Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Jusuf Nurkić
Ma neće Ishbia ovo još rasturiti
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Izbačen iz prve petorke.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Cirkus od ekipe.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
I on i Beal na klupu, zanimljivo, moguće da je trejd neki u pitanju.
Sad vidim Haynes (što je ovo prvi report) kaže da ima dosta tenzija i sukoba u svlačionici Sunsa, ne sumnjam da je Jusuf uključen
Sad vidim Haynes (što je ovo prvi report) kaže da ima dosta tenzija i sukoba u svlačionici Sunsa, ne sumnjam da je Jusuf uključen

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Nije Jusuf taj lik da pravi problem zbog klupe, ali Beal..
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Nek je Plumli za prve petorke
Juka se našao samo na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme pa se nešto na njega skreće fokus al ovo je dosta dublje. Pored ove trojice ne znam šta se očekuje od Juke po meni je korektan u oba pravca, ne može on igrati odbranu za 3 igrača kao što ne može ni trice šutati stalno. Kakva je atmosfera u ekipi dobro igra ikako jer je i on osjetljiv ko curica sve ga nešto dotiče

Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Ma ko će znati, navodno je jedan od razloga tenzija u svlačionici, možda je i Nurkić zakuhao sa nekim.
A što kaže i babo, možda dolazi trejd, imalo bi smisla.
A što kaže i babo, možda dolazi trejd, imalo bi smisla.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Nije baš da nije zaslužio, 4. je po broju izgubljenih lopti od svih startnih centara (a recimo, ispred njega su samo centri koji imaju usage rate preko 30% i koji manje više igraju 35+ minuta - Wembanyama, Jokić i Towns).
Uz to ima najgori FG % i TS % od svih startnih centara u ligi, završavanje zicera oko obruča nula bodova, o katastrofalnoj odbrani (što je, donekle i zasluga čitave ekipe) ne treba ni trošiti riječi.
Ja bih najsretniji bio da je on All-Star, ali nažalost to je daleko od istinitog ili blizu.
Nije da je Plumlee bolja opcija, daleko od toga, ali oni nešto moraju pokušati barem, najskuplja su ekipa u historiji lige, plaćaju luxury tax od 200-250 miliona ove sezone samo, a iduće isto tako vjerovatno. Ishbia jeste multi-milijarder, ali nije svejedno kada moraš iz džepa izvaditi 1/4 milijarde a ekipa ti ispod .500%.
Uz to ima najgori FG % i TS % od svih startnih centara u ligi, završavanje zicera oko obruča nula bodova, o katastrofalnoj odbrani (što je, donekle i zasluga čitave ekipe) ne treba ni trošiti riječi.
Ja bih najsretniji bio da je on All-Star, ali nažalost to je daleko od istinitog ili blizu.
Nije da je Plumlee bolja opcija, daleko od toga, ali oni nešto moraju pokušati barem, najskuplja su ekipa u historiji lige, plaćaju luxury tax od 200-250 miliona ove sezone samo, a iduće isto tako vjerovatno. Ishbia jeste multi-milijarder, ali nije svejedno kada moraš iz džepa izvaditi 1/4 milijarde a ekipa ti ispod .500%.
Eto makar nece sad za sve Jusufa optuzivati. Kakav god da je, Juka je klasa za oyebinu Plumleeja.Slobodas je napisao/la: ↑06 jan 2025, 16:45Nek je Plumli za prve petorkeJuka se našao samo na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme pa se nešto na njega skreće fokus al ovo je dosta dublje. Pored ove trojice ne znam šta se očekuje od Juke po meni je korektan u oba pravca, ne može on igrati odbranu za 3 igrača kao što ne može ni trice šutati stalno. Kakva je atmosfera u ekipi dobro igra ikako jer je i on osjetljiv ko curica sve ga nešto dotiče
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Beal je klupiran ne bi li pristao da bude trejdan buduci da ima no trade klauzulu. Misle ga pokusat uvaliti u trejdu za Butlera.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑06 jan 2025, 16:04I on i Beal na klupu, zanimljivo, moguće da je trejd neki u pitanju.
