Primjer tog hajca za repku je Pozeko, i na osnovu toga se progura i napravi dobru trenersku karijeruVaya je napisao/la: ↑07 sep 2025, 17:21U okvirima evropske kosarke, proci grupnu fazu na EB nije nista sto spada pod kategoriju prepoznatljivog...bhsport je napisao/la: ↑07 sep 2025, 15:53Iskreno se nadam i zelim da neko od jakih euroligaških klubova prepozna ovo što je Adis uradio i ponudi mu angazman. Samo da makne iz kosovske lige.
Kolike su šanse da se to desi?
@lumani
@TripleThreat
Evo vas dvojicu cijenim pa me interesuje vas stav i mišljenje.
Voditi reprezentaciju je nesto totalno drugo u odnosu na voditi klub... Odigrati 8-10 utakmica u toku godine za nacionalni tim, gdje igrace mozes zicati na emociju, je totalno drugo u odnosu kada vodis klub u kojem momci igraju za platu i u vecini slucajeva za sebe...
Adis je nama drag, ali ako imas 55 godina i najveci ti domet da vodis samostalno klub sa Kosova - govori dosta toga... Adis bi mozda mogao, ali naglasavam "MOZDA" dobiti sansu u nekom slabom EC timu, ali EL moze samo sanjati...puno je realnija opcija, da bi mu slijedeca stepenica u karijeri bila KK Bosna, da igra ABA ligu i jos neko FIBA takmicenje...sto bi po nas bila i najbolja opcija, ukoliko ostane selektor...
Adis Bećiragić
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
-
- Kontakt:
Re: Adis Bećiragić
nek crknu dusmani, najjaci smo
Surreal je napisao/la: ↑07 sep 2025, 15:23A Kamenjaš i Musa, pa igraju Euroligu momci19vendetta87 je napisao/la: ↑07 sep 2025, 15:13Mi mozemo racunati na sve igrace sa ovog turnira, osime Juke i Johna.JohnCleese je napisao/la: ↑07 sep 2025, 15:01Ove kvalifikacije za sp treba gledati kao priliku.
Novembarski prozor pocinjemo protiv Turske i Srbije sto zvuci wow, no međutim mi mozemo racinati na nekih 6-7 igraca sa ovog turnira dok Turci i Srbi na max tri igraca sa ovog turnira.
Uigranoscu i hemijom do novih skalpova.
• 1. kolo (27.11.2025, Turska – BiH): Musa i Kamenjaš vjerovatno odsutni zbog Eurolige.
• 2. kolo (30.11.2025, BiH – Srbija): Euroliga pauzira, obojica dostupni.
• 3. kolo (27.02.2026, BiH – 2. iz grupe A): Termin se poklapa s Euroligom, vjerovatno neće igrati.
• 4. kolo (02.03.2026, gostovanje istoj ekipi): Bez Eurolige, mogu nastupiti.
• 5. i 6. kolo (02. i 05.07.2026, BiH – Turska, Srbija – BiH): Ljeto, bez Eurolige, puni sastav možemo očekivati
Sto znaci da ce i Srbiji biti dostupni svi igraci u 2.kolu kada gostuju nama.
-
- Kontakt:
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je nastup na Eurobasketu porazom od Poljske, a odmah nakon meča u javnosti se pojavilo pitanje – hoće li selektor Adis Bećiragić nastaviti svoj mandat.
Sam Bećiragić je na konferenciji za medije bio prilično zagonetan izjavom: „Ne volim lagati, ne znam šta je sljedeće. Vidjećemo. Biće to dobro“, što je dodatno podgrijalo spekulacije.
