Adis Bećiragić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

TripleThreat
Kontakt:

Re: Adis Bećiragić

Post Postao/la TripleThreat » 03 sep 2025, 16:52

Za Harisa je upravu. Momak još od kvalifikacija za svjetsko prije 7 godina nije ništa konkretno pokazao kada je dobijao priliku. Slična spika kao i sa Vojinom.

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 03 sep 2025, 16:53

Savez se raspao, jedva skupljene pare da se ode na prvenstvo, liga nikad gora. Igrači što povrijeđeni što uvrijeđeni, pojedini prilagodili operacije da bi mogli doći fit za klubove..... I ja bih volio nekog dokazanog stručnjaka na klupi reprezentacije, ali jednostavno nema se novca. Zato ovo je najbolje što se može
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 sep 2025, 17:05

Ovih 12 je trentno najboljih , onih koji nema zbog ,pasoša, zvjezdica , povreda , uvreda oni nisu bitni trenutno.
Podrska za momke i Adisa ,ABd da prodjemo grupu . Sad pisati o inim kojih nema je bezobrazno prema ovim sto ginu svaku utakmicu. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: navijamo za reprezentaciju ne za selektora.

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 03 sep 2025, 17:14

Ghuraba je napisao/la:
03 sep 2025, 16:24
Kakav Delalic povrijedjen, kakav drugi Delalic i pasos... :facepalm: Zasto zelis ispasti pametan, a nisi upucen i veze o zivotu nemas?
Ma goni se, šta koji... Haris, kapiten Bosne, moj školski drug.

Nikome s pola mozga nije teško preslušati press s početka okupljanja i biti mu jasno zašto ko nije (odnosno jeste) bio tu, što na pripremama, što kasnije na EB. Pola sata samo o rosteru priča čovjek i o razočarenju iz kakvih sve razloga ljudi nisu htjeli doći na okupljanje.
Pošteno, pa kako bude.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 03 sep 2025, 17:17

TripleThreat je napisao/la:
03 sep 2025, 16:52
Za Harisa je upravu. Momak još od kvalifikacija za svjetsko prije 7 godina nije ništa konkretno pokazao kada je dobijao priliku. Slična spika kao i sa Vojinom.
Ma fula poentu price. Ja se nisam osvrtao na igrace koji bi eventualno mogli prosiriti roster ovdje, o tome sam ranije vec 50x pisao. Ovaj gore kao proziva druge jer nisu upuceni, pa ce on svima pojedinacno pojasniti za svakog igraca, a onda spominje dvojicu Delalica i za Harisa kaze da je povrijedjen (iako se 876x napisalo da je bio kum na vjencanju kod Sulje i da se zbog toga nije odazvao), a za Amsala da nema pasos. :facepalm: Gora ja budala sto se osvrcem na sve gluposti...

Ako cemo vec o rosteru, jedini koji bi mogao pomoci od dostupnih igraca je Zrno. Cisto da proba rasiriti reket i da zabije nesto s distance kad svima stane sut (sto nam se nerijetko desava). Ilic bi mogao dati 10-ak minuta - nesto slicno kao Penava. On je meni dosadan igrac, poradja se s loptom, ali bi mogao uskociti par minuta. Medjutim, Srbi ocigledno ne zele igrati za nas i ne treba ih vise castiti ni stavljanjem na siri spisak. Kondica ne zvati vise nikad, Ilica ne zvati vise nikad i Marica (ako je istina da je odbio jedan poziv) ne zvati vise nikad.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 03 sep 2025, 17:22

Ghuraba je napisao/la:
03 sep 2025, 17:17
03 sep 2025, 16:52
Ako cemo vec o rosteru, jedini koji bi mogao pomoci od dostupnih igraca je Zrno. Cisto da proba rasiriti reket i da zabije nesto s distance kad svima stane sut (sto nam se nerijetko desava). Ilic bi mogao dati 10-ak minuta - nesto slicno kao Penava. On je meni dosadan igrac, poradja se s loptom, ali bi mogao uskociti par minuta. Medjutim, Srbi ocigledno ne zele igrati za nas i ne treba ih vise castiti ni stavljanjem na siri spisak. Kondica ne zvati vise nikad, Ilica ne zvati vise nikad i Marica (ako je istina da je odbio jedan poziv) ne zvati vise nikad.
Ja bih pored Zrna dodao i Mutića ali pod jednim ogromnim možda. Možda u smislu da bi možda mogao pomoći i biti produktivan, a možda bi bio i (ne)doprinos tipa Arslanagić i toliko neefektivan da bi bio na klupi samo kao moralna podrška. Za Vojina stvarno sumnjam. I pored solidnih klupskih brojki kroz godine, za repku nije pokazao ništa konkretno i vrijedno spomena. Još je eto ova i klupska sezona bila tanka. Penava je ipak konzistentno pokazao u više instanci u reprezentativnom dresu da je sposoban pomoći i biti produktivan.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 03 sep 2025, 17:36

