Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Auu druze kakvi su sve igraci ponikli i igrali u toj Austriji. Hnl ne moze ni opepeliti. Austrija je izvan top 5 liga u evropi vjerovatno uz Portugal i Nizozemsku najbolja liga po "proizvodnji" igraca.
-
- Kontakt:
Treba se uzeti listu igraca unazad 3-5 godina, koji su igrali u Austriji, iznos transfera i gdje sad igraju, i porediti sa regionalnim ligama. Onda se ima neki validan uzorak za diskusiju. Ako dovedes igraca iz Afrike ili Juzne Amerike, i pitas njega, gdje bi on prije igrao u Austriji i Portugalu, ili Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, i Bosni? Budimo malo realni.
Ma ne znam sta se kacite na postove ovih dobro poznatih mentola koji nisu bas obdareni inteligencijom il imaju neke dijagnoze, iskulirajte i prestat ćeSveti je napisao/la: ↑03 sep 2025, 17:46Djedovima se peru guzovi i u bosni, i na zanzibaru i u kini, najveci ljudski sljam je onaj koji ismijava posteni nacin na koji neko zaradjuje za zivot, a ti si ocigledno jedan od njih231983 je napisao/la: ↑03 sep 2025, 10:17Ja, i onda taj isti wolfsberg ispadne od velike Omonije. Rapid koji visoko kotira u Austriji, jedva prođe Đer, prosle godine mrtva borba s mrtvim Borcem. Austrija Beč ispadblne od Ostrave, Šturmu Bodo ovadi fudbal itd.Diadora je napisao/la: ↑03 sep 2025, 10:09
Ne lupetaj zivota ti. Pogledaj rezultate njihovih klubova zadnjih 5 godina I uporedi to sa hnl. **** wolfsberg odigrao nulu sa paokom Koji rijeci strpa 5 komada ko s poslom. Sturm, rapid, wolfsberg I salzburg su u grupnoj fazi. Nijedan klub iz hnl osim dinama ne bi imao sanse protiv bilo kojeg od ova 4 kluba u dvomecu
Nemojte se sad ljutiti sto sam spomenuo auatrijske đedske guzove, nisam vam ja kriv jbg.
Cinjenica je da je ta liga go qrac, a to upravo polazuju rezultati u Europi.
Iz glave: Haland, Upamecano, Hojlund, Dedic, Malic, Muharemovic, Gazibegovic, Minamino, Mane, Sesko, Soboslaj, Adeyemi, Daka, Naby Keita, Alaba, Arnautovic... Skauti evropski klubova imaju prebivaliste u Austriji i niko kvalitetan ne moze proci ispod radara pa tako nece ni nas Alajbegovic.Hansestadt je napisao/la: ↑03 sep 2025, 18:52Treba se uzeti listu igraca unazad 3-5 godina, koji su igrali u Austriji, iznos transfera i gdje sad igraju, i porediti sa regionalnim ligama. Onda se ima neki validan uzorak za diskusiju. Ako dovedes igraca iz Afrike ili Juzne Amerike, i pitas njega, gdje bi on prije igrao u Austriji i Portugalu, ili Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, i Bosni? Budimo malo realni.
-
- Kontakt:
Ne znam samo sto ce ti Malic i Gazibegovic medju takvim imenima.mercurial je napisao/la: ↑03 sep 2025, 19:56Iz glave: Haland, Upamecano, Hojlund, Dedic, Malic, Muharemovic, Gazibegovic, Minamino, Mane, Sesko, Soboslaj, Adeyemi, Daka, Naby Keita, Alaba, Arnautovic... Skauti evropski klubova imaju prebivaliste u Austriji i niko kvalitetan ne moze proci ispod radara pa tako nece ni nas Alajbegovic.

