Realno je zatajio kad je najvise trebalo. Drzi Gegica 2 pol a lik ne moze kosa ubaciti kad se lomi rezultat.
Adis Bećiragić
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Adis Bećiragić
Čestitke bekire.
Dosta je njegovih zasluga za ovo na prvenstvu.
Samo da se sada zarovi i iščeprka malo svježe krvi
Dosta je njegovih zasluga za ovo na prvenstvu.
Samo da se sada zarovi i iščeprka malo svježe krvi
Samo sto si ti dosad dokazao da imas i neke druge probleme sa selektorom, pa tvoje misljenje nit je objektivno nit je bitno.bhsport je napisao/la: ↑07 sep 2025, 13:23Ako ti moram objasnjavati zasto je njegov poraz, prestani pratiti košarku.Bejker je napisao/la: ↑07 sep 2025, 13:20Eto on je kriv sto ti bekovi ne mogu pogoditi otvoren sut citavo drugo poluvrijeme i sto si na 50% slobodnih bacanja. Ja povlacim sve sto sam ga kritikovao. Pokazalo se da imamo 3 igraca u ovoj reprezentaciji, ostalo su neinteligentni chokeri. Tako da ovo sto je postigao je za ustat pa reci. Nije njegova krivica ni 1%.
Ko je očekivao da cemo trojku drzati na 60% taj veze sa kosarkom nema a ti si izgleda takav.
Penava ni sekunde u drugom, Atica nigdje, a Johny forsiran dok nije crko.
-
- Kontakt:
A koga je trebao ubaciti? U drugom poluvremenu sut nikoga nije isao, samo dva igraca dvocifrena bila.
Da ne spominjem da otvorene trice na kraju niko ne smije uzeti, vec bacaju vruc krompir prvo do sebe u ruke i tu se lopta gubi.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Po meni, Atica je ostavio na klupi u egal susretu, jer nije zelio u trenucima poznate njegove nervoze da napravi laku poentersku prevagu za njih, u vidu tehnicke ili brzih sopstvenih licnih
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje
Ko te tjera da citas? Ne svidja ti se preskoci kad vec ne znas argumente koristiti.Kajzer10 je napisao/la: ↑07 sep 2025, 13:26Samo sto si ti dosad dokazao da imas i neke druge probleme sa selektorom, pa tvoje misljenje nit je objektivno nit je bitno.bhsport je napisao/la: ↑07 sep 2025, 13:23Ako ti moram objasnjavati zasto je njegov poraz, prestani pratiti košarku.Bejker je napisao/la: ↑07 sep 2025, 13:20
Eto on je kriv sto ti bekovi ne mogu pogoditi otvoren sut citavo drugo poluvrijeme i sto si na 50% slobodnih bacanja. Ja povlacim sve sto sam ga kritikovao. Pokazalo se da imamo 3 igraca u ovoj reprezentaciji, ostalo su neinteligentni chokeri. Tako da ovo sto je postigao je za ustat pa reci. Nije njegova krivica ni 1%.
Ko je očekivao da cemo trojku drzati na 60% taj veze sa kosarkom nema a ti si izgleda takav.
Penava ni sekunde u drugom, Atica nigdje, a Johny forsiran dok nije crko.
Imam problem sto je tvrdoglav i sto ne širi roster, sto ne radi rotacije, ukratko sve ono sto nebi trebalo raditi u 2025 godini.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Beciragic je zasluzio pozicjju selektora narednih 10 godina. Svaka cast na vidjenju ekipe, koja je bila limitirana i osudjena na ispadanje vec u grupi.. zamislite da su tu bili Musa i Garza..
beciragic je izvukao 120% iz ove ekipe. kapa do poda.
-
- Kontakt:
Jedna Turska igra sa 8-9 igraca na ovom EB, a pojedinci ovdje pljuju Adisa sto ne prosiruje roster i ne koristi vise igraca na utakmici. 

- baboedindzeko09
- Kontakt:
Čovjek izvukao maksimum maksimuma sa ovim rosterom. Sumnjam i da bi neki euroligaški stručnjaci izvukli više. Naravno, bilo je nekih greškica koje mu se mogu prigovoriti za pojedinačne utakmice u pojedinim momentima, poput danas u 4/4, ali uopšteni dojam je fantastičan i on treba ostati selektor.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Onaj ko kaze da je danas izvukao maksimum je onaj ko nema pojma sta se desava na parketu i kosarku gleda kao fudbal
-Krajem prve cetvrtine poljska krece sa dubokim iskakanjem na robersona.Od tad se mucimo s poenima.Do kraja utakmice to nije rjesio.Mozda da pokusa Robersona ofball dok Aticu isakcu iz pika? dva pasa i imas zicer
-Preuzimanja i nepomaganje u odbrani pitanje koliko je ovo do njega koliko do igraca koji nisu razumjeli sta da rade kad Nurkic preuzme beka.
