poserem mu se u usta, znam da čitaš smradu
BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: BiH na Eurobasketu 2025
I found freedom. Losing all hope was freedom.
E sada da malo spustimo lopticu u euforiji. Ovaj plasman među 16 je realno ekvivalent odlascima na Eurobasket do 2011 godine koji je bio u formatu 4 grupe po 4 ekipe. Suštinski ovo nije nikakav historijski rezultat osim činjenice da smo u knockout fazi. Određene utakmice prolaska grupe u eri Nene Markovića i borba za ulazak među 8 najboljih je upravo sada ranga ove utakmice s Poljskom. Na pragu smo historijskog rezultata i ponavljanja uspjeha iz 1993. To su fakti i č̣injenice, statistički gledano.
Zašto ovo govorim?
Ne govorim da bih umanjio uspjeh, već se treba relaksirati, smiriti duhove, spustiti euforiju i svesti očekivanja na realno kako bi se u miru dočekala nama prekosutra najvažnija utakmica. Uspjeh je ovo itekako jer prije 20god je bilo lakŝe doći do 16, a danas svi igraju košarku, drugi je format, i probio se taj neki mentalni led za motiv više da se dosegne i tih famoznih 8 gdje smo samo jednom bili.
Igramo dobru timsku košarku, ne griješimo od neznanja već od zamora, vrlo smo neobična repka, nezgodna za protivnike, ja jasno definisanim nosiocima igre Nurkić-Atić-Roberson. Taj segment se iskristalisao u zadnje 3 utakmice. Poprilično smo i dalje nepoznanicama protivnicima sa preostalim igračima jer svaku utakmicu se priključe još 2 neka druga igrača sa ozbiljnim rolama. To je upravo i naša snaga na ovom takmičenju. Svi su znali kako da se pripreme protiv nas sa taktikom zatvori Nurkića - pusti Musu, ostali će da statiraju. Nedostatak Muse je ispao pozitivan za tim na ovom prvenstvu jer su silom prilika u vatru bačeni drugi igrači koji bi bili epizodisti na ovom prvenstvu sa Musom na parketu. Skroz drugi koncept bi bio i rotacije, to ne znači da bi bilo lošije, ali znam da ovo što je ishemijao Adis je najbolje što je moglo i pokazalo se TOP.
Sada da sagledavam kao protivnički trener kako da odgovorim na igru BiH, nisam pametan. S Musom u sastavu bih tačno znao. Na koga se fokusirati? Ako zatvaram trio Nurkić-Atić-Roberson, pažnju posvećujem Laziću i Kamenjašu...otkud sad Penava sa 2 trice? Gdje baš da poludi Alibegović sa 20pts a nigdje ga cijelo prvenstvo, opet taj Vrabac koji izludi u minut-dva i sve poremeti i u napadu i odbrani. Baš se morao i Gegić razmahati ovu utakmicu. Nedostatsk lidera je rasplinjen na tim, poljake doslovice mogu razvaliti Kamenjaš-Gegić-Alibegović ako polude. A po protivnika je najgore kada svako od ovih 8-9 ubaci po 7-8 pts o nikad ne znaš koja 3 će da broje preko 15. Pretpostavlja se Nurkiĉ i Roberson, al sam ubjeđen da će protiv poljaka to biti neka druga trojica.
Defanzivno sve bolji, forma i hemija se dižu kod pokrivanja, sve je teẓ̌e protivniku raditi ono što je prolazilo špancima i talijanima, zabij se u rekete i pas ka ćošku. To bolje funkcioniše.
