KK Bosna Visit Sarajevo
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
-
- Kontakt:
Re: KK Bosna Visit Sarajevo
Mislim da je to to nazalost sto se tice rostera. Pomenutu petoricu sigurno nije trebalo produziti, jer Kovacevic da je ili vec bio igrac ili imao potencijal za napredak Misko ga ne bi pustio da ode od njega.
Bojim se da Gega svojom odbranom i energijom je u svojoj glavi napravio da ce traziti jos vise love, a cinjenica je da bi Bosna njemu i on Bosni legli nestvarno. Mislim da na kraju nece biti nista od toga. Malo Ammar ima problem sto je cesto pretezno samo gledao finansijsku stranu iskljucivo, a rijetko gdje sansu da napravi pomak, a sada je idealan trenutak da se vrati i na krilima ovog hypea oko reprezentacije odigra vrhunsku sezonu.
Manojlovic MORA dobiti minute, vec sada je fizicki spreman za ovaj dio, nista Djoko osim sute izvana ne moze ponuditi vise od njega. Misko ce to garant znati iskoristiti, ako se ovako nastavi. Vise bi volio da smo izgubili sinoc, a da je Manojlovic dobio 25 minuta i zabio 7/8 poena.
Bojim se da Gega svojom odbranom i energijom je u svojoj glavi napravio da ce traziti jos vise love, a cinjenica je da bi Bosna njemu i on Bosni legli nestvarno. Mislim da na kraju nece biti nista od toga. Malo Ammar ima problem sto je cesto pretezno samo gledao finansijsku stranu iskljucivo, a rijetko gdje sansu da napravi pomak, a sada je idealan trenutak da se vrati i na krilima ovog hypea oko reprezentacije odigra vrhunsku sezonu.
Manojlovic MORA dobiti minute, vec sada je fizicki spreman za ovaj dio, nista Djoko osim sute izvana ne moze ponuditi vise od njega. Misko ce to garant znati iskoristiti, ako se ovako nastavi. Vise bi volio da smo izgubili sinoc, a da je Manojlovic dobio 25 minuta i zabio 7/8 poena.
- svrakino1921
- Kontakt:

Košarkaši Bosne upisali su historijski uspjeh – osvojili su inauguralno izdanje Kupa Splita. Nakon što su u polufinalu savladali Zadar, “Studenti” su u velikom finalu bili bolji i od domaćina, ekipe Splita, rezultatom 86:78.
Bosnu su do titule predvodili raspoloženi Mike Young Jr sa 25 poena, Chase Audige koji je ubacio 20, te kapiten Haris Delalić s 15 poena. Upravo je Young Jr ponio i titulu najkorisnijeg igrača turnira, potvrdivši svoju ključnu ulogu u pohodu na trofej.
Finalni dvoboj donio je pravu košarkašku poslasticu, a Bosna je od samog početka igrala čvrsto i borbeno, ne dozvolivši domaćinu da preokrene tok meča. Zasluženo su podigli pehar i ispisali nove stranice bogate historije sarajevskog kluba.
U utakmici za treće mjesto Zadar je bio uvjerljiv protiv Širokog, savladavši ga rezultatom 74:54.
- svrakino1921
- Kontakt:

DALMACIJA DANAS
GRIPE U SUZAMA Bosna osvojila prvi Kup Splita. Pogledajte tko je sve bodrio Žute s tribina
[FOTOGALERIJA] Uz njih poraz manje boli
5. rujna 2025. 22:10
Košarkaši Bosne postali su pobjednici prvog izdanja Kupa Splita. U finalnom dvoboju u Gripe su svladali domaći Split rezultatom 86:78 i tako došli do trofeja. Do finala su Splićani stigli pobjedom nad Širokim, dok je Bosna u polufinalu izbacila Zadar.
- PeppermintSA
- Kontakt:
produzenje ugovora sa Westom i puštanje Vrabca su kardinalne greške. Sve ostalo se nekako može sažvakati.
- svrakino1921
- Kontakt:

