BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
-
- Kontakt:
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Ma kraju mozemo biti zadovoljni obzirom na sve. Probili smo tu barijeru prolaska grupe. Musa nam je sigurno najvazniji ofanzivni igrac i neko s kim bi imali sigurne poene sto bi rasteretilo i ostale igrace, pored toga i nesreca s naturalizovanim igracem, onda Halilovic povreda. Puno pehova za repku poput nase gdje svakako imamo problema da i ono najbolje sto imamo okupimo poput Sulejmanovica, Djedovica, Biberovica...
Nije puno falilo da prodjemo jos jednu stepenicu, Poljska je bila itekako prolazna, ali su se bolje snasli nekako od nas. Cudno prvenstvo svakako Spanija ispala u grupi, Srbija od Finske, Francuska, mozda i bude neko bas iznenadjenje na kraju sa zlatom.
Problem je opet buducnost i sve sto stihijski radimo, isplivat ce opet, ne sumnjam, neki dobri igraci ali to je vise plod srece i talenta nego nekog sistematskog rada u savezu i klubovima.
Nije puno falilo da prodjemo jos jednu stepenicu, Poljska je bila itekako prolazna, ali su se bolje snasli nekako od nas. Cudno prvenstvo svakako Spanija ispala u grupi, Srbija od Finske, Francuska, mozda i bude neko bas iznenadjenje na kraju sa zlatom.
Problem je opet buducnost i sve sto stihijski radimo, isplivat ce opet, ne sumnjam, neki dobri igraci ali to je vise plod srece i talenta nego nekog sistematskog rada u savezu i klubovima.
Mora se, apsolutno mora već početi raditi na košarkaškoj reprezentaciji
Garzi se mora skinuti zvjezdica, Halilović je tu još godinu-dvije, Atić mora biti lider KK Bosne i nadam se da će formu prenijeti na klubsku košarku, takodjer Bosna mora biti okosnica reprezentacije i treba da nadje 10-12 minuta za Manojlovića u prvoj sezoni ABA lige
Preživjeti kao beba genocid u Srebrenici i sa takvom životnom pričom ne željeti igrati za tu istu domovinu je razmišljanje koje niko ne može shvatiti, to je igrač Endese, znači kvalitet
Castanede umjesto Robersona, uredu, nadam se da je Dubravko pametan da pozove Johna u KK Bosnu, bar sezonu, bio bi nam i kao back up blizu u slučaju novih problema sa Castandeom
Musa i Nurkić su lider i dalje još 4-5 godina
Teletović junior izgleda kao dobar potencijal, pogotovo što donosi nešto što nismo navikli da imamo a to je put sa distance i poludistance, nadam se da će biti bar 60% svog oca
Živjela
Garzi se mora skinuti zvjezdica, Halilović je tu još godinu-dvije, Atić mora biti lider KK Bosne i nadam se da će formu prenijeti na klubsku košarku, takodjer Bosna mora biti okosnica reprezentacije i treba da nadje 10-12 minuta za Manojlovića u prvoj sezoni ABA lige
Preživjeti kao beba genocid u Srebrenici i sa takvom životnom pričom ne željeti igrati za tu istu domovinu je razmišljanje koje niko ne može shvatiti, to je igrač Endese, znači kvalitet
Castanede umjesto Robersona, uredu, nadam se da je Dubravko pametan da pozove Johna u KK Bosnu, bar sezonu, bio bi nam i kao back up blizu u slučaju novih problema sa Castandeom
Musa i Nurkić su lider i dalje još 4-5 godina
Teletović junior izgleda kao dobar potencijal, pogotovo što donosi nešto što nismo navikli da imamo a to je put sa distance i poludistance, nadam se da će biti bar 60% svog oca
Živjela

SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
Mi previse igraca "gubimo" zbog razliciti razloga, i to nam je najveci problem, u fudbalu, kosarci i drugim sportovima. Ne znam sta se desava, ali moramo sve pokusati da nam svi igraci igraju za reprezentaciju, da li to bio sulejmanovic, ahmedhodzic ud fudbalu itd, nismo mi u stanju da gubimo bilo koga, pogotov ne tako kvalitetne igrace. Znam svu pricu oko suljemanovica, opet mislim da bi, ako ostane selektor, Adis trebao sa njim popricati jer je najbolje i za sulejmanovica i repku. Opet pogurati pricu o garzi, nadam se da ima jos nade, vidjeti sa kondicem ili hoce ili nece, isto sa castanedom, moze se tu nesto jako stvoriti ali ego ne smije biti ispred drzave i repke, nema veze jel od igraca ili trenera. Mislim da je tu recimo beciragic bolji od barbareza i da bi se tu moglo nesto popricati/rijesiti. Necu da mjesam fudbal na ovoj temi nije mjesto, ali eto vidim neke paralele pa sam spomenuo.
