BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- invincible1921
- Kontakt:
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Ma nema se sta analizirati...Lazic, Alibegovic, Kameni nista...jos dodaj gegica i njegovu skromnu partiju i tjt.
Ne mozes dobit sa 2.5 igraca....
Kad se Roberson povrijedio mi smo se predali
Ne mozes dobit sa 2.5 igraca....
Kad se Roberson povrijedio mi smo se predali
=\_1921_/=
Serem se na Sulejmanovića kad ga već spominjete.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Momcima se nema šta prigovoriti i ko god im šta prigovori poput ovih par padobranaca su isti oni koji su likovali nakon poraza od Španije i Italije pa se ušutili nakon Grčke i Gruzije. Apsolutno maksimum su dali na terenu, poginuli su za svaku loptu na obje strane i na tome im kapa dole. Jedini minus za kompletno prvenstvo dao bih Alibegoviću koji je totalno podbacio u svakoj utakmici.
Što se utakmice tiče, nisu nas koštala ni slobodna bacanja ni sterilan napad u zadnjih 6 minuta, koštale su nas dvije stvari - otvorene trojke iz kornera i ofanzivni skok. Nevjerovatno mi je da Nurkić ostane na preuzimanju, odlično odradi sve, a dole ispod koša tri naša igrača među kojima je uvijek bio Vrabac ne mogu da zagrade Balcerowskog ili onog drugog, to nije ni znanje već samo VOLJA i KONCENTRACIJA. Prelako su ispadali u pojedinim momentima i dozvoljavali lošim šuterima da se "zapale" jer ih ostave same u ćošku, prelako.
Imali smo ih, pogotovo u prvom poluvremenu gdje ih je samo luđaćka serija Loyda držala u igri da se ne odvojimo na 15ak razlike, ali šta je tu je. Prelomili su nas krajem 3/4 gdje su i prvi put poveli na utakmici, onda se već kod nas umor osjetio a i došla je bezidejnost u napadu, naročito bez Nurkića na terenu većinom 4/4.
Azizu nemam zamjerke za čitav turnir nikakav, iz limitiranog rostera je izvukao maksimum. Danas bi mu samo našao malu zamjerku u držanju Nurkića u 4/4 previše van terena. Nemaš ga za šta čuvati, neka igra do kraja pa makar i na 50% jer je on kao i takav naš najbitniji igrač.
Zamjerku imam samo na spisak i opet se postavljaju ista pitanja - zašto voditi Halilovića ako se znalo da neće biti spreman? Zašto voditi Arslanagića koji se bruka čak i protiv amatera sa Kipra? Klupa je pretanka, radije povesti i nekog šutera iz naše lige, dati mu 3-4 minute po utakmici nego ovako gdje imaš 3 praktički neupotrebljiva igrača na klupi - Halilovića, Arslanagića i Hrelju.
Što se utakmice tiče, nisu nas koštala ni slobodna bacanja ni sterilan napad u zadnjih 6 minuta, koštale su nas dvije stvari - otvorene trojke iz kornera i ofanzivni skok. Nevjerovatno mi je da Nurkić ostane na preuzimanju, odlično odradi sve, a dole ispod koša tri naša igrača među kojima je uvijek bio Vrabac ne mogu da zagrade Balcerowskog ili onog drugog, to nije ni znanje već samo VOLJA i KONCENTRACIJA. Prelako su ispadali u pojedinim momentima i dozvoljavali lošim šuterima da se "zapale" jer ih ostave same u ćošku, prelako.
Imali smo ih, pogotovo u prvom poluvremenu gdje ih je samo luđaćka serija Loyda držala u igri da se ne odvojimo na 15ak razlike, ali šta je tu je. Prelomili su nas krajem 3/4 gdje su i prvi put poveli na utakmici, onda se već kod nas umor osjetio a i došla je bezidejnost u napadu, naročito bez Nurkića na terenu većinom 4/4.
Azizu nemam zamjerke za čitav turnir nikakav, iz limitiranog rostera je izvukao maksimum. Danas bi mu samo našao malu zamjerku u držanju Nurkića u 4/4 previše van terena. Nemaš ga za šta čuvati, neka igra do kraja pa makar i na 50% jer je on kao i takav naš najbitniji igrač.
