BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

JohannWolfgang
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la JohannWolfgang » 08 sep 2025, 14:41

Ma kraju mozemo biti zadovoljni obzirom na sve. Probili smo tu barijeru prolaska grupe. Musa nam je sigurno najvazniji ofanzivni igrac i neko s kim bi imali sigurne poene sto bi rasteretilo i ostale igrace, pored toga i nesreca s naturalizovanim igracem, onda Halilovic povreda. Puno pehova za repku poput nase gdje svakako imamo problema da i ono najbolje sto imamo okupimo poput Sulejmanovica, Djedovica, Biberovica...

Nije puno falilo da prodjemo jos jednu stepenicu, Poljska je bila itekako prolazna, ali su se bolje snasli nekako od nas. Cudno prvenstvo svakako Spanija ispala u grupi, Srbija od Finske, Francuska, mozda i bude neko bas iznenadjenje na kraju sa zlatom.

Problem je opet buducnost i sve sto stihijski radimo, isplivat ce opet, ne sumnjam, neki dobri igraci ali to je vise plod srece i talenta nego nekog sistematskog rada u savezu i klubovima.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 08 sep 2025, 14:48

Mora se, apsolutno mora već početi raditi na košarkaškoj reprezentaciji

Garzi se mora skinuti zvjezdica, Halilović je tu još godinu-dvije, Atić mora biti lider KK Bosne i nadam se da će formu prenijeti na klubsku košarku, takodjer Bosna mora biti okosnica reprezentacije i treba da nadje 10-12 minuta za Manojlovića u prvoj sezoni ABA lige

Preživjeti kao beba genocid u Srebrenici i sa takvom životnom pričom ne željeti igrati za tu istu domovinu je razmišljanje koje niko ne može shvatiti, to je igrač Endese, znači kvalitet

Castanede umjesto Robersona, uredu, nadam se da je Dubravko pametan da pozove Johna u KK Bosnu, bar sezonu, bio bi nam i kao back up blizu u slučaju novih problema sa Castandeom

Musa i Nurkić su lider i dalje još 4-5 godina

Teletović junior izgleda kao dobar potencijal, pogotovo što donosi nešto što nismo navikli da imamo a to je put sa distance i poludistance, nadam se da će biti bar 60% svog oca

Živjela :bih:
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

ElAn10
Kontakt:

Post Postao/la ElAn10 » 08 sep 2025, 16:27

Mi previse igraca "gubimo" zbog razliciti razloga, i to nam je najveci problem, u fudbalu, kosarci i drugim sportovima. Ne znam sta se desava, ali moramo sve pokusati da nam svi igraci igraju za reprezentaciju, da li to bio sulejmanovic, ahmedhodzic ud fudbalu itd, nismo mi u stanju da gubimo bilo koga, pogotov ne tako kvalitetne igrace. Znam svu pricu oko suljemanovica, opet mislim da bi, ako ostane selektor, Adis trebao sa njim popricati jer je najbolje i za sulejmanovica i repku. Opet pogurati pricu o garzi, nadam se da ima jos nade, vidjeti sa kondicem ili hoce ili nece, isto sa castanedom, moze se tu nesto jako stvoriti ali ego ne smije biti ispred drzave i repke, nema veze jel od igraca ili trenera. Mislim da je tu recimo beciragic bolji od barbareza i da bi se tu moglo nesto popricati/rijesiti. Necu da mjesam fudbal na ovoj temi nije mjesto, ali eto vidim neke paralele pa sam spomenuo.

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 08 sep 2025, 18:38

CAZIN je napisao/la:
08 sep 2025, 10:23
Lavcina je napisao/la:
08 sep 2025, 09:51
Juce sam pisao, hoce li nas ovaj uspjeh na EB sta pogurati u smislu, da budemo u jacem potu pred izvlacenje za kvalifikacije za iduci EB?
Objasnio je @zaostrog nekoliko stranica unazad. Trebali bi otići u POT 4 ali je problem što se više računa da na SP dobiješ neku afričku reprezentaciju nego na EB neku Top reprezentaciju. Tako da bi nam pomoglo dosta da se plasiramo na SP ali gledajući nam grupe baš će biti teško.
Hvala. Znaci vrlo lako moze biti ovaj uspjeh “bezveze” sto se tice pota.
Dosta bi nam lakse bilo, da smo u jacem potu logično.