03 sep 2025, 17:22
Ja bih pored Zrna dodao i Mutića ali pod jednim ogromnim možda. Možda u smislu da bi možda mogao pomoći i biti produktivan, a možda bi bio i (ne)doprinos tipa Arslanagić i toliko neefektivan da bi bio na klupi samo kao moralna podrška. Za Vojina stvarno sumnjam. I pored solidnih klupskih brojki kroz godine, za repku nije pokazao ništa konkretno i vrijedno spomena. Još je eto ova i klupska sezona bila tanka. Penava je ipak konzistentno pokazao u više instanci u reprezentativnom dresu da je sposoban pomoći i biti produktivan.
Ma Mutic nema suta i ne bi ovdje nista novo donio. On je neka medjupozicija (izmedju 3 i 4), a takvi nam na ovom prvenstu najmanje trebaju. Da se trebao pozivati ranije i da se trebao isprobati jos davno - to definitivno. Ilic bi mogao malo uskociti na 2 (iako je i on trojka), cisto jer ima tu neku igru licem i moze igrati s loptom. Mi na tim pozicijama 1 i 2 rotiramo samo 3 igraca, pa zbog toga kazem da bi on mozda mogao odmoriti nekog 5 minuta. Ma i Penava se nikad nije (is)koristio u reprezentaciji. I ovo jucer je usao malo jer je Adis zamislio da odmara igrace protiv Grcke, pa kad je ovaj vezao dvije trojke, onda mu je dao malo vise minuta. Da je Halilovic zdrav, ovaj bi bio zakovan za klupu kao i na proslom prvenstvu.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 03 sep 2025, 17:39

meecko je napisao/la:
03 sep 2025, 16:53
Savez se raspao, jedva skupljene pare da se ode na prvenstvo, liga nikad gora. Igrači što povrijeđeni što uvrijeđeni, pojedini prilagodili operacije da bi mogli doći fit za klubove..... I ja bih volio nekog dokazanog stručnjaka na klupi reprezentacije, ali jednostavno nema se novca. Zato ovo je najbolje što se može
Nismo nikad imali novca, pa smo dovodili Petrovica, Duleta, Ivanovica itd. Uz malo zelje se sigurno moze dogovoriti sa svima. Pa nismo kvalitetom Kipar, pa da nas niko nece.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 sep 2025, 17:49

DamirT je napisao/la:
03 sep 2025, 17:39
meecko je napisao/la:
03 sep 2025, 16:53
Nismo nikad imali novca, pa smo dovodili Petrovica, Duleta, Ivanovica itd. Uz malo zelje se sigurno moze dogovoriti sa svima. Pa nismo kvalitetom Kipar, pa da nas niko nece.
Kad su bili ti treneri niko nije dolazio u reprezentaciju ,osim kod Petrovica u Sloveniji eurobasket tad smo bili kompletni. Adis ima sasvim dobre rezultate i klikno je s ovim momcima.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 03 sep 2025, 17:50

Ghuraba je napisao/la:
03 sep 2025, 17:36
Ma Mutic nema suta i ne bi ovdje nista novo donio. On je neka medjupozicija (izmedju 3 i 4), a takvi nam na ovom prvenstu najmanje trebaju. Da se trebao pozivati ranije i da se trebao isprobati jos davno - to definitivno. Ilic bi mogao malo uskociti na 2 (iako je i on trojka), cisto jer ima tu neku igru licem i moze igrati s loptom. Mi na tim pozicijama 1 i 2 rotiramo samo 3 igraca, pa zbog toga kazem da bi on mozda mogao odmoriti nekog 5 minuta. Ma i Penava se nikad nije (is)koristio u reprezentaciji. I ovo jucer je usao malo jer je Adis zamislio da odmara igrace protiv Grcke, pa kad je ovaj vezao dvije trojke, onda mu je dao malo vise minuta. Da je Halilovic zdrav, ovaj bi bio zakovan za klupu kao i na proslom prvenstvu.
To je tačno za Penavu, s tim što kad sam ga spomenuo, mislio sam u smislu da je godinama odavao takav utisak kao neko ko je dostojniji rotacije i da zaista može pomoći ekipi svojim minutama, nego da bude samo popuna rostera, kao što su Čampara i on bili 2022. Hoću da kažem da je dostojniji minuta na svojoj poziciji, nego Čampara na svojoj. I to je tačno da je iole iskorišten bio pod Bosnićem, mada da budemo fer, pod Bosnićem je rijetko ikad bilo Amara dostupnog, ili eto dodajmo i Nurkića, jer je pod njim igrao i na centru često. A pored tog, moramo biti iskreni i reći da je Penava izgledao poprilično loše na pripremama i u par prvih utakmica prvenstva. Bitno je ovo jučer bilo u svakom slučaju.

