Vise od punog sastava, radosevic nije njihov igrac vec trenira samo sa njimaMElloo je napisao/la: ↑05 sep 2025, 20:17Zadru fali Mihailovic samo jer igra euro sa cgDjaniTarik je napisao/la: ↑05 sep 2025, 19:59Jel neko zna reci jel ovo nsjjaci sastav splita i zadra??
Split je puni sastav
KK Bosna Visit Sarajevo
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna Visit Sarajevo
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Young me iznenadio bas, a imao sam ionako najveca ocekivanja. Remeti ih skroz, ne mogu vjerovati da je ovako snazan.
Dirk je u potpunosti bio upravu kad je rekao da ce ga biti tesko zadrzati nastavi li ovako.
Dirk je u potpunosti bio upravu kad je rekao da ce ga biti tesko zadrzati nastavi li ovako.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
-
- Kontakt:
Dobra pojacanja samo da nebude slucajno ovu utskmicu
A split izgleda ide za dnu tabele
A split izgleda ide za dnu tabele
Young i Audige odlicna pojacanja, West se ne snalazi u ove dvije utakmice.
Kao sto rekoh ova trojica su ipak klasa za Split
S druge strane imat cemo problema s klupom budel forsirao ovaj brat Aco Westa Kovacevica i Zubca
S druge strane imat cemo problema s klupom budel forsirao ovaj brat Aco Westa Kovacevica i Zubca
Ne razumijem ostanak njega i gutica nikako al bas nikako

i danas kad god su ulazili ovi aba 2 ligasi split se vracao, udju ova 3 demona zgaze ih

gledam kovacevica sa zada, reko Jason Kapono, primi loptu, skontam Kovacevic

ne znam, mozda je to sto su ovo prijateljske i to, al 2 od Salic, Kovacevic, Zubac, Westo su komotno mogli biti zamijenjeni juniorima i doveden jos jedan centar da valja, ali hajde, duga sezona

Hoce li se dovoditi taj Centar? Ne mogu nikako prezalit to sto su ostali Zubac i Kovacevic a otisao Vrabac
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Ma kad se ovdje pisalo da iz proslogodisnjeg rostera samo Delalic i Vrabac trebaju ostati. Vrabac je trebao biti tu umjesto Zubca, Penava se mogao dovesti umjesto Kovacevica (takodjer moze odigrati i na 4 i na 5), a ako se vec biralo izmedju Westa i Lukea - ovaj drugi je 10x bolji za razigrati rezervnu petorku. West je taman dobar da divlja i ispucava se u aba2 ligasima. On kao backup opcija na nivou aba lige nema sta ponuditi. O Salicu da ne pricam... Trenutni utisak je da su pogodili sa svim pojacanjima, ali i profulali sa (gotovo) svim 'starosjediocima'. 

