Pa dobro njemu je zuban menadzer. U zelji sto je bilo dobrih igraca sve je zuban uzeo da im bude menadzer i ne znam da li se i jedan ikad vratio .Manijakdokraja9 je napisao/la: ↑05 sep 2025, 13:53Poenta price i zivota opcenito je da ne zaboravis odakle si i kako si nekad zivio. Ne zaboravis klubove koji su ti dali sansu da pokazes ko si i sta si. Ne zaboravis pomoc i podrsku koju si dobio od kluba kad si tek dosao da igras i nisi "imao za kifle". Kako se brazilci, argentinci i ostali juznoamerikanci vracaju u svoje izvorne klubove? Ne mora nuzno znaciti da ce biti neko pojacanje u tom momentu, ali promocija lige, sreca i euforija koja se probudi kod navijaca, to je ono zbog cega gledamo. Mislis da mu u Turskoj nisu psovali nikad? Pa oni su veci fanatici, a ujedno i "cigani" od nas. Takodjer bih se dotakao Dzeke, ok postujem ako ne zelis da dodjes na zalasku karijere odigrati 1 sezonu, ali da npr ode u Hajduk (jer se s njima povezivao), a ne u Zelju odradit 1-2 sezone u svom rodnom gradu kod svoje raje, porodice itd mi je nejasno. Ako tako i bude na kraju za mene ce vjecno bit debil.Sport90 je napisao/la: ↑05 sep 2025, 13:17Sto bi se vracao na nase pasnjake?, da mu se raja sjeti uze i sire familije poslije svakog pogresnog pasa, promasene prilike i izgubljene utakmice. Pa nije lud.Manijakdokraja9 je napisao/la: ↑04 sep 2025, 23:32Znam ga licno, prije godinu-dvije je govorio da se vjerovatno ne bi vratio. Takodjer, kad bih rekao sta je tacno rekao o povratku tada pomislili bi da je bas debil, a nije, top je momak, al mu je ta recenica glupo zvucala. Ne bih da prenosim da ga blatim jer je top momak, al tesko da bi se vratio, bas se skrasio i navikao u Turskoj.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
- Riquelme1921
- Kontakt:
Kako nije, vratio se Zuban mlađi.Pact1921 je napisao/la: ↑05 sep 2025, 14:41Pa dobro njemu je zuban menadzer. U zelji sto je bilo dobrih igraca sve je zuban uzeo da im bude menadzer i ne znam da li se i jedan ikad vratio .Manijakdokraja9 je napisao/la: ↑05 sep 2025, 13:53Poenta price i zivota opcenito je da ne zaboravis odakle si i kako si nekad zivio. Ne zaboravis klubove koji su ti dali sansu da pokazes ko si i sta si. Ne zaboravis pomoc i podrsku koju si dobio od kluba kad si tek dosao da igras i nisi "imao za kifle". Kako se brazilci, argentinci i ostali juznoamerikanci vracaju u svoje izvorne klubove? Ne mora nuzno znaciti da ce biti neko pojacanje u tom momentu, ali promocija lige, sreca i euforija koja se probudi kod navijaca, to je ono zbog cega gledamo. Mislis da mu u Turskoj nisu psovali nikad? Pa oni su veci fanatici, a ujedno i "cigani" od nas. Takodjer bih se dotakao Dzeke, ok postujem ako ne zelis da dodjes na zalasku karijere odigrati 1 sezonu, ali da npr ode u Hajduk (jer se s njima povezivao), a ne u Zelju odradit 1-2 sezone u svom rodnom gradu kod svoje raje, porodice itd mi je nejasno. Ako tako i bude na kraju za mene ce vjecno bit debil.

Grupa iznad svakog pojedinca.