Ipak, predsjednik Košarkaškog saveza BiH, Aid Berbić, brzo je smirio javnost. Gostujući u emisiji *Istraga sedmice* na Hayat TV-u, jasno je poručio da promjena selektora nije tema:
– „Bećiragić ima potpisan ugovor na dvije godine i on je zaključen prije nekoliko mjeseci. Mislim da bi bilo iluzorno razgovarati o bilo kakvim promjenama. Njegova izjava se odnosila na činjenicu da će u kvalifikacijama izostati neki važni igrači poput Nurkića, koji igra u NBA, te da je upitno učešće košarkaša iz Eurolige“ – kazao je Berbić.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ako su tacni ovi datumi prozora, onda mi ne trebamo se toliko i brinuti po pitanju dostupnosti nasih igraca...Kylian je napisao/la: ↑07 sep 2025, 21:09Surreal je napisao/la: ↑07 sep 2025, 15:23A Kamenjaš i Musa, pa igraju Euroligu momci19vendetta87 je napisao/la: ↑07 sep 2025, 15:13
Mi mozemo racunati na sve igrace sa ovog turnira, osime Juke i Johna.
• 1. kolo (27.11.2025, Turska – BiH): Musa i Kamenjaš vjerovatno odsutni zbog Eurolige.
• 3. kolo (27.02.2026, BiH – 2. iz grupe A): Termin se poklapa s Euroligom, vjerovatno neće igrati.
• 5. i 6. kolo (02. i 05.07.2026, BiH – Turska, Srbija – BiH): Ljeto, bez Eurolige, puni sastav možemo očekivati
Prva dva kola (nama izuzetno bitna) se ne poklapaju sa EL...13 kolo EL se igra 25. i 26.11., a kvalifikacije idu 27.11. i 30.11. Jest da je razlika samo jedan dan, ali onda bi se i mogli nadati ovoj ekipi iz Dubajia...jos ako bi uspjeli kako Kondica ubjediti...
3. kolo se poklapa sa EL, 4. ne poklapa - ali ovo nam i nije toliko bitno jer tada igramo dvomec sa Svicarcima...
5. i 6. kolo, ako bude srece mogli bi racunati i na Jusufa i Garzu ako mu skinu zvijezdicu...
Zamisli u 13 kolu EL, Dubaji gostuje kod Fenera ili Efesa, te ova nasa 2 ili 3 samo ostanu u Istanbulu i docekaju tamo repku...

Zadnja izmjena: Vaya, dana/u 07 sep 2025, 22:56, ukupno mijenjano 1 put.
Ukoliko nemamo priliku dovesti neko zvucno trenersko ime, ostanak Adisa je sasvim ok rjesenje...samo kad bi ga KK Bosna dovela za trenera jos bi bilo bolje po repku...DamirT je napisao/la: ↑07 sep 2025, 22:25Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je nastup na Eurobasketu porazom od Poljske, a odmah nakon meča u javnosti se pojavilo pitanje – hoće li selektor Adis Bećiragić nastaviti svoj mandat.
Sam Bećiragić je na konferenciji za medije bio prilično zagonetan izjavom: „Ne volim lagati, ne znam šta je sljedeće. Vidjećemo. Biće to dobro“, što je dodatno podgrijalo spekulacije.
Ipak, predsjednik Košarkaškog saveza BiH, Aid Berbić, brzo je smirio javnost. Gostujući u emisiji *Istraga sedmice* na Hayat TV-u, jasno je poručio da promjena selektora nije tema:
– „Bećiragić ima potpisan ugovor na dvije godine i on je zaključen prije nekoliko mjeseci. Mislim da bi bilo iluzorno razgovarati o bilo kakvim promjenama. Njegova izjava se odnosila na činjenicu da će u kvalifikacijama izostati neki važni igrači poput Nurkića, koji igra u NBA, te da je upitno učešće košarkaša iz Eurolige“ – kazao je Berbić.
Kod Avde u Istrazi, Adisov mentor Bosa Tanjevic direktno kritikuje organizovanje svadbi u toku priprema (a i Neno takodjer), naknadno prikljucivanje na pripreme, trajanje istih krace od 6 sedmica itd...
Btw, veliko je pitanje da li nama uopste odgovara da protiv Srbije i Turske igraju euroligaski igraci. Ja sam poprilicno siguran da ne odgovara...