Sad vidim Haynes (što je ovo prvi report) kaže da ima dosta tenzija i sukoba u svlačionici Sunsa, ne sumnjam da je Jusuf uključen![]()
- baboedindzeko09
- Kontakt:
-
- Kontakt:
O svemu mozemo raspravaljati al da nije Juka imao sansu. Jest i to zivotnu, al eto sada je vec prosao voz.
Nek se sabere, smiri, i samo mudro na sebe mislim. Sto tisi to bolji. Phoenix raspad sistema i samo traze zrtvu najslabiju u koga ce uprijeti prstom kao glavnog krivca.
Juka namoj se sada nametati, nije vrijeme,
Nek se sabere, smiri, i samo mudro na sebe mislim. Sto tisi to bolji. Phoenix raspad sistema i samo traze zrtvu najslabiju u koga ce uprijeti prstom kao glavnog krivca.
Juka namoj se sada nametati, nije vrijeme,

-
- Kontakt:
Mozda i bolje sto nije starter veceras, nece ga Embiid toliko silovati
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
OUT je Embiid za večeras19vendetta87 je napisao/la: ↑07 jan 2025, 00:09Mozda i bolje sto nije starter veceras, nece ga Embiid toliko silovati
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
- Beduin
- Kontakt:
Napokon pobijedise.
Juka 5p, 7s i 1a
Uz Plamlija najbolji skakac po 7 skokova, strasno
za njega kao igraca sa klupe nelose 
Juka 5p, 7s i 1a
Uz Plamlija najbolji skakac po 7 skokova, strasno

Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Finiks je dovođenjem Durenta krenuo sa ambicioznim projektom. Dali su tada puno za Durenta te počeli graditi tim oko Durenta i Bukera. Izmijenili su gotovo sve igrače, doveli i Bila i nekoliko igrača jako dobre reputacije. Malo koji tim ima bek-ap opcije igrače poput Grejsona Alena i Rojsa O' Nila, dokazane vrijednosti. I sa debitantom Rajanom Danom su dobro prošli, gledajući reputaciju igrača morali bi biti barem među dvije. tri ekipe Zapada, botiti se za prsten, no ne izgledaju dobro, definitivno su u problemu. Tim sa najvećim ugovorima igrača ove sezone, zagazili su debelo u zonu poreza na luksuz a rezultati za tim sastavljen od igrača te reputacije baš jadni. Trenutno im visi i plej-in.
Oni će definitivno kroz razmjenu do 8.februara pokušati spasiti sezonu. Trenutno su igrači koje bi rado ponudili u razmjeni Bil i Nurkić, no pitanje je koje su franšize spremne preuzeti ugovore ove dvojice. Istina Nurkić nije ni blizu Bilovog ugovor, no nema puno franšiza koje će rado preuzeti i njegov ugovor, 37,5 mil.$ ove i naredne sezone. Uz to, opravdano ili ne (po meni ne) navijači Finiksa su ga uzeli na zub.
Nurkić posjeduje određene kvalitete, u sistemu dosta ekipa može biti od koristi, no ima i mane, njegov najveći problem je "u glavi". Nisu ga ni povrede mazile, no kroz čitavu karijeru upadao bi u crne periode, kada bi se znao pogubiti na parketu.
En-bi-ej se mijenja, prošla su vremena kada su igrači rutinski mogli otaljavati sezonu. Moraju stalno raditi na sebi, poboljšavati igru, unapređivati segmente, i defanzivne i ofenzivne, u protivnom idete "u kanal". Situacija je takva da trenutno imate i u dži ligi mnoštvo mladih, potentnih igrača, izuzetnih predispozicija koji vrebaju svaku šansu.
Centri koji rade na sebi, unapređuju segmente igre, recimo Zubac, Džeret Alen ili pak Harteštajn dobijaju sve bolju ulogu, sve bolji status, sve bolje ugovore, oni koji ne unapređuju igru, idu na marginu, poput recimo Dramonda.
