BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

N3R3D
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la N3R3D » 04 sep 2025, 16:46

Kakva emocija! Hvala momci!

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 04 sep 2025, 16:47

Ma pobit se sa svima
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 04 sep 2025, 16:47

https://www.fiba.basketball/en/events/f ... oring-list

Nurkic jumps to 7th place on Bosnia and Herzegovina's EuroBasket scorers list

slika

Jusufe sine, pljuvali su te i kunto i panto, a ti si im svima kolektivno začepio usta :thumbup:

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 04 sep 2025, 16:47

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 04 sep 2025, 16:48

Da li će Halilović biti spreman za nokaut fazu?
1921!

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 04 sep 2025, 16:51

bordobijeli je napisao/la:
04 sep 2025, 16:41
slika
Samo za legendu našu :bih:

🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 04 sep 2025, 16:51

Pitanje za stručnije, da li naši reprezentativci imaju neke novčane nagrade za ovo od države? Sramota bi bilo da nemaju.

Kapetan
Kontakt:

Post Postao/la Kapetan » 04 sep 2025, 16:51

DjaniTarik je napisao/la:
04 sep 2025, 16:29
Necu da pisem negativno a sto nisu ulazili vrabac alibegovic gegic pa cak i penava u drugom poluvrijemenu
Neću da pišem negativno, ali ću ipak napisat. :puke:

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 04 sep 2025, 16:52

Kaze Juka da Alibegovic igra povrijedjen, tako da je ocekivano bila manja minutaza, ali i ovakva predstava na parketu.

Brat Roberson ponovo odigra 35 minuta na top nivou. Odmah sam rekao da on donosi sigurnih 13-15 poena i da je kao takav uvijek ispred nespremnog Castanede. Danas je osim trojki imao i par odlicnih reakcija u odbrani.

Nasa odbrana je cijelu utakmicu bila nestvarno dobra. Atic i Gegic su stalno preuzimali njihove visoke igrace dolje i bili odlicni u tome. Shengeliju su vecinom udvajali, a Bitadzea su cvrstim tijelom nastojali udaljiti od obruca, zato sto on ima visoko teziste i nizi ali snazniji igraci to mogu uraditi. Mene je izludjivalo Nurkicevo konstantno izlazenje na Baldwina i Sanadzea jer znam koliko Bitadze moze pogadjati s distance, ali hvala Bogu da ga veceras nije slusao sut. Jusuf je opet na kraju dobro gradio skok, s obzirom da je konstantno iskakao u odbrani. Vrabac i Lazic su odigrali odlicno na Mamukelashviliju, iako je ovaj na kraju dosao do 20 poena. Jednostavno je covjek prekvalitetan, ali su mu pruzili odlican otpor i u nekoliko navrata ga bas brutalno odbranili. On je na kraju za 40 minuta na parketu dao 20 poena, ali su Laza i Vrabe u paketu dali 23, sto ja iskreno ni u ludilu nisam ocekivao. Hvala Allahu da su one Adinove trojke zavrsile u kosu.

Gegic i Kamenjas na kraju po 9 poena, iako imam utisak da su odigrali losu utakmicu u napadu. Kameni to moze puno bolje. Nadam se da ce Alibegovic biti potpuno spreman do nedjelje, jer nam trebaju njegovi poeni, ali i klasicna cetvorka protiv Poljske jer su oni totalno drugacija reprezentacija. Danas se nekako krio na parketu, kao da nije htio uzeti otvorene suteve, a bilo ih je. Atic je odigrao brutalno prvo poluvrijeme, a u drugom je trebao biti malo hrabriji i uzeti koji sut vise.

Adis je brutalno pripremio utakmicu i izgleda opasno iznenadio Dzikica. Meni je iskreno najvece iznenadjenje bilo ono sto je Nurkic igrao. Rizik je bio ogroman, ali se hvala Bogu isplatilo. Na kraju se ispostavilo tacnim da ce poeni s klupe odluciti utakmicu. Oni su imali mislim samo 4, a mi preko 20. Aferim, momcine! :bih:

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 04 sep 2025, 16:54

Kapetan je napisao/la:
04 sep 2025, 16:51
DjaniTarik je napisao/la:
04 sep 2025, 16:29
Necu da pisem negativno a sto nisu ulazili vrabac alibegovic gegic pa cak i penava u drugom poluvrijemenu
Neću da pišem negativno, ali ću ipak napisat. :puke:
:rol: :rol: :rol:

Kakav uštipak , e ne vjerujem ... :urnebes:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 04 sep 2025, 16:54

dzemil je napisao/la:
04 sep 2025, 16:53
Kakav brat. :bih:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 04 sep 2025, 16:57

Ghuraba je napisao/la:
04 sep 2025, 16:52
Kaze Juka da Alibegovic igra povrijedjen, tako da je ocekivano bila manja minutaza, ali i ovakva predstava na parketu.

Brat Roberson ponovo odigra 35 minuta na top nivou. Odmah sam rekao da on donosi sigurnih 13-15 poena i da je kao takav uvijek ispred nespremnog Castanede. Danas je osim trojki imao i par odlicnih reakcija u odbrani.

