BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
-
- Kontakt:
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Ma to he kosarka , mi smo se potrosili protiv Grcke i Gruzije i fizicki i psihicki , nemamo kvalitet da igramo u nizu kvalitetno . Pa ni ova Gruzija oni su dobili Španiju pa 4 utakmice nista i evo danas opet dobri. Naravno da ostaje zal , moglo se u cetvrtfinale. Al kad gledas komplet turnir nasi momci zasluzuju sve pohvale.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Nema teoretske šanse da bi francuzi profulali 20+ otvorenih trica kao danas. Ubacili bi 16/31 barem protiv nas

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- relativizam
- Kontakt:
Nisam ja sastavljao roster,on je poveo 3 igrača od 12 na ekskurziju, on je se posvađao sa pola reprezentativaca, on je taj čija ekipa nije imala 2 akcije kako treba,on je taj što je čekao povrijedjenog kastenedu do zadnjeg dana itd itdQuartararo je napisao/la: ↑07 sep 2025, 15:39Šta ste očekivali sa ovim rosterom? Titulu, finale, šta?relativizam je napisao/la: ↑07 sep 2025, 15:38Ovo je Adisov turnir i on nas je izbacio ,to su svi složni.
Kad su ljudi još na pripremim utakmicama i njegovim izjavama govorili da on nije za selektora ovdje se sprdalo![]()
-
- Kontakt:
Upravo tako. Kameni da je imao muda i pameti pa one 2-3 situacije realizirao i da ne bacamo slobodna na procentiu 50% bilo bi drugačije. Al eto lahko je sad pametovati nam. Da su babi muda bila bi djed

Kakvi smo mi baksuzi da ostanemo bez citave petorke odlicnih igraca iz ovih ili onih razloga. S njima bi definitivno bili jaci. Bilo kome da nedostaje 5-6 igraca ne bi bolje od nas.
Casteneda-Musa-Djedovic-Sulejmanovic-Garza 6th man Biberovic. Umjesto John-Arslanagic-Vrabac-Hrelja-Penava-Halilovic
Kakva druzina. Jaci sastav nego 70% eurobasketa. Lagano rotacija od 10 igraca.
Casteneda-Musa-Djedovic-Sulejmanovic-Garza 6th man Biberovic. Umjesto John-Arslanagic-Vrabac-Hrelja-Penava-Halilovic
Kakva druzina. Jaci sastav nego 70% eurobasketa. Lagano rotacija od 10 igraca.
Pretukli su nas. Fizicki su bolje odgovorili na kontakt igru. Igra im se jeste svodila na 2 igraca Lojda i Ponitku ali su dali doprinos i ostali. Njima je samo 6 igraca koseve dalo. Kod nas se to nije desilo, upisalo ih se 8, ali je Kamenjas upotpunosti odsutan bio u oba pravca, Alibegovic nestao, a Vrabac - Gegic - Lazic nisu dali onaj momentum koji je trebao kad vise nisu mogli vuci samo Roberson i Nurkic. Previse su nam centri visoko izlazili i tu je bio kraj i preokret. Najvise zamjeri Kamenjasu koji nije smio pogledati prema kosu, aposlutno se prepao i unio tu neku nervozu u tim. Najslabija karika naseg tima danas.
Grci će uzeti zlato 

-
- Kontakt:
Ko bi rekao da ce cetvrtfinale biti bez Srbije , Francuske ,Španije.
- Hrammm1921
- Kontakt:
Summa summarum Roberson kao late call pun pogodak .Evo i danas dok je bio u igri nesto se kao i moglo u napadu i sigurno bi i zavrsnica bila napetija da se nije povrijedio.
Ono sto meni nije jasno,a mozda se neko nece slozit je bezvezno pozivanje Halilovica ,a koji bi mozda mogao zaigrat da smo dosli do finala
Arslanagic takodje,zasto si tu ako ne mozes bar neku minutu uskocit.Djedovic je po meni morao bit tu,pogotovo u situaciji u kojoj smo bili.
Ono sto meni nije jasno,a mozda se neko nece slozit je bezvezno pozivanje Halilovica ,a koji bi mozda mogao zaigrat da smo dosli do finala

Pa jesu ih pobjedili,jesuNEZALAGANJE je napisao/la: ↑07 sep 2025, 16:08Rekoh ja.Ima ko zna, kad mi ne znamo uzeti ponudjeno.Svi vukli u Gruziji, a kod nas 70% ekipe nestalo.Sasrali se.
Sad cekam da mi neko kaze kako je Poljska jaca od francuza...![]()