Protiv poljaka nema nekog specijalnog recepta. Zna se ko im je glavni i ko su oko glavnog. Rotacija je svedena na 5 igrača godina 30+ na 30min. Tu je u suštini naša šansa, visok ritam igre, i pucaće im igra ako budemo iz dobre odbrane davali lake poene iz kontre. Najveći problem nam predstavlja aklimatizacija, drugačija klima i sam termin utakmice u 12h po lokalnom vremenu. Neuporediva je ova utakmica sa svim prethodnim, drugi je nivo takmičenja, drugačiji su ulozi, mi smo u tom nekom igračkom usponu oni u padu što pokazuju i rezultati. Bitno je dobro se samo psihički spremiti i igrati svoju igru kao i do sada. Još jedna utakmica, još jedan protivnik, idemo dalje, uživamo u koŝarci, druženju, igranju, opušteno i bez nervoze. Idemo ovo dobiti, protivnik po mjeri.
Zašto ovo govorim?
Ne govorim da bih umanjio uspjeh, već se treba relaksirati, smiriti duhove, spustiti euforiju i svesti očekivanja na realno kako bi se u miru dočekala nama prekosutra najvažnija utakmica. Uspjeh je ovo itekako jer prije 20god je bilo lakŝe doći do 16, a danas svi igraju košarku, drugi je format, i probio se taj neki mentalni led za motiv više da se dosegne i tih famoznih 8 gdje smo samo jednom bili.
Igramo dobru timsku košarku, ne griješimo od neznanja već od zamora, vrlo smo neobična repka, nezgodna za protivnike, ja jasno definisanim nosiocima igre Nurkić-Atić-Roberson. Taj segment se iskristalisao u zadnje 3 utakmice. Poprilično smo i dalje nepoznanicama protivnicima sa preostalim igračima jer svaku utakmicu se priključe još 2 neka druga igrača sa ozbiljnim rolama. To je upravo i naša snaga na ovom takmičenju. Svi su znali kako da se pripreme protiv nas sa taktikom zatvori Nurkića - pusti Musu, ostali će da statiraju. Nedostatak Muse je ispao pozitivan za tim na ovom prvenstvu jer su silom prilika u vatru bačeni drugi igrači koji bi bili epizodisti na ovom prvenstvu sa Musom na parketu. Skroz drugi koncept bi bio i rotacije, to ne znači da bi bilo lošije, ali znam da ovo što je ishemijao Adis je najbolje što je moglo i pokazalo se TOP.
Sada da sagledavam kao protivnički trener kako da odgovorim na igru BiH, nisam pametan. S Musom u sastavu bih tačno znao. Na koga se fokusirati? Ako zatvaram trio Nurkić-Atić-Roberson, pažnju posvećujem Laziću i Kamenjašu...otkud sad Penava sa 2 trice? Gdje baš da poludi Alibegović sa 20pts a nigdje ga cijelo prvenstvo, opet taj Vrabac koji izludi u minut-dva i sve poremeti i u napadu i odbrani. Baš se morao i Gegić razmahati ovu utakmicu. Nedostatsk lidera je rasplinjen na tim, poljake doslovice mogu razvaliti Kamenjaš-Gegić-Alibegović ako polude. A po protivnika je najgore kada svako od ovih 8-9 ubaci po 7-8 pts o nikad ne znaš koja 3 će da broje preko 15. Pretpostavlja se Nurkiĉ i Roberson, al sam ubjeđen da će protiv poljaka to biti neka druga trojica.
Defanzivno sve bolji, forma i hemija se dižu kod pokrivanja, sve je teẓ̌e protivniku raditi ono što je prolazilo špancima i talijanima, zabij se u rekete i pas ka ćošku. To bolje funkcioniše.
Protiv poljaka nema nekog specijalnog recepta. Zna se ko im je glavni i ko su oko glavnog. Rotacija je svedena na 5 igrača godina 30+ na 30min. Tu je u suštini naša šansa, visok ritam igre, i pucaće im igra ako budemo iz dobre odbrane davali lake poene iz kontre. Najveći problem nam predstavlja aklimatizacija, drugačija klima i sam termin utakmice u 12h po lokalnom vremenu. Neuporediva je ova utakmica sa svim prethodnim, drugi je nivo takmičenja, drugačiji su ulozi, mi smo u tom nekom igračkom usponu oni u padu što pokazuju i rezultati. Bitno je dobro se samo psihički spremiti i igrati svoju igru kao i do sada. Još jedna utakmica, još jedan protivnik, idemo dalje, uživamo u koŝarci, druženju, igranju, opušteno i bez nervoze. Idemo ovo dobiti, protivnik po mjeri.