Ali prvo bi trebali vidjeti, ko od nasih sere po pitanju registracije Garze. Jer izmedju redova kad procitas neke intervjue u vezi toga, mozes zakljuciti, da FIBA nije odbila, nego uvijek fali dodatna papirologija, a nasi u Savezu se prave mutavi i uvijek posalju pomankljivu papirologiju.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 08 sep 2025, 19:32

Lavcina je napisao/la:
08 sep 2025, 18:38
CAZIN je napisao/la:
08 sep 2025, 10:23
Lavcina je napisao/la:
08 sep 2025, 09:51
Juce sam pisao, hoce li nas ovaj uspjeh na EB sta pogurati u smislu, da budemo u jacem potu pred izvlacenje za kvalifikacije za iduci EB?
Objasnio je @zaostrog nekoliko stranica unazad. Trebali bi otići u POT 4 ali je problem što se više računa da na SP dobiješ neku afričku reprezentaciju nego na EB neku Top reprezentaciju. Tako da bi nam pomoglo dosta da se plasiramo na SP ali gledajući nam grupe baš će biti teško.
Ali prvo bi trebali vidjeti, ko od nasih sere po pitanju registracije Garze. Jer izmedju redova kad procitas neke intervjue u vezi toga, mozes zakljuciti, da FIBA nije odbila, nego uvijek fali dodatna papirologija, a nasi u Savezu se prave mutavi i uvijek posalju pomankljivu papirologiju.
Treba neki uporan i sa stavom novinar da pretitra malo ove iz saveza i da napiše neku kolumnicu, čak i ako ne dobije nikakav odgovor iz saveza. I to je odgovor sam za sebe. Ipak su i Nurkić i Edin Avdić naveli u takvoj konotaciji, da se nije uradilo sve što se moglo uraditi.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 08 sep 2025, 19:58

ElAn10 je napisao/la:
08 sep 2025, 16:27
Mi previse igraca "gubimo" zbog razliciti razloga, i to nam je najveci problem, u fudbalu, kosarci i drugim sportovima. Ne znam sta se desava, ali moramo sve pokusati da nam svi igraci igraju za reprezentaciju, da li to bio sulejmanovic, ahmedhodzic ud fudbalu itd, nismo mi u stanju da gubimo bilo koga, pogotov ne tako kvalitetne igrace. Znam svu pricu oko suljemanovica, opet mislim da bi, ako ostane selektor, Adis trebao sa njim popricati jer je najbolje i za sulejmanovica i repku. Opet pogurati pricu o garzi, nadam se da ima jos nade, vidjeti sa kondicem ili hoce ili nece, isto sa castanedom, moze se tu nesto jako stvoriti ali ego ne smije biti ispred drzave i repke, nema veze jel od igraca ili trenera. Mislim da je tu recimo beciragic bolji od barbareza i da bi se tu moglo nesto popricati/rijesiti. Necu da mjesam fudbal na ovoj temi nije mjesto, ali eto vidim neke paralele pa sam spomenuo.
Pa u nas su ti uvijek problem ljudi koji misle da sve znaju,koji su egocentrici.Mi da smo pametniji zadnjih 20g bi recimo Zlatan Ibrahimovic igrao za BiH.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 08 sep 2025, 20:01

gledam i Turci komentarisu po dr. mrezama, da nam je bio Musa i TARIK, da bi lagano prosli Poljake i slicno :mrgreen:
Don't believe the hype.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 08 sep 2025, 20:09

akisarajevo92 je napisao/la:
08 sep 2025, 20:01
gledam i Turci komentarisu po dr. mrezama, da nam je bio Musa i TARIK, da bi lagano prosli Poljake i slicno :mrgreen:
Stvarno mi Tarik nije jasan. On nece nikad igrati za Tursku na nekom takmicenju, a kod nas bi bio među glavnim igracima.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 08 sep 2025, 20:31

19vendetta87 je napisao/la:
08 sep 2025, 20:09
Stvarno mi Tarik nije jasan. On nece nikad igrati za Tursku na nekom takmicenju, a kod nas bi bio među glavnim igracima.
Da je još Musa bio tu, Tarik je mogao biti prevaga da se upravo dobije Turska u četvrtfinalu da je odlučio nastupati za zemlju u kojoj je rođen i odakle mu je majka. Puno hipotetike, znam, ali eto.

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 08 sep 2025, 20:34

Šta ti ima biti jasan. Bosnjo. Prodao bi narod, državu i sve za retrovizor..

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 08 sep 2025, 20:49

Otac mu je unovcio njegov talenat da se osigura, pa cak i da Tarik nije postao dobar igrac imao bi zaradu.
Tarik je bio ogroman talenat i on bi postao top sa i bez turske ali ko zna uvjiek ima rizika.Zato mu se otac osigurao prodali se u tursku odma za pare

BordoSaga2
Kontakt:

Post Postao/la BordoSaga2 » 08 sep 2025, 21:07

Vrlo moguce da Aziz Bekir ostaje, sto znaci da jedna od najboljih generacija i definitivno nece iskoristiti svoj puni potencijal. Velika steta.

BordoSaga2
Kontakt:

Post Postao/la BordoSaga2 » 08 sep 2025, 21:12

07 sep 2025, 13:55
BordoSaga2 je napisao/la:
07 sep 2025, 13:50
Nadam se da je ovo i kraj Aziza Bekira.
Do juce bio najbolji i jedini koji mentalitetom moze voditi reprezentaciju, sad odjednom treba dobiti otkaz...