Nista protiv toga da ode u Hajduk pa se oprosti kod nas i odigra polusezonu.Manijakdokraja9 je napisao/la: ↑05 sep 2025, 13:53Poenta price i zivota opcenito je da ne zaboravis odakle si i kako si nekad zivio. Ne zaboravis klubove koji su ti dali sansu da pokazes ko si i sta si. Ne zaboravis pomoc i podrsku koju si dobio od kluba kad si tek dosao da igras i nisi "imao za kifle". Kako se brazilci, argentinci i ostali juznoamerikanci vracaju u svoje izvorne klubove? Ne mora nuzno znaciti da ce biti neko pojacanje u tom momentu, ali promocija lige, sreca i euforija koja se probudi kod navijaca, to je ono zbog cega gledamo. Mislis da mu u Turskoj nisu psovali nikad? Pa oni su veci fanatici, a ujedno i "cigani" od nas. Takodjer bih se dotakao Dzeke, ok postujem ako ne zelis da dodjes na zalasku karijere odigrati 1 sezonu, ali da npr ode u Hajduk (jer se s njima povezivao), a ne u Zelju odradit 1-2 sezone u svom rodnom gradu kod svoje raje, porodice itd mi je nejasno. Ako tako i bude na kraju za mene ce vjecno bit debil.Sport90 je napisao/la: ↑05 sep 2025, 13:17Sto bi se vracao na nase pasnjake?, da mu se raja sjeti uze i sire familije poslije svakog pogresnog pasa, promasene prilike i izgubljene utakmice. Pa nije lud.Manijakdokraja9 je napisao/la: ↑04 sep 2025, 23:32Znam ga licno, prije godinu-dvije je govorio da se vjerovatno ne bi vratio. Takodjer, kad bih rekao sta je tacno rekao o povratku tada pomislili bi da je bas debil, a nije, top je momak, al mu je ta recenica glupo zvucala. Ne bih da prenosim da ga blatim jer je top momak, al tesko da bi se vratio, bas se skrasio i navikao u Turskoj.
Fk Željezničar.
-
- Kontakt:
U pravu si, nek u Hajduk ode mladji, nek njima da bolju verziju sebe, ipak je to liga na nivou Serie A. U Zelju nek dodje kad ne bude vise mogao hodat, a kamo li fudbala igrat, yebo Zelju.Pablo11 je napisao/la: ↑05 sep 2025, 16:47Nista protiv toga da ode u Hajduk pa se oprosti kod nas i odigra polusezonu.Manijakdokraja9 je napisao/la: ↑05 sep 2025, 13:53Poenta price i zivota opcenito je da ne zaboravis odakle si i kako si nekad zivio. Ne zaboravis klubove koji su ti dali sansu da pokazes ko si i sta si. Ne zaboravis pomoc i podrsku koju si dobio od kluba kad si tek dosao da igras i nisi "imao za kifle". Kako se brazilci, argentinci i ostali juznoamerikanci vracaju u svoje izvorne klubove? Ne mora nuzno znaciti da ce biti neko pojacanje u tom momentu, ali promocija lige, sreca i euforija koja se probudi kod navijaca, to je ono zbog cega gledamo. Mislis da mu u Turskoj nisu psovali nikad? Pa oni su veci fanatici, a ujedno i "cigani" od nas. Takodjer bih se dotakao Dzeke, ok postujem ako ne zelis da dodjes na zalasku karijere odigrati 1 sezonu, ali da npr ode u Hajduk (jer se s njima povezivao), a ne u Zelju odradit 1-2 sezone u svom rodnom gradu kod svoje raje, porodice itd mi je nejasno. Ako tako i bude na kraju za mene ce vjecno bit debil.
Prvo Brazilci se vracaju za milionske iznose.Manijakdokraja9 je napisao/la: ↑05 sep 2025, 13:53Poenta price i zivota opcenito je da ne zaboravis odakle si i kako si nekad zivio. Ne zaboravis klubove koji su ti dali sansu da pokazes ko si i sta si. Ne zaboravis pomoc i podrsku koju si dobio od kluba kad si tek dosao da igras i nisi "imao za kifle". Kako se brazilci, argentinci i ostali juznoamerikanci vracaju u svoje izvorne klubove? Ne mora nuzno znaciti da ce biti neko pojacanje u tom momentu, ali promocija lige, sreca i euforija koja se probudi kod navijaca, to je ono zbog cega gledamo. Mislis da mu u Turskoj nisu psovali nikad? Pa oni su veci fanatici, a ujedno i "cigani" od nas. Takodjer bih se dotakao Dzeke, ok postujem ako ne zelis da dodjes na zalasku karijere odigrati 1 sezonu, ali da npr ode u Hajduk (jer se s njima povezivao), a ne u Zelju odradit 1-2 sezone u svom rodnom gradu kod svoje raje, porodice itd mi je nejasno. Ako tako i bude na kraju za mene ce vjecno bit debil.Sport90 je napisao/la: ↑05 sep 2025, 13:17Sto bi se vracao na nase pasnjake?, da mu se raja sjeti uze i sire familije poslije svakog pogresnog pasa, promasene prilike i izgubljene utakmice. Pa nije lud.Manijakdokraja9 je napisao/la: ↑04 sep 2025, 23:32Znam ga licno, prije godinu-dvije je govorio da se vjerovatno ne bi vratio. Takodjer, kad bih rekao sta je tacno rekao o povratku tada pomislili bi da je bas debil, a nije, top je momak, al mu je ta recenica glupo zvucala. Ne bih da prenosim da ga blatim jer je top momak, al tesko da bi se vratio, bas se skrasio i navikao u Turskoj.