Split u finalu poražen od Bosne, Stephens i Myers neprimjetni
Bosna je pobjedom protiv Splita 86:78 (21:18, 20:15, 16:25, 29:20) osvojila 1. Kup Splita. Bila je to uzbudljiva utakmica u kojoj je Split početkom posljednje četvrtine vodio, ali su gosti "tricama" prelomili utakmicu.
Bosna: West 3, Persons 11, Ramić, Audige 20, Young 23, Delalić 17, Gugić, Zubac 1, Likić, Kovačević 6, Manojlović, Šalić 3.
Split: Kučić 19, Perasović 6, Myers 3, Jemo, Jordano 6, Marinelli 8, Svoboda 2, Sikirić 11, Bošnjak, Radošević 10, Stephens, Antičević 13.
U utakmici za treće mjesto Zadar je svladao Široki sa 74:54 (16:9, 19:20, 15:14, 24:11).
Zadar: Mazalin 20, Žganec 3, Torbarina 11, Ramljak 7, Dundović 5, Klarica 10, Tišma 6, Vraneš 8, Kapusta 4, Gulan, Bičić.
Široki: Galić 6, Strong 13, Zadro, Mccreary, Bilinovac 15, Radivojević, Miletić 6, Vujanović 3, Čović, Perković 11.
Najbolji igrač turnira je Michael Young iz Bosne, a sve nagrade dijelio je legendarni igrač Jugoplastike Mlađo Tudor.
Dovesti Gegica obavezno, srcan igrac kojeg vole i cijene navijaci. Mogao bi on eksplodirati u ovoj sezoni, plus domaci igrac, dobili bi s njim svi.. i centar tu fali obavezno, onda bi stvarno mogli ocekivati dobru sezonu uz pune tribine. A Beciragica svakako pokusati dovesti prije ili kasnije dok je jos "jeftin" trener..
zasto spominjes prije, moguci odlazak Younga, jel njemu nije ugovor garantovan do kraja godine il ima neku euro ispisnicu u slucaju poziva ekipa iz euro takmicenja?DirkNowitzki je napisao/la: ↑06 sep 2025, 08:44Mislim da je to to nazalost sto se tice rostera. Pomenutu petoricu sigurno nije trebalo produziti, jer Kovacevic da je ili vec bio igrac ili imao potencijal za napredak Misko ga ne bi pustio da ode od njega.
Nakon odgledanih nekoliko tekmi, reprezentacije i ove prijateljske, na prvu mi se cini da je to sve OK osim pozicije rezervnog centra i trenera. Ali nema veze, to se moze u pola sezone promijeniti kao i prosle godine kada se shvati da glavom kroz zid ne moze.
Treba poslati Westa u Orlovik, i Salica, nek oni nama Rizvica 

Sad nesto gledam, kako je Turska igrala, ovu selekciju KK Bosna pionirsku kad je Osman bio tu, zna li neko jel jos ko zaigrao profesionalno kosarke od ovih? Sjecam se da su tad jos pricali o njemu i jos jednom da su bas dobri, mislim da je u pitanju bio ovaj s loptom, dva mjesta od njega

