Kylian je napisao/la: ↑08 sep 2025, 23:36
Ghuraba je napisao/la: ↑08 sep 2025, 17:00
Je li ovo i Bosnicev mali presao u Megu? Vidim igrao je za njih i bio mvp nekog turnira u Sarajevu.
Ja koliko znam, kao i svake godine Mega je imala kontrolne treninge u junu/julu i u u drugoj polovini augusta, bilo je dosta djece iz Sarajeva, a prošao je u juniorski tim samo Benjamin Teletovic i u kadete Mak Omerovic, ostali su SVI vraćeni.
Izgleda da je Leon prošao u pionirski uzrast, ali taj uzrast nisam ni pratio. Ono što sam upratio je da je Leon Bosnić uspješno nastupio u konkurenciji dječaka svoga uzrasta – dva puta za Real Madrid i dva puta za Orange Bassano, mislio sam da u tome smjeru ide, kao Dončić, ali vidi ga najbolji u Megi.
I ja sam prvobitno pomislio da je trenirao s njima koju sedmicu, odigrao ovaj turnir i to je to. Medjutim, kad sam malo guglao da vidim ima li kakvih informacija o tome, vidio sam da mu u opisu na instagramu pise megabasket. Vjerovatno je skoro presao kod njih. Na slikama se vidi da je mali opasno izrastao. Sa svojih 14 godina, vec je visinom kao otac, ako ne i malo visi od njega (znaci, vec je na oko 190 cm). Pretpostavljam da on ima (ili moze imati) 3 pasosa: svedski jer se gore rodio, belgijski jer je tu godinama zivio i nadam se bosanski. Ne znam koliko je Berbic bio ukljucen u one sudske procese izmedju Vedrana i saveza (znam da su Colan i Milos tad bili na celu istog). Ako bude, daj Boze da ce mali zaigrati za nas, mada sam vidio da je na storyju podijelio neku sliku Robersona s Eurobasketa. Djeluje da je bas veliki potencijal i da bi mogao napraviti velike stvari. On, Buljubasic, Omerovic, Subasic, Teletovic, Bulajic - za 5-6 godina bi to mogla biti opasna vanjska linija, ako se svi budu razvijali kako treba i ako nas izaberu.