Zadnja izmjena: gazijabih, dana/u 05 sep 2025, 10:04, ukupno mijenjano 2 puta.
Hahhah odgovorio im je Adis poslije utakmice kaze da moras biti bas glup da tako razmisljas i da ih je veliku broj bilo u Bosni , a realno ljudi stalno pametuju i lupaju a veze sa vezom nemaju preslikana situacija ko za Barbu , ja vjerujem da samo cekaju los rezultat i da kazu da su bili u pravu
gazijabih je napisao/la: ↑05 sep 2025, 10:01E sada da malo spustimo lopticu u euforiji. Ovaj plasman među 16 je realno ekvivalent odlascima na Eurobasket do 2011 godine koji je bio u formatu 4 grupe po 4 ekipe. Suštinski ovo nije nikakav historijski rezultat osim činjenice da smo u knockout fazi. Određene utakmice prolaska grupe u eri Nene Markovića i borba za ulazak među 8 najboljih je upravo sada ranga ove utakmice s Poljskom. Na pragu smo historijskog rezultata i ponavljanja uspjeha iz 1993. To su fakti i č̣injenice, statistički gledano.
Zašto ovo govorim?
Koje su to tekme

Joj i mene je Nihad tu iznerviro, sad isponizava Gruzijce fol epski loši bili. Činjenica je da smo brutalnu odbranu igrali većim dijelom utakmice, posebno ispod koša.Ghuraba je napisao/la: ↑05 sep 2025, 05:18Daj ba Lumani, ne moze to bez tebe. Nadam se da ces naci nacin da odes i u Rigu, jer utakmice reprezentacije nisu iste s tobom i bez tebe.lumani je napisao/la: ↑05 sep 2025, 00:09Obracun se pravi kada se zavrsiposle povrede Muse sam rekao
nema to veze to budi druge igrace
Napravili smo 150K koraka na Kipru,bilo nam je odmora i umora a najvise radosti
Sutra se opet prebacuj iz Limassola prema Pafosu a u Rigu necu stici>sretno svima Koji idu.
![]()
Sto se tice Adisa, ja mu nikad nisam trazio primjedbe koje se ticu parkete. Naravno, bude gresaka uvijek - nema trenera koji ih ne napravi, ali on od samog dolaska pokazuje da zna sta radi kad su pripreme utakmica u pitanju. Ako nekad nesto i pogrijesi (primjer taktika protiv Spanije), on u hodu uci i ispravlja te stvari. S druge strane, ubijedjen sam da ne postoji trener koji bi izvukao iz nasih igraca vise nego sto on izvlaci (pogotovo od Atica i Vrabca) i koji na ovakav nacin uspije da iskoristi Robersona i pogotovo Nurkica.
Medjutim, i sad nakon ove pobjede, i nakon potencijalno osvojenog Eurobasketa (), ponovit cu da mi se ne svidja njegov angazman oko prosirivanja trenutnog rostera. Tu je nedovoljno posvecen od prvog dana i produkt toga je ovaj krnjavi roster na Eurobasketu. Mrsko mi se ponavljati sta i kako je mogao, Mello i ja smo o tome pisali bar 10 puta dosad.
Btw, pustih maloprije Djedovica, reko bas da vidim sta prica sad nakon sto smo se plasirali. Kaze frajer, ovakvi Gruzijci bi imali problema i protiv Kipra.Samo kaze da smo dijeli lopte i zapoceli napad, dobili bi utakmicu jer su oni bili takvi kakvi su bili.
Samo nek je umanjiti nasu pobjedu, iako on lafo nesto cestita i hvali nase. Za Shengeliju govori da je igrao za nas, a nasi ga brutalno ustopali.
Zadnja izmjena: Tele33, dana/u 05 sep 2025, 12:15, ukupno mijenjano 1 put.
Samo naprijed Saraj'vo!
Tacno mu se vidi na faci da mu je krivo sto smo prosli , znao je ismijavat poslije Spanije i Italije al zato zadnje dvije samo opravdanja ili Janis nije igro ili losa Gruzija da hocemo proci i Poljake valjda ne bude imao vise izgovora al smrad bi opet nasao opravdanje nekoTele33 je napisao/la: ↑05 sep 2025, 10:15Joj i mene je Nihad tu iznerviro, gad isponizava Gruzijce fol epski loši bili. Činjenica je da smo brutalnu odbranu igrali većim dijelom utakmice, posebno ispod koša.Ghuraba je napisao/la: ↑05 sep 2025, 05:18Daj ba Lumani, ne moze to bez tebe. Nadam se da ces naci nacin da odes i u Rigu, jer utakmice reprezentacije nisu iste s tobom i bez tebe.lumani je napisao/la: ↑05 sep 2025, 00:09Obracun se pravi kada se zavrsiposle povrede Muse sam rekao
Sutra se opet prebacuj iz Limassola prema Pafosu a u Rigu necu stici>sretno svima Koji idu.
![]()
Sto se tice Adisa, ja mu nikad nisam trazio primjedbe koje se ticu parkete. Naravno, bude gresaka uvijek - nema trenera koji ih ne napravi, ali on od samog dolaska pokazuje da zna sta radi kad su pripreme utakmica u pitanju. Ako nekad nesto i pogrijesi (primjer taktika protiv Spanije), on u hodu uci i ispravlja te stvari. S druge strane, ubijedjen sam da ne postoji trener koji bi izvukao iz nasih igraca vise nego sto on izvlaci (pogotovo od Atica i Vrabca) i koji na ovakav nacin uspije da iskoristi Robersona i pogotovo Nurkica.
Medjutim, i sad nakon ove pobjede, i nakon potencijalno osvojenog Eurobasketa (), ponovit cu da mi se ne svidja njegov angazman oko prosirivanja trenutnog rostera. Tu je nedovoljno posvecen od prvog dana i produkt toga je ovaj krnjavi roster na Eurobasketu. Mrsko mi se ponavljati sta i kako je mogao, Mello i ja smo o tome pisali bar 10 puta dosad.
Btw, pustih maloprije Djedovica, reko bas da vidim sta prica sad nakon sto smo se plasirali. Kaze frajer, ovakvi Gruzijci bi imali problema i protiv Kipra.Samo kaze da smo dijeli lopte i zapoceli napad, dobili bi utakmicu jer su oni bili takvi kakvi su bili.
Samo nek je umanjiti nasu pobjedu, iako on lafo nesto cestita i hvali nase. Za Shengeliju govori da je igrao za nas, a nasi ga brutalno ustopali.
Vidis nisam vidio. Dobro je i rekao. Debili mrtvi.UtdBiH21 je napisao/la: ↑05 sep 2025, 10:01Hahhah odgovorio im je Adis poslije utakmice kaze da moras biti bas glup da tako razmisljas i da ih je veliku broj bilo u Bosni , a realno ljudi stalno pametuju i lupaju a veze sa vezom nemaju preslikana situacija ko za Barbu , ja vjerujem da samo cekaju los rezultat i da kazu da su bili u pravu

A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Možda nije najumjesnije da to sada pišem…
Drago mi je zbog igrača jer su svojom borbom i pristupom zaslužili ovu nagradu, drago mi je i zbog selektora.
Emotivno smo ovo svi doživjeli zajedno s njima.
Nekima će glupo zvučati, ali dodatno mi je posebno drago sto smo ostvarili ovaj uspjeh i to zbog Sulejmanovica, Djedovica, Castanede, a eto iz nekog razloga i Dzanana Muse (ne bih detaljisao).
Dalje šta god da se uradi, elhamdulillah. A ovi momci su sposobni svojim pristupom pobijediti svakoga, naravno uz dozu sreće koja je uvijek potrebna.
Mi vjerujemo, a znamo da oni još vise vjeruju.
Drago mi je zbog igrača jer su svojom borbom i pristupom zaslužili ovu nagradu, drago mi je i zbog selektora.
Emotivno smo ovo svi doživjeli zajedno s njima.
Nekima će glupo zvučati, ali dodatno mi je posebno drago sto smo ostvarili ovaj uspjeh i to zbog Sulejmanovica, Djedovica, Castanede, a eto iz nekog razloga i Dzanana Muse (ne bih detaljisao).
Dalje šta god da se uradi, elhamdulillah. A ovi momci su sposobni svojim pristupom pobijediti svakoga, naravno uz dozu sreće koja je uvijek potrebna.
Mi vjerujemo, a znamo da oni još vise vjeruju.
Čovjek nas želi uvjeriti da je loša odigrana utakmica sa sljedećim brojkama: 11/16 slobodna bacanja, 22/41 za 2 poena i 7/20 za 3 poena. Pa ja bi volio da mi imamo svaku utakmicu ovakav šut.Tele33 je napisao/la: ↑05 sep 2025, 10:15Joj i mene je Nihad tu iznerviro, gad isponizava Gruzijce fol epski loši bili. Činjenica je da smo brutalnu odbranu igrali većim dijelom utakmice, posebno ispod koša.Ghuraba je napisao/la: ↑05 sep 2025, 05:18Daj ba Lumani, ne moze to bez tebe. Nadam se da ces naci nacin da odes i u Rigu, jer utakmice reprezentacije nisu iste s tobom i bez tebe.lumani je napisao/la: ↑05 sep 2025, 00:09Obracun se pravi kada se zavrsiposle povrede Muse sam rekao
![]()
Nego koliko mjesta bi sad trebali na FIBA rang lisitu ako neko zna nek nam napiše. Unaprijed hvala.
SARAJEVO SIAMO NOI <3
Uh jeste baš, ovo je bio vrhunac emocija. Kada su došli do izjednačenja tu je došlo do skidanja majice i skakanja po kući, nekakva me vrućina uzela. I tu su emocije kidale. Vidi se da su momci baš klikunuli, i međusobno i sa staffom. Ne vidim koga bismo mogli priuštiti za ovo novca trenutno a da je bolji od Adisa.
Neki da sam pisao (a nisam jedini), čovjek sruši Francusku, Sloveniju, Grčku, na onakav način Hrvatsku i evo, plasira se u KO fazu... pa malo li je majka mu stara!?
Evo i Vedran Bosnić je danas od muke čestitao 

kakav 
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Gradovi i općine trebaju organizovati javno gledanje utakmice protiv Poljske. Nedjelja, većina ne radi, lijepo vrijeme, kud ćeš bolje?
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Nakon što su otpali Musa i Castaneda i priključio Roberson svi bi smo potpisali treće mjesto u grupi i osminu finala protiv Poljske. Tako da momci u nedjelju bez nekog pritiska da morate pobjediti igrajte kako ste odigrali ove zadnje dvije utakmice i vjerujem da će vas lopta nagraditi

baboedindzeko09 je napisao/la: ↑05 sep 2025, 10:58Gradovi i općine trebaju organizovati javno gledanje utakmice protiv Poljske. Nedjelja, većina ne radi, lijepo vrijeme, kud ćeš bolje?
Odlična ideja

- baboedindzeko09
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: DjaniTarik, GG3, JHam, Proximic, riki46 i 52 gosta.