Ermedin Demirović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Kaunas
Kontakt:

Re: Ermedin Demirović

Post Postao/la Kaunas » 07 sep 2025, 10:25

Valjda sad kontate o cemu smo mi pojedini pisali na ovoj temi.

Treba nekad i pogledat utakmicu a ne samo statistiku.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Djedo
Kontakt:

Post Postao/la Djedo » 07 sep 2025, 10:30

Ovaj je dobar za maraton samo…

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 07 sep 2025, 19:45

Dakle Demirovicu se posrecilo, pa je bio 6. pa 8. strijelac Bundeslige.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 07 sep 2025, 20:16

Kljucni igrach ove repke koji ritmom melje protivnika . Toliko daje timu iako ne postigne go njegoj je doprinos
he neizmjerljiv.

Jedan od igracha ovog tima koji diprinosi fuzickom umaranju protivnika i tome da nasa repka ne kolapsira fizicki nakon 60-te minute. Sto nam je bila boljka od nezavisnostiu.

Barbin uz Bazdara kljucni igrach gdje se odbrana pocinje igrati 100% vec od protivnickih 16 metara.

Nazalost niti 1% foruma nije to izgleda sposobno da skonta.
Zadnja izmjena: MostarNeretva, dana/u 07 sep 2025, 20:24, ukupno mijenjano 2 puta.

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 07 sep 2025, 20:19

Lijepo je imati bilo kakvu vrstu pa i najmanje intelektualne nezavisnosti, medjutim, ne mogu da shvatim ljude sa pitanjima zasto neko igra u ligi petice i uzima novac, jer toboze, njegov kvalitet je toliko mizeran da ne zasluzuje igrati niti domacu bh premijer ligu.

Ljudi koji daju taj novac njemu i priliku da igra tamo bi trebali da predstavljaju nekakvu tezinu u donosenju odluka jer su placeni za to i to im je struka. Malo poniznosti kod nasih forumskih komentatora ne bi bilo lose, jer sistem koji je dobio pravo da ocijenjiva kvalitet pojedinca je negdje drugo geografski i mentalno a ne u njihovih 50 kvadrata stana.

Njegov doprinos rezultatima reprezentacije zasigurno nije onakav kakvim bi mi zeljeli da ga vidimo, s druge strane, kvalitet reprezentativnog kadra koji mu treba obezbjediti priliku isto tako nije onakav kakav je u klubu, stoga, povlaciti paralele i generalno ga ocjenjivati kao loseg igraca a uzevsi u obzir totalno 2 razlicite situacije koje mu obezbjedjuju ili ne da pokaze kako moze maksimalno da bude koristan ekipama je poprilicno suludo.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 sep 2025, 20:22

On je takav napadac, ima tih dana mu se potrefe gdje ne lici na profesionalnog fudbalera, to je sve u glavi, to mu se cesto desava i u Stuttgartu zato mu i ne vjeruju kao prvom napadacu.
Za nas ipak od neprocjenjive vrijednosti zbog trke i pressinga, bez obzira sto je juce vjerovatno odigrao jednu od najgorih utakmica do sad u reprezentaciji, u utorak mu mjesto startera nije upitno.

UtdBiH21
Kontakt:

Post Postao/la UtdBiH21 » 07 sep 2025, 20:29

eleGancy je napisao/la:
06 sep 2025, 23:52
Ja mislim da njemu smeta Dzeko, cini se da je bolji kad je sam u napadu, al treba imat dobra krila kraj sebe - sad ih ima..
On je los protiv ekipa gdje je imperativ pobjeda i gdje ces kroz posjed doci do gola jer on nista nece iskreirat i izgledat ce kao amater , on je dobar samo kada protivnicima das loptu i da on trci , protiv San marina Dzeko je puno korisniji jer je tempo protivnika dosta manji on ce sam nesto iskreirat i dat gol a protiv Austrije ili drugih jacih ekipa Demirovic ce biti korisniji od 38godisnjeg Dzeke jer ce stalno praviti presing na golmana i odbranu i oni nece moci razviti igru kakvu bi mogli sa npr. Dzekom koji ne moze ispratiti vise taj tempo na tom nivou a moguce i da Demirovic vise voli igrati sam u napadu jer je protiv Kipra top bio