-Ohladio je Atica zaboraivo je na momka da postoji u trecoj cetvrtini
-Uzasne izmjene gdje nam se poljaci vracaju u drugoj cetvrtini a on i nakon timeouta drzi petorku koja ne moze nista
-Previse Penave kad se vidjelo da ga targetuju svaki napad dok je bio na parketu
-Penava na Sokolowskom, gdje ga je gubio kroz blokove i svi smo znali da ne moze pratit.
-Svaki timeout je kasnio,ili ga uopste nije zvao kad treba
-Forsiranje Adina Vrabca, Lloyd ga je vrtio ko budalu
-Tokom druge cetvrtine dok je Lloyd drzao Poljsku a ostali nisu mogli pogodit nista nije ga pokusao nijednom udvojiti ili natjerati da se rjesi lopte nego smo pustali Loyda da igra 1 na 1 sa Vrabcem.
Danas se bas vidjela razlika izmedju Igora i Azizra.
Na kraju krajeva on je sam kriv sto se sa pola igraca posvadjao.Mislim kad ti se 10 igraca ne odazove na pripreme zbog tebe zapitas se.
Izvukao je dosta iz rostera koji je poveo ali on je sam kriv sto je ovaj roster poveo
-Krajem prve cetvrtine poljska krece sa dubokim iskakanjem na robersona.Od tad se mucimo s poenima.Do kraja utakmice to nije rjesio.Mozda da pokusa Robersona ofball dok Aticu isakcu iz pika? dva pasa i imas zicer
-Preuzimanja i nepomaganje u odbrani pitanje koliko je ovo do njega koliko do igraca koji nisu razumjeli sta da rade kad Nurkic preuzme beka.
-Uzasne izmjene gdje nam se poljaci vracaju u drugoj cetvrtini a on i nakon timeouta drzi petorku koja ne moze nista
-Previse Penave kad se vidjelo da ga targetuju svaki napad dok je bio na parketu
-Penava na Sokolowskom, gdje ga je gubio kroz blokove i svi smo znali da ne moze pratit.
-Tokom druge cetvrtine dok je Lloyd drzao Poljsku a ostali nisu mogli pogodit nista nije ga pokusao nijednom udvojiti ili natjerati da se rjesi lopte nego smo pustali Loyda da igra 1 na 1 sa Vrabcem.
Na kraju krajeva on je sam kriv sto se sa pola igraca posvadjao.Mislim kad ti se 10 igraca ne odazove na pripreme zbog tebe zapitas se.
Izvukao je dosta iz rostera koji je poveo ali on je sam kriv sto je ovaj roster poveo
Zadnja izmjena: MElloo, dana/u 07 sep 2025, 14:21, ukupno mijenjano 3 puta.
Ma djaba objasnjavaš nekome ko prati košarku zadnjih 14 dana.MElloo je napisao/la: ↑07 sep 2025, 14:15Onaj ko kaze da je danas izvukao maksimum je onaj ko nema pojma sta se desava na parketu i kosarku gleda kao fudbal
Na kraju krajeva on je sam kriv sto se sa pola igraca posvadjao, ljudi tu.Mislim kad ti se 10 igraca ne odazove na pripreme zbog tebe zapitas se.
Argumentima ih zalijepiš i budale opet seru li seru.
Ima savez i neka radi sta misli da treba ako je da Adis ostane neka ostane ali neka se popravi i radi na manama ove reprezentacije. Odlična priprema utakmice ali vodjenje i adaptacija ravna nuli, čak i minus.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Sve to pada u vodu kad su nasi na 55% za slobodna bacanja.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Svjesni smo mi svi da je danas imao dosta grešaka u vođenju utakmice, ali cjelokupni dojam jeste da je izvukao maksimum iz ove ekipe i da je upitno da li bi pojedini cijenjeni euroligaški treneri uspjeli proći onu grupu. U 1/8 nismo se obrukali, šta više potukli smo se i vodili/kontrolisali utakmicu 30 minuta.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Kojih je to 10 igraca, @wannabeGhuraba?
