da dodatno osvjezi

On haj sto je zakasnio nego je onda kad se sjetio izmjena gurno sve odjednom bez ikakvog plana ili smisla...mislim da smo u jednom trenutku igrali bez ikakvih veznih igraca ako izuzmes sunjica

Realno ovo je presudilo uz dosta srece koju je austrija imala
Nema sta, ocajan tajming. Taman kad smo svi poceli pisati da nesto mijenja, jer se vidilo da nasi jedva disu, primili smo gol. Bukvalno svaki nas selektor mijenja igrace tek oko 70-te minute. Pa de zamijeni i na poluvremenu ako treba, ako vidis da ne moze neko :puke:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 sep 2025, 12:47

Nakon što je u tri utakmice profulao početnih 11 pa radio pravovremene izmjene, sinoć je Barbarez otišao u drugu krajnost pa je izveo dobrih prvih 11, solidno smo izgledali u prvom poluvremenu, ali onda je u drugom sve promašio sa tajmingom izmjena. Zapravo može mu se naći mana i za prvih 11 u kontekstu standardnog izmišljanja pozicije Gigoviću, pa i Demiroviću, Mujakića hajde da i ne spominjem on je nekako bio nužno zlo, ali realno na terenu je to izgledalo sasvim pristojno.

Obje ekipe su igrale na bod, sva tri gola su pala iz nekih (nesretnih) grešaka ali eto očigledno je moralo biti tako da mi više puta pogriješimo jbg. Da je imao muda pa odmah na poluvremenu da ubaci Alajbegovića, možda bi se sad drugačija priča pričala. Mada da se razumijemo, da je to uradio i da smo izgubili na kraju bi bilo "budalo, imao si bod, umjesto da si čuvao ti se otvaraš" i slično. Kad god zijanimo kod nas je takva priča, samo je pitanje u kojem smjeru, je li to da smo se previše otvorili ili smo bili previše plašljivi pa zijanili. Uglavnom ovo je možda i prva utakmica pod Barbarezom da možemo reći da nismo imali sreće sa krajnjim rezultatom i da on nije odraz realnog stanja na terenu.

O igračima ponaosob ne bih previše, vezni red je defanzivno bio dobar što su i ranije pokazali da mogu biti, ali i dalje ostaje veliki problem sterilnosti u ofanzivi, nekada zaista boli koliko nemamo ideju i vica u igri. Iako je recimo Tahirović, kao i uvijek, imao dvije-tri kvalitetne lopte prema naprijed, recimo ona prilika koju je Džeko upropastio u prvom, baš je bila dobra lopta u stilu Pjanića nekada. Najveće razočaranje sinoć mi je ubjedljivo bio Dedić, imam utisak da sam ga prvi put na utakmici primijetio onda kad je pao na teren i tražio izmjenu, toliko je bio loš.

Što se tiče ostatka kvalifikacija, nije još ništa gotovo ali objektivno gledajući ja ne vjerujem da ovaj roster može izvući na kraju prvu mjesto, to bi se baš moralo potrefiti da budu svi zdravi i da ove vođe ekipe poput Džeke, Dedića, Kolašinca odigraju na brutalnom nivou te utakmice, pogotovo onaj novembarski prozor.

Sa druge strane, baraž je jako jako blizu, čak bih rekao da je nakon sinoćnjeg remija na Kipru i osiguran, i da nam je to neko ponudio na početku kvalifikacija mislim da bi objeručke prihvatili. A i koliko znam nekakav zamišljeni plan je da se stvara ekipa za Euro 2028, samo nam je raspored i splet dobrih okolnosti malo podigao apetite što naravno nije ništa čudno za nas.

E sad taj baraž kao baraž, meni se sve okrene u stomaku kad se spomene ta riječ i najradije bih da ga i ne igramo, ali on može biti dobro iskustvo za ove nove momke poput Alajbegovića, Esmira, Memića, Muharemovića, Gigovića, Malića, Košpu..., jer oni nisu igrali takve utakmice do sada. Ništa više iskusniji vala nisu ni Dedić, Gazibegović, Barišić i Tahirović po tom pitanju, i oni imaju jednu veliku utakmicu u tom kontekstu a to je onaj baraž protiv Ukrajine. Ako ćemo kroz to steći iskustvo i ako u narednim kvalifikacijama ovi igrači, a Boga mi i stručni štab, budu na jednom većem nivou (kvalitetom, taktikom, mentalno itd) onda nemam nikakav problem sa tim novim baražom. Odnosno kako se sad moderno kaže "trust the process" :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

BlackRiver1987
Kontakt:

Post Postao/la BlackRiver1987 » 10 sep 2025, 12:47

Igrali smo u skladu sa mogucnostima.
Vidjelo se da nemamo kvalitetu da kotrolisemo utakmicu kroz pas igru, posebno na sredini terena. Zato smo cesto gledali duge lopte na Dzeku, pa ako on nekome spusti - sve super.