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
- Kontakt:
Neka ih je naveo, jer je Dinamo htio potpisati sa Gazibegovicem, kao ranije sa Civicem.19vendetta87 je napisao/la: ↑03 sep 2025, 20:04Ne znam samo sto ce ti Malic i Gazibegovic medju takvim imenima.mercurial je napisao/la: ↑03 sep 2025, 19:56Iz glave: Haland, Upamecano, Hojlund, Dedic, Malic, Muharemovic, Gazibegovic, Minamino, Mane, Sesko, Soboslaj, Adeyemi, Daka, Naby Keita, Alaba, Arnautovic... Skauti evropski klubova imaju prebivaliste u Austriji i niko kvalitetan ne moze proci ispod radara pa tako nece ni nas Alajbegovic.![]()
Modric, Kovacic, Mandzukic, Livakovic, Brozovic, Gvardiol, Olmo, Da Silva, Vrsaljko, Corluka, Perisic...mercurial je napisao/la: ↑03 sep 2025, 19:56Iz glave: Haland, Upamecano, Hojlund, Dedic, Malic, Muharemovic, Gazibegovic, Minamino, Mane, Sesko, Soboslaj, Adeyemi, Daka, Naby Keita, Alaba, Arnautovic... Skauti evropski klubova imaju prebivaliste u Austriji i niko kvalitetan ne moze proci ispod radara pa tako nece ni nas Alajbegovic.Hansestadt je napisao/la: ↑03 sep 2025, 18:52Treba se uzeti listu igraca unazad 3-5 godina, koji su igrali u Austriji, iznos transfera i gdje sad igraju, i porediti sa regionalnim ligama. Onda se ima neki validan uzorak za diskusiju. Ako dovedes igraca iz Afrike ili Juzne Amerike, i pitas njega, gdje bi on prije igrao u Austriji i Portugalu, ili Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, i Bosni? Budimo malo realni.
Upravo ti to ja kazem: Skloni Austriji Salzburg i Hrvatskoj Dinamo, tu je to. Smece i jedna i druga liga. austrijska za nijansu bolja, ali ne značajno. Bolji su uslovi, bolja infrastruktura, vece plate imaju, bolje suđenje. Ali talenta sto se tice, ne odskacu uopste toliko. Eto koliko su se ovdje spominjali Omic i Jasic, i gdje zavrsise? A prosle godine se gotovo do zadnjeg kola borili za titulu. Jusuf kao ponajbolji igrac Sturma (osvajaca lige) ode u Keln, eno ga prikovan za klupu, igra koliko i ja.
Dakle, da rezimiramo: austrijska liga je, izuzmemo li Salzburg, ispodprosjecna europska liga i, ako hocemo da idemo na prvenstva, rijetko tamo mozemo naci neki upgrade na ovo sto vec imamo.
Za djedove i guzice jesam pretjerao, nema opravdanja, halalite braćo!
Pa jer su nasi i igraju sad za nasu reprezentaciju. Da ljudi vide da imamo vise koristi od te Austrije nego Hrvatske lige ili cak domace lige sto se tice reprezentacije. A pazi, svi nabrojani su dobacili do neke od lige petica i igrali zapazene uloge, a ima ih jos dosta koje nisam naveo.19vendetta87 je napisao/la: ↑03 sep 2025, 20:04Ne znam samo sto ce ti Malic i Gazibegovic medju takvim imenima.mercurial je napisao/la: ↑03 sep 2025, 19:56Iz glave: Haland, Upamecano, Hojlund, Dedic, Malic, Muharemovic, Gazibegovic, Minamino, Mane, Sesko, Soboslaj, Adeyemi, Daka, Naby Keita, Alaba, Arnautovic... Skauti evropski klubova imaju prebivaliste u Austriji i niko kvalitetan ne moze proci ispod radara pa tako nece ni nas Alajbegovic.![]()
-
- Kontakt:
Pa sama cinjenica da je Dinamo ganjao Gazibegovica, da je Beljo sada u Dinamu mozda i najbolji igrac lige govori nesto. Infrastruktura, i kvalitet zivota ti isto nesto znaci kad se neki non-biased igrac odlucuje gdje da igra. Pitas igraca iz Norveske ili Konga, bili volio da predje i zivi u Becu i Grazu, ili u Zagrebu. Niko neosporava da Hrvastka ima vise talenta za fudbal od Austrije i da Hrvatska ima bolje rezultate, ali to ti ne cini ligu.