A nije da je Visca ostao sta duzan pa da mora vracati, dosao sa strane radi svog talenta igrao za kifle i virsle, bio najbolji i napravio transfer. Vjerovatno i napunio kasu klubu.
Pa bas ne bi rekao da je u Dzekinom slucaju Zeljo nesto prepoznao i potencirao njegov talenat. Cak sam gledao na nekom podcastz kako on prica da ga sa 17-18 godina nisu ni na pripreme htjeli povesti, kako je tad malo falilo da prestane igrati fudbal. Mi kao navijaci smo vezani emocijom a oni su profesionalci i muslim da im ne trebaju te epizode na kraju karijere. A sto se tice Hajduka otisao bi Dzeks tamo samo da mu mogu platiti 2-3 mil godisnje, mozda bi dosao i u Zelju da mu daju takvu platu kao i visca ili bilo koji nas proslavljeni igrac.
Da je nama prizvesti još kojeg Džeku, Višću, Bajića, Hadžiahmetovića, Štilića (makar slučajno).... pa da ih opet prizivamo na zalasku karijera.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Koliko god Hajduk lose izgledao ne mozemo se porediti sa njima. Dzeki ne mogu nista zamjeriti makar jednu utakmicu odigrao za nas dovoljno je. Kako izgledamo kao klub i sve dobro je ako ikakve sanse postoje da dodje. Uostalom sa 45 godina moze igrati nasu ligu.Manijakdokraja9 je napisao/la: ↑05 sep 2025, 17:51U pravu si, nek u Hajduk ode mladji, nek njima da bolju verziju sebe, ipak je to liga na nivou Serie A. U Zelju nek dodje kad ne bude vise mogao hodat, a kamo li fudbala igrat, yebo Zelju.Pablo11 je napisao/la: ↑05 sep 2025, 16:47Nista protiv toga da ode u Hajduk pa se oprosti kod nas i odigra polusezonu.Manijakdokraja9 je napisao/la: ↑05 sep 2025, 13:53
Poenta price i zivota opcenito je da ne zaboravis odakle si i kako si nekad zivio. Ne zaboravis klubove koji su ti dali sansu da pokazes ko si i sta si. Ne zaboravis pomoc i podrsku koju si dobio od kluba kad si tek dosao da igras i nisi "imao za kifle". Kako se brazilci, argentinci i ostali juznoamerikanci vracaju u svoje izvorne klubove? Ne mora nuzno znaciti da ce biti neko pojacanje u tom momentu, ali promocija lige, sreca i euforija koja se probudi kod navijaca, to je ono zbog cega gledamo. Mislis da mu u Turskoj nisu psovali nikad? Pa oni su veci fanatici, a ujedno i "cigani" od nas. Takodjer bih se dotakao Dzeke, ok postujem ako ne zelis da dodjes na zalasku karijere odigrati 1 sezonu, ali da npr ode u Hajduk (jer se s njima povezivao), a ne u Zelju odradit 1-2 sezone u svom rodnom gradu kod svoje raje, porodice itd mi je nejasno. Ako tako i bude na kraju za mene ce vjecno bit debil.
Fk Željezničar.
-
- Kontakt:
Vracaju se za milionske iznose, al Ronaldinho, Robinho, Tevez, Di Maria, Neymar itd. Nit mi mozemo ponuditi milione, nit je nas Edo Neymar. Poredjenje nidje veze.Sport90 je napisao/la: ↑05 sep 2025, 17:55Prvo Brazilci se vracaju za milionske iznose.Manijakdokraja9 je napisao/la: ↑05 sep 2025, 13:53Poenta price i zivota opcenito je da ne zaboravis odakle si i kako si nekad zivio. Ne zaboravis klubove koji su ti dali sansu da pokazes ko si i sta si. Ne zaboravis pomoc i podrsku koju si dobio od kluba kad si tek dosao da igras i nisi "imao za kifle". Kako se brazilci, argentinci i ostali juznoamerikanci vracaju u svoje izvorne klubove? Ne mora nuzno znaciti da ce biti neko pojacanje u tom momentu, ali promocija lige, sreca i euforija koja se probudi kod navijaca, to je ono zbog cega gledamo. Mislis da mu u Turskoj nisu psovali nikad? Pa oni su veci fanatici, a ujedno i "cigani" od nas. Takodjer bih se dotakao Dzeke, ok postujem ako ne zelis da dodjes na zalasku karijere odigrati 1 sezonu, ali da npr ode u Hajduk (jer se s njima povezivao), a ne u Zelju odradit 1-2 sezone u svom rodnom gradu kod svoje raje, porodice itd mi je nejasno. Ako tako i bude na kraju za mene ce vjecno bit debil.
