Ma kakav Nurkić , poluprofesionalac ...JHam je napisao/la: ↑04 sep 2025, 16:57mozda sam ja sta fulio jer sam imao neki sastanak sa strane, ali cini mi se da je Nurkic dosta ozbiljniji pristup imao, da je isao da zabije kad je pod kosem a ne NBA-ovski da izvuce faul, bez onih frljoka i gledanja prema sudijamaGhuraba je napisao/la: ↑04 sep 2025, 16:52Kaze Juka da Alibegovic igra povrijedjen, tako da je ocekivano bila manja minutaza, ali i ovakva predstava na parketu.
Brat Roberson ponovo odigra 35 minuta na top nivou. Odmah sam rekao da on donosi sigurnih 13-15 poena i da je kao takav uvijek ispred nespremnog Castanede. Danas je osim trojki imao i par odlicnih reakcija u odbrani.
Nasa odbrana je cijelu utakmicu bila nestvarno dobra. Atic i Gegic su stalno preuzimali njihove visoke igrace dolje i bili odlicni u tome. Shengeliju su vecinom udvajali, a Bitadzea su cvrstim tijelom nastojali udaljiti od obruca, zato sto on ima visoko teziste i nizi ali snazniji igraci to mogu uraditi. Mene je izludjivalo Nurkicevo konstantno izlazenje na Baldwina i Sanadzea jer znam koliko Bitadze moze pogadjati s distance, ali hvala Bogu da ga veceras nije slusao sut. Jusuf je opet na kraju dobro gradio skok, s obzirom da je konstantno iskakao u odbrani. Vrabac i Lazic su odigrali odlicno na Mamukelashviliju, iako je ovaj na kraju dosao do 20 poena. Jednostavno je covjek prekvalitetan, ali su mu pruzili odlican otpor i u nekoliko navrata ga bas brutalno odbranili. On je na kraju za 40 minuta na parketu dao 20 poena, ali su Laza i Vrabe u paketu dali 23, sto ja iskreno ni u ludilu nisam ocekivao. Hvala Allahu da su one Adinove trojke zavrsile u kosu.
Gegic i Kamenjas na kraju po 9 poena, iako imam utisak da su odigrali losu utakmicu u napadu. Kameni to moze puno bolje. Nadam se da ce Alibegovic biti potpuno spreman do nedjelje, jer nam trebaju njegovi poeni, ali i klasicna cetvorka protiv Poljske jer su oni totalno drugacija reprezentacija. Danas se nekako krio na parketu, kao da nije htio uzeti otvorene suteve, a bilo ih je. Atic je odigrao brutalno prvo poluvrijeme, a u drugom je trebao biti malo hrabriji i uzeti koji sut vise.
Adis je brutalno pripremio utakmicu i izgleda opasno iznenadio Dzikica. Meni je iskreno najvece iznenadjenje bilo ono sto je Nurkic igrao. Rizik je bio ogroman, ali se hvala Bogu isplatilo. Na kraju se ispostavilo tacnim da ce poeni s klupe odluciti utakmicu. Oni su imali mislim samo 4, a mi preko 20. Aferim, momcine!![]()
![]()
![]()
Lazica treba dovesti u Bosnu ako vec ne planiraju centra, pa nek igra 3/4 kad amerikanca stave na nisku 5icu, momku fali timske kosarke u nogama, al stvarno svima svaka cast za danasnju partiju, bilo je nekih glupih gresaka ali umor jbg
poslije ovog Adis sigurno ostaje, ali se stvarno nadam da ce prosiriti spisak i prestati zvati igrace samo da budu tu, valjda vidi sad koliko ovi moraju da poginu jer fali tu jos 1-2 igraca da ulete bar malo da se neko odmori, a da ne budu - na terenu
![]()
![]()
![]()
BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- VensanKasel
- Kontakt:
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Meni se cini da nama leze repke koje igraju na fizikalije, a problem su nam brzi suteri za 3 poena.
Imamo dosta visoke igrace. Tako da i kad npr Atic 201 cm, Lazic 203 cm, Vrabac 202, cm preuzmu krilnog centra protivnika nije toliki missmatch.
Naravno uz Nurkica u reketu koji stvarno igra dobru pomocnu odbranu
Imamo dosta visoke igrace. Tako da i kad npr Atic 201 cm, Lazic 203 cm, Vrabac 202, cm preuzmu krilnog centra protivnika nije toliki missmatch.
Naravno uz Nurkica u reketu koji stvarno igra dobru pomocnu odbranu
-
- Kontakt:
U nesreći ima i sreće ,nama je bolje što igra Roberson nego Castaneda. Bravooo momci bravoooooo. Inat silan bosanski

