Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
@LavoviGabela sve je to u planu u narednom periodu, ali sve u svoje vrijeme, puno je godina nerada iza nas, tako da je teško sve popraviti preko noći.
Do kraja devetog mjeseca bit će gotov pomoćni teren sa umjetnom travom i rasvjetom, a vjerujem da će izgradnja atletske i sanacija terena promijeniti u potpunosti izgled. Postavljena je nova ograda, dolaze nove klupe za rezervne igrače i novi izlazni tunel.
Do kraja devetog mjeseca bit će gotov pomoćni teren sa umjetnom travom i rasvjetom, a vjerujem da će izgradnja atletske i sanacija terena promijeniti u potpunosti izgled. Postavljena je nova ograda, dolaze nove klupe za rezervne igrače i novi izlazni tunel.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****
Kako Gabeljani fino središe stadion, usudio bih se reći naljepši od svih ovih manjih sa jednom tribinom. Baš sve po mjeri urađeno, jedva čekam da se vrate u PLBiH. Svaka čast i za Bišćane.
S druge strane, ja još ne mogu povjerovati da Sloga ima licencu igrati na onom ruglu od stadiona u Doboju, nema ni reflektore, a izgleda užasno ružno.

S druge strane, ja još ne mogu povjerovati da Sloga ima licencu igrati na onom ruglu od stadiona u Doboju, nema ni reflektore, a izgleda užasno ružno.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
Koliko krov promijeni izgled tribine. Fantasticno izgleda 

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Sta se desava u Mostaru? Dvije godine se radi a jos nije uradjeno. Ovo je stvarno bruka.
- LavoviGabela
- Kontakt:
U planu je sređivanje vip prostora, pa i za novinare loze itd.Lynx je napisao/la: ↑29 avg 2025, 15:19Kako Gabeljani fino središe stadion, usudio bih se reći naljepši od svih ovih manjih sa jednom tribinom. Baš sve po mjeri urađeno, jedva čekam da se vrate u PLBiH. Svaka čast i za Bišćane.![]()
Onda tribina preko puta, jer je zemlja kupljena

Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"
Zar nisu vec potpisali nesto slicno?Sutra u Zenici potpisivanje Sporazuma N/FSBiH i Vlade ZDK o Projektu nacionalnog stadiona
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- sagitarius
- Kontakt:
Svako okupljanje po jedan papir potpisu, a ima 200 papira u ugovoru…
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
Trebalo je prosli put biti potpisano, ali posto imamo gradonacelnika kakvog ni dusmanu ne bih pozelio, moralo se na dvaput potpisivati. Prvi put je potpisan Sporazum sa Gradom, sada sa ZDK. Samo ne znam sta su cekali ovoliko dugo.
Koji je sljedeći korak, nakon potpisivanja?
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926
Vjerovatno jos potpisivanjaAvantiBL je napisao/la: ↑08 sep 2025, 11:35Koji je sljedeći korak, nakon potpisivanja?

Auu, idejni projekat, glavni projekat, revizije, tenderi, znači realizacija nekad za 5-6 godina

Projekat koji plaća vlada ZDK.AvantiBL je napisao/la: ↑08 sep 2025, 11:35Koji je sljedeći korak, nakon potpisivanja?
Dozvole koje sredjuje grad.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Sto nije htio da se odma potpise sa ZDK jel nije u dobrim odnosima sa premijerom ZDK il fakat radi populizma hoce da bude samo on na potpisivanju i da samo Zenica grad zajedno sa ns to finansira jer znam da je bilo nesto da je debil ucjenio savez da se nece pravit stadion ako bude premijer ZDK na potpisu i jel to valjda to kad se sutra potpise sa ZDK moze se krenut sa rusenjem i radom ?
Zadnja izmjena: UtdBiH21, dana/u 08 sep 2025, 13:19, ukupno mijenjano 1 put.
Ma kakvo samostalno finansiranje, ne bi imao za kifle onda
Nije u dobrim odnosima sa kantonalnom vlascu, i gleda gdje god moze da napravi situaciju.
Ima jos posla do rusenja, a i kad krene rusenje, radice se tribina po tribina.
Logicki gledano, kad krene rusenje, cisto sumnjam da ce UEFA dozvoliti igranje na tom stadionu, i da ce Grbavicu prijaviti za domace utakmice. A opet ni to ne moze dok se jug Grbavice ne napravi. Sad hoce li se cekati da se taj projekat zavrsi, ili se mogu utakmice reprezentacije igrati ako je stadion gradiliste, ne znam.

Logicki gledano, kad krene rusenje, cisto sumnjam da ce UEFA dozvoliti igranje na tom stadionu, i da ce Grbavicu prijaviti za domace utakmice. A opet ni to ne moze dok se jug Grbavice ne napravi. Sad hoce li se cekati da se taj projekat zavrsi, ili se mogu utakmice reprezentacije igrati ako je stadion gradiliste, ne znam.
Re: hu Rekonstrukcija stadiona u BiH
Ma moze se igrat ako se tribina adekvatno zastiti i sigurnosni standardi odrqde bar ova prva faza sa jugom i sjeveromphillies je napisao/la: ↑08 sep 2025, 12:32Ma kakvo samostalno finansiranje, ne bi imao za kifle ondaNije u dobrim odnosima sa kantonalnom vlascu, i gleda gdje god moze da napravi situaciju.
Mogu se igrati, samo se zatvori jedna tribina. Imaš stadion u Mostaru koji je gradilište, pa se evo igraju utakmice u UEFA takmičenjima.phillies je napisao/la: ↑08 sep 2025, 12:32Ma kakvo samostalno finansiranje, ne bi imao za kifle ondaNije u dobrim odnosima sa kantonalnom vlascu, i gleda gdje god moze da napravi situaciju.
S ovim razvojem stadiona u Hercegovini, meni je i dalje stravično nenormalno da se ne aplicira za organizaciju UEFA Euro U19. Isti se igra u državama poput Malte, Estonije, Armenije, a mi imamo mogućnost to strašno jednostavno organizovati i dobiti s ovim stadionima u Hercegovini. Postoji odlična putna infrastruktura, postoji međunarodni aerodrom, a stadione možeš da biraš (Gabela, Široki, Posušje plus Vrapčići i Bijeli Brijeg). Plus postoje super uslovi za treninge (Međugorje, Karačić-Musa, Rodoč, Blagaj). Većina već dobra, neke stvari iskoristiti da se još malo dotjeraju (natkrivanje u Posušju, ovi kampovi, završavanje u Mostaru). Štaviše, mogu uključiti i Trebinje ako hoće oba entiteta.
Mislio sam da samo on hoce da bude na potpisivanju a ne za finansiranje ispravio samphillies je napisao/la: ↑08 sep 2025, 12:32Ma kakvo samostalno finansiranje, ne bi imao za kifle ondaNije u dobrim odnosima sa kantonalnom vlascu, i gleda gdje god moze da napravi situaciju.

Znaš li postoji li neki "predprojekat" ili se tek treba od nule projektovati?
Ima ali hajde sa sačekamo sutra pa ćemo cuti sve iz prve ruke.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.