-
- Kontakt:
Tu su i intervjui sa Kamenjašem i Alibegovićem.
https://n1info.ba/sport/kosarka/becirag ... em-ako-ne/
https://n1info.ba/sport/kosarka/becirag ... em-ako-ne/
Hvala. Znaci vrlo lako moze biti ovaj uspjeh “bezveze” sto se tice pota.CAZIN je napisao/la: ↑08 sep 2025, 10:23Objasnio je @zaostrog nekoliko stranica unazad. Trebali bi otići u POT 4 ali je problem što se više računa da na SP dobiješ neku afričku reprezentaciju nego na EB neku Top reprezentaciju. Tako da bi nam pomoglo dosta da se plasiramo na SP ali gledajući nam grupe baš će biti teško.
Dosta bi nam lakse bilo, da smo u jacem potu logično.
Ali prvo bi trebali vidjeti, ko od nasih sere po pitanju registracije Garze. Jer izmedju redova kad procitas neke intervjue u vezi toga, mozes zakljuciti, da FIBA nije odbila, nego uvijek fali dodatna papirologija, a nasi u Savezu se prave mutavi i uvijek posalju pomankljivu papirologiju.
-
- Kontakt:
Treba neki uporan i sa stavom novinar da pretitra malo ove iz saveza i da napiše neku kolumnicu, čak i ako ne dobije nikakav odgovor iz saveza. I to je odgovor sam za sebe. Ipak su i Nurkić i Edin Avdić naveli u takvoj konotaciji, da se nije uradilo sve što se moglo uraditi.Lavcina je napisao/la: ↑08 sep 2025, 18:38Ali prvo bi trebali vidjeti, ko od nasih sere po pitanju registracije Garze. Jer izmedju redova kad procitas neke intervjue u vezi toga, mozes zakljuciti, da FIBA nije odbila, nego uvijek fali dodatna papirologija, a nasi u Savezu se prave mutavi i uvijek posalju pomankljivu papirologiju.CAZIN je napisao/la: ↑08 sep 2025, 10:23Objasnio je @zaostrog nekoliko stranica unazad. Trebali bi otići u POT 4 ali je problem što se više računa da na SP dobiješ neku afričku reprezentaciju nego na EB neku Top reprezentaciju. Tako da bi nam pomoglo dosta da se plasiramo na SP ali gledajući nam grupe baš će biti teško.
Pa u nas su ti uvijek problem ljudi koji misle da sve znaju,koji su egocentrici.Mi da smo pametniji zadnjih 20g bi recimo Zlatan Ibrahimovic igrao za BiH.ElAn10 je napisao/la: ↑08 sep 2025, 16:27Mi previse igraca "gubimo" zbog razliciti razloga, i to nam je najveci problem, u fudbalu, kosarci i drugim sportovima. Ne znam sta se desava, ali moramo sve pokusati da nam svi igraci igraju za reprezentaciju, da li to bio sulejmanovic, ahmedhodzic ud fudbalu itd, nismo mi u stanju da gubimo bilo koga, pogotov ne tako kvalitetne igrace. Znam svu pricu oko suljemanovica, opet mislim da bi, ako ostane selektor, Adis trebao sa njim popricati jer je najbolje i za sulejmanovica i repku. Opet pogurati pricu o garzi, nadam se da ima jos nade, vidjeti sa kondicem ili hoce ili nece, isto sa castanedom, moze se tu nesto jako stvoriti ali ego ne smije biti ispred drzave i repke, nema veze jel od igraca ili trenera. Mislim da je tu recimo beciragic bolji od barbareza i da bi se tu moglo nesto popricati/rijesiti. Necu da mjesam fudbal na ovoj temi nije mjesto, ali eto vidim neke paralele pa sam spomenuo.
- akisarajevo92
- Kontakt:
gledam i Turci komentarisu po dr. mrezama, da nam je bio Musa i TARIK, da bi lagano prosli Poljake i slicno 

Don't believe the hype.