Zamjerku imam samo na spisak i opet se postavljaju ista pitanja - zašto voditi Halilovića ako se znalo da neće biti spreman? Zašto voditi Arslanagića koji se bruka čak i protiv amatera sa Kipra? Klupa je pretanka, radije povesti i nekog šutera iz naše lige, dati mu 3-4 minute po utakmici nego ovako gdje imaš 3 praktički neupotrebljiva igrača na klupi - Halilovića, Arslanagića i Hrelju.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Sad gledaj kad Gruzija izbaci francuze.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
pa moj bekire opet nisi naucio, kad nemas kvalitet igraj na kvantitet
Ipak, vjerujem da je ovo bio naš maksimum. Ne mogu lagati, ne znam trenutno šta je slijedeće. Ne vjerujem da je skraćena rotacija razlog svemu ovome. Više su nas koštali promašeni penali, ofanzivni skokovi."
-
- Kontakt:
Koja druga odbrana, konkretno?kevindurant1903 je napisao/la: ↑07 sep 2025, 13:36Poljaci konstantno vrtili pik, da juka preuzme ponitku ili.lloyda, to nas je najvise kostalo, zar ne postoji neka druga odbrana azize od pika, zasto se nije moglo iskakati... a do duse i ovaj ponitka rijetko ogavan lik, stalno place i baca se
Balcerowski i Dominik konstantno se kretali u bloku, skoro nijedan naš bek nije uspio ići preko bloka upravo zbog toga. Sudije slijepe na to. Nurkić/Kamenjaš izlazili na bekove da ne bi bila otvorena trica, posebno još što je Loyd hendler bio ko pogađa šuteve iz bloka bez problema. Kao posljedica toga, nemamo visokog igrača u reketu da zagradi skok. Sve jasno kao dan. Mismatch zadavali, a nama ostavili pick your poison situaciju.
Ma kakvi, nema teorije.
Gruzijci ko i mi danas zavrsavaju svoj turnir

-
- Kontakt:
Ko umjesto Arslanagića i Halilovića, sa priprema, je mogao pružiti produktivne minute?baboedindzeko09 je napisao/la: ↑07 sep 2025, 13:41Zamjerku imam samo na spisak i opet se postavljaju ista pitanja - zašto voditi Halilovića ako se znalo da neće biti spreman? Zašto voditi Arslanagića koji se bruka čak i protiv amatera sa Kipra? Klupa je pretanka, radije povesti i nekog šutera iz naše lige, dati mu 3-4 minute po utakmici nego ovako gdje imaš 3 praktički neupotrebljiva igrača na klupi - Halilovića, Arslanagića i Hrelju.
Ma najveca razlika medju trenirma bila danas
Nije ni poljska neka aman ekipa 6 igraca im danas dalo kos
Nije ni poljska neka aman ekipa 6 igraca im danas dalo kos
- VensanKasel
- Kontakt:
baboedindzeko09 je napisao/la: ↑07 sep 2025, 13:41Momcima se nema šta prigovoriti i ko god im šta prigovori poput ovih par padobranaca su isti oni koji su likovali nakon poraza od Španije i Italije pa se ušutili nakon Grčke i Gruzije. Apsolutno maksimum su dali na terenu, poginuli su za svaku loptu na obje strane i na tome im kapa dole. Jedini minus za kompletno prvenstvo dao bih Alibegoviću koji je totalno podbacio u svakoj utakmici.

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- baboedindzeko09
- Kontakt:
I da dodam, od sad pa nadalje, uvijek protiv ove Poljske u svim sportovima a naročito u košarci. Ozbiljna vrsta ciganije koja se konstantno gura u košarci bez da imaju status neke elitne reprezentacije.
-
- Kontakt:
U ovakvim utakmicama se vidi koliko fali Musa. Svima se stisla ruka, ne smiju sutati a sami ko mjesec. Kameni, Lazic i Alibegovic uzasni. Kapa dole Juki i Robertsonu.
- invincible1921
- Kontakt:
Ma smijesna prica...mogo je bubam delalica umjesto halilovica i sta? Ne bi uso ni minut i tjt..ovako Mire makar znaci ekipiTripleThreat je napisao/la: ↑07 sep 2025, 13:45Ko umjesto Arslanagića i Halilovića, sa priprema, je mogao pružiti produktivne minute?baboedindzeko09 je napisao/la: ↑07 sep 2025, 13:41Zamjerku imam samo na spisak i opet se postavljaju ista pitanja - zašto voditi Halilovića ako se znalo da neće biti spreman? Zašto voditi Arslanagića koji se bruka čak i protiv amatera sa Kipra? Klupa je pretanka, radije povesti i nekog šutera iz naše lige, dati mu 3-4 minute po utakmici nego ovako gdje imaš 3 praktički neupotrebljiva igrača na klupi - Halilovića, Arslanagića i Hrelju.
