Ovo je možda najbolja opcija za sutra.
Tahirović i Šunjić kao dva vezna da se fajtaju na sredini. Pored njih još Hajradinović kojeg bih stavio kao lijevog veznog da može kreirati sa krila, ali i da ubacuje centaršuteve sa te strane. Gigović na svojoj najboljoj poziciji, iza napadača, vezni koji "luta" traži priliku iz drugog plana i pomaže napadaču, a pri tome se i vraća nazad i odrađuje na centru posao kada se branimo . Desno bi bio Bajraktarević koji bi ulazio sa krila u sredinu na jaču lijevu nogu, te ostavljao prostor Dediću da se ubacuje po toj strani.
Odbrana je problematična. Muharemović mislim da mora igrati i zato je i odmoren. Radeljić kao jedini ljevak od stopera bi mogao opet na lijevog stopera, a i zbog skoka i visine je koristan. Eh onda se dođe do lijevog beka što je najveći problem. Mislim da nema smisla gurati tu Gazibegovića na kontra nogu, a koji je svakako u slabinoj formi, i ni protiv San Marina nije blistao. Tu bi onda Mujakić odigrao izuzetno defanzivno beka, a u fazi napada bi se ponašao kao 3 stoper u liniji, kada Dedić ode u napad, on staje nazad kao dodatni osigurač.
Generalno mislim da se nemamo šta "nadogravati" sa Austrijom na sredini jer su sigurno puno kvalitetniji. Zato možemo fizički im itekako parirarati, i vjerovatno bi najopasniji bili sa prebacivanjem lopti na krilo i ubačajima na Džeku i Gigovića. Također iz svakog prekida možemo dobro napuniti njihov 16ac i biti opacni. Inače igrati jako strpljivo i disciplinovano, što je uradio i Kipar. Uz atmosferu na stadionu, moglo bi se Austrijancima napraviti i malo nervoze, pa možda iz strpljenja dočekati i neka greška.
Što se tiče Ralfa Ragnika, oca "gegen pressinga" mislim da se malo previše forsira priča o tome da su superiorniji u smislu taktike, jer i on je poprilično predvidiv i sa repkom uvijek igra isto, odnosno nije da će te iznenaditi ako si imalo analizirao ili pogledao neku utakmicu. Uglavnom, recept je u tome kako je i Kipar odigrao, samo što vjerujem da mi imamo puno više potencijala u napadu da im zaprijetimo. Posebno kad igramo kući i u dobroj atmosferi.