Hajmo protjerati i pola rostera, odavno to niko nije napisao ovdje.
On je vec to sam uradio davno, jako iritantna i uobrazena osoba. Sa njim na klupi ostajemo sigurno bez nekoliko jako dobrih igraca, kao i bez veceg uspjeha kojeg ova generacija moze napraviti.

Nama treba strucnjak, a ne neko ciji je vrhunac poznavanja kosarke "daj mu da je opajdari".

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 08 sep 2025, 21:23

MElloo je napisao/la:
08 sep 2025, 20:49
Otac mu je unovcio njegov talenat da se osigura, pa cak i da Tarik nije postao dobar igrac imao bi zaradu.
Tarik je bio ogroman talenat i on bi postao top sa i bez turske ali ko zna uvjiek ima rizika.Zato mu se otac osigurao prodali se u tursku odma za pare
Babo mu Sandzaklija a takvima ce Turska uvijek biti ispred BiH
Koliko znam on i dalje ima u Zenici skolu kosarke odakle je Tarik krenuo pa onda presao u Sarajevo, u Sparse
Roditelji vise pominjali da im sin nikad nece igrati za BiH, oni su "glavni krivac" za put kojim je krenuo Tarik
Za Tursku nece nikad zaigrati kao "stranac", jedino ako mu skinu zvjezdicu, Turci ce uvijek traziti nekoga kao Larkin, Wilbekin

Ovo je sve kako sam ja cuo
Don't believe the hype.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 08 sep 2025, 21:43

08 sep 2025, 21:23
MElloo je napisao/la:

Koliko znam on i dalje ima u Zenici skolu kosarke odakle je Tarik krenuo pa onda presao u Sarajevo, u Sparse
Roditelji vise pominjali da im sin nikad nece igrati za BiH, oni su "glavni krivac" za put kojim je krenuo Tarik
Za Tursku nece nikad zaigrati kao "stranac", jedino ako mu skinu zvjezdicu, Turci ce uvijek traziti nekoga kao Larkin, Wilbekin

Mislim da se prosle godine on i mogao nagovoriti da se vrati al otac je zabranio i odma izasao u medije i rekao da to nije istina

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 08 sep 2025, 21:59

Tog oca sam mu često viđao po komentarima portala gdje se spominje Tarik. Mada su mi gori pojedini naši mediji što mu daju medijski prostor nakon što više i službeno nije bio naš igrač.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 08 sep 2025, 22:07

Samo se Bosnjak moze tako prodati. U kosarci su brojni...
Mi se ponasamo kao nacija kao da nas ima 100 miliona pa se mozemo rasipati. Primjeri: Biberovic, Preldzic, Rizvic, Mulaomerovic, Omic, Djedovic. Vjerovatno sam nekog i zaboravio. Ali kad slava prodje svi bi da imaju postovanje okoline odakle dolaze, a tamo negdje su broj. Zasto nekom u zivotu treba da tvoji sugradjani okrecu glavu od tebe. I u ovom dresu se ne igra ni za Adisa ni za Bosnica ni za Sabita nego za svoj narod. Treneri budu i prodju, samo imena onih koji su nastupali ostaju upisana. Teletovic uzdignute glave moze hodati kroz svoju Jablanicu, i ne samo Jablanicu, za razliku od raznih Biberovica i Preldzica. Pare ce oni vec zaraditi tamo negdje, ali postovanje nece.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 08 sep 2025, 22:24

08 sep 2025, 21:23
MElloo je napisao/la:

Turska je to, pitanje dana kad ce povuci par veza ili platiti kome treba da mu se skine zvjezdica.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 08 sep 2025, 22:28

mercurial je napisao/la:
08 sep 2025, 22:07
Samo se Bosnjak moze tako prodati. U kosarci su brojni...
Mi se ponasamo kao nacija kao da nas ima 100 miliona pa se mozemo rasipati. Primjeri: Biberovic, Preldzic, Rizvic, Mulaomerovic, Omic, Djedovic. Vjerovatno sam nekog i zaboravio. Ali kad slava prodje svi bi da imaju postovanje okoline odakle dolaze, a tamo negdje su broj. Zasto nekom u zivotu treba da tvoji sugradjani okrecu glavu od tebe. I u ovom dresu se ne igra ni za Adisa ni za Bosnica ni za Sabita nego za svoj narod. Treneri budu i prodju, samo imena onih koji su nastupali ostaju upisana. Teletovic uzdignute glave moze hodati kroz svoju Jablanicu, i ne samo Jablanicu, za razliku od raznih Biberovica i Preldzica. Pare ce oni vec zaraditi tamo negdje, ali postovanje nece.
Kud baš Teletovića i Jablanicu nađe kao primjer, nakon onih frkica sa hidrocentralama :mrgreen:

Btw kažu da Mulaomerović nije bio kontaktiran od strane KSBiH pa je otišao nastupati za Hrvatsku. Da li je tačno, ne znam.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.