Isto bgm ko da smo imali nez kakve igrace a nismo ih zvali
=\_1921_/=
E ovo je tacno. Bukvalno u svakom sportu tako. Od fudbala gdje su vazda u prvom sesiru, ne zna niko kako. Od sugavih njuski, pa sve do kosarke i ostalih sportova. Jedino valjda odbojka gdje su bas velesila, ali ne pratim to toliko.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑07 sep 2025, 13:46I da dodam, od sad pa nadalje, uvijek protiv ove Poljske u svim sportovima a naročito u košarci. Ozbiljna vrsta ciganije koja se konstantno gura u košarci bez da imaju status neke elitne reprezentacije.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Lazic predstavlja taj grb, Sulejmanovic ga ne predstavlja. Simple as that.let3 je napisao/la: ↑07 sep 2025, 13:38Odakle ti ideja da Lazic vise voli grb BIH od Sulejmanovica ? kako uopste dolazis do takve konstatacijeAmirBvB je napisao/la: ↑07 sep 2025, 13:29Slabo sam ovo upratio skroz, ali nije mi nikako jasno da neko sa ovakvom životnom pričom neće da uradi sve da nastupa za reprezentaciju svoje zemlje.let3 je napisao/la: ↑07 sep 2025, 13:25
Sa Sulejmanovicem se zestoko zakuhalo, do te mjere da je i Camil Durakovic intervenisao![]()
https://n1info.ba/sport/kosarka/durakov ... ti-za-bih/
Yebote više grb voli Lazić nego neko ko je kao beba preživio genocid.... Moj mozak ne može da procesira ovo...![]()
De procitaj ponovo sta pise covjek.
https://****.ba/sport/kosarka/camil-durakovic-i-njegovo-sjecanje-na-tesko-djetinjstvo-sulejmanovica/485175
https://n1info.ba/sport/kosarka/durakov ... ti-za-bih/
Sigurno ima talenta da bude medju 12 pozvanih na eurobasketu, koliko znam nema neku povredu?
Da voli BiH vise nego svoj ego, uradio bi sve da se izvine (pa makar i da je za sve zivo upravu) da pojede gov.no i da igra za reprezentaciju, makar mu selektor dao minutu. Eto odakle mi ideja.
-
- Kontakt:
Tako je. Slična situacija kao i u četvrtoj protiv Italije. Jednostavno, fali jedan konzistentan skorer pored Nurkića koji skoro uvijek može poroditi koševe, a posebno još u situaciji kad ostaneš i bez Robersona.MostarskiSin je napisao/la: ↑07 sep 2025, 13:46U ovakvim utakmicama se vidi koliko fali Musa. Svima se stisla ruka, ne smiju sutati a sami ko mjesec.
Drago mi je da je pala i teorija o vrabcu kao nekom defanzivcu.Na ovom prvenstvu ga je vrtio ko je htio
Ta dva smecara ne treba nikad vise zvati. Obojica izdali drzavu kad su bili potrebni.akisarajevo92 je napisao/la: ↑07 sep 2025, 13:20Da je drugi selektor obojica bi vjerovatno bila tu
Sa Sulejmanovicem ima licne probleme, a Djedovica nije zelio zvati jer je "star"

- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ne znam šta da ti kažem. Radije bih da je poveo neko tijelo kao trećeg centra koji makar može uskočiti 2-3 minute i zagraditi skok ako ništa, nego Halilovića za kojeg se eto znalo da neće biti spreman. Radije bih umjesto Arslanagića, kad već nemamo pleja i kad je takva situacija sa Kondićem poveo nekoga ko ima 35+% za tri na nekom srednjem volumenu ošutanih trojki.TripleThreat je napisao/la: ↑07 sep 2025, 13:45Ko umjesto Arslanagića i Halilovića, sa priprema, je mogao pružiti produktivne minute?
Edin je nekoliko puta ponovio u podcastu, ali opet neću da griješim duše jer nisam upoznat sa situacijom skroz da su se bez problema mogli riješiti papiri Pjaniću i Garzi do EB i da je tu krivica isključivo na savezu. Za Garzu hajde, to neću da im stavljam na dušu, ali u slučaju Pjanić koji eto od narednog prozora može igrati za nas, što je očigledno bio problem u našem savezu.
-
- Kontakt:
Nadam se da je ovo i kraj Aziza Bekira.
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 5 gostiju.