Pa reče Nowitzki da se spominje Gegić
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
- akisarajevo92
- Kontakt:
Kljucna rijec u recenici je 'trenutni'. Ako si gledao ove dvije utakmice protiv legitimnih abaligasa u gotovo kompletnim sastavima, onda ti je jasno zasto je utisak da su Young i Audige prava pojacanja. Persons je bio nesto rezervisaniji (u prvoj utakmici je i propustio vecinu drugog poluvremena zbog povrede), ali sam njega gledao puno puta u aba ligi prosle sezone i ne sumnjam da ce biti pravi kad krene sezona. Za konkretniji utisak je potrebno da se pripreme odrade do kraja i da se odigraju bar 3-4 utakmice u najjacem sastavu.
Atica i Halilovica sam pogledao bezbroj puta i tu ne moze biti fulanja, osim ako ih Damjanovic ne bude znao iskoristi ili ako oni ne budu bojkotovali trenera. Janarija sam gledao na ovom Eurobasketu. Iskusan timski igrac, igra odbranu, skace, asistira, ne forsira, ima dobar sut s distance itd.
Šminka ovaj Young, valjda ostane neko vrijeme tu
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
-
- Kontakt:
Bilo je veceras odlicnih stvari, ali se i potvrdilo da petorici (Salic, Zubac, Kovacevic, Gutic i West), nisu trebali biti produzeni ugovori. Jednostavno ne mogu da iznesu ovaj nivo, izuzev Zupca pogotovo se to odnosi na odbranu. Kovacevic je pocetkom trece dionice pogodio par puta, bilo je i zicera, ali onda je usao u seriju gresaka i to je bilo to.
Persons je vjerovatno najbolji cistokrvni play poslijeratni u Bosni (ne racunam tu Saleta Vasiljevica, on je klasa za sebe i ne racunam J.R. Bremera, on je dosao na pola sezone, ali bio je i scorer, vise kao combo bek. Usudio bi se reci stabilniji od Duleta Djordjevica, uvijek mozes znati sta ces ocekivati od njega, 10-12 poena, 4-5 asistencija, odbranu igra, sve vidi u napadu.
Audige ce biti jedno od otkrovenja sezone, placen je “samo” 13K eura mjesecno, a ozbiljna pracka u najavi. Mislim da cak moze i bolje od ovog danas, dok se uigra i dok se vrate Atic i Joesar. Poenterski ne, ali uticajem na igru.
Young kako rekoh jucer, tesko ce ostati u Bosni do kraja sezone, sto sam i pisao na njegovom dolasku, jednostavno ima takav napadacki repertoar da lagano dolazi do poena, demarkira se lagano, moze da pogodi izvana, sa poludistance, zavrsava na obrucu, sto je jako bitno i pohvalno, uvijek zeli da podijeli pas kada je to dobro rjesenje.
Ono sto posebno raduje je nastup kapitena. Dela je fokusiran, zeljan igre, spreman je i nadam se da ce nastaviti ovako posebno u odbrani.
Joesar donosi stabilnost, ima ozbiljnu ruku, a Persons je idealan igrac za njega. Zbog Atica mi je najvise zao sto Adis nije preuzeo Bosnu, mislim da bi jos vise eksplodirao ove sezone. Halilovic nam treba itekako, nadam se da kapiten ima jos jednu dobru sezonu u nogama.
Ovoj ekipi nasusno fali ozbiljan centar, iako sam prije 2/3 dana najavio da ce pokusati s Youngom na pet u small ball petorkama, a to danas nije lose izgledalo, cak mislim da Halilovic-Young nece izgledati lose.
Salic ne moze donijeti nikakav kvalitet, ono sto Djoko igra moze odigrati i Novak. Brine me itekako sto ni danas nije dobio ozbiljne minute, a ide potpis ugovor za 18. rodjendan koji mu je za cca mjesec dana. Sve ono sto je prosle godine mogao odigrati Dzafic umjesto Marinkovica koji je bio blago receno kafastrofalan, ali za ozbiljan iznos novca.
West je igrac manje i najveci problem ovog tima, jednostavno nema sta da ponudi, danas je imao tako groznih pocetnickih odluka u odbrani. Zubac daje added value u napadackom skoku, ali je napadacki limitiran jednostavno, nije mogao u ABA 2 da napravi razliku. Kovacevic je svi znamo ekstremno skolovan igrac, ali jednostavno njegovo tijelo ne podnosi ovaj stil kosarke.
Persons, Atic
Audige, Gegic
Joesar, Zubac
Young, Delalic
Centar, Halilovic, Manojlovic
Ovako poredana ekipa jeste skuplja u odredjenom procentu 10/15%, ali itekako potentnija, fizicki jaca i odbrambeno snaznija za izazove koji te cekaju.
Persons je vjerovatno najbolji cistokrvni play poslijeratni u Bosni (ne racunam tu Saleta Vasiljevica, on je klasa za sebe i ne racunam J.R. Bremera, on je dosao na pola sezone, ali bio je i scorer, vise kao combo bek. Usudio bi se reci stabilniji od Duleta Djordjevica, uvijek mozes znati sta ces ocekivati od njega, 10-12 poena, 4-5 asistencija, odbranu igra, sve vidi u napadu.
Audige ce biti jedno od otkrovenja sezone, placen je “samo” 13K eura mjesecno, a ozbiljna pracka u najavi. Mislim da cak moze i bolje od ovog danas, dok se uigra i dok se vrate Atic i Joesar. Poenterski ne, ali uticajem na igru.
Young kako rekoh jucer, tesko ce ostati u Bosni do kraja sezone, sto sam i pisao na njegovom dolasku, jednostavno ima takav napadacki repertoar da lagano dolazi do poena, demarkira se lagano, moze da pogodi izvana, sa poludistance, zavrsava na obrucu, sto je jako bitno i pohvalno, uvijek zeli da podijeli pas kada je to dobro rjesenje.
Ono sto posebno raduje je nastup kapitena. Dela je fokusiran, zeljan igre, spreman je i nadam se da ce nastaviti ovako posebno u odbrani.
Joesar donosi stabilnost, ima ozbiljnu ruku, a Persons je idealan igrac za njega. Zbog Atica mi je najvise zao sto Adis nije preuzeo Bosnu, mislim da bi jos vise eksplodirao ove sezone. Halilovic nam treba itekako, nadam se da kapiten ima jos jednu dobru sezonu u nogama.
Ovoj ekipi nasusno fali ozbiljan centar, iako sam prije 2/3 dana najavio da ce pokusati s Youngom na pet u small ball petorkama, a to danas nije lose izgledalo, cak mislim da Halilovic-Young nece izgledati lose.
Salic ne moze donijeti nikakav kvalitet, ono sto Djoko igra moze odigrati i Novak. Brine me itekako sto ni danas nije dobio ozbiljne minute, a ide potpis ugovor za 18. rodjendan koji mu je za cca mjesec dana. Sve ono sto je prosle godine mogao odigrati Dzafic umjesto Marinkovica koji je bio blago receno kafastrofalan, ali za ozbiljan iznos novca.
West je igrac manje i najveci problem ovog tima, jednostavno nema sta da ponudi, danas je imao tako groznih pocetnickih odluka u odbrani. Zubac daje added value u napadackom skoku, ali je napadacki limitiran jednostavno, nije mogao u ABA 2 da napravi razliku. Kovacevic je svi znamo ekstremno skolovan igrac, ali jednostavno njegovo tijelo ne podnosi ovaj stil kosarke.
Persons, Atic
Audige, Gegic
Joesar, Zubac
Young, Delalic
Centar, Halilovic, Manojlovic
Ovako poredana ekipa jeste skuplja u odredjenom procentu 10/15%, ali itekako potentnija, fizicki jaca i odbrambeno snaznija za izazove koji te cekaju.
-
- Kontakt:
Vratit ce se Bosna i Dubai u mix juniorskom timu za kvalifikacije za zavrsnicu.
Inace, Aldin Majstoric je bio jedan od najvecih talenata nase kosarke, talentom vjerovatno u Bosni najveci, ali kada mu je Dzenan Rahimic na treningu izbio slezenu, nikada se vise nije oporavio.
- svrakino1921
- Kontakt:

Bosna je osvajač Kupa Splita!
Nakon što su u polufinalu savladali ekipu Zadra, Studenti su u finalu bili bolji od domaćina KK Split rezultatom 78:86, i tako se upisali u historiju kao osvajači prvog Kupa Splita!
Ako se ispostavi tacnim da Gegic dolazi, onda su West i Gutic totalno suvisni i ne bi trebali dobiti ni sekunde na parketu. Njihove minute bi znacile da se svjesno ide u razbijanje forme 'glavne' cetvorice bekova (Atic, Gegic, Audige i Persons). Jer, neces ti od Atica dobiti ono najbolje ako ga radi Westa skreses s 27 na 20 minuta po mecu.
Delalic izgleda mrsavije i poletnije nego ikad ranije. Vjerovatno je svjesno smrsao jer zna da ga Aco planira koristiti na 3. Zubac ne moze igrati nigdje drugo osim na poziciji 4, jer bi bilo bas previse imati ga na vanjskim pozicijama uz Gegica recimo.
Kovacevic moze biti solidna backup opcija na 4, cisto da malo odmori Younga, a nijedan od njih ne moze/ne treba igrati peticu. Younga bi bilo steta gusiti na 5 - taman to bilo i na par minuta, jer treba iskoristiti njegovu igru licem. Kovacevic stilski moze odigrati na 5, ima solidnu igru na low postu, ali njegova visina od oko 2 metra se ne uklapa u tu pricu. Nedovodjenje klasicnog centra bi ih moglo kostati kao i prosle sezone, kad su naknadno posegnuli za Marinkovicem i onda pozalili zbog njegovog dovodjenja...
Delalic izgleda mrsavije i poletnije nego ikad ranije. Vjerovatno je svjesno smrsao jer zna da ga Aco planira koristiti na 3. Zubac ne moze igrati nigdje drugo osim na poziciji 4, jer bi bilo bas previse imati ga na vanjskim pozicijama uz Gegica recimo.
Kovacevic moze biti solidna backup opcija na 4, cisto da malo odmori Younga, a nijedan od njih ne moze/ne treba igrati peticu. Younga bi bilo steta gusiti na 5 - taman to bilo i na par minuta, jer treba iskoristiti njegovu igru licem. Kovacevic stilski moze odigrati na 5, ima solidnu igru na low postu, ali njegova visina od oko 2 metra se ne uklapa u tu pricu. Nedovodjenje klasicnog centra bi ih moglo kostati kao i prosle sezone, kad su naknadno posegnuli za Marinkovicem i onda pozalili zbog njegovog dovodjenja...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.