A Nurkić ne unapređuje igru. Naprotiv. Ovo mu je najgora sezona po brojnim parametrima u karijeti. Najgori indeks efikasnosti u karijeri, 12,8 (slično indeksu korisnosti u FIBA košarci ali realniji jer se gleda u realnom vremenu), najgori procebnat šuta (45,2%) od sezone 2015/16, nedopustivo puno izgubljenih lopti za igrača koji ima malo loptu u rukama i nedopustivo puno promašenih "zicera" koji su posljedica kao i izgubljene lopte indisponiranosti, opet dolazimo do problema "u glavi". Što se tiče kontrole skoka i zaštite reketa tu je Nurkić uvijek jak, po % ostvarenih skokova uvijek je u samom vrhu u en-bi-eju, i ove sezone (21,9%) ako odigra do kraja potrreban broj mečeva biće među najboljima u ligi.
No te prednosti koje ima (a svakako postoji razlog zašto ima ugovor 18+ mil.$ po sezoni) nisu dovoljne da kompenzuju sve primjetnije mane. Trenutno mu je budućnost nejasna. Ostankom u Finiksu mogao bi sve više ići na marginu, ako bi bio razmjenjen, zavisi u koju će franšizu preći.
Oni će definitivno kroz razmjenu do 8.februara pokušati spasiti sezonu. Trenutno su igrači koje bi rado ponudili u razmjeni Bil i Nurkić, no pitanje je koje su franšize spremne preuzeti ugovore ove dvojice. Istina Nurkić nije ni blizu Bilovog ugovor, no nema puno franšiza koje će rado preuzeti i njegov ugovor, 37,5 mil.$ ove i naredne sezone. Uz to, opravdano ili ne (po meni ne) navijači Finiksa su ga uzeli na zub.
Nurkić posjeduje određene kvalitete, u sistemu dosta ekipa može biti od koristi, no ima i mane, njegov najveći problem je "u glavi". Nisu ga ni povrede mazile, no kroz čitavu karijeru upadao bi u crne periode, kada bi se znao pogubiti na parketu.
En-bi-ej se mijenja, prošla su vremena kada su igrači rutinski mogli otaljavati sezonu. Moraju stalno raditi na sebi, poboljšavati igru, unapređivati segmente, i defanzivne i ofenzivne, u protivnom idete "u kanal". Situacija je takva da trenutno imate i u dži ligi mnoštvo mladih, potentnih igrača, izuzetnih predispozicija koji vrebaju svaku šansu.
Centri koji rade na sebi, unapređuju segmente igre, recimo Zubac, Džeret Alen ili pak Harteštajn dobijaju sve bolju ulogu, sve bolji status, sve bolje ugovore, oni koji ne unapređuju igru, idu na marginu, poput recimo Dramonda.
A Nurkić ne unapređuje igru. Naprotiv. Ovo mu je najgora sezona po brojnim parametrima u karijeti. Najgori indeks efikasnosti u karijeri, 12,8 (slično indeksu korisnosti u FIBA košarci ali realniji jer se gleda u realnom vremenu), najgori procebnat šuta (45,2%) od sezone 2015/16, nedopustivo puno izgubljenih lopti za igrača koji ima malo loptu u rukama i nedopustivo puno promašenih "zicera" koji su posljedica kao i izgubljene lopte indisponiranosti, opet dolazimo do problema "u glavi". Što se tiče kontrole skoka i zaštite reketa tu je Nurkić uvijek jak, po % ostvarenih skokova uvijek je u samom vrhu u en-bi-eju, i ove sezone (21,9%) ako odigra do kraja potrreban broj mečeva biće među najboljima u ligi.
No te prednosti koje ima (a svakako postoji razlog zašto ima ugovor 18+ mil.$ po sezoni) nisu dovoljne da kompenzuju sve primjetnije mane. Trenutno mu je budućnost nejasna. Ostankom u Finiksu mogao bi sve više ići na marginu, ako bi bio razmjenjen, zavisi u koju će franšizu preći.
Ma daj ga u Brooklyn ili Washington neka malo nabija statistiku.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
- baboedindzeko09
- Kontakt:
-22 sa njim na terenu, -20 sa Bealom, svi ostali u +, jezivo.
-
- Kontakt:
On je zavrsio sa Sunsima. Dok nepromjeni klub mora paziti da se neozljedi kao i Beal. Iz tog razloga neigraju na rizik.
Trenutno korisnika/ca: VensanKasel i 25 gostiju.