Licno nisam ocekivao pobjedu, ali minimalan poraz je trenutno nas maksimum.

To sto imamo nekoliko talentovanih igraca kao Alajbegovic i Bajraktarevic ne znaci da takvi igraci mogu donijeti prevagu. Istina bili su agilni ono vremena koliko su igrali, ali su obojica bili duplirani cim bi se priblizili njihovom sesnaestercu.

Kako god, protiv Kipra ocekujem poraz. Historijski gledano, mi nemamo mentalitet (a trenutno ni kvalitet) da se izdignemo nakon ovakvih poraza. Izuzetak je ona generacija iz 2014. koja je mogla ravnopravno da se nosi sa bilo kojom repkom na svijetu u to doba.

Ako nam se poklope neki drugi rezultati, mogli bi zavrsiti u barazu sto bi bio veliki uspjeh u ovoj situaciji.

Sretno momcima kako god!

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 10 sep 2025, 12:48

RajvoSA03 je napisao/la:
10 sep 2025, 12:43
Kome se da da poslusa, pratim ovaj racun vec duze vrijeme, odlican osvrt na sinocnju utakmicu.

I ja ih pratim, poslušao sam već. Super momci, vidi se da imaju šlifa :thumbup:

kakarut
Kontakt:

Post Postao/la kakarut » 10 sep 2025, 13:25

NoDi80 je napisao/la:
10 sep 2025, 12:24
kakarut je napisao/la:
10 sep 2025, 12:16
Sve palo u vodu nakon poraza navodno.. Isto ko da Austrija nema Kipar u gostima + Rumune, u obe tekme će morat dobrano jaja oznojit da bi pobijedili jer neće im svaki put prolazit prljava igra + poguranac sudija, onaj penal za pobjedu kontra Kipra na domacem terenu je bio više nego upitan + 2 stopostotne šanse kipra, stativa.. Lako se moglo desit da se oni tu okliznu i izgube bodove a u Zenici isto da bude barem neriješeno, uz velku dozu sreće su dali golove.

Vec gledam kako kiksaju obe sljedece tekme jer ce i Kipar i Rumuni bit max nalozeni protiv njih... Mi dolazimo u Beč na drugu domaću tekmu kontra konjušara, Barbarez s Tomosom i 3 boda prednosti ulazi na teren kao odgovor na one psiholoske igre Ragnicka i mi ih tučemo 1-0 u odlucujucoj tekmi.

:bih: :opaopa: :pray:
Tako je brate imamo sad isto bodova,
Ima jos utakmica, ima i revans
Nadamo se Kolasincu do tad
:thumbup: :wave: :bih:

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 10 sep 2025, 13:40

Malo sam gledao druge grupe, i zaista mi je tesko zamisliti da mi mozemo izbaciti dvije ekipe koje su ili bolje ili skoro jednake kvalitete s nama. Zasto ne dobiti ovu Austriju u Becu? Samo da ne bude kiksa protiv Kipra i Rumunije, nasa jedina sansa za plasmanom je da slavimo u Beču. Dotad ce nek nasi igraci imati jos vise prijeko potrebnog iskustva u svojim klubovima. Uz malo srece, neku odbicu koja ode na nasu stranu, moze se to dobiti. Pokusat dobit Rumune bez Dzeke, i ostavit ga spremnog da rijesi austrijance

travuljasSs
Kontakt:

Post Postao/la travuljasSs » 10 sep 2025, 13:46

Velizar je napisao/la:
10 sep 2025, 13:40
Malo sam gledao druge grupe, i zaista mi je tesko zamisliti da mi mozemo izbaciti dvije ekipe koje su ili bolje ili skoro jednake kvalitete s nama. Zasto ne dobiti ovu Austriju u Becu? Samo da ne bude kiksa protiv Kipra i Rumunije, nasa jedina sansa za plasmanom je da slavimo u Beču. Dotad ce nek nasi igraci imati jos vise prijeko potrebnog iskustva u svojim klubovima. Uz malo srece, neku odbicu koja ode na nasu stranu, moze se to dobiti. Pokusat dobit Rumune bez Dzeke, i ostavit ga spremnog da rijesi austrijance
Lakše je dobiti Austriju u Beču 2 razlike nego proći baraž.