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Joj al pisete gluposti. Proci u osminu finala iz onako teske grupe uz ovoliki broj povrijednjenih igraca je fantastican uspjeh. Od ovih sto su igrali- Nurkic na ovom prvenstvu na nivou sto me iznenadilo s obzirom na njegovu upitnu spremu na pocetku priprema. Atic je na ovom turniru odigrao svoje najbolje utakmice za reprezentaciju. Alibegovic i Kamenjas su razocarenje s obzirom da su dosli nakon sjajne klupske sezone. Musini poeni su osjetno falili umjesto Gegica, koji je bio blago receno uzasan na ovom prvenstvu. Decko niti ima sut, gomila nerezonskih poteza, pogresnih pasova... Kratka rotacija je dovela do danasnjeg poraza, John kada se povrijedio mi smo se tu i raspali. Za njega moram da dodam da mi je zao sto decko nije napravio vecu karijeru, barem ovdje u Evropi. Kada ste zadnji put vidjeli nekog igraca da u tim godinama igra na takvom nivou da evo danas na utakmici Eurobasketa ubaci 20 koseva a da je anonymus na evropskoj i kosarkaskoj mapi kakav je realno John. Hvala na svemu majstore
Odlicno napisano. Iako smo ispali, nisam nezadovoljan sa vecinom stvari. Ima nekih stvari koje se mogu popraviti i unaprijediti, ali sasvim zadovoljavajuce prvenstvo. Realno da nam je neko ponudio prolaz grupe i tijesno ispadanje, vjerovatno bi 95% foruma, a i javnosti prihvatilo.moreno123 je napisao/la: ↑07 sep 2025, 16:54Joj al pisete gluposti. Proci u osminu finala iz onako teske grupe uz ovoliki broj povrijednjenih igraca je fantastican uspjeh. Od ovih sto su igrali- Nurkic na ovom prvenstvu na nivou sto me iznenadilo s obzirom na njegovu upitnu spremu na pocetku priprema. Atic je na ovom turniru odigrao svoje najbolje utakmice za reprezentaciju. Alibegovic i Kamenjas su razocarenje s obzirom da su dosli nakon sjajne klupske sezone. Musini poeni su osjetno falili umjesto Gegica, koji je bio blago receno uzasan na ovom prvenstvu. Decko niti ima sut, gomila nerezonskih poteza, pogresnih pasova... Kratka rotacija je dovela do danasnjeg poraza, John kada se povrijedio mi smo se tu i raspali. Za njega moram da dodam da mi je zao sto decko nije napravio vecu karijeru, barem ovdje u Evropi. Kada ste zadnji put vidjeli nekog igraca da u tim godinama igra na takvom nivou da evo danas na utakmici Eurobasketa ubaci 20 koseva a da je anonymus na evropskoj i kosarkaskoj mapi kakav je realno John. Hvala na svemu majstore
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Pa ima veze zato što nakon cijele liste želja što spomenu kod potencijalnog selektora, on Pozzeca onda uvrsti kao prvi izbor, koji ne štrihira hrpu stvari koje je nabrojao.QUARTERBACK je napisao/la: ↑07 sep 2025, 15:36kakve veze ima koga je naveo kad je upravu za sve sto je rekao, evo ja ne prizivam otkaz bekiru ali ako mozemo naci nekog kvalitetnijeg trebamo probati, ako ne probamo ne mozemo znati moze li neko na svoj trenerski kvalitet izvuci iz ovih igraca mozda i nesto vise..TripleThreat je napisao/la: ↑07 sep 2025, 14:55Sve ovo nabrojiš i onda spomeneš Pozzeca. Jao, jaomirsad993 je napisao/la: ↑07 sep 2025, 14:53Šta me briga za uspjeh, hoću selektora koji je prije svega košarkaški pismen, koji zna napraviti akciju, da ne bude svaki napad zavrti Pick koji je u većini slučajeva tu samo reda radi i onda spuštaj loptu na Juku pa onda šta nam Bog da, selektora koji zna pronaći rješenje tokom utakmice kao što je to selektor Poljske uradio u drugom poluvremenu tako što su na svakom picku Robersona i centar i njegov čuvar išli za njim nisu mu dali da diše a kamoli da šutira. Hoću selektora koji nije posvadjan sa par igrača jer mi ovako mala reprezentacija ne smijemo to sebi dozvoliti, hoću selektora koji "zna" praviti pritisak na sudije, selektora koji će proširiti roster a ne da za sljedeće okupljanje opet gledam Sejfića i Lončara pod košem ili Arslanagića i Zahiragića na playu pored živog i zdravog Čampare, selektora koji kad gubimo 6 razlike na minut do kraja ima neku specijal akciju za šut za tri poena da se napravi ili barem pokuša napraviti za najboljeg šutera u tom momentu u ekipi, selektora koji će imati malo "spretnije" izjave za medije a ne kritikovati igrače po istim izazivajući valjda neku pozitivnu reakciju od njih na terenu (Nurkić, Lazić), slabo sam na kojem intervjuu čuo od nekog našeg igrača da hvali selektora konkretno, mislim Nurkić da u svim ovim izjavama gdje je hvalio sve redom nikad nije pohvalio selektora, nije ni to slučajno.
Selektor je u zadnjih 5 minuta na parketu imao 3-4 igrača koji nemaju samopouzdanje u tom momentu u sebe napadački pa valjda je i to do njega barem nekim dijelom da pričom sa igračima u četiri oka ih dodatno motiviše i daje samopouzdanje a ne obrnuto gdje on kad priča o njima je to javno i onda im samo još više pritiska na ledja stavlja.
Što se tiče imena nek se malo odriješi kesa i ponudi posao Pozzecu kojem ističe ugovor sa Italijanima ja mislim, ili Alimpijeviću pa da se proba ova generacija i sa Markovićem što da ne ili od jeftinijih rješenja Andrej Žakelj, pa ovaj mali Barać što je bio u Igokei ili evo svi spominju ovog pomoćnog u Njemačkoj![]()
-
- Kontakt:
Haris Delalić nije pokazao skoro ništa u reprezentativnom dresu kada mu se dala prilika. Ešalon Čampare i Arslanagića. Sikiraš je regularno odbijao pozivao. Jedino za Mutića da si upravu, ali i on bi bio veliki upitnik sa doprinosom.Madafaka je napisao/la: ↑07 sep 2025, 15:46Kako god okreneš bolje je da su na klupi bili Delalić, Mutić i Sikiraš nego Hrelja, Arslanagić i Halilović.TripleThreat je napisao/la: ↑07 sep 2025, 13:45Ko umjesto Arslanagića i Halilovića, sa priprema, je mogao pružiti produktivne minute?baboedindzeko09 je napisao/la: ↑07 sep 2025, 13:41Zamjerku imam samo na spisak i opet se postavljaju ista pitanja - zašto voditi Halilovića ako se znalo da neće biti spreman? Zašto voditi Arslanagića koji se bruka čak i protiv amatera sa Kipra? Klupa je pretanka, radije povesti i nekog šutera iz naše lige, dati mu 3-4 minute po utakmici nego ovako gdje imaš 3 praktički neupotrebljiva igrača na klupi - Halilovića, Arslanagića i Hrelju.
-
- Kontakt:
Neznam sta sam vidio pa znam i sto smo izgubili
( salu na stranu) amar ode u crkvu a svjedocim kako se kamenjas voza romobilom po rigi