A nije da je Visca ostao sta duzan pa da mora vracati, dosao sa strane radi svog talenta igrao za kifle i virsle, bio najbolji i napravio transfer. Vjerovatno i napunio kasu klubu.
Pa bas ne bi rekao da je u Dzekinom slucaju Zeljo nesto prepoznao i potencirao njegov talenat. Cak sam gledao na nekom podcastz kako on prica da ga sa 17-18 godina nisu ni na pripreme htjeli povesti, kako je tad malo falilo da prestane igrati fudbal. Mi kao navijaci smo vezani emocijom a oni su profesionalci i muslim da im ne trebaju te epizode na kraju karijere. A sto se tice Hajduka otisao bi Dzeks tamo samo da mu mogu platiti 2-3 mil godisnje, mozda bi dosao i u Zelju da mu daju takvu platu kao i visca ili bilo koji nas proslavljeni igrac.
-
- Kontakt:
Korora opet zabio za repku u prijateljskoj
Korora bi mogao biti sljedeci Zeljin igrac koji ce nesto vece napraviti
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Hahahahahha… Isto danas kontam Resic je Visca za sirotinju.Hansestadt je napisao/la: ↑05 sep 2025, 18:52Evo Visce
https://www.transfermarkt.com/sevkija-r ... ler/371080
Uf kad se samo sjetim kakva smo pojacanja imali tih sezona i sta smo prezivjeli sve ovo sad je zlato.Hansestadt je napisao/la: ↑05 sep 2025, 18:52Evo Visce
-
- Kontakt:
Istina, dobro se nekad ovoga prisjetiti i biti zahvalan gdje smo sadaOrvel je napisao/la: ↑06 sep 2025, 07:44Uf kad se samo sjetim kakva smo pojacanja imali tih sezona i sta smo prezivjeli sve ovo sad je zlato.Hansestadt je napisao/la: ↑05 sep 2025, 18:52Evo Visce
- svrakino1921
- Kontakt:
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine imala je mnogo posla na sjednici održanoj 20.08.2025. godine.
Tako je donesena odluka da FK Igman, sada federalni prvoligaš, bivšem članu kluba Belminu Mešinoviću isplati dug u iznosu od 10.500 KM.
Ukoliko to ne učine do 19.09., Igman će biti suspendovan, odnosno neće moći igrati prvenstvene i Kup utakmice u takmičarskoj sezoni 2025/26.
FK Sloga Doboj je kažnjen sa 2.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstva njihovih navijača u duelu protiv FK Sarajevo. NK Široki Brijeg je kažnjen sa 4.000 KM zbog upotrebe pirotehnike od navijača u duelu protiv Veleža, a kažnjen je i FK Velež zbog upotrebe pirotehnike navijača na tom meču, ali i zbog rasizma.
Kazna Mostarcima je u visini od 6.000 KM. FK Željezničar je kažnjen sa 3.5000 KM zbog upotrebe pirotehnike navijača u duelu protiv Rudar Prijedora, 3.000 KM zbog vrijeđanja i klevetanja na istom meču, ali i 3.000 KM zbog rasizma.
Na kraju je Plavima sa Grbavice izrečena jedinstva kazna u iznosu od 5.000 KM.
Treneru Posušja Marku Maksimoviću izrečena je opomena zbog zanemarivanja obaveza na prenstvenoj utakmici Sarajeva i Posušja, dok je Rudar iz Prijedora kažnjen sa 2.000 KM zbog toga što su navijači koristili pirotehniku u duelu protiv Radnika iz Bijeljine.
Zbog istog prekršaja navijača Zrinjskog u duelu protiv Širokog Brijega kažnjen je mostarski klub sa 4.000 KM, a Sloga Doboj je kažnjena sa 5.000 KM zbog toga što su navijači protiv Borca koristili pirotehniku, a bilo je i rasizma.
Isto su učinili i navijači Borca na navedenom meču u Doboju, te je Borac kažnjen 5.000 KM.