Nasa odbrana je cijelu utakmicu bila nestvarno dobra. Atic i Gegic su stalno preuzimali njihove visoke igrace dolje i bili odlicni u tome. Shengeliju su vecinom udvajali, a Bitadzea su cvrstim tijelom nastojali udaljiti od obruca, zato sto on ima visoko teziste i nizi ali snazniji igraci to mogu uraditi. Mene je izludjivalo Nurkicevo konstantno izlazenje na Baldwina i Sanadzea jer znam koliko Bitadze moze pogadjati s distance, ali hvala Bogu da ga veceras nije slusao sut. Jusuf je opet na kraju dobro gradio skok, s obzirom da je konstantno iskakao u odbrani. Vrabac i Lazic su odigrali odlicno na Mamukelashviliju, iako je ovaj na kraju dosao do 20 poena. Jednostavno je covjek prekvalitetan, ali su mu pruzili odlican otpor i u nekoliko navrata ga bas brutalno odbranili. On je na kraju za 40 minuta na parketu dao 20 poena, ali su Laza i Vrabe u paketu dali 23, sto ja iskreno ni u ludilu nisam ocekivao. Hvala Allahu da su one Adinove trojke zavrsile u kosu.

Gegic i Kamenjas na kraju po 9 poena, iako imam utisak da su odigrali losu utakmicu u napadu. Kameni to moze puno bolje. Nadam se da ce Alibegovic biti potpuno spreman do nedjelje, jer nam trebaju njegovi poeni, ali i klasicna cetvorka protiv Poljske jer su oni totalno drugacija reprezentacija. Danas se nekako krio na parketu, kao da nije htio uzeti otvorene suteve, a bilo ih je. Atic je odigrao brutalno prvo poluvrijeme, a u drugom je trebao biti malo hrabriji i uzeti koji sut vise.

Adis je brutalno pripremio utakmicu i izgleda opasno iznenadio Dzikica. Meni je iskreno najvece iznenadjenje bilo ono sto je Nurkic igrao. Rizik je bio ogroman, ali se hvala Bogu isplatilo. Na kraju se ispostavilo tacnim da ce poeni s klupe odluciti utakmicu. Oni su imali mislim samo 4, a mi preko 20. Aferim, momcine! :bih:
mozda sam ja sta fulio jer sam imao neki sastanak sa strane, ali cini mi se da je Nurkic dosta ozbiljniji pristup imao, da je isao da zabije kad je pod kosem a ne NBA-ovski da izvuce faul, bez onih frljoka i gledanja prema sudijama :bow: :bow:
Lazica treba dovesti u Bosnu ako vec ne planiraju centra, pa nek igra 3/4 kad amerikanca stave na nisku 5icu, momku fali timske kosarke u nogama, al stvarno svima svaka cast za danasnju partiju, bilo je nekih glupih gresaka ali umor jbg
poslije ovog Adis sigurno ostaje, ali se stvarno nadam da ce prosiriti spisak i prestati zvati igrace samo da budu tu, valjda vidi sad koliko ovi moraju da poginu jer fali tu jos 1-2 igraca da ulete bar malo da se neko odmori, a da ne budu - na terenu

:bow: :bow: :bow:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 sep 2025, 17:00

Nema se sta prigovoriti ni Nurkicu ni selektoru, ovo sto ga prozivaju zbog Kamenjasa, pa drugi si na lrvenstvu po ofanzivnim skokovima, posto nemas dovoljno napada, dosta lakse se dolazi do poena iz drugog pokusaja. Naravno da ce negdje laskati zbog tog, ali to moras zrtvovati. Lik bukvalno ostao bez najboljeg igraca heftu prije prvenstva, doveo ovog Robersona od 36 godiba i morao "izmisliti" identitet ekipe. Posto je takva situacija sa igrackim kadrom, igrat ces "rudarsku" kosarku, no odbranu je doveo na zavidan nivo s obzirom koliko je rotacija morao uigrati. Svaka coj'ku cast, ko mu ima sta zamjeriti, veze o kosarci nema, sa oprostenjem.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 04 sep 2025, 17:00

Ghuraba je napisao/la:
04 sep 2025, 16:52

Ma sve top bilo , dok pametni Vrabac koji je imao samo jedan yebeni zadatak a to je da se ne odvaja od Mamukelashvilia , da ne pomaže nikome . Pametnjaković kreće da pomaže naravno , ovaj pogodi tricu , Atić mu yebe sve po spisku i lagano se svi Gruzijci razigraše :damn:

Tako mali detalj nas je mogao uništiti , jer se sve to dešava kada dva puta idemo na 13 razlike i sve ide na to da odemo na 20 razlike ...
Zadnja izmjena: VensanKasel, dana/u 04 sep 2025, 17:01, ukupno mijenjano 1 put.
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Dinhooo
Kontakt:

Post Postao/la Dinhooo » 04 sep 2025, 17:00

Sky9 je napisao/la:
04 sep 2025, 16:54
dzemil je napisao/la:
04 sep 2025, 16:53
Kakav brat. :bih:
Isti Paulie iz Sopranosa hahha

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 04 sep 2025, 17:01

Nurkić je danas skoro pa perfektnu odbranu odigrao. Najviše me impresionirao u pomaganju, u svakom momentu kada su Shengelia i Mamu nadjačavali Vrabca/Alibegovića/Gegića/Lazića u single coverageu, Juka je skoro svaki put bio na pravom mjestu u pravo vrijeme. Defanzivna klinika Jusufa Nurkića :cool:

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 04 sep 2025, 17:02

Dajte molim vas link sa Arena Sport 1 što Edin prenosi, gledao sam na FTV-u, želim pogledati još jednom sa njegovim komentarima. :D :D :D

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 04 sep 2025, 17:04

molim vas link avdica
nek crknu dusmani, najjaci smo

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.