Prije Split. Vrijeme, hrana i lijepe splicanke.Hansestadt je napisao/la: ↑03 sep 2025, 20:21Pa sama cinjenica da je Dinamo ganjao Gazibegovica, da je Beljo sada u Dinamu mozda i najbolji igrac lige govori nesto. Infrastruktura, i kvalitet zivota ti isto nesto znaci kad se neki non-biased igrac odlucuje gdje da igra. Pitas igraca iz Norveske ili Konga, bili volio da predje i zivi u Becu i Grazu, ili u Zagrebu. Niko neosporava da Hrvastka ima vise talenta za fudbal od Austrije i da Hrvatska ima bolje rezultate, ali to ti ne cini ligu.
Tamo planiram kad odem u penziju
Ma hrvatska liga je unazad 10-15 godina napravila 10ak igraca samo za Hrvatsku reprezentaciju. Za druge, osim Olma, nije.
Za razliku od toga, austrijska liga je napravila igrace za mnoge reprezentacije sirom svijeta. U Austriju dolaze talenti iz citavog svijeta, u Hrvatsku ne. I sad bez Mamica ce praviti Dinamo sve manje i manje. To se vidi koliko su prodali igraca u zadnje 3 godine. Ostali klubovi nisu ni blizu, dok u Austriji su za velike pare prodavali osim Salzburga i Sturm i LASK, prije toga Rapid i Austria Bec.
Nadalje, austrijski klubovi su redovniji u evropskim takmicenjima, da sad ne idemo u detalje, ali u svakoj sezoni je tu najmanje 2 austrijska kluba u grupnim fazama.
Za razliku od toga, austrijska liga je napravila igrace za mnoge reprezentacije sirom svijeta. U Austriju dolaze talenti iz citavog svijeta, u Hrvatsku ne. I sad bez Mamica ce praviti Dinamo sve manje i manje. To se vidi koliko su prodali igraca u zadnje 3 godine. Ostali klubovi nisu ni blizu, dok u Austriji su za velike pare prodavali osim Salzburga i Sturm i LASK, prije toga Rapid i Austria Bec.
Nadalje, austrijski klubovi su redovniji u evropskim takmicenjima, da sad ne idemo u detalje, ali u svakoj sezoni je tu najmanje 2 austrijska kluba u grupnim fazama.
Hajd navedi velika imena koje su Sturm, LASK, Rapid i Austrija proizveli!mercurial je napisao/la: ↑03 sep 2025, 20:57Ma hrvatska liga je unazad 10-15 godina napravila 10ak igraca samo za Hrvatsku reprezentaciju. Za druge, osim Olma, nije.
- Beduin
- Kontakt:
U prevodu, oni ambiciozniji ce makar prati za bolju platu i uzivati od toga.Sveti je napisao/la: ↑03 sep 2025, 17:46Djedovima se peru guzovi i u bosni, i na zanzibaru i u kini, najveci ljudski sljam je onaj koji ismijava posteni nacin na koji neko zaradjuje za zivot, a ti si ocigledno jedan od njih231983 je napisao/la: ↑03 sep 2025, 10:17Ja, i onda taj isti wolfsberg ispadne od velike Omonije. Rapid koji visoko kotira u Austriji, jedva prođe Đer, prosle godine mrtva borba s mrtvim Borcem. Austrija Beč ispadblne od Ostrave, Šturmu Bodo ovadi fudbal itd.Diadora je napisao/la: ↑03 sep 2025, 10:09
Ne lupetaj zivota ti. Pogledaj rezultate njihovih klubova zadnjih 5 godina I uporedi to sa hnl. **** wolfsberg odigrao nulu sa paokom Koji rijeci strpa 5 komada ko s poslom. Sturm, rapid, wolfsberg I salzburg su u grupnoj fazi. Nijedan klub iz hnl osim dinama ne bi imao sanse protiv bilo kojeg od ova 4 kluba u dvomecu
Nemojte se sad ljutiti sto sam spomenuo auatrijske đedske guzove, nisam vam ja kriv jbg.
Cinjenica je da je ta liga go qrac, a to upravo polazuju rezultati u Europi.

Tacno najveca predrasuda kod nas danas je "otisao prati guzice u Njemackoj", a on ovdje radi za minimalac, ide na more na kredit i vozi auto iz doba Olimpijskih Igara u Sarajevu.