Nedugo nakon toga donesena je odluka da FK Sloboda do 29.09. mora isplatiti dugovanja prema bivšim članovima kluba, a to su: Abid Mujagić (28.000 KM), Danis Bratovčić (3.500 KM), Dženan Haračić (9.1000 KM), Marko Pervan (5.600 KM) i Mirza Delimeđac (3.720 KM).
Tako je donesena odluka da FK Igman, sada federalni prvoligaš, bivšem članu kluba Belminu Mešinoviću isplati dug u iznosu od 10.500 KM.
Ukoliko to ne učine do 19.09., Igman će biti suspendovan, odnosno neće moći igrati prvenstvene i Kup utakmice u takmičarskoj sezoni 2025/26.
FK Sloga Doboj je kažnjen sa 2.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstva njihovih navijača u duelu protiv FK Sarajevo. NK Široki Brijeg je kažnjen sa 4.000 KM zbog upotrebe pirotehnike od navijača u duelu protiv Veleža, a kažnjen je i FK Velež zbog upotrebe pirotehnike navijača na tom meču, ali i zbog rasizma.
Kazna Mostarcima je u visini od 6.000 KM. FK Željezničar je kažnjen sa 3.5000 KM zbog upotrebe pirotehnike navijača u duelu protiv Rudar Prijedora, 3.000 KM zbog vrijeđanja i klevetanja na istom meču, ali i 3.000 KM zbog rasizma.
Treneru Posušja Marku Maksimoviću izrečena je opomena zbog zanemarivanja obaveza na prenstvenoj utakmici Sarajeva i Posušja, dok je Rudar iz Prijedora kažnjen sa 2.000 KM zbog toga što su navijači koristili pirotehniku u duelu protiv Radnika iz Bijeljine.
Zbog istog prekršaja navijača Zrinjskog u duelu protiv Širokog Brijega kažnjen je mostarski klub sa 4.000 KM, a Sloga Doboj je kažnjena sa 5.000 KM zbog toga što su navijači protiv Borca koristili pirotehniku, a bilo je i rasizma.
Isto su učinili i navijači Borca na navedenom meču u Doboju, te je Borac kažnjen 5.000 KM.
Nedugo nakon toga donesena je odluka da FK Sloboda do 29.09. mora isplatiti dugovanja prema bivšim članovima kluba, a to su: Abid Mujagić (28.000 KM), Danis Bratovčić (3.500 KM), Dženan Haračić (9.1000 KM), Marko Pervan (5.600 KM) i Mirza Delimeđac (3.720 KM).
Pa sta je sad, nema ocistovanja za ono sa Velezom?svrakino1921 je napisao/la: ↑06 sep 2025, 10:23Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine imala je mnogo posla na sjednici održanoj 20.08.2025. godine.
-
- Kontakt:
fatai, vucenovic, cerimagic mislim da je dostaHansestadt je napisao/la: ↑06 sep 2025, 10:02Istina, dobro se nekad ovoga prisjetiti i biti zahvalan gdje smo sadaOrvel je napisao/la: ↑06 sep 2025, 07:44Uf kad se samo sjetim kakva smo pojacanja imali tih sezona i sta smo prezivjeli sve ovo sad je zlato.Hansestadt je napisao/la: ↑05 sep 2025, 18:52Evo Visce
nek crknu dusmani, najjaci smo
Tu je negdje i BismarckKajkutenjoyer je napisao/la: ↑06 sep 2025, 14:19fatai, vucenovic, cerimagic mislim da je dostaHansestadt je napisao/la: ↑06 sep 2025, 10:02Istina, dobro se nekad ovoga prisjetiti i biti zahvalan gdje smo sada
Kad smo vec kod tih igraca
Allyson (24) dao 3 gola u tri utakmice za Rudes
Prvi je strijelac druge lige
Lijepe golove je dao, cak i glavom
Allyson (24) dao 3 gola u tri utakmice za Rudes
Prvi je strijelac druge lige
Lijepe golove je dao, cak i glavom
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
FK Željezničar je kažnjen sa 3.5000 KM zbog upotrebe pirotehnike navijača u duelu protiv Rudar Prijedora, 3.000 KM zbog vrijeđanja i klevetanja na istom meču, ali i 3.000 KM zbog rasizma. Na kraju je Plavima sa Grbavice izrečena jedinstva kazna u iznosu od 5.000 KM.
Sami sebi smo najgori, nazalost
Sami sebi smo najgori, nazalost
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Objavi s koliko smo kaznjeni u europi zbog tebe i slicnih tebi sa istoka
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 28 gostiju.