-
- Kontakt:
Stvarno mi Tarik nije jasan. On nece nikad igrati za Tursku na nekom takmicenju, a kod nas bi bio među glavnim igracima.akisarajevo92 je napisao/la: ↑08 sep 2025, 20:01gledam i Turci komentarisu po dr. mrezama, da nam je bio Musa i TARIK, da bi lagano prosli Poljake i slicno![]()
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
- Kontakt:
Da je još Musa bio tu, Tarik je mogao biti prevaga da se upravo dobije Turska u četvrtfinalu da je odlučio nastupati za zemlju u kojoj je rođen i odakle mu je majka. Puno hipotetike, znam, ali eto.19vendetta87 je napisao/la: ↑08 sep 2025, 20:09Stvarno mi Tarik nije jasan. On nece nikad igrati za Tursku na nekom takmicenju, a kod nas bi bio među glavnim igracima.akisarajevo92 je napisao/la: ↑08 sep 2025, 20:01gledam i Turci komentarisu po dr. mrezama, da nam je bio Musa i TARIK, da bi lagano prosli Poljake i slicno![]()
Šta ti ima biti jasan. Bosnjo. Prodao bi narod, državu i sve za retrovizor..19vendetta87 je napisao/la: ↑08 sep 2025, 20:09Stvarno mi Tarik nije jasan. On nece nikad igrati za Tursku na nekom takmicenju, a kod nas bi bio među glavnim igracima.akisarajevo92 je napisao/la: ↑08 sep 2025, 20:01gledam i Turci komentarisu po dr. mrezama, da nam je bio Musa i TARIK, da bi lagano prosli Poljake i slicno![]()
Otac mu je unovcio njegov talenat da se osigura, pa cak i da Tarik nije postao dobar igrac imao bi zaradu.19vendetta87 je napisao/la: ↑08 sep 2025, 20:09Stvarno mi Tarik nije jasan. On nece nikad igrati za Tursku na nekom takmicenju, a kod nas bi bio među glavnim igracima.akisarajevo92 je napisao/la: ↑08 sep 2025, 20:01gledam i Turci komentarisu po dr. mrezama, da nam je bio Musa i TARIK, da bi lagano prosli Poljake i slicno![]()
Tarik je bio ogroman talenat i on bi postao top sa i bez turske ali ko zna uvjiek ima rizika.Zato mu se otac osigurao prodali se u tursku odma za pare
-
- Kontakt:
Vrlo moguce da Aziz Bekir ostaje, sto znaci da jedna od najboljih generacija i definitivno nece iskoristiti svoj puni potencijal. Velika steta.
-
- Kontakt:
On je vec to sam uradio davno, jako iritantna i uobrazena osoba. Sa njim na klupi ostajemo sigurno bez nekoliko jako dobrih igraca, kao i bez veceg uspjeha kojeg ova generacija moze napraviti.19vendetta87 je napisao/la: ↑07 sep 2025, 13:55Do juce bio najbolji i jedini koji mentalitetom moze voditi reprezentaciju, sad odjednom treba dobiti otkaz...
Hajmo protjerati i pola rostera, odavno to niko nije napisao ovdje.
Nama treba strucnjak, a ne neko ciji je vrhunac poznavanja kosarke "daj mu da je opajdari".
- akisarajevo92
- Kontakt:
Babo mu Sandzaklija a takvima ce Turska uvijek biti ispred BiHMElloo je napisao/la: ↑08 sep 2025, 20:49Otac mu je unovcio njegov talenat da se osigura, pa cak i da Tarik nije postao dobar igrac imao bi zaradu.19vendetta87 je napisao/la: ↑08 sep 2025, 20:09Stvarno mi Tarik nije jasan. On nece nikad igrati za Tursku na nekom takmicenju, a kod nas bi bio među glavnim igracima.akisarajevo92 je napisao/la: ↑08 sep 2025, 20:01gledam i Turci komentarisu po dr. mrezama, da nam je bio Musa i TARIK, da bi lagano prosli Poljake i slicno![]()
Tarik je bio ogroman talenat i on bi postao top sa i bez turske ali ko zna uvjiek ima rizika.Zato mu se otac osigurao prodali se u tursku odma za pare
Koliko znam on i dalje ima u Zenici skolu kosarke odakle je Tarik krenuo pa onda presao u Sarajevo, u Sparse
Roditelji vise pominjali da im sin nikad nece igrati za BiH, oni su "glavni krivac" za put kojim je krenuo Tarik
Za Tursku nece nikad zaigrati kao "stranac", jedino ako mu skinu zvjezdicu, Turci ce uvijek traziti nekoga kao Larkin, Wilbekin
Ovo je sve kako sam ja cuo
Don't believe the hype.