( salu na stranu) amar ode u crkvu a svjedocim kako se kamenjas voza romobilom po rigi

Zadnja izmjena: DjaniTarik, dana/u 07 sep 2025, 17:05, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Ovo najviše boli. Likovi strijepili do zadnjih sekundi samodestrukcije Španije protiv Grčke i na kraju odu dalje nakon što Francuska šuta 6 od 36 za 3 (17%)akisarajevo92 je napisao/la: ↑07 sep 2025, 16:00Za Gruzijce mislim iz nase perspektive, dobijes ih onako, "izbacis" sa turnira, provuku se ipak nekako i onda odu dalje od tebeStevieG8 je napisao/la: ↑07 sep 2025, 15:46Jos Finci u cetvrtfinalu hladno ce dogurati do polufinalaakisarajevo92 je napisao/la: ↑07 sep 2025, 15:43Ranicu se budem li morao gledati Gruzijce u 1/4 finalu
Dojam je da bi nam svako iz grupe D bolje legao nego Poljaci, jos uz ovaj nas termin od 14h![]()
![]()
Jos jedna so na ranu koja ti govori "mogao si i vise na ovom prvenstvu"
Da stvar bude još gora?
Španci protiv njih šutali 7 od 32 za 3 (22%).
Pa fuj ba.
Ja sam ponosan na ovu reprezentaciju, koja iako limitirana dala 300% svojih mogućnosti. Adis pokazao da je u pravu što je insistirao na Robersonu, iako bi i on i mi voljeli da je Garza tu. Zašto Garza nije tu kao domaći je pitanje za amatere iz Saveza (Alihodžić, Berbić).
Jedino mi je žao što ko zna kad ćemo vidjeti Juku u ekipi zbog NBA pravila, Robersona zbog godina.
Hvala košarkašima što su me učinili ponosnim Bosancem i što su mi suze lile od ponosa na intoniranje himne pred svaku utakmicu !
Emotivnih 7 dana za sve patriote. A dušmani nek crknu!
Jedino mi je žao što ko zna kad ćemo vidjeti Juku u ekipi zbog NBA pravila, Robersona zbog godina.
Hvala košarkašima što su me učinili ponosnim Bosancem i što su mi suze lile od ponosa na intoniranje himne pred svaku utakmicu !
Emotivnih 7 dana za sve patriote. A dušmani nek crknu!
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
Ljudi ovdje prizivaju Djedovica... Mi jesmo selekcija koja nije u poziciji da odbija igrace, ali valjda moraju da postoje neki principi. Decko se u svojim najboljim godinama kada je uz Teletovica bio najvazniji igrac repke odrekao drzavljanstva i to je sve sto bi trebalo da niko ne pomislja na njega. Jos lik ima 35 godina pa sad bi na zalasku karijere opet malo igrao za domovinu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.