Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

fanatik19
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la fanatik19 » 03 sep 2025, 21:48

Hnl je cirkus liga, ja ne mogu vjerovati da neko priziva igrace iz tog propaliteta od lige koji ne igraju u Dinamu.
Ovogodisnja Rijeka kao sampion se nekako dogurala do konferencijske lige, glavu dajem da su slabiji od proslogodisnjeg Borca.
Nisu neka sreca ni ovi austrijski klubovi ali su top4 klubovi te lige pojam za Rijeku, Hajduk i ostale propalitete od klubova susjedne lige.

Takodjer, kada je u pitanju proizvodnja igraca i to je apsolutno neuporedivo. Iz hnl-a tu i tamo izleti poneki dobar igrac(pretezno iz Dinama) neracunajuci Gvardiola koji je klasa za sebe ali je to neuporedivo sa Austrijom gdje iz 4 5 klubova igraci bez ikakvih problema ostvaruju transfere u lige petice(pretezno bundesligu) i bez ikakvih problema se nametnu kao starteri u istim.
Kada su Osijek, Rijeka i Hajduk zadnji put prodali igraca direkt u lige petice i da se nametnuo bez ikakvih problema?

torbica
Kontakt:

Post Postao/la torbica » 03 sep 2025, 22:22

Boli nas ba **** za obje lige sta si se navio
Nodi brate de iskopaj nekoj iz pjetlica Duisburga il nekog tako da ne citamo ove levate

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 sep 2025, 05:48

Sean Dulic von 1860 München hofft auf Länderspieldebüt bei der U20-Nationalmannschaft des DFB

prekriziti

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 04 sep 2025, 10:44

zastitaIdentiteta je napisao/la:
02 sep 2025, 11:55
Arnelv52 je napisao/la:
01 sep 2025, 14:25
Mi stalno ganjamo te lake mete. Da smo sinoć i preksinoć protiv Italije i Španije imali Garzu, Sulejmanovića, Biberovića, Djedovića, Musu i Amerikanca drugačija bi se pjesma pjevala. Pitam chatgpt šta misliš kako bi ova ekipa prošla na EP kaže objektivno četvrtfinale. Teško se ne složiti sa njim.
Ne možeš i amerikanca i garzu, dok god ima tu glupu zvjezdicu. Odluči se.
Arnelv52 je napisao/la:
Po meni Spahić ima dva zadatka za napraviti. Dati ovim momcima realnu šansu da naprave rezultat. S obzirom da su 20-godišnjaci uglavnom realno je od njih očekivati 3 europska al' i barem koje svjetsko prvenstvo kako bi se napravila kakva takva tradicija. Al' taj prozor od desetak godina onda treba iskoristiti da se posveti domaćoj ligi da nam se ne dešavaju fluktacije kakve su nam se desile: u par godina od Spahića do Saničanina.
To podrazumijeva ignorisanje svakog narednog talenta koji dođe, da se ne kvari ovima kontinuitet. Nezahvalno je to na što pozivaš. Što se mene tiče većina ovih momaka je morala još igrati u21, ali obzirom kakva smo ekipa, jasno je što to nije slučaj.
Ma za Garzu govorim u smislu kako mi kroz sistem koji imamo/nemamo pozovemo prosjek od najboljih 50 igrač koje imamo.

Nije bitna zvjezdica. Da imamo robusniji savez moglo se i to riješiti.

A što se drugog dijela tiče: cilj reprezentacije treba biti plasman. Mi sami sebe varamo sa tim talentima kojima treba dat priliku.

Mladi igrači bi morali kroz igru da se nametnu kao kandidati koji mogu pomoći reprezentaciji da se plasira na europsko a ne da budemo njihov razvojni poligon.

Izuzetak mogu biti samo rijetki talenti poput eto Pejčinovića al i njihova uloga kad ga pozoveš je više u jačanju brenda reprezentacije nego stvarna uloga na terenu.

Al' u nekom drugom koraku ako se ne desi ozbiljniji napredak lige u smislu prodaje igrača mi opet nismo ništa napravili. Naša strategija će bit ko što jedan forumaš nekad davno reče 'nikad više ljudi se nije iseljavalo'.