Bitno je posteno zaraditi i biti insan i kad imas, a i kad nemas.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- Goalgetter
- Kontakt:
U ovoj cijeloj diskusiji samo mi objasnite kako jacina lige moze biti mjerilo za nekog igraca je li on kvalitetan ili nije i kakav ce dalji put napraviti? Igrac neovisno poceo u Austriji ili u Hrvatskoj, ako igra dobro i talentovan je on ce se preporuciti za nesto vise, to nema uticaja.
Uvijek sam govorio ovdje da nije automatski svaki malac koji zna sutnuti loptu u Austriji i nosi nase ime potencijalni A-reprezentativac, kod Huskovica i Omica sam od pocetka govorio da ih ne vidim kao A-reprezentativce u buducnosti i kao velike igrace, kod Huskovica se vec moze reci da to nece biti (ali treba biti fer kod njega i reci da je imao tesku saobracajnu nesrecu + pokidane ligamente koji su znacajno uticali na to), a Omic zavrsio u Poljskoj. Jasica jesam ocekivao, ali on se nazalost odlucio za novac.
Sigurno da nece svaki ici putem Gazibegovica i Dedica, ali itekako ima i dalje potencijala koji mogu postici nesto vise i sljedecih godina.
Uvijek sam govorio ovdje da nije automatski svaki malac koji zna sutnuti loptu u Austriji i nosi nase ime potencijalni A-reprezentativac, kod Huskovica i Omica sam od pocetka govorio da ih ne vidim kao A-reprezentativce u buducnosti i kao velike igrace, kod Huskovica se vec moze reci da to nece biti (ali treba biti fer kod njega i reci da je imao tesku saobracajnu nesrecu + pokidane ligamente koji su znacajno uticali na to), a Omic zavrsio u Poljskoj. Jasica jesam ocekivao, ali on se nazalost odlucio za novac.
Sigurno da nece svaki ici putem Gazibegovica i Dedica, ali itekako ima i dalje potencijala koji mogu postici nesto vise i sljedecih godina.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Iz Sturma u zadnje 4 sezone samo, možda nisu iz njihove omladinske škole ali su tu "ispekli" fudbalski zanat i otišli u top klubove top5 liga poslije: Hojlund, Biereth, Emegha, Prass, Yeboah.
Iz LASK-a: Nakamura, Cisse, Hyun-seok Hong
Iz Rapida: Jansson, Sangare, Muldur, Kainz, donekle i Joelinton koji je poslije vrhunske sezone na posudbi otišao u Newcastle.
Svi ovi klubovi su odličan "stepping-stone" u karijeri ako se pametno izabere idući klub (neki osrednji klub u ligama 5) da se dodatno razvije, osim ako nije neki generacijski-vrhunski talenat pa da ode direktno u Cityje i sl.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
A mentol mrtvi. I nije on jedini, pun qrac ljudi tako razmisljaBeduin je napisao/la: ↑03 sep 2025, 21:12U prevodu, oni ambiciozniji ce makar prati za bolju platu i uzivati od toga.Sveti je napisao/la: ↑03 sep 2025, 17:46Djedovima se peru guzovi i u bosni, i na zanzibaru i u kini, najveci ljudski sljam je onaj koji ismijava posteni nacin na koji neko zaradjuje za zivot, a ti si ocigledno jedan od njih231983 je napisao/la: ↑03 sep 2025, 10:17
Ja, i onda taj isti wolfsberg ispadne od velike Omonije. Rapid koji visoko kotira u Austriji, jedva prođe Đer, prosle godine mrtva borba s mrtvim Borcem. Austrija Beč ispadblne od Ostrave, Šturmu Bodo ovadi fudbal itd.
Cinjenica je da je ta liga go qrac, a to upravo polazuju rezultati u Europi.![]()
Tacno najveca predrasuda kod nas danas je "otisao prati guzice u Njemackoj", a on ovdje radi za minimalac, ide na more na kredit i vozi auto iz doba Olimpijskih Igara u Sarajevu.
Bitno je posteno zaraditi i biti insan i kad imas, a i kad nemas.
naprijed rejal
Ne znam samo šta imate od ove rasprave je li jača austrijska ili hrvatska liga, mi zovemo i moraćemo zvati igrače iz jedne i druge lige jer u mnogim slučajevima nemamo alternative.