-
- Kontakt:
Zatvarali su reket toliko dobro da se na današnjoj utakmici zicer mogao zaboraviti. Atić nije toliko dobar hendler s loptom da bi se Roberson mogao igrati offball stalno.MElloo je napisao/la: ↑07 sep 2025, 14:15Onaj ko kaze da je danas izvukao maksimum je onaj ko nema pojma sta se desava na parketu i kosarku gleda kao fudbal
Nurkić je pomagao što je mogao i rijetko je tu griješio. Da se više pomagalo, više bi bilo otvorenih trica pa bi onda kritikovao Adisa zašto se sabija u reketu.-Preuzimanja i nepomaganje u odbrani pitanje koliko je ovo do njega koliko do igraca koji nisu razumjeli sta da rade kad Nurkic preuzme beka.
Jedina greška što se mene tiče. I moožda minutica Juke predugo na klupi u četvrtoj. Mada znajući Adisa i koliko forsira Nurkića, ubijeđen sam da je imao solidan razlog što ga je držao toliko dugo, vjerovatno je Juka premoren bio (što se i vidjelo u nekoliko instanci prije toga).-Ohladio je Atica zaboraivo je na momka da postoji u trecoj cetvrtini
Morao je odmarati Robersona i Nurkića, šta je trebao, pustiti ih da odrade cijelu utakmicu? U biti, jedina greška tu je možda minuta bez obojice njih na parketu, a to je premalo vrijeme.-Uzasne izmjene gdje nam se poljaci vracaju u drugoj cetvrtini a on i nakon timeouta drzi petorku koja ne moze nista
Da nije ubacio Penavu, pričalo bi se da je trebao više rotirati i da se previše igrača premorilo zbog toga.-Previse Penave kad se vidjelo da ga targetuju svaki napad dok je bio na parketu
Ne slažem se.-Svaki timeout je kasnio,ili ga uopste nije zvao kad treba
Ko je alternativa? 40 minuta za neraspoloženog Gegića i prepadnutog Lazića? Jordan je vrtio sve naše defanzivce, i to ne samo naše, nego i druge kroz cijeli turnir. Očekivati da ćemo ga mi odjednom zaustaviti je nerealno.-Forsiranje Adina Vrabca, Lloyd ga je vrtio ko budalu
Ovo je apsolutno netačno.Na kraju krajeva on je sam kriv sto se sa pola igraca posvadjao.Mislim kad ti se 10 igraca ne odazove na pripreme zbog tebe zapitas se.
-
- Kontakt:
Vrijeme je za novog selektora. Igru u kvalifikacijama bazirati na Castanedi, Sulejmanoviću i Djedoviću, zavrsiti papire Garzi do sljedećeg Eurobasketa a u isto vrijeme ovom sadašnjem rosteru Gegić, Atić, Alibegović, Kamenjaš, Musa, Nurkić pridruziti 4, 5 novih igrača i nadati se da ce Teletović, Manojlović, Jašarević, Omerović stasati do iduceg Eura i to je to. Bolje ne može
-
- Kontakt:
Kao što sam već na drugoj temi upitao, ko bi to bio bolji taktičar, ostvario bolju vezu sa igračima, radio svoj posao sa povezanošću sa ovom zemljom, a ne samo kao još jedan posao u nizu i imao bolji skauting potencijalnih igrača za našu reprezentaciju, a da bi se uklopio u skroman finansijski budžet saveza? Ko je to ime?
-
- Kontakt:
Daj nam navedi imena tih 4-5 mladih igraca koji mogu biti od koristi u narednim kvalifikacijama, koje pocinju za manje od 3 mjeseca.Homelander je napisao/la: ↑07 sep 2025, 14:45Vrijeme je za novog selektora. Igru u kvalifikacijama bazirati na Castanedi, Sulejmanoviću i Djedoviću, zavrsiti papire Garzi do sljedećeg Eurobasketa a u isto vrijeme ovom sadašnjem rosteru Gegić, Atić, Alibegović, Kamenjaš, Musa, Nurkić pridruziti 4, 5 novih igrača i nadati se da ce Teletović, Manojlović, Jašarević, Omerović stasati do iduceg Eura i to je to. Bolje ne može
I da ode pitanje je koga bi doveli da ga zamjeni do pocetka kvalifikacija za SP, tesko cemo se dokopati i tog prvenstva u onako teskoj grupi.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.