Mislim da se prosle godine on i mogao nagovoriti da se vrati al otac je zabranio i odma izasao u medije i rekao da to nije istinaakisarajevo92 je napisao/la: ↑08 sep 2025, 21:23Babo mu Sandzaklija a takvima ce Turska uvijek biti ispred BiHMElloo je napisao/la: ↑08 sep 2025, 20:49Otac mu je unovcio njegov talenat da se osigura, pa cak i da Tarik nije postao dobar igrac imao bi zaradu.19vendetta87 je napisao/la: ↑08 sep 2025, 20:09
Stvarno mi Tarik nije jasan. On nece nikad igrati za Tursku na nekom takmicenju, a kod nas bi bio među glavnim igracima.
Koliko znam on i dalje ima u Zenici skolu kosarke odakle je Tarik krenuo pa onda presao u Sarajevo, u Sparse
Roditelji vise pominjali da im sin nikad nece igrati za BiH, oni su "glavni krivac" za put kojim je krenuo Tarik
Za Tursku nece nikad zaigrati kao "stranac", jedino ako mu skinu zvjezdicu, Turci ce uvijek traziti nekoga kao Larkin, Wilbekin
-
- Kontakt:
Tog oca sam mu često viđao po komentarima portala gdje se spominje Tarik. Mada su mi gori pojedini naši mediji što mu daju medijski prostor nakon što više i službeno nije bio naš igrač.
Samo se Bosnjak moze tako prodati. U kosarci su brojni...
Mi se ponasamo kao nacija kao da nas ima 100 miliona pa se mozemo rasipati. Primjeri: Biberovic, Preldzic, Rizvic, Mulaomerovic, Omic, Djedovic. Vjerovatno sam nekog i zaboravio. Ali kad slava prodje svi bi da imaju postovanje okoline odakle dolaze, a tamo negdje su broj. Zasto nekom u zivotu treba da tvoji sugradjani okrecu glavu od tebe. I u ovom dresu se ne igra ni za Adisa ni za Bosnica ni za Sabita nego za svoj narod. Treneri budu i prodju, samo imena onih koji su nastupali ostaju upisana. Teletovic uzdignute glave moze hodati kroz svoju Jablanicu, i ne samo Jablanicu, za razliku od raznih Biberovica i Preldzica. Pare ce oni vec zaraditi tamo negdje, ali postovanje nece.
Mi se ponasamo kao nacija kao da nas ima 100 miliona pa se mozemo rasipati. Primjeri: Biberovic, Preldzic, Rizvic, Mulaomerovic, Omic, Djedovic. Vjerovatno sam nekog i zaboravio. Ali kad slava prodje svi bi da imaju postovanje okoline odakle dolaze, a tamo negdje su broj. Zasto nekom u zivotu treba da tvoji sugradjani okrecu glavu od tebe. I u ovom dresu se ne igra ni za Adisa ni za Bosnica ni za Sabita nego za svoj narod. Treneri budu i prodju, samo imena onih koji su nastupali ostaju upisana. Teletovic uzdignute glave moze hodati kroz svoju Jablanicu, i ne samo Jablanicu, za razliku od raznih Biberovica i Preldzica. Pare ce oni vec zaraditi tamo negdje, ali postovanje nece.
Turska je to, pitanje dana kad ce povuci par veza ili platiti kome treba da mu se skine zvjezdica.akisarajevo92 je napisao/la: ↑08 sep 2025, 21:23Babo mu Sandzaklija a takvima ce Turska uvijek biti ispred BiHMElloo je napisao/la: ↑08 sep 2025, 20:49Otac mu je unovcio njegov talenat da se osigura, pa cak i da Tarik nije postao dobar igrac imao bi zaradu.19vendetta87 je napisao/la: ↑08 sep 2025, 20:09
Stvarno mi Tarik nije jasan. On nece nikad igrati za Tursku na nekom takmicenju, a kod nas bi bio među glavnim igracima.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
-
- Kontakt:
Kud baš Teletovića i Jablanicu nađe kao primjer, nakon onih frkica sa hidrocentralamamercurial je napisao/la: ↑08 sep 2025, 22:07Samo se Bosnjak moze tako prodati. U kosarci su brojni...

Btw kažu da Mulaomerović nije bio kontaktiran od strane KSBiH pa je otišao nastupati za Hrvatsku. Da li je tačno, ne znam.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.