Ne pratim iskreno ništa osim reprezentacije, da budem iskren ne znam ni pravila.

Ali je ludilo, za infarkta. Adrenalin skače iz minute u minut.
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Ne pratim iskreno ništa osim reprezentacije, da budem iskren ne znam ni pravila.
Košarka treba biti naš nacionalni sport. Umjesto što se bacaju pare na ove rupe od dna u vidu fudbalskih klubova koje kantaju raznorazni Koperi, Milsamiji, Zete i sl., da se ulože te pare u košarku imali bi top5-6 reprezentaciju na ovom kontinentu. Pa čovječe ima 10ak NBA igrača da su rođena u BiH od rata
Pa bila je nekad, Tuzla ti je bila mozda i najveci grad kosarke u BiH, kad je Dita bila jaka. Sad vam postalo k'o rukomet, ono hype samo. Sta se desilo ne znambaboedindzeko09 je napisao/la: ↑04 sep 2025, 19:47
Košarka treba biti naš nacionalni sport. Umjesto što se bacaju pare na ove rupe od dna u vidu fudbalskih klubova koje kantaju raznorazni Koperi, Milsamiji, Zete i sl., da se ulože te pare u košarku imali bi top5-6 reprezentaciju na ovom kontinentu. Pa čovječe ima 10ak NBA igrača da su rođena u BiH od rata![]()
Ovo. Lik bazen ne moze pogotiti 3 utakmice, ali protiv nas ubaci 39 poenahz1987 je napisao/la: ↑04 sep 2025, 19:51Loyda ustopati, flasterisati, tuci, udarati, nedati mu disati, smjenjivati se. Sva se igra svodi oko njega, ne dozvoliti mu da se razmase kao fonteccio, iako mislim da je on polako u slobodnom padu s formom, svoj zenit je dozivio prve 2 utakmice. Poljska je tezak protivnik, nosili smo se s njima bez pleja. U jednom smo neobicnom uzletu i sa dobrom formom. Mislim da je moguce ovo pametnom i disciplninovanom igrom u egal odvesti do kraja. Turci igraju odlicnu kosarku, dobro su poslozeni, to je vec ozbiljan zalogaj i nemoguca misija, ali opet kad se dodje do tog nivoa tu vise ne igra kvalitet vec forma, mentalno i kako se posloze kockice. Al prvo Poljska.
Desio se Aid Berbić i kartel na vlasti koji je privatizovao klub u svrhu izvlačenja budžetskih para u lične džepove.
Mi smo i uspjeli napraviti rezultat na ovom EBu ogromnim dijelom zato sto se on racionalizovao.Niti ispucava trojke do besvijesti, niti prevodi loptu i glumi playa.Bukvalno gine na obje strane parketa i to je nesto sto NIKAD do sada nije radio za repku.Ghuraba je napisao/la: ↑04 sep 2025, 18:59Iskreno, ne znam, nisam ih puno gledao na ovom prvenstu. Ubijedjen sam da nam sanse nisu manje od 40%, a nema razloga da ne bude 50-50.
Totalno su drugacija reprezentacija od Gruzije i valja nam se sad adaptirati na to (toga me malo strah). Igraju s dosta nizom petorkom i s distance su neuporedivo bolji. Mislim da ce dosta forsirati small ball petorku sa Sokolowskim na 4 (jer nemaju kvalitetne cetvorke u rosteru), a upravo on nas je dotukao u finalu onih pretkvalifikacija. Poprilicno sam siguran da ce petorka s 2 centra protiv njih biti ravna samoubistvu. Tu moramo izdominirati na skoku i dobro braniti sut za 3. Ne znam kakvi su im neki igraci s klupe i kakvu ulogu imaju, ali mislim da ni oni nece rotirati vise od 8 ili max 9 igraca. Steta sto im je Loyd u ovako strasnoj formi...
Btw, ja ne mogu da vjerujem koliko je Nurkic racionalan u napadu na ovom prvenstvu. Ne sjecam se da je uzeo ijedan los sut. To mu nije bilo svojstveno u ranijim utakmicama u dresu reprezentacije.
Ma govorim u Bosni opcenito, itekako se pratila kosarka prije 25 godina, fudbal pa kosha, basket djeca igrala nonstop, jedan dan lopte drugi basketa. A Tuzla prvenstveno je bila mozda izjednacena fudbal-kosha, Mejdan bio pun vazda, dobro se sjecambaboedindzeko09 je napisao/la: ↑04 sep 2025, 19:52Desio se Aid Berbić i kartel na vlasti koji je privatizovao klub u svrhu izvlačenja budžetskih para u lične džepove.
I ovo je sasvim realan komentar.Da se grci nisu odlucili igrati matematike i potcjenjivanja, mi bi, vjerovatno, veceras isli kuci.
Trenutno korisnika/ca: rukometubih23 i 10 gostiju.