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 03 sep 2025, 18:28

Treba skinuti kapu ovom covjeku, ima ogromnu energiju, zna ispravan put i posteno radi posao

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 03 sep 2025, 19:21

Ma Adis je covjek koji se stvarno bori i zivi za ovu repnzetaciju.S druge strane oko ovog prosirivanja rostera razmislja jako usko i ima svojih 8 9 igraca kojima vjeruje i ne interesuje ga nista drugo.I onda cijelo vrijeme vagamo izmedju njegovih dobrih i losih odluka.
**** Gordic i Kondic ne zele,Sulejamnovic ne zeli dok je on tu i nista se ne moze uraditi
Jedino eto da je poveo neke druge momke a ne Arslanagica i Hrelju radi tih 5 minuta 10 max koje bi mogli uletit.Mozda bi i to bilo dobro pa ne bi nako bili umorni kao na kraj utakmica sa Italijom i Grckom

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 03 sep 2025, 21:11

03 sep 2025, 17:50
Ghuraba je napisao/la:
To je tačno za Penavu, s tim što kad sam ga spomenuo, mislio sam u smislu da je godinama odavao takav utisak kao neko ko je dostojniji rotacije i da zaista može pomoći ekipi svojim minutama, nego da bude samo popuna rostera, kao što su Čampara i on bili 2022. Hoću da kažem da je dostojniji minuta na svojoj poziciji, nego Čampara na svojoj. I to je tačno da je iole iskorišten bio pod Bosnićem, mada da budemo fer, pod Bosnićem je rijetko ikad bilo Amara dostupnog, ili eto dodajmo i Nurkića, jer je pod njim igrao i na centru često. A pored tog, moramo biti iskreni i reći da je Penava izgledao poprilično loše na pripremama i u par prvih utakmica prvenstva. Bitno je ovo jučer bilo u svakom slučaju.
Penava je i prije Beciragica malo igrao. A barem meni je jos kod Bosnica zasluzio igrati vise od Sulejmanovica koji godinama nije znao jel posao il dosao od kluba do kluba, a imao je minute. Mozda bi i Penava do bolje lige i kluba, time i on do boljeg igraca. Trojku je uvijek dobro sutirao. Cini mi se da je i prilicno ojacao. Na skoku je siguran. U odbrani nije ispadao. Momak zasluzuje povjerenje i vise minuta bas zbog suta za 3 poena.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 03 sep 2025, 23:00

Drum je napisao/la:
03 sep 2025, 21:11
03 sep 2025, 17:50
Ghuraba je napisao/la:

Penava je i prije Beciragica malo igrao. A barem meni je jos kod Bosnica zasluzio igrati vise od Sulejmanovica koji godinama nije znao jel posao il dosao od kluba do kluba, a imao je minute. Mozda bi i Penava do bolje lige i kluba, time i on do boljeg igraca. Trojku je uvijek dobro sutirao. Cini mi se da je i prilicno ojacao. Na skoku je siguran. U odbrani nije ispadao. Momak zasluzuje povjerenje i vise minuta bas zbog suta za 3 poena.
Igrao je oko 15-ak minuta u prosjeku dvije godine kvalifikacija. Šta znam, ne mislim da je to malo za rezervnog igrača.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 04 sep 2025, 16:04

El psiholog. :tokralju:
Oprosti im Adise :bow:

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 04 sep 2025, 16:07

veliki strucnjak, patriota i gospodin.

klanjam ti se adise :bow:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 04 sep 2025, 16:16

Najvise sam ga kritikovao ali i rekao sam prolaz grupe je ravan medalji i svaka čast Adise.
Sada radi sta hoces imas kredit koliki god.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 04 sep 2025, 16:19

DamirT je napisao/la:
02 sep 2025, 14:33
FoxMulder je napisao/la:
02 sep 2025, 14:21
Zašto je zvao poveo Halilovića kad je znao da ovaj minute neće odigrati na prvenstvu?
Jer je neznalica. Samo nam jos vise suzio rotaciju.
:yawn: :bih: Jedan je Bekir...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 04 sep 2025, 16:24

Maroon1946 je napisao/la:
04 sep 2025, 16:19
DamirT je napisao/la:
02 sep 2025, 14:33
FoxMulder je napisao/la:
02 sep 2025, 14:21
Zašto je zvao poveo Halilovića kad je znao da ovaj minute neće odigrati na prvenstvu?
Jer je neznalica. Samo nam jos vise suzio rotaciju.
:yawn: :bih: Jedan je Bekir...
Ne kazem da nije dobar, samo dzaba nam je realno suzio rotaciju sa Halilovicem. Ali nebitno, evo me u goloj vodi :tokralju:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 04 sep 2025, 16:25

Kako je se popisao po renomiranom strucnjaku Dzikicu :bow:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.