Bolje je diskutovati o tome kako je već užasna Premijer liga BiH nekako postala još gora, pa nam je domaća proizvodnja sada možda i najgora u Evropi, ne uključujući Gibraltar, San Marino i slične? Nerijetko u ligi sada imamo slučaj da ekipa u početnih 11 ima samo jednog domaćeg igrača, i taj jedini igra isključivo zbog pravila o "U-21", a ne zato što kvalitetom zaslužuje da bude tu.
Bolje je diskutovati o tome kako je već užasna Premijer liga BiH nekako postala još gora, pa nam je domaća proizvodnja sada možda i najgora u Evropi, ne uključujući Gibraltar, San Marino i slične? Nerijetko u ligi sada imamo slučaj da ekipa u početnih 11 ima samo jednog domaćeg igrača, i taj jedini igra isključivo zbog pravila o "U-21", a ne zato što kvalitetom zaslužuje da bude tu.
- Čelika su već izbacili iz prve ekipe i poslali na tribine (iako je taj Bulatović iz Crne Gore ipak dio prvog tima)
- Buljubašić ni nakon više od godinu dana od potpisivanja ne može do prvih 11 u propalom Rizesporu
- Reprezentativac Kulašin je klupiran u **** Gaziantepu
- Superhajpovani Đokanović je nestao s lica zemlje
- Bašić završio u Kazahstanu
Jos budale stavile ako se ne varam da igraci sa dvojnim drzavljanstvom ili iz okruzenja (ne znam tacno) mogu biti u21 igraci.Vucevich je napisao/la: ↑03 sep 2025, 21:27Ne znam samo šta imate od ove rasprave je li jača austrijska ili hrvatska liga, mi zovemo i moraćemo zvati igrače iz jedne i druge lige jer u mnogim slučajevima nemamo alternative.
Sve dok je situacija ovakva, na spisku će biti igrača Osijeka, Rijeke, Sturma, LASKa...
- Čelika su već izbacili iz prve ekipe i poslali na tribine (iako je taj Bulatović iz Crne Gore ipak dio prvog tima)
- Buljubašić ni nakon više od godinu dana od potpisivanja ne može do prvih 11 u propalom Rizesporu
- Reprezentativac Kulašin je klupiran u **** Gaziantepu
- Superhajpovani Đokanović je nestao s lica zemlje
- Bašić završio u Kazahstanu

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Bravo. Hnl ne moze ovom opepeliti. I ovo je samo zadnjih 3-4 sezone.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑03 sep 2025, 21:17Iz Sturma u zadnje 4 sezone samo, možda nisu iz njihove omladinske škole ali su tu "ispekli" fudbalski zanat i otišli u top klubove top5 liga poslije: Hojlund, Biereth, Emegha, Prass, Yeboah.
Iz LASK-a: Nakamura, Cisse, Hyun-seok Hong
Iz Rapida: Jansson, Sangare, Muldur, Kainz, donekle i Joelinton koji je poslije vrhunske sezone na posudbi otišao u Newcastle.
Svi ovi klubovi su odličan "stepping-stone" u karijeri ako se pametno izabere idući klub (neki osrednji klub u ligama 5) da se dodatno razvije, osim ako nije neki generacijski-vrhunski talenat pa da ode direktno u Cityje i sl.
Da dodam iz Rapid Bec: Kühn (Celtic), Bamba (Lorient).
Talenti dolaze iz citavog svijeta tu i stvaraju igrace za sve reprezentacije, a ne kao u hnl samo za hrvatsku. Iz hnl-a se u zadnjih 10 godina nije prodalo igraca u lige 5 kao iz Austrije u 2-3 zadnje sezone.
I da uzmes iznose izlaznih transfera saberes vjerujem da je austrijska liga i tu 10 puta jaca. Pa sam Salzburg je prodao igraca za vise od 300-400 mil eura.
- katalinski
- Kontakt:
Kad je tema već zaboravljeni igrači, ima li gdje Pjanića, i dalje bez kluba , bar da se hoće kao Ljajić u našu ligu ili u komšiluku zaigrati
Ajvatar
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.