I sad sam već malo odužio post al ako moram:
A reprezentacija za takmičenje
U21 reprezentacija u ovom momentu bi trebala biti sastavljena iz domaćih igrača kako bi se iskustvo donijelo u domaću ligu ali sa imperativom uspjeha
Niže reprezentacije: te reprezentacije mogu služiti za skauting

kakarut
Kontakt:

Post Postao/la kakarut » 04 sep 2025, 16:08

Arnelv52 je napisao/la:
04 sep 2025, 10:44
zastitaIdentiteta je napisao/la:
02 sep 2025, 11:55
Arnelv52 je napisao/la:
Mi stalno ganjamo te lake mete. Da smo sinoć i preksinoć protiv Italije i Španije imali Garzu, Sulejmanovića, Biberovića, Djedovića, Musu i Amerikanca drugačija bi se pjesma pjevala. Pitam chatgpt šta misliš kako bi ova ekipa prošla na EP kaže objektivno četvrtfinale. Teško se ne složiti sa njim.
Ne možeš i amerikanca i garzu, dok god ima tu glupu zvjezdicu. Odluči se.
Arnelv52 je napisao/la:
Po meni Spahić ima dva zadatka za napraviti. Dati ovim momcima realnu šansu da naprave rezultat. S obzirom da su 20-godišnjaci uglavnom realno je od njih očekivati 3 europska al' i barem koje svjetsko prvenstvo kako bi se napravila kakva takva tradicija. Al' taj prozor od desetak godina onda treba iskoristiti da se posveti domaćoj ligi da nam se ne dešavaju fluktacije kakve su nam se desile: u par godina od Spahića do Saničanina.
To podrazumijeva ignorisanje svakog narednog talenta koji dođe, da se ne kvari ovima kontinuitet. Nezahvalno je to na što pozivaš. Što se mene tiče većina ovih momaka je morala još igrati u21, ali obzirom kakva smo ekipa, jasno je što to nije slučaj.
Ma za Garzu govorim u smislu kako mi kroz sistem koji imamo/nemamo pozovemo prosjek od najboljih 50 igrač koje imamo.

Nije bitna zvjezdica. Da imamo robusniji savez moglo se i to riješiti.

A što se drugog dijela tiče: cilj reprezentacije treba biti plasman. Mi sami sebe varamo sa tim talentima kojima treba dat priliku.

Mladi igrači bi morali kroz igru da se nametnu kao kandidati koji mogu pomoći reprezentaciji da se plasira na europsko a ne da budemo njihov razvojni poligon.

Izuzetak mogu biti samo rijetki talenti poput eto Pejčinovića al i njihova uloga kad ga pozoveš je više u jačanju brenda reprezentacije nego stvarna uloga na terenu.

Al' u nekom drugom koraku ako se ne desi ozbiljniji napredak lige u smislu prodaje igrača mi opet nismo ništa napravili. Naša strategija će bit ko što jedan forumaš nekad davno reče 'nikad više ljudi se nije iseljavalo'.

I sad sam već malo odužio post al ako moram:
A reprezentacija za takmičenje
U21 reprezentacija u ovom momentu bi trebala biti sastavljena iz domaćih igrača kako bi se iskustvo donijelo u domaću ligu ali sa imperativom uspjeha
Niže reprezentacije: te reprezentacije mogu služiti za skauting
Krajnji cilj forsiranja ovih mlađih potencijala iz dijaspore nije instant uspjeh (ako dođe - tim bolje), to je zalog za budućnost :bih:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 05 sep 2025, 19:25

Pejcinovic strijelac za U21 Njemacke protiv Albanije

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 05 sep 2025, 19:44

Goalgetter je napisao/la:
05 sep 2025, 19:25
Lijep go, sad sam baš pogledao snimak. Ja sam siguran da je mali kontaktiran, ne bi bi ga džaba Spaha na pressu spomenuo, ali jasno je da vaga.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 05 sep 2025, 19:45

Coolpanda24 je napisao/la:
05 sep 2025, 19:44
Lijep go, sad sam baš pogledao snimak. Ja sam siguran da je mali kontaktiran, ne bi bi ga džaba Spaha na pressu spomenuo, ali jasno je da vaga.
Sigurno da vaga, ne znam kolika mu je "jaka" veza sa BiH, ali sportski gledano vjerovatno nema potrebe da zuri, nije ni A-tim nemoguc ako krene zabijati i u Wolfsburgu.