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 sep 2025, 20:31

Goalgetter je napisao/la:
07 sep 2025, 20:22
On je takav napadac, ima tih dana mu se potrefe gdje ne lici na profesionalnog fudbalera, to je sve u glavi, to mu se cesto desava i u Stuttgartu zato mu i ne vjeruju kao prvom napadacu.
Za nas ipak od neprocjenjive vrijednosti zbog trke i pressinga, bez obzira sto je juce vjerovatno odigrao jednu od najgorih utakmica do sad u reprezentaciji, u utorak mu mjesto startera nije upitno.
:thumbup:

Pa forumski strucnjaci sve gledaju kroz prizmu golova. Da je neki golgeter, nije ni blizu, ali ce on to nadomjestiti trkom i presingom. Gori su ovi sto zele da on sam igra u vrhu napada. Bukvalno bi bilo kao da igramo sa igracem manje.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 07 sep 2025, 20:33

RacioEmocionalan je napisao/la:
07 sep 2025, 20:19
Njegov doprinos rezultatima reprezentacije zasigurno nije onakav kakvim bi mi zeljeli da ga vidimo, s druge strane, kvalitet reprezentativnog kadra koji mu treba obezbjediti priliku isto tako nije onakav kakav je u klubu, stoga, povlaciti paralele i generalno ga ocjenjivati kao loseg igraca a uzevsi u obzir totalno 2 razlicite situacije koje mu obezbjedjuju ili ne da pokaze kako moze maksimalno da bude koristan ekipama je poprilicno suludo.
Mada se u suštini slažem sa svime što su napisao, Edin Džeko, a prirodno je da ga navijači porede s njim, je sa skoro 40 kuka u zadnjih godinu dana postigao više reprezentativnih pogodaka (5) nego Demirović otkako igra za reprezentaciju (4), igrajući ispred istog veznog reda, protiv istih protivnika.

Svakako, opet kažem da se slažem s većinom napisanog - nije samo do njega i navijači često pretjeraju jer pišu emotivno. Ali i kad se oduzmu svi eksterni faktori ostaje da njegov dosadašnji doprinos reprezentaciji trebao biti veći. On je na papiru za klasu ispred svih osim Dedića, Kolašinca, i eto ako hoćeš Džeke i naravno da to podiže očekivanja da se malo češće i istakne na terenu.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 07 sep 2025, 21:38

Činjenica da u 34 nastupa za reprezentaciju ima samo 4 gola je poražavajuća za jednog napadača. S druge strane, sve ostale njegove kvalitete, trka, presing su nama od nemjerljivog značaja i Ermedin kao takav nam je dragocijen.
Zbog njega samog bilo bi lijepo da zabija češće, pogotovo protiv amatera jer kad da pumpa statistiku i samopouzdanje…
Slažem se da njegov kvalitet dolazi do izražaja u utakmicama protiv težeg protivnika, pa sjetimo se samo kakvu predstavu je pružio u martu protiv Rumuna. Sinoć je bio za zaborav, ali već u utorak vjerujem da će pokidati. Ne znam ko uopšte dovodi u pitanje njegovo mjesto u prvih 11.
Poslije Vasilja, Tahir age :mrgreen:, on je zacementiran :thumbup:

torbica
Kontakt:

Post Postao/la torbica » 07 sep 2025, 21:46

Ja mislim da njegov prime tek dolazi tamo od 30. godine tako da ce se i ta rubrika sa golovima poboljsati

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 07 sep 2025, 21:51

Treba uzeti u obzir da od tih 34 utakmice makar 20 poceo s klupe, a vrlo cesto, hajmo reci 60-70% utakmica odigrao na za sebe neprirodnoj poziciji.
On u kojem god klubu da je bio, trpao je polijepo. A okusao se u Njemačkoj, Švicarskoj, Španiji...
Istina da mu egzekucija nije jača strana, ali on itekako ima kvaliteta i neka njega nama.