Btw, veliko je pitanje da li nama uopste odgovara da protiv Srbije i Turske igraju euroligaski igraci. Ja sam poprilicno siguran da ne odgovara...
Dubai ima utakmicu 25.11., pa 05.12., tako da Musa i Kamenjas mogu biti tu u obje utakmice. Medjutim, tu ce biti i Larkin, Osman, Yurtseven, Osmani, Hazer, Sanli, Bitim s jedne strane, te Micic, Avramovic, Guduric, Marinkovic, Dobric, Davidovac, Pokusevski, Petrusev, Milutinov s druge strane. U prevodu, nadrljali smo...Kylian je napisao/la: ↑07 sep 2025, 21:09• 1. kolo (27.11.2025, Turska – BiH): Musa i Kamenjaš vjerovatno odsutni zbog Eurolige.
-
- Kontakt:
Da nas samo neiznenadi svica
- JohnCleese
- Kontakt:
Za prvo kolo kad igramo protiv Turske 27.11. treba napomenuti da 26. 11 igra Anadolu u gostima, nemoguce je ocekivati te igrace.Ghuraba je napisao/la: ↑08 sep 2025, 06:29Dubai ima utakmicu 25.11., pa 05.12., tako da Musa i Kamenjas mogu biti tu u obje utakmice. Medjutim, tu ce biti i Larkin, Osman, Yurtseven, Osmani, Hazer, Sanli, Bitim s jedne strane, te Micic, Avramovic, Guduric, Marinkovic, Dobric, Davidovac, Pokusevski, Petrusev, Milutinov s druge strane. U prevodu, nadrljali smo...Kylian je napisao/la: ↑07 sep 2025, 21:09• 1. kolo (27.11.2025, Turska – BiH): Musa i Kamenjaš vjerovatno odsutni zbog Eurolige.
25. igra Panata kuci, kao i Fener kuci tako da bi te igrace mogli dobiti Turci kao sto bi mi mogli dobiti ove iz Dubaia kojima nece biti daleko doletiti i Stambol.
Za drugo kolo kvalifikacija svi euroligaski igraci mogu biti dostupni glede slobodnog vremena ( ali svakako da ce i za ovaj termin 30.11 o sudbini eventualnog dolaska odlucivati euroligaski timovi )
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Nije nemoguce. Kod Turaka se vec desavalo da im igraci igraju za reprezentaciju samo dan nakon sto su igrali Euroligu s klubom. Ataman dvojicu iz Panate svakako trenira i u klubu, a domaci klubovi obicno pustaju svoje igrace da igraju za reprezentaciju. Doduse, Ataman je imao onaj 'okrsaj' s Fenerovcima kad je slavio njihov poraz, pa je bilo receno da mu vise nece slati igrace u reprezentaciju, ali oni svakako imaju samo Bitima i Sanlija (ako se ne varam).JohnCleese je napisao/la: ↑08 sep 2025, 13:27Za prvo kolo kad igramo protiv Turske 27.11. treba napomenuti da 26. 11 igra Anadolu u gostima, nemoguce je ocekivati te igrace.
25. igra Panata kuci, kao i Fener kuci tako da bi te igrace mogli dobiti Turci kao sto bi mi mogli dobiti ove iz Dubaia kojima nece biti daleko doletiti i Stambol.