-
- Kontakt:
JHam je napisao/la: ↑06 sep 2025, 10:00zasto spominjes prije, moguci odlazak Younga, jel njemu nije ugovor garantovan do kraja godine il ima neku euro ispisnicu u slucaju poziva ekipa iz euro takmicenja?DirkNowitzki je napisao/la: ↑06 sep 2025, 08:44Mislim da je to to nazalost sto se tice rostera. Pomenutu petoricu sigurno nije trebalo produziti, jer Kovacevic da je ili vec bio igrac ili imao potencijal za napredak Misko ga ne bi pustio da ode od njega.
Nemam nikakvu insajdersku informaciju, samo pokusavam razmisljati racionalno i logicki. Young je na turniru pokazao veliki kvalitet i da odskace od cjelokupnih ekipa za klasu, pogotovo jucer. Kad krene frka u nekim klubovima, gadjat ce se pojacanja, a ovakvih igraca uvijek fali..
- svrakino1921
- Kontakt:
Janari Jõesaar je stigao u Sarajevo
i odmah se priključuje pripremama ekipe! 
Janari nam stiže nakon sjajnih partija na Eurobasketu u dresu Estonije
, gdje je bio najbolji skakač i kradljivac lopti svoje reprezentacije, te drugi najkorisniji igrač tima!
Dobro nam došao u Sarajevo, Janari!
...
Janari nam stiže nakon sjajnih partija na Eurobasketu u dresu Estonije
Dobro nam došao u Sarajevo, Janari!
Atic je nivo iznad ABA lige, isto kao i Young.. jedva cekam da pocne sezona
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Ja bih ovom nasem Robersonu dao ugovor, pa makar na pola godine, mislim da je svojim angazmanom u repci (na kraju otisla loza od preforsiranosti) zasluzio da ga na neki nacin 'pripazimo', a KK Bosna je na racun sponzora svakako "drzavni" tim.... Nije da ne bi bio koristan i sa svojim igrackim karakteristikama, odnosno sa svojim sutem za tri poena, u nekoj normalnoj minutazi, iza Parsonsa.
Cijenim Gegu kao i vecina...ali mislim da to sto se kladio na sebe, misleci da ce odigrat neki wow Eurobasket, nije podiglo akcije. Na kraju krajeva je ipak tezak ciglar.... Pritom ciglar koji ocigledno trazi neke nerealne sume.
Kao sto kaze Dirk, jedan od glavnih prioriteta (pored opstanka) je da mali Manojlovic krene nabijat kilometrazu u ozbiljnom okruzenju, u seniorskoj kosarci Aba lige. Problem je sto Dubravko i Aco ne vole mlade igrace, odnosno misle da trebas cekat sansu do 20-21 godine (vise vole gledati preplacenog mrtvaca marinkovica nego dati minutazu Dzaficu) , sto samo govori koliiko su kosarkaski zaostali.
Cijenim Gegu kao i vecina...ali mislim da to sto se kladio na sebe, misleci da ce odigrat neki wow Eurobasket, nije podiglo akcije. Na kraju krajeva je ipak tezak ciglar.... Pritom ciglar koji ocigledno trazi neke nerealne sume.
Kao sto kaze Dirk, jedan od glavnih prioriteta (pored opstanka) je da mali Manojlovic krene nabijat kilometrazu u ozbiljnom okruzenju, u seniorskoj kosarci Aba lige. Problem je sto Dubravko i Aco ne vole mlade igrace, odnosno misle da trebas cekat sansu do 20-21 godine (vise vole gledati preplacenog mrtvaca marinkovica nego dati minutazu Dzaficu) , sto samo govori koliiko su kosarkaski zaostali.
Kad iducu igraju?
Brat Young je musliman, ima da uživa ovdje 

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Mislim da ove godine nema ništa od turnira " Mirza Delibašić " jer je lani bio 14 i 15 septembra a ove godine nema ni riječi o njemu.
I lanjski je održan nakon nekoliko godina pauze.
I lanjski je održan nakon nekoliko godina pauze.
Pa taj se turnir svakako zadnjih godina organizovo s brda s dola, tako da me ne bi cudilo da objave danas da je 7 dana turnir
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Ako je u pitanju lova ovog kosovskog kluba, nekakvi dugovi, odmah treba to iskoristit, Acu samo prebaciti opet na mjesto pomoćnika i svi sretni."Ne može ništa biti sigurno, ali neke probleme bih trebao riješiti sa svojim klubom gdje zarađujem novac od kojeg živim. Također i stvari sa porodicom, ako se to riješi ostat ću, ako ne, neću ostati".
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.