NBA Offseason 2025-2026
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA Offseason 2025-2026
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Bojim se da LAL nece tako lako izgraditi ekipu oko Doncica kad James ode, tako da sumnjam da ce se ovdje raditi o samo jednoj sezoni "bacenoj niz vodu" za stvaranje ozbiljne ekipe.
Ne trzistu vise ne bude superstarova kao nekad ponajvise zbog cinjenice sto sad svi uzmu garantovanu lovu, pa i ako odluce da idu, to rade putem trejda.Ne znam da je od Jamesa i Kawhia i ljeta 19' pravi superstar promijenio ekipu kao FA!? To je vec 6 godina.
U prevodu, za dovodjenje nekog superstara, kad i ako se pojavi na trzistu, potrebni su ti kvalitetni mladi igraci i visoki pikovi, a timovi nikad nisu postavljali vece cijene kad su takvi igraci u pitanju.Samo vidjeti sta je sve HOU dao za Duranta koji ima 37 godina i sta je MIL (makar u izvjestajima raznih izvora) trazio za Giannisa.Na to sve imas i ozbiljna ogranicenja u capu.
LAL su fransiza koja uvijek ide all in i rijetko kad ceka na neciji razvoj.Imajuci u vidu da Luka polako ulazi u svoj prajm, sumnjam da ce se ova strategija mijenjati.Medjutim, za njeno provodjenje ovog puta LAL nemaju assete.Niti su tu kvalitetni mladi igraci koji bi se mogli dati, niti su tu visoki pikovi.Prosli put, prije nego sto je tu dosao James, proces je trajao skoro 10 godina, pa se u medjuvremenu nakupilo dovoljno visokih pikova da se dovede Davis. Ovaj put je tu Luka umjesto Jamesa, ali pikova nema.Pelinka ce mlrati imati carobni stapic da Luki stvori kvalitetnu ekipu.
-
- Kontakt:
Treba znati i raspolagati sa pickovima kao assetima. Džaba i gomilanje, ako se na kraju skrši na nekog role playera, kao što je Rose uradio sa Bridgesom ili Parker sa Baneom. Po meni, radije ih trejduj za narednogodišnje pickove, ako se već približava draft, tj. istek tih pickova, a nemaš neko konkretno ime za koje doista vrijedi skršiti pickove. Često viđena praksa, eto Presti ove godine kao najsvježiji primjer. I to uparivanje Luke sa LeBronom je u startu diskutabilan fit i pored te početne euforije. Wolvesi ih rutinski gentleman sweepali, a pojedini su očekivali puno više od Lakersa.
Sta su dali, Jalena (spodobu), Brooksa, pick prve runde i 5 pikova druge runde, dobili Duranta, Finna, i CapeluNEZALAGANJE je napisao/la: ↑08 sep 2025, 20:47Samo vidjeti sta je sve HOU dao za Duranta koji ima 37 godina i sta je MIL (makar u izvjestajima raznih izvora) trazio za Giannisa.Na to sve imas i ozbiljna ogranicenja u capu.
.

Ma ova dvojica svrsavaju na mlade bezveznjake i pickove. Da su gm neke nba ekipe ne bi playoffa nikad vidjeli.alemsa je napisao/la: ↑09 sep 2025, 00:52Sta su dali, Jalena (spodobu), Brooksa, pick prve runde i 5 pikova druge runde, dobili Duranta, Finna, i CapeluNEZALAGANJE je napisao/la: ↑08 sep 2025, 20:47Samo vidjeti sta je sve HOU dao za Duranta koji ima 37 godina i sta je MIL (makar u izvjestajima raznih izvora) trazio za Giannisa.Na to sve imas i ozbiljna ogranicenja u capu.
.![]()

- Shategabri
- Kontakt:
Ono, nisu dali bogznašta, al nije se ni dobilo puno, možda Durant da ruke, ovo ostalo...ovaj Capela je hodajuća bolnica.alemsa je napisao/la: ↑09 sep 2025, 00:52Sta su dali, Jalena (spodobu), Brooksa, pick prve runde i 5 pikova druge runde, dobili Duranta, Finna, i CapeluNEZALAGANJE je napisao/la: ↑08 sep 2025, 20:47Samo vidjeti sta je sve HOU dao za Duranta koji ima 37 godina i sta je MIL (makar u izvjestajima raznih izvora) trazio za Giannisa.Na to sve imas i ozbiljna ogranicenja u capu.
.![]()
Koševo Zapad
Za ono sto treba Raketama je dobar a to je cisto da Adams moze igrati rekreativno regularnu sezonu, da bi bio spreman za playoff. A vidim vi iz Evrope sad drugacije gledate Rakete nakon izdanja Senguna na EB, cekajte dok tek vidite Thompsona i SmithaShategabri je napisao/la: ↑09 sep 2025, 08:27
Ono, nisu dali bogznašta, al nije se ni dobilo puno, možda Durant da ruke, ovo ostalo...ovaj Capela je hodajuća bolnica.

- Shategabri
- Kontakt:
Gledao sam ja Senguna i u Raketama prošle sezone.alemsa je napisao/la: ↑09 sep 2025, 13:02Za ono sto treba Raketama je dobar a to je cisto da Adams moze igrati rekreativno regularnu sezonu, da bi bio spreman za playoff. A vidim vi iz Evrope sad drugacije gledate Rakete nakon izdanja Senguna na EB, cekajte dok tek vidite Thompsona i SmithaShategabri je napisao/la: ↑09 sep 2025, 08:27
Ono, nisu dali bogznašta, al nije se ni dobilo puno, možda Durant da ruke, ovo ostalo...ovaj Capela je hodajuća bolnica.![]()
A gledao i ostale. Tvog favorizovanog Amena

Koševo Zapad
Na napredak mislimShategabri je napisao/la: ↑09 sep 2025, 13:15Gledao sam ja Senguna i u Raketama prošle sezone.alemsa je napisao/la: ↑09 sep 2025, 13:02Za ono sto treba Raketama je dobar a to je cisto da Adams moze igrati rekreativno regularnu sezonu, da bi bio spreman za playoff. A vidim vi iz Evrope sad drugacije gledate Rakete nakon izdanja Senguna na EB, cekajte dok tek vidite Thompsona i SmithaShategabri je napisao/la: ↑09 sep 2025, 08:27
Ono, nisu dali bogznašta, al nije se ni dobilo puno, možda Durant da ruke, ovo ostalo...ovaj Capela je hodajuća bolnica.![]()
A gledao i ostale. Tvog favorizovanog Amena![]()

-
- Kontakt:
Ima potencijala da se prođe prva runda ove godine.
Vidjet cemo

Svidja mi se taj matchup
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.