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 10 sep 2025, 13:49

Ništa nije gotovo, samo idemo težim putem. Austrija ima 4 utakmice pa kiksat ce jednu sigurno nisu oni Francuska da se prošetati grupom. Protiv nas jedva dobili nas na greske selektora koji nije pravio izmjene kada je trebao, i na to sto se Dzeko nikako nije snašao kada je imao čovjeka na sebi. Sada je bitno izdići se iz ovoga i vratiti samopouzdanje protiv Kipra i Rumunije. A onda na megdan Austriji ako se Austrija do tad prospe a mislim da hoce igrali su gore od nas i protiv Rumuna i Kiprana tako da tu u Beču se sve lomi. Da li ce nam biti dosta bod ako se ne gleda međusobni omjer ili moramo uzeti sva 3 to nas ne treba zanimati treba nas interesovati samo kako da pobijedimo sve do kraja po svaku cijenu pa dal nam trebala sva tri boda ili niti jedan svaku utakmicu odigrati kao da je finale. Kud nemamo iskusnijeg selektora koji se ne vodi inatom vec znanjem, da ne bude da samo napadam Barbareza moram mu i čestitati na motivatorskim sposobnostima ali za ovakve utakmice treba i taktika i znanje.

UtdBiH21
Kontakt:

Post Postao/la UtdBiH21 » 10 sep 2025, 13:52

Velizar je napisao/la:
10 sep 2025, 13:40
Daj boze i da dobijemo sve da imamo sansu zadnju utakmicu gledat ce se gol razlika a Austrija ce nabit San marino sljedecu al valjda njima Rumunija ili Kipar uzmu barem bod jer koliko god su nam male sanse da budemo prvi jos su nam manje sanse da prodjemo u barazu jer i ptice na grani znaju da ce nas zapast ili Italija ili neko tog ranga

UtdBiH21
Kontakt:

Post Postao/la UtdBiH21 » 10 sep 2025, 13:56

tuzlanskinacin je napisao/la:
10 sep 2025, 13:49
Ništa nije gotovo, samo idemo težim putem. Austrija ima 4 utakmice pa kiksat ce jednu sigurno nisu oni Francuska da se prošetati grupom. Protiv nas jedva dobili nas na greske selektora koji nije pravio izmjene kada je trebao, i na to sto se Dzeko nikako nije snašao kada je imao čovjeka na sebi. Sada je bitno izdići se iz ovoga i vratiti samopouzdanje protiv Kipra i Rumunije. A onda na megdan Austriji ako se Austrija do tad prospe a mislim da hoce igrali su gore od nas i protiv Rumuna i Kiprana tako da tu u Beču se sve lomi. Da li ce nam biti dosta bod ako se ne gleda međusobni omjer ili moramo uzeti sva 3 to nas ne treba zanimati treba nas interesovati samo kako da pobijedimo sve do kraja po svaku cijenu pa dal nam trebala sva tri boda ili niti jedan svaku utakmicu odigrati kao da je finale. Kud nemamo iskusnijeg selektora koji se ne vodi inatom vec znanjem, da ne bude da samo napadam Barbareza moram mu i čestitati na motivatorskim sposobnostima ali za ovakve utakmice treba i taktika i znanje.
Imaju 4 utakmice al jedna je San marino druga Rumunija koja vec ima obezbjedjen baraz i skoro nikakve sanse za prvo mjesto treci Kipar koji igra vise za sebe nego rezultat i ako dobiju te tri protiv nas nece nista znacit jer ce im biti bolja gol razlika jer se samo ona gleda , jedino da i mi dobijemo ubjedljivo Kipra ili Rumuniju al sanse su za to manje od 1 posto :D

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Kaunas, lol89 i 37 gostiju.