Za drugo kolo kvalifikacija svi euroligaski igraci mogu biti dostupni glede slobodnog vremena ( ali svakako da ce i za ovaj termin 30.11 o sudbini eventualnog dolaska odlucivati euroligaski timovi )
- JohnCleese
- Kontakt:
Ma nekako Larkina i Osmanija mi je bas tesko ocekivati da dodju iz (mislim) Milana kad im zavrsi euroligaska tekma malo prije ponoci pa da sutradan zaigraju protiv Bosne.Ghuraba je napisao/la: ↑08 sep 2025, 15:09Nije nemoguce. Kod Turaka se vec desavalo da im igraci igraju za reprezentaciju samo dan nakon sto su igrali Euroligu s klubom. Ataman dvojicu iz Panate svakako trenira i u klubu, a domaci klubovi obicno pustaju svoje igrace da igraju za reprezentaciju. Doduse, Ataman je imao onaj 'okrsaj' s Fenerovcima kad je slavio njihov poraz, pa je bilo receno da mu vise nece slati igrace u reprezentaciju, ali oni svakako imaju samo Bitima i Sanlija (ako se ne varam).JohnCleese je napisao/la: ↑08 sep 2025, 13:27Za prvo kolo kad igramo protiv Turske 27.11. treba napomenuti da 26. 11 igra Anadolu u gostima, nemoguce je ocekivati te igrace.
Iz Fenera i Panate bi mogli dodji regularno.
Treba se nadati da nece biti euroligaskih igraca definitivno

Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Intervju po povratku u Sarajevo.
Opet kazem, mislim da vecina nije protiv da Bekir ostane ako ne mozemo pronaci rjesenje koje bi pristalo radit za nase pare koje nisu bogzna neke.Neizostavno pitanje je bilo o ostanku na selektorskoj poziciji?
"Ništa nije sigurno, neke probleme moram riješiti sa klubom gdje radim i od kojeg živim. Ima i stvari koje moramo završiti sa porodicom, pa ćemo vidjeti, ako se sve riješi ostat ću, ako ne, neću ostati."
Ali mora i on vala da makar prosiruje roster, pogotovo sada kad krenu kvalifikacije. Nece valjda sa faking Sejficem, Loncarom i Arslom krenuti? Ok, razumijem sve za Sulejmanovica, ali daj se potrudi malo za ove ostale sto su se ovdje spominjali.QUARTERBACK je napisao/la: ↑08 sep 2025, 19:33Intervju po povratku u Sarajevo.
Opet kazem, mislim da vecina nije protiv da Bekir ostane ako ne mozemo pronaci rjesenje koje bi pristalo radit za nase pare koje nisu bogzna neke.Neizostavno pitanje je bilo o ostanku na selektorskoj poziciji?
"Ništa nije sigurno, neke probleme moram riješiti sa klubom gdje radim i od kojeg živim. Ima i stvari koje moramo završiti sa porodicom, pa ćemo vidjeti, ako se sve riješi ostat ću, ako ne, neću ostati."
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
A predsjednik saveza kaze potpisao novi ugovor prije par mjeseci na dvije godine.QUARTERBACK je napisao/la: ↑08 sep 2025, 19:33Intervju po povratku u Sarajevo.
Opet neke poluinformacije poput one da Musi treba par dana odmora.
Meni liči na to da je bio fajt sa Musom, ovaj napustio repku i pripreme, a Adis odradi EP i povlači se.
Neko drugi dodje Musa se vraca.
Nagadjanje je svakako ali dosta stvari smrdi u ovoj priči u zadnjih 50tak dana.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
-
- Kontakt:
Televisa presenta
Navodno mu Bekir prigovorio oko svadbe i kako je nespreman dosao. Musa mu odgovorio i malo falilo da do fajta dodje. Kameni i Vrabac ih razdvajali.bhsport je napisao/la: ↑08 sep 2025, 19:38A predsjednik saveza kaze potpisao novi ugovor prije par mjeseci na dvije godine.QUARTERBACK je napisao/la: ↑08 sep 2025, 19:33Intervju po povratku u Sarajevo.
Opet neke poluinformacije poput one da Musi treba par dana odmora.
Meni liči na to da je bio fajt sa Musom, ovaj napustio repku i pripreme, a Adis odradi EP i povlači se.
Neko drugi dodje Musa se vraca.
Nagadjanje je svakako ali dosta stvari smrdi u ovoj priči u zadnjih 50tak dana.

Trenutno korisnika/ca: TripleThreat, Vaya i 6 gostiju.