Evo sad je i stativu pogodio, ima dobru ljevicu.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 05 sep 2025, 19:52

Vjerovatno!
Treva istaći da, ako je iko uradio nesto po pitanju dovođenja novih igrača, to je ova ekipa, tu im se nema sta prigovoriti stvarno.
Ja razumijem i ove momke, to je druga, a vrlo cesto i treca generacija potomaka iz BiH, koji vrlo cesto malo ili ninalo osjecaju BiH kao svoju. Jasno, ima i drugih, ljepših primjera, sve zavisi od kućnog odgoja. Recimo, na primjeru Dedića se vidi kada se kod kuće radi, on priča bosanski kao da je odrastao u Gračanici doslovno, i od početka je bila jasna želja i opredjeljenje gdje će igrati. Pejčinovića bih razumio ako odabere 🇩🇪, slabe on ima konekcije s BiH koliko sam upratio. Ja sam žestoko zamjerio recimo Haliloviću i sličnima, a ove momke razumijem. Ako hoće, bujrum, ako neće, sretno im!

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 05 sep 2025, 21:58

05 sep 2025, 19:45
Sigurno da vaga, ne znam kolika mu je "jaka" veza sa BiH, ali sportski gledano vjerovatno nema potrebe da zuri, nije ni A-tim nemoguc ako krene zabijati i u Wolfsburgu.

Evo sad je i stativu pogodio, ima dobru ljevicu.
Sva porodica mu je iz Plava, te jedan dio iz Prištine, nema apsolutno nikakve veze s nama. Znam da se pisalo da možda mama ima neke veze sa Sarajevom, ali ne znam koliko je provjereno. Možda neko ima više informacija kakve i koliko jake su mu veze sa BiH.
Pa sigurno da će do zadnjeg momenta čekati Njemačku, a ako ne bude ništa od toga, onda ili mi ili CG.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 05 sep 2025, 22:03

231983 je napisao/la:
05 sep 2025, 19:52
Vjerovatno!
Treva istaći da, ako je iko uradio nesto po pitanju dovođenja novih igrača, to je ova ekipa, tu im se nema sta prigovoriti stvarno.
Ja razumijem i ove momke, to je druga, a vrlo cesto i treca generacija potomaka iz BiH, koji vrlo cesto malo ili ninalo osjecaju BiH kao svoju. Jasno, ima i drugih, ljepših primjera, sve zavisi od kućnog odgoja. Recimo, na primjeru Dedića se vidi kada se kod kuće radi, on priča bosanski kao da je odrastao u Gračanici doslovno, i od početka je bila jasna želja i opredjeljenje gdje će igrati. Pejčinovića bih razumio ako odabere 🇩🇪, slabe on ima konekcije s BiH koliko sam upratio. Ja sam žestoko zamjerio recimo Haliloviću i sličnima, a ove momke razumijem. Ako hoće, bujrum, ako neće, sretno im!
Ma SS se nema šta reći po tom pitanju, niko se ne bi ovoliko potrudio da vrati djecu pod našu zastavu sem njih, tako da su apsolutno pravi ljudi na pravom mjestu u ovom momentu.
Sve se iz kuće nosi, davno dokazano. Dedić je jedan u milion, da su svi ko Dedić, gdje bi nam kraj bio :)
Slažem se sa svim, kontaktirat’ svakog ko ima potencijala i veze s nama, hoćeš - bujrum, nećeš - daleko ti kuća bila. :thumbup:

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 05 sep 2025, 22:13

Pa momak ima realne šanse da zaigra za A tim Njemačke. Konkurencija mu je nikakva.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 06 sep 2025, 00:37

jasmin10 je napisao/la:
05 sep 2025, 22:13
Pa momak ima realne šanse da zaigra za A tim Njemačke. Konkurencija mu je nikakva.
Ima trenutno.. ali s tim velikim svjetskim silama nikad ne znaš. Možda u narednih 3-4 godine iznjedre 2-3 wordclassa i ode Dženan u zaborav. Sjeticemo se Kučukovića. Dakle, moguce da trenutno može biti konkurentan, ali vece su sanse da ce kod nas biti vazan kotačić nego kod njih.
Nadam se da će i ovu varijablu staviti u svoju jednačinu 😁

amkeivke
Kontakt:

Post Postao/la amkeivke » 06 sep 2025, 01:21

jasmin10 je napisao/la:
Ipak se nebi složio...Woltemade neki dan otišao u Newcastle za 80miliona, Haverz, Dortmundov Beier, Frankfurtov Burkardt, sve su to igraci mladzi od 25-26godina, koji vrijede 30miliona+, kad dodaš tome Undava, Adeyemija,...tezko povjerovat da moze Dzenan izrast u takvu klasu pa se naigrat pored takvih imena...
Dzenan je kontaktiran provjereno znam, al smo mu na "stand by-u" vrata mu je Spaha otvorio i nije problem pronač mu vezu sa BiH, kao večini sanđaklija. Po pitanju toga naklon do poda i Spahi i Sergeju!
Haris

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 06 sep 2025, 01:32

Strasna imena u pm
Don't believe the hype.

Masqareda
Kontakt:

Post Postao/la Masqareda » 06 sep 2025, 03:06

akisarajevo92 je napisao/la:
06 sep 2025, 01:32
Strasna imena u pm
Stavi lik nekog Beiera i Burkardta kao igracine jbt.

Pokeras bi ovakve trebao precrtati. Al ko da gledam zaigrat ce za nas kad shvati da nije klasa kao sto su Burnic i Huseinbasic. :yawn:

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 06 sep 2025, 06:32

amkeivke je napisao/la:
06 sep 2025, 01:21
jasmin10 je napisao/la:
Ipak se nebi složio...Woltemade neki dan otišao u Newcastle za 80miliona, Haverz, Dortmundov Beier, Frankfurtov Burkardt, sve su to igraci mladzi od 25-26godina, koji vrijede 30miliona+, kad dodaš tome Undava, Adeyemija,...tezko povjerovat da moze Dzenan izrast u takvu klasu pa se naigrat pored takvih imena...
Dzenan je kontaktiran provjereno znam, al smo mu na "stand by-u" vrata mu je Spaha otvorio i nije problem pronač mu vezu sa BiH, kao večini sanđaklija. Po pitanju toga naklon do poda i Spahi i Sergeju!
Onda neka se i dalje trude oko njega, sjetite se samo koliko se je fudbalski jako uspjesna hrvatska trudila oko rakitica, matanovica, bilosa, ...sad grgica itd

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 06 sep 2025, 10:35

jasmin10 je napisao/la:
Ima sanse da debituje i da ga kaparisu, ali da bude broj 1 to pretesko

Burkardt (24) - Frankfurt
Hollerbach (24) - Mainz
Woltemade (23) - Newcastle
Lemperle (23) - Hoffenheim
Beier (22) - Dortmund
Nebel (22) - Mainz
Tresoldi (21) - Brugge
Weiper (20) - Mainz
Ansah (20) Union Berlin
Moukoko (20) - Coppenhagen
Brunner (19) - Monaco
Moerstedt (19) - Hoffenheim
Ramsak (18) Braunschweig/Leipzig

Plus tu ima neki momaka i mladjih od 17, 16 godina koji pokazuju potencijal poput Staff (17) iz Frankfurta
Mike (16) vec je debitovao za prvi tim Bayerna…
Ogromna je Njemacka baza igraca
Pejcinovicu bi najbolje bilo da igra za BiH
Solidni smo, nemao veliku konkurenciju, a imamo potencijal za puno vece stvari od samih kvalifikacija
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 06 sep 2025, 11:39

Ima li ijedan igrač porijeklom iz BiH da je na kraju zaigrao za Njemačku (seniore) osim Marka Marina?

061657451
Kontakt:

Post Postao/la 061657451 » 07 sep 2025, 13:40

231983 je napisao/la:
05 sep 2025, 19:52
Vjerovatno!
Halilovicu se nije imalo sta zamjeriti.Mama mu je Hrvatica, rodjen i cio zivot zivio u Zagrebu, igrao za Dinamo od malih nogu.Otac mu jest Bosanac/ Bosnjak koji je igrao za BiH ali igrao i za Hrvatsku.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: AnelMid, meecko i 28 gostiju.