zamisli sta bi im radio da je dosao spreman na pripreme, imali bi sad 4 pobjede umjesto 3VensanKasel je napisao/la: ↑04 sep 2025, 17:05Ma kakav Nurkić , poluprofesionalac ...JHam je napisao/la: ↑04 sep 2025, 16:57mozda sam ja sta fulio jer sam imao neki sastanak sa strane, ali cini mi se da je Nurkic dosta ozbiljniji pristup imao, da je isao da zabije kad je pod kosem a ne NBA-ovski da izvuce faul, bez onih frljoka i gledanja prema sudijamaGhuraba je napisao/la: ↑04 sep 2025, 16:52Kaze Juka da Alibegovic igra povrijedjen, tako da je ocekivano bila manja minutaza, ali i ovakva predstava na parketu.
Brat Roberson ponovo odigra 35 minuta na top nivou. Odmah sam rekao da on donosi sigurnih 13-15 poena i da je kao takav uvijek ispred nespremnog Castanede. Danas je osim trojki imao i par odlicnih reakcija u odbrani.
Nasa odbrana je cijelu utakmicu bila nestvarno dobra. Atic i Gegic su stalno preuzimali njihove visoke igrace dolje i bili odlicni u tome. Shengeliju su vecinom udvajali, a Bitadzea su cvrstim tijelom nastojali udaljiti od obruca, zato sto on ima visoko teziste i nizi ali snazniji igraci to mogu uraditi. Mene je izludjivalo Nurkicevo konstantno izlazenje na Baldwina i Sanadzea jer znam koliko Bitadze moze pogadjati s distance, ali hvala Bogu da ga veceras nije slusao sut. Jusuf je opet na kraju dobro gradio skok, s obzirom da je konstantno iskakao u odbrani. Vrabac i Lazic su odigrali odlicno na Mamukelashviliju, iako je ovaj na kraju dosao do 20 poena. Jednostavno je covjek prekvalitetan, ali su mu pruzili odlican otpor i u nekoliko navrata ga bas brutalno odbranili. On je na kraju za 40 minuta na parketu dao 20 poena, ali su Laza i Vrabe u paketu dali 23, sto ja iskreno ni u ludilu nisam ocekivao. Hvala Allahu da su one Adinove trojke zavrsile u kosu.
Gegic i Kamenjas na kraju po 9 poena, iako imam utisak da su odigrali losu utakmicu u napadu. Kameni to moze puno bolje. Nadam se da ce Alibegovic biti potpuno spreman do nedjelje, jer nam trebaju njegovi poeni, ali i klasicna cetvorka protiv Poljske jer su oni totalno drugacija reprezentacija. Danas se nekako krio na parketu, kao da nije htio uzeti otvorene suteve, a bilo ih je. Atic je odigrao brutalno prvo poluvrijeme, a u drugom je trebao biti malo hrabriji i uzeti koji sut vise.
Adis je brutalno pripremio utakmicu i izgleda opasno iznenadio Dzikica. Meni je iskreno najvece iznenadjenje bilo ono sto je Nurkic igrao. Rizik je bio ogroman, ali se hvala Bogu isplatilo. Na kraju se ispostavilo tacnim da ce poeni s klupe odluciti utakmicu. Oni su imali mislim samo 4, a mi preko 20. Aferim, momcine!![]()
![]()
![]()
Lazica treba dovesti u Bosnu ako vec ne planiraju centra, pa nek igra 3/4 kad amerikanca stave na nisku 5icu, momku fali timske kosarke u nogama, al stvarno svima svaka cast za danasnju partiju, bilo je nekih glupih gresaka ali umor jbg
poslije ovog Adis sigurno ostaje, ali se stvarno nadam da ce prosiriti spisak i prestati zvati igrace samo da budu tu, valjda vidi sad koliko ovi moraju da poginu jer fali tu jos 1-2 igraca da ulete bar malo da se neko odmori, a da ne budu - na terenu
![]()
![]()
![]()