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 07 sep 2025, 22:26

231983 je napisao/la:
07 sep 2025, 21:51
Treba uzeti u obzir da od tih 34 utakmice makar 20 poceo s klupe, a vrlo cesto, hajmo reci 60-70% utakmica odigrao na za sebe neprirodnoj poziciji.
On u kojem god klubu da je bio, trpao je polijepo. A okusao se u Njemačkoj, Švicarskoj, Španiji...
Istina da mu egzekucija nije jača strana, ali on itekako ima kvaliteta i neka njega nama.
Na kojoj neprirodnoj poziciji...?

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 07 sep 2025, 22:29

Zglavkar je napisao/la:
07 sep 2025, 22:26
231983 je napisao/la:
07 sep 2025, 21:51
Na kojoj neprirodnoj poziciji...?
Krilo/krilni napadač. Isto sto su radili Ibisevicu, cesto su to, pogotovo na pocetku reprezentativne karijere radili i Ermedinu.

Masqareda
Kontakt:

Post Postao/la Masqareda » 08 sep 2025, 01:00

Neutral je napisao/la:
07 sep 2025, 10:11
I kad kazes da je prosjecan igrac, sto u svojoj ekipi sto za repku, dezurni sveznalci te napadaju. Momak ima trku, presing, nrkad se ukaze da postigne gol ali daleko da je neki super kvalitet. Trud i zalaganje obrisu limitiranost u fudbalu.
Vec sam govorio. Dobar za ekipe iz donjeg dijela tabele jer je za napadaca iznadprosjecan sto se tice presinga i trke. Pa kad se branis vecinu tekme je ok. Ovako kad ti kontrolises igru se vide nedostaci i bilo je za ocekivati da se nece uklopit u Stuttgartu gdje su vecinom nezadovoljni onim sto pokazuje.

Nazalost Pokeras, kao i vecina forumasa, se vodi time gdje ko igra umjesto onim sto pokazuje na terenu. Tako da je siguran starter svaku u repci. On je sad nesto kao Krunic sto je bio. :yawn:

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 08 sep 2025, 11:59

Fudbalski Kamenjas za repstaciju :)

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 08 sep 2025, 13:21

Trebao bi predat desetku Kerimu…

Masqareda
Kontakt:

Post Postao/la Masqareda » 08 sep 2025, 14:23

Sheyi je napisao/la:
08 sep 2025, 11:59
Neka ga zabije protiv Austrije za pobjedu kako god i bice mu sve oprosteno.

Brat ima 4 gola u 40 nastupa. Red bi bio. :yawn:

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 08 sep 2025, 14:33

Masqareda je napisao/la:
08 sep 2025, 14:23
Sheyi je napisao/la:
08 sep 2025, 11:59
Neka ga zabije protiv Austrije za pobjedu kako god i bice mu sve oprosteno.

Brat ima 4 gola u 40 nastupa. Red bi bio. :yawn:
Premalo za nekog ko je napadac, kakav god da je profil napadaca. To je ispod svakog nivoga iako ga gotivim

eleGancy
Kontakt:

Post Postao/la eleGancy » 08 sep 2025, 20:13

Njemu definitivno smeta Dzeko, jer ne mogu obojica igrat 9ku.

Mozda bi mogli igrati kad bi Dzeko bio lazna devetka kao sto zna u zadnje vrijeme povuci se u vezni red skroz, ali mislim da nam je za to bolji Bajraktarevic u buducnosti, jer fakat lik zna povuci odbranu.

Ali nadam se da ce u Zenici startati
Alajbeg - Demir - Memic

i na poluvremenu ubaciti Bajraktarevica kao laznu devetku sto je igro protiv San Marina

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], JohannWolfgang, Kobayashi, Muumii, myself, signalidunapark, zikerrz21 i 79 gostiju.