- VensanKasel
- Kontakt:
Otkud tebi da je došao nespreman ?JHam je napisao/la: ↑04 sep 2025, 17:08zamisli sta bi im radio da je dosao spreman na pripreme, imali bi sad 4 pobjede umjesto 3VensanKasel je napisao/la: ↑04 sep 2025, 17:05Ma kakav Nurkić , poluprofesionalac ...JHam je napisao/la: ↑04 sep 2025, 16:57
mozda sam ja sta fulio jer sam imao neki sastanak sa strane, ali cini mi se da je Nurkic dosta ozbiljniji pristup imao, da je isao da zabije kad je pod kosem a ne NBA-ovski da izvuce faul, bez onih frljoka i gledanja prema sudijama![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
-
- Kontakt:
Džika, kalkulišete li još, ima li se još šta iskalkulisati? 

Kad je osmina finala jel sub ili Ned?
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
Što se Đedović ne oglasi na mrežama?
- Beduin
- Kontakt:
Ja opisati je mogu srecu nakon pobjede i prolaska dalje nakon 32 godine. Narocito jer se sjecam i tih utakmice ratnih/postratnih pa me ovo jos vise emocionalno pogadja.
Izvinjavam se sto sam sumnjao u prolazak dalje nakon izostanka Muse, jednostavno im nisam vjerovao.
Takodjer sam dosta pogrijesio sto sam prizeljkivao Garzu umjesto Robertsona mada nakon odsustva Muse koji je i mogao organizovati napad i jos nekih izostanaka Roby je ocekivano pozvan. Godine mu nista ne mogu kad igra s emocijom i svaka mu cast sto me je demantovao. Radije volim pojesti gov.no u ovakvom slucaju, nego da sam u pravu.
Suze radosnice su tu i neka su, preponosan sam. Nakon odlaska na SP i onog gola Ibisevica vjetovatno najemotivniji momenat decenijama unazad.
Izvinjavam se sto sam sumnjao u prolazak dalje nakon izostanka Muse, jednostavno im nisam vjerovao.
Takodjer sam dosta pogrijesio sto sam prizeljkivao Garzu umjesto Robertsona mada nakon odsustva Muse koji je i mogao organizovati napad i jos nekih izostanaka Roby je ocekivano pozvan. Godine mu nista ne mogu kad igra s emocijom i svaka mu cast sto me je demantovao. Radije volim pojesti gov.no u ovakvom slucaju, nego da sam u pravu.
Suze radosnice su tu i neka su, preponosan sam. Nakon odlaska na SP i onog gola Ibisevica vjetovatno najemotivniji momenat decenijama unazad.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Cini mi se da je Avdic rekao opet u 14h.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
vjerujem selektoru na rijec a onda i ostalima sto to potvrde, ne bi nas valjda selektor slagao a i ne bi bio prvi put da dodje nespreman jelVensanKasel je napisao/la: ↑04 sep 2025, 17:11Otkud tebi da je došao nespreman ?
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Da Bogdom imamo još dvojicu "nespremnih" ko Jusuf u ekipi, bili bi favorit za medalju.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Ima li neko snimak?
Ima li neki link sa ArenaSport prenosom? Nazalost, bio sam primoran gledati na FTV.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Ko bude imao snimak, saljite u PM 

- avalPacidoroP
- Kontakt:
Raja koga priželjkujte?
Ja kao košarkaški laik navijam za Slovence, da bi Poljaci bili drugi.
Jesam li šta fulio,ili po mom laičkom mišljenju možemo sa njima izaći na kraj..
Ja kao košarkaški laik navijam za Slovence, da bi Poljaci bili drugi.
Jesam li šta fulio,ili po mom laičkom mišljenju možemo sa njima izaći na kraj..
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Daj to četvrtfinale da 9.9 bude neradni dan u državi, prvo basket sa Turskom pa fudbal sa Austrijom 

U subotu počinje osminafinala, mi igramo u nedjelju.
Zadnja izmjena: baboedindzeko09, dana/u 04 sep 2025, 17:21, ukupno mijenjano 1 put.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google